Spotify Adverteren

Social Media Marketing

Resultaatgericht
Spotify Adverteren

Ontdek Spotify Adverteren
Onze klanten
Spotify Adverteren referenties
Aanhangwagens XXL West-Brabant Morres Klok'uus Veritas Pak Aanhangwagens Energetica Natura Roompot Timesavers Easy2Rent Aanhangwagens XXL West-Brabant Morres Klok'uus Veritas Pak Aanhangwagens Energetica Natura Roompot Timesavers Easy2Rent

Spotify adverteren

Laat je bedrijf horen en zien via Spotify adverteren. Spotify is in Nederland een populaire streamingdienst, waarbij een groot deel van de luisteraars gebruikmaakt van de gratis dienst met advertenties. De streamingdienst is groot geworden door muziek, maar is tegenwoordig een veel uitgebreider platform waar je ook podcasts op kan beluisteren en video’s kan bekijken. Wil jij door te adverteren op Spotify je bedrijf onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Een online marketing bureau kan je hiermee helpen. We maken gebruik van alle targeting mogelijkheden en trekken met audio-, video- en display-advertenties de aandacht van jouw doelgroep. Wij gaan net als jij met je eigen bedrijf voor succes. Dat doen wij met een resultaatgerichte aanpak en een persoonlijke, directe en eerlijke benadering.

Als je Spotify adverteren inzet als onderdeel van je social media marketing, is het belangrijk het verhaal van je bedrijf of product duidelijk over te brengen. Wij gebruiken gerichte strategieën om jouw doelgroep te bereiken. Spotify biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een audiofragment reclame op het platform te maken. Een andere optie is om videoboodschappen te laten zien en horen tussen muzieknummers in. De zichtbaarheid is op allerlei manieren vorm te geven, bijvoorbeeld ook met de toepassing van uiteenlopende advertentieformats. Wil je bijvoorbeeld tickets op je webshop verkopen? Wij zorgen er met Spotify adverteren voor dat je doelgroep naar jouw website komt.

Waarom Spotify Adverteren?

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van Spotify Adverteren.

Meer visibiliteit

Bereik de juiste personen in jouw doelgroep via Spotify Adverteren.

Meer traffic

Beter gevonden worden in de zoekmachines.

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

INNO

+10%Stijging in conversies

Uitgelichte case: INNO

Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?

+10%Stijging in conversies

+500%Stijging conversies retargeting campagnes

Veel conversiekillers opgelostMet informational tooltips

Envoker is één van onze eerste partners en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze technologieontwikkeling, al vòòr dat we vorig jaar opgericht waren. Die samenwerking heeft zich doorgezet...

Lees de volledige case

Waar is adverteren op spotify geschikt voor?

Adverteren Spotify is geschikt voor verschillende doeleinden. Het is bijvoorbeeld ideaal om Spotify ads in te zetten om de naamsbekendheid van je bedrijf of product te vergroten. De exposure kan hier enorm zijn. Een optie is bijvoorbeeld ook om een gerichte call-to-action in de reclame te verwerken. Zo kunnen Spotify gebruikers doorklikken en komen ze op je website terecht.

Specifieke doelgroepen bereiken met Spotify adverteren

Het voordeel van adverteren op Spotify is dat je er specifieke doelgroepen mee kan bereiken. Er zijn een aantal targetopties die standaard worden ingezet, zoals de regio en de leeftijd van de persoon, maar ook het geslacht en de taal kunnen interessant zijn. Adverteren Spotify kan natuurlijk ook aan de hand van de muziekvoorkeur een bepaalde doelgroep worden bereikt. Gericht adverteren is dus een perfect instrument om je bedrijf of product bij potentiële klanten onder de aandacht te brengen. Overige targetopties die wij inzetten zijn onder meer context-categorieën (real-time) en specifieke interesses of muziekgenres.

De gratis versie met advertenties van Spotify is populair onder de luisteraars. Vaak heerst nog de gedachte dat je alleen met audio kan adverteren, maar niets is minder waar. Wel is het natuurlijk een populaire strategie om tussen nummers door audio-advertenties te laten horen. Daarbij heb je onder meer de mogelijkheid om naar je website te verwijzen. Een andere optie is om met gesponsorde video’s te werken die direct zichtbaar zijn nadat de gebruiker de Spotify-app opent. Bij actieve gebruikers van de app is het mogelijk om met video te adverteren. Je weet dan zeker dat je advertentie gezien wordt.

Klikbare reclame of sponsored playlist

Een andere keuze is een variant op display adverteren. Hierbij krijgt de gebruiker een klikbare advertentie te zien. Door hierop te klikken, komt hij of zij rechtstreeks op je website terecht. Hier zijn meerdere vormen van beschikbaar, zoals de take-over van de homepage. Hier kun je ook interactieve elementen aan toevoegen. Is jouw doelgroep fan van een bepaalde playlist? In dat geval is het mogelijk om met adverteren Spotify te kiezen voor een sponsored playlist. Je reclame komt in dat geval zichtbaar in de playlist tussen de nummers te staan. Hierdoor creëer je maximale zichtbaarheid.

Resultaat staat voor ons op de eerste plaats, net als voor jouw bedrijf. Daarom gaan we eerst met je in gesprek om jouw wensen voor Spotify adverteren in kaart te brengen. Daarbij stellen we je doelstelling vast en gaan we ons richten op het targeten van jouw doelgroep. Uiteraard geven we je daarbij vanuit onze expertise deskundig advies. De kosten voor Spotiy adverteren zijn variërend. Hierbij houden we natuurlijk rekening met jouw advertentiebudget.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Resultaten Spotify campagne meten

Wij zijn specialist in het opstellen van marketingcampagnes op Spotify. Om er zeker van te zijn dat we ook echt de gewenste resultaten behalen, meten we de uitkomsten van de advertentiecampagnes natuurlijk ook. Zo heb je altijd een duidelijk beeld van de impact die adverteren op Spotify binnen jouw marketingstrategie heeft.

Om de resultaten te meten, maken we gebruik van de Spotify Brand Lift tool. Hiermee wordt duidelijk welke impact de advertenties op de freemium versie van Spotify hebben op de luisteraars.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

9 TikTok advertising tips voor het maximale resultaat
9 TikTok advertising tips voor het maximale resultaat

TikTok is een essentieel platform voor merken om hun doelgroepen te bereiken. Met meer dan 500 miljoen actieve gebruikers wereldwijd en een demografie die voorna ...

Lees verder
Verdubbel het aantal leads door de inzet van lead form ads via Facebook en LinkedIn
Verdubbel het aantal leads door de inzet van lead form ads via Facebook en LinkedIn

Voor veel bedrijven in de B2B-markt is het streven om zoveel mogelijk kwalitatieve leads te genereren. Je kan dit natuurlijk doen door onverwachts een accountmanager ...

Lees verder
Zo til je jouw Facebook campagne naar een hoger niveau
Zo til je jouw Facebook campagne naar een hoger niveau

Facebook is nog steeds een aantrekkelijk kanaal om op te adverteren. Met zo’n 10,3 miljoen gebruikers in Nederland en 1,93 miljard gebruikers wereldwijd, bereik je ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL