Snapchat Adverteren

Social Media Marketing

Resultaatgericht
Snapchat Adverteren

Ontdek Snapchat Adverteren
Onze klanten
Snapchat Adverteren referenties
Morres Roompot Veritas Dierenwereld XL Timesavers Aanhangwagens XXL West-Brabant Landal GreenParks Energetica Natura Pak Aanhangwagens Easy2Rent Morres Roompot Veritas Dierenwereld XL Timesavers Aanhangwagens XXL West-Brabant Landal GreenParks Energetica Natura Pak Aanhangwagens Easy2Rent

Snapchat adverteren

Online adverteren via social media is een perfect marketinginstrument om uiteenlopende doelgroepen te bereiken. Snapchat adverteren kan een heel nuttig onderdeel van een online marketingstrategie zijn om jongeren aan te spreken. Binnen Nederland zijn er ongeveer 3 miljoen gebruikers van Snapchat. De app is gratis in gebruik en is vooral onder jongeren een populair platform om foto’s en korte video’s te delen. Het bijzondere is dat het om momentopnamen gaat. De foto's en video's die je via deze app verstuurt, verdwijnen automatisch nadat ze zijn ontvangen en bekeken. Alleen daarom al is het ideaal om een Snapchat campagne op te laten zetten om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij een jonge doelgroep.

Het grootste aantal Snapchat gebruikers bevindt zich in de leeftijdscategorie van 13 tot 24 jaar en heeft een uitloop naar de jongere doelgroep tot een leeftijd van 35 jaar. Adverteren Snapchat is daarom vooral geschikt als je met je bedrijf jongeren wilt bereiken. Het is daarom slim om bij adverteren via snapchat een snapchatcampagne targeting toe te voegen door de doelgroep verder te specificeren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk aan de hand van leeftijd, maar ook op basis van interesses, locatie en geslacht. Daarnaast zijn er meerdere targetingopties met betrekking tot look-a-like doelgroepen, of targeten we via Snapchat op basis van een audience match. Zo kan je bedrijf een hele specifieke doelgroep bereiken.

Waarom Snapchat Adverteren?

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van Snapchat Adverteren.

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Meer traffic

Target gericht specifieke doelgroepen en verwijs ze door.

Meer leads

Creëer meer leads door social volgers naar jouw website te leiden.

Motoport Goes

52%Meer zichtbaarheid

Uitgelichte case: MotoPort Goes

De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol

52%Meer zichtbaarheid

6Nieuwe top 1 posities

348%Meer traffic verwacht

We zijn blij met de samenwerking tussen Envoker en ons bedrijf. Dit jonge en enthousiaste team heeft verstand van zaken. Ze denken graag mee en reageren snel en adequaat op vraagstukken.

Lees de volledige case

Adverteren op Snapchat: ideaal voor branding

Snapchat biedt de mogelijkheid om gericht te adverteren en is onder meer populair om in te zetten voor branding. Het vergroten van je naamsbekendheid of het onder de aandacht brengen van een bepaald product is met foto’s of video’s enorm effectief. Je kan adverteren Snapchat ook inzetten voor de volledige customer journey. Er zijn performancegerichte methoden te gebruiken om bijvoorbeeld aan te zetten tot het downloaden van een app. Er verschijnt dan een link in een filmpje waarmee de app gedownload wordt.

Snap Ads en Sponsored Lenses

Er zijn met adverteren Snapchat verschillende advertentievormen te gebruiken, zoals Snap Ads, Sponsored Lenses, GeoFilters en Story Takeover. Snap Ads zijn korte video’s van tien seconden die de optie 'swipe up' bevatten. Dit betekent dat de gebruiker meer informatie te zien krijgt door te swipen. Deze extra informatie kan bijvoorbeeld bestaan uit een langere video, maar je kan op deze manier ook rechtstreeks in contact komen met Snapchat gebruikers en dus met je doelgroep communiceren. Sponsored Lenses heeft betrekking op de populaire Snapchat filters. Dit zijn filters waarmee je bijvoorbeeld op een foto een regenboog uit je mond laat komen of een zonnebril op je gezicht plaatst.

GeoFilters en Story Takeover

GeoFilters hebben betrekking op overlays die niet bewegen en over een foto geplaatst kunnen worden. Dit type filters is veelal aan een specifieke GPS-locatie verbonden, bijvoorbeeld op een festivalterrein. Bij een Story Takeover is het mogelijk om zelf verhalen te maken en een influencer of bekende Nederlander jouw Snapchat account voor een dag over te laten nemen. GeoFilters hebben over het algemeen een groot bereik: ze worden namelijk door gemiddeld de helft van alle gebruikers gezien.

Als eerste moet het doel vastgesteld worden. Moet de focus komen te liggen op branding of de aandacht worden gericht op de gehele customer journey? Daarnaast is het van belang om de doelgroep heel specifiek vast te leggen, zodat deze via verschillende onderdelen getarget kan worden. Bovendien is het bij adverteren op Snapchat van groot belang om unieke content te gebruiken. Unieke, grappige en entertainende content doet het altijd goed en nodigt bovendien de gebruiker uit om zelf ook in actie te komen. Je kunt ook overwegen met het succesvolle AR, ofwel Augmented Reality, te adverteren.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Waarom Snapchat adverteren uitbesteden?

Een online marketing specialist kan je helpen bij het opzetten en uitvoeren van succesvolle Snapchat advertentiecampagnes. Ons uitgangspunt is het opstellen van een strategische marketingdoelstelling om het succes van jouw bedrijf te vergroten.

Wij doen wat nodig is en niet alleen waar je ons om vraagt. We nodigen je daarom graag uit om een adviesgesprek in te plannen, zodat we kunnen kijken welke concrete resultaten er voor jouw bedrijf haalbaar zijn via adverteren op Snapchat.  

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media
8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media

Retargeting via social media is een strategie waarbij eerdere bezoekers van een website opnieuw benaderd worden door middel van gerichte advertenties op sociale media ...

Lees verder
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren

In de snelle wereld van digitale marketing spelen Facebook-advertenties een cruciale rol bi ...

Lees verder
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?

De wereld van sociale media is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe platforms die voortdurend opkomen en strijden om de aandacht van gebruikers. Gebruikers zijn al ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL