Pinterest Adverteren

Social Media Marketing

Resultaatgericht
Pinterest Adverteren

Ontdek Pinterest Adverteren
Onze klanten
Pinterest Adverteren referenties
Morres Aanhangwagens XXL West-Brabant Roompot Timesavers Veritas Klok'uus Easy2Rent Pak Aanhangwagens Energetica Natura Morres Aanhangwagens XXL West-Brabant Roompot Timesavers Veritas Klok'uus Easy2Rent Pak Aanhangwagens Energetica Natura

Pinterest adverteren

Adverteren op pinterest is één van de manieren om zichtbaar te worden op Pinterest. Dit social media kanaal heeft meer dan 100 miljoen actieve gebruikers over de hele wereld. Door te adverteren op Pinterest kan je verschillende doelgroepen aantrekken. De ervaring is dat Pinterest advertising het beste werkt voor onder andere bedrijven in de mode- en reisbranche, maar ook in bijvoorbeeld de fitness-, voedingsmiddels- en beauty sector.

Pinterest heeft momenteel zo'n 80% vrouwelijke gebruikers, maar er komen dagelijks steeds meer aanmeldingen van mannen. Je kan met adverteren op Pinterest veel nieuwe potentiële klanten aantrekken.

Waarom Pinterest Adverteren?

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Meer traffic

Target gericht specifieke doelgroepen en verwijs ze door.

Meer leads

Creeër meer leads door social volgers naar jouw website te leiden.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van Pinterest advertising.

INNO

+10%Stijging in conversies

Uitgelichte case: INNO

Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?

+10%Stijging in conversies

+500%Stijging conversies retargeting campagnes

Veel conversiekillers opgelostMet informational tooltips

Envoker is één van onze eerste partners en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze technologieontwikkeling, al vòòr dat we vorig jaar opgericht waren. Die samenwerking heeft zich doorgezet...

Lees de volledige case

Waarvoor wordt Pinterest gebruikt?

Pinterest wordt voornamelijk gebruikt om inspiratie op te doen. Je kan er video's en foto's verzamelen om bijvoorbeeld een collage of moodboard te maken. Pinterest is dus een soort online pin board. Met het gebruik van de pin is het makkelijker om foto's en video's toe te voegen. Je kan Pinterest ook gebruiken om je Pinterest boards te delen met anderen waardoor ze jouw interesses leren kennen. Daarnaast zijn ze misschien wel geïnteresseerd in de aangeboden producten of diensten van je bedrijf. Door adverteren Pinterest te gebruiken, kan je jouw doelgroep beter bereiken en meer potentiële klanten werven. Een online marketing bureau kan je helpen bij iedere stap, van het aanmaken van een Pinterest account tot de bijbehorende advertenties en acties.

Wat zet je op je Pinterest account?

Je kan Pinterest gebruiken om je bedrijf of merk te promoten. Hiervoor kan je zakelijke accounts aanmaken. Je kan bijvoorbeeld de volgende dingen op je Pinterest account zetten:

  • Foto's van je producten of diensten
  • Infographics over jouw branche of producten
  • Video's of acties die je op Pinterest organiseert

Door gebruik te maken van Pinterest adverteren wordt jouw bedrijf beter zichtbaar voor potentiële klanten. Met een gedegen online strategie kan je via adverteren Pinterest naamsbekendheid werven, nieuwe potentiële klanten bereiken en aan je binden en je omzet verhogen.

Daarom is het van groot belang dat de informatie die je op je Pinterest account zet relevant is voor je diensten of producten. Een potentiële klant moet direct kunnen zien wat je verkoopt. Het is belangrijk dat je laat zien hoe ze op je website of webshop kunnen komen. Dit kan je doen door gebruik te maken van App Pins.

Welke soorten advertentie mogelijkheden zijn er op Pinterest?

Er zijn verschillende advertentiegroepen die je kan gebruiken op Pinterest. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Promoted Pins. Dit zijn pins die je boven de zoekresultaten van Pinterest ziet verschijnen. Het bedrag dat je hiervoor betaalt is op basis van pay per click. Het is mogelijk om een doelgroep te targeten op basis van interesses, locatie of demografische gegevens. Bedrijven kunnen hiervoor een extra tool installeren, namelijk Pinterest Tags.

Je kan adverteren Pinterest ook gebruiken om een campagne te starten op basis van acties. Pinterest organiseert regelmatig actiedagen waarbij Pinterest korting biedt en vervolgens mensen hierover informeert via Promoted pins. Dit kan je zelf ook toepassen. Om social media adverteren optimaal voor je te laten werken, is het van belang om een resultaatgerichte aanpak te hanteren. Welke actie of advertentie je het beste kan gebruiken hangt natuurlijk af van het doel dat je wilt behalen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Wat zijn App Pins?

Pinterest lanceerde de tool App Pins in 2017. App Pins worden gebruikt door mobiele gebruikers, omdat deze indeling beter aansluit bij een mobile device. App Pins zijn pins die een app of link bevatten en die je direct vanuit Pinterest kan downloaden. Op deze manier kan je snel een app downloaden, zonder dat je eerst naar een website wordt gestuurd. De App Pins kan je ook gebruiken om te linken naar je mobiele website of app. Pinterest biedt de mogelijkheid om in één keer meerdere links op te nemen.

Zo kan je jouw bezoekers direct doorsturen naar je website of app en op die manier meer bezoekers genereren. Heb je nog niet veel kennis over social media marketing en in het bijzonder Pinterest adverteren? Als social media bedrijf hebben we voldoende kennis en ervaring voor het opzetten van een succesvolle campagne. Ons team staat klaar om je te adviseren over Pinterest advertising en de mogelijkheden die dit kanaal biedt voor jouw bedrijf.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

5 voordelen van een customer journey
5 voordelen van een customer journey

Een customer journey is een manier om te begrijpen hoe jouw klanten met jouw bedrijf omgaan. Door het uitwerken van een customer journey krijg je een visuele weergave ...

Lees verder
Verdubbel het aantal leads door de inzet van lead form ads via Facebook en LinkedIn
Verdubbel het aantal leads door de inzet van lead form ads via Facebook en LinkedIn

Voor veel bedrijven in de B2B-markt is het streven om zoveel mogelijk kwalitatieve leads te genereren. Je kan dit natuurlijk doen door onverwachts een accountmanager ...

Lees verder
Search Love London 2022
Search Love London 2022

Eind oktober zijn Jelmar, Eleaz en Nynke naar Londen gereisd voor het online marketing event ‘Search Love London’. Ze hebben verschillende presentaties bijgewoond ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL