Pinterest Adverteren

Social Media Marketing

Resultaatgericht
Pinterest Adverteren

Ontdek Pinterest Adverteren
Onze klanten
Pinterest Adverteren referenties
Morres Pak Aanhangwagens Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas Roompot Timesavers Easy2Rent Energetica Natura Dierenwereld XL Landal GreenParks Morres Pak Aanhangwagens Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas Roompot Timesavers Easy2Rent Energetica Natura Dierenwereld XL Landal GreenParks

Pinterest adverteren

Adverteren op pinterest is één van de manieren om zichtbaar te worden op Pinterest. Dit social media kanaal heeft meer dan 100 miljoen actieve gebruikers over de hele wereld. Door te adverteren op Pinterest kan je verschillende doelgroepen aantrekken. De ervaring is dat Pinterest advertising het beste werkt voor onder andere bedrijven in de mode- en reisbranche, maar ook in bijvoorbeeld de fitness-, voedingsmiddels- en beauty sector.

Pinterest heeft momenteel zo'n 80% vrouwelijke gebruikers, maar er komen dagelijks steeds meer aanmeldingen van mannen. Je kan met adverteren op Pinterest veel nieuwe potentiële klanten aantrekken.

Waarom Pinterest Adverteren?

Meer leads

Creeër meer leads door social volgers naar jouw website te leiden.

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Meer traffic

Target gericht specifieke doelgroepen en verwijs ze door.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van Pinterest advertising.

Yakiniku

66%Hogere ROAS

Uitgelichte case: YAKINIKU

Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan

66%Hogere ROAS

80%Meer omzet

44%Meer transacties

Sinds wij samenwerken met Envoker, hebben wij een flinke groei doorgemaakt in zowel organisch als betaald verkeer. Een erg betrokken team die altijd open staat voor nieuwe inzichten...

Lees de volledige case

Waarvoor wordt Pinterest gebruikt?

Pinterest wordt voornamelijk gebruikt om inspiratie op te doen. Je kan er video's en foto's verzamelen om bijvoorbeeld een collage of moodboard te maken. Pinterest is dus een soort online pin board. Met het gebruik van de pin is het makkelijker om foto's en video's toe te voegen. Je kan Pinterest ook gebruiken om je Pinterest boards te delen met anderen waardoor ze jouw interesses leren kennen. Daarnaast zijn ze misschien wel geïnteresseerd in de aangeboden producten of diensten van je bedrijf. Door adverteren Pinterest te gebruiken, kan je jouw doelgroep beter bereiken en meer potentiële klanten werven. Een online marketing bureau kan je helpen bij iedere stap, van het aanmaken van een Pinterest account tot de bijbehorende advertenties en acties.

Wat zet je op je Pinterest account?

Je kan Pinterest gebruiken om je bedrijf of merk te promoten. Hiervoor kan je zakelijke accounts aanmaken. Je kan bijvoorbeeld de volgende dingen op je Pinterest account zetten:

  • Foto's van je producten of diensten
  • Infographics over jouw branche of producten
  • Video's of acties die je op Pinterest organiseert

Door gebruik te maken van Pinterest adverteren wordt jouw bedrijf beter zichtbaar voor potentiële klanten. Met een gedegen online strategie kan je via adverteren Pinterest naamsbekendheid werven, nieuwe potentiële klanten bereiken en aan je binden en je omzet verhogen.

Daarom is het van groot belang dat de informatie die je op je Pinterest account zet relevant is voor je diensten of producten. Een potentiële klant moet direct kunnen zien wat je verkoopt. Het is belangrijk dat je laat zien hoe ze op je website of webshop kunnen komen. Dit kan je doen door gebruik te maken van App Pins.

Welke soorten advertentie mogelijkheden zijn er op Pinterest?

Er zijn verschillende advertentiegroepen die je kan gebruiken op Pinterest. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Promoted Pins. Dit zijn pins die je boven de zoekresultaten van Pinterest ziet verschijnen. Het bedrag dat je hiervoor betaalt is op basis van pay per click. Het is mogelijk om een doelgroep te targeten op basis van interesses, locatie of demografische gegevens. Bedrijven kunnen hiervoor een extra tool installeren, namelijk Pinterest Tags.

Je kan adverteren Pinterest ook gebruiken om een campagne te starten op basis van acties. Pinterest organiseert regelmatig actiedagen waarbij Pinterest korting biedt en vervolgens mensen hierover informeert via Promoted pins. Dit kan je zelf ook toepassen. Om social media adverteren optimaal voor je te laten werken, is het van belang om een resultaatgerichte aanpak te hanteren. Welke actie of advertentie je het beste kan gebruiken hangt natuurlijk af van het doel dat je wilt behalen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Wat zijn App Pins?

Pinterest lanceerde de tool App Pins in 2017. App Pins worden gebruikt door mobiele gebruikers, omdat deze indeling beter aansluit bij een mobile device. App Pins zijn pins die een app of link bevatten en die je direct vanuit Pinterest kan downloaden. Op deze manier kan je snel een app downloaden, zonder dat je eerst naar een website wordt gestuurd. De App Pins kan je ook gebruiken om te linken naar je mobiele website of app. Pinterest biedt de mogelijkheid om in één keer meerdere links op te nemen.

Zo kan je jouw bezoekers direct doorsturen naar je website of app en op die manier meer bezoekers genereren. Heb je nog niet veel kennis over social media marketing en in het bijzonder Pinterest adverteren? Als social media bedrijf hebben we voldoende kennis en ervaring voor het opzetten van een succesvolle campagne. Ons team staat klaar om je te adviseren over Pinterest advertising en de mogelijkheden die dit kanaal biedt voor jouw bedrijf.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Mobile-First Indexing uitgelegd: 5 belangrijke feiten die je moet weten
Mobile-First Indexing uitgelegd: 5 belangrijke feiten die je moet weten

In deze digitale wereld, waar het mobiele gebruik domineert, is het essentieel om te begrijpen hoe dit de zichtbaarheid van websites beïnvloedt. Interessant is dat z ...

Lees verder
8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media
8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media

Retargeting via social media is een strategie waarbij eerdere bezoekers van een website opnieuw benaderd worden door middel van gerichte advertenties op sociale media ...

Lees verder
7 stappen voor het creëren van krachtige topic clusters
7 stappen voor het creëren van krachtige topic clusters

Opvallen tussen alle content is uitdagend. Dit is waar het concept van topic clusters van pas komt. Topic clusters zijn niet zomaar een trend; ze zijn een essentieel ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL