Cases

Cases

Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren

ontdek deze case
Largo
Resultaten

Uitstekende prestaties

+153% Stijging in totaal aantal bezoekers op de website t.o.v. vorig jaar

85.000 minuten Video bekeken via de verschillende kanalen

7,9 miljoen Gebruikers bereikt met de #Mooidichtbij campagne

Largo
Opdrachtgever

Aanbieder van meer dan 200 full-service accommodaties aan de Noordzeekust

“The most beautiful thing in the world, is, of course, the world itself”. Bij Largo gaat het niet alleen om het verhuren van bijzondere accommodaties. Bij Largo staat ‘luxe’ voor het volledig faciliteren van haar gasten, zodat zij alle tijd hebben om te ontspannen en te genieten van hun vakantie. Largo biedt diverse luxe vakantieparken en accommodaties aan in Nederland, met name in Zeeland, maar ook daarbuiten. Wat alle Largo resorts gemeen hebben, is dat water nooit ver weg is. Largo richt zich met dit zogenaamde ‘premium product’ op de Nederlandse, Belgische en Duitse vakantieganger.

Doelstelling

Laten zien hoe mooi het eigen land, en vooral de Zeeuwse kust, is

Largo wil inspireren, Largo wil ontzorgen en Largo wil schoonheid laten zien… Dit kwam samen in de campagne “Mooi Dichtbij”. De campagne moest prikkelen, activeren en inspireren. Gericht op de Nederlandse vakantieganger, om te laten zien hoe mooi het eigen land, en vooral de Zeeuwse kust, is. Na een periode van onzekerheid, door Corona, moet het vertrouwen worden teruggewonnen en moet de intentie van de markt omgedraaid worden. Met foto’s die tot de verbeelding spreken en (korte) video’s wordt op een kunstzinnige manier het unieke karakter van de Zeeuwse kust uitgedragen.

Aan Envoker de vraag om deze campagne uit te voeren en om de boodschap online uit te zetten. De concrete invulling van de campagne is aan de hand van het See, Think, Do, Care-model van Google opgesteld. De voornaamste doelstelling was de doelgroep in contact te laten komen met de Largo-content en daarnaast om nieuwe doelgroepen te bereiken. Daarom is besloten een branding & inspiratie campagne (upperfunnel campagne) in te gaan richten die valt binnen de See-fase van eerdergenoemd model.

 

Cees Krijger
Content is de key voor een succesvolle upperfunnel campagne. Echter is het kiezen van het juiste kanaal net zo goed van belang om een campagne optimaal tot zijn recht te laten komen.

Cees Krijger Senior Online Marketeer

Aanpak

Bekendheid genereren met social media, display en video advertising

Bij een campagne die draait om het genereren van bekendheid en waarbij beeld en video een zeer prominente rol spelen, zijn kanalen gekozen die perfect bij die insteek passen. Zo is gekozen voor social media kanalen waar beeld en video het beste tot hun recht komen en waar heel specifiek getarget kan worden op de ‘leefstijlen’ die waren vastgesteld voor de campagne. Facebook en Instagram stories en advertising, maar ook Pinterest advertising zijn zeer geschikt om visuele content over te brengen naar de doelgroep. Om de ambiance en boodschap zo goed mogelijk over te laten komen, is Video Marketing ingezet via Adform en Youtube en Rich Media Bannering via Adform en Google Discovery.

De campagne is onderverdeeld in drie invalshoeken: Kust & Strand, Genieten aan het water en Culinair genieten. Ieder met eigen ‘leefstijlen’ samengesteld op basis van historische (boekings)data en bijbehorende interesses en kenmerken. Iedere invalshoek is gekoppeld aan een specifiek product uit het Largo-aanbod, met een specifieke landingspagina om de campagne nog persoonlijker en relevanter te maken. Aan de hand van concrete KPI’s kunnen we meten of de diverse invalshoeken aan de verwachtingen voldoen. Zo zijn we het aantal viewable impressies binnen de targeting gaan meten. Het aantal nieuwe directe bezoekers op de website. De stijging van de relatieve branded zoekopdrachten (op basis van een jaar-op-jaar vergelijking). Het aantal mensen dat de video heeft afgekeken. De interactie op de Social Media (advertising) berichten. De interactie op de Social Media pagina’s van Largo. Als laatste het aantal gebruikers dat doorklikt naar de website en hiermee in de overweging (Think) fase terecht komt.

Largo

De resultaten liegen er niet om

De #MOOIDICHTBIJ campagne is ontstaan tijdens COVID-19. Met een juiste, gezonde balans tussen lef, merk, resultaat en zorgvuldigheid heeft Envoker een juiste route uitgestippeld om nieuwe potentiële gasten te bereiken die perfect aansluit bij Largo. De resultaten liegen er niet om. Trots!

Tanya Joustra

Tanya Joustra General Brand Manager | Largo

Resultaat

85.000 minuten aan campagnevideo bekeken

Dankzij deze aanpak heeft de Mooi Dichtbij campagne een bereik gegenereerd van 7,9 miljoen gebruikers. Dat is ruim 50 procent hoger dan de doelstelling was. Er is in totaal meer dan 85.000 minuten aan campagnevideo gekeken en dat heeft vele (positieve) reacties opgeleverd en ervoor gezorgd dat de berichten vaak zijn gedeeld en opgeslagen op de diverse social media kanalen. Maar dat niet alleen, de campagne heeft een doorklikpercentage naar de website weten te realiseren van 1,5 procent. Ruim 35 procent hoger dan de doelstelling. Van het aantal gebruikers dat doorgeklikt heeft naar de website, heeft ruim 40 procent het vakantieparken of accommodatie aanbod bekeken. Deze gebruikers zijn daardoor in de “Overweging-fase” groep terecht gekomen. Als we deze cijfers vergelijken met vorig jaar zien we een stijging in het aantal gebruikers van maar liefst 153%. En bij de focus kanalen zelfs 300%! Een resultaat waar we trots op zijn.

Hiermee zijn we er natuurlijk nog niet. De samenwerking gaat verder en de positieve resultaten hebben bevestigd dat de inspirerende content waar Largo mee werkt een juiste keuze is. Dit sluit perfect aan bij de identiteit van Largo en is daarbij het soort content wat goed werkt bij de doelgroep. Vooral de Pinterest en Youtube campagnes lieten goede resultaten zien en willen we daarom een nadrukkelijkere rol geven in de campagnes van Largo. Daarbij willen we de campagne – zij het een iets andere insteek – gaan uitbreiden naar de Belgische en Duitse markt om te laten zien hoe mooi de Nederlandse kust is én welke mogelijkheden Largo daarvoor heeft. Uiteraard krijgt deze campagne een vervolg. Het doel is om de gebruikers die nu in de overweging-fase terecht zijn gekomen écht te gaan binden aan het merk en ze te overtuigen hun vakantie te vieren in eigen land in één van de prachtige accommodaties van Largo.

Largo
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL