WhatsApp Adverteren

Social Media Marketing

Resultaatgericht
WhatsApp Adverteren

Ontdek WhatsApp Adverteren
Onze klanten
WhatsApp Adverteren referenties
Roompot Aanhangwagens XXL West-Brabant Landal GreenParks Easy2Rent Pak Aanhangwagens Timesavers Morres Energetica Natura Dierenwereld XL Veritas Roompot Aanhangwagens XXL West-Brabant Landal GreenParks Easy2Rent Pak Aanhangwagens Timesavers Morres Energetica Natura Dierenwereld XL Veritas

WhatsApp adverteren

WhatsApp heeft in Nederland rond de 12 miljoen gebruikers en WhatsApp adverteren heeft dan ook een enorm potentieel bereik. Het versturen van berichtjes, foto’s, video’s of spraakopnamen via deze app is voor veel mensen aan de orde van de dag. Het is al heel gewoon om op Facebook en Instagram te adverteren en adverteren WhatsApp kan een uitstekende aanvulling zijn op het gebied van online marketing.

WhatsApp adverteren werkt net even anders dan advertenties plaatsen op andere social media-kanalen. Bij adverteren op WhatsApp is de campagne erop gericht om rechtstreeks met je potentiële klant in contact te komen. Het gaat hier om advertenties die op Facebook of Instagram komen te staan en waar een doorklikoptie bij te zien is. Hier staat dan 'chatbericht sturen'. Klikt een potentiële klant hierop, dan opent zich een chatgesprek in je WhatsApp Business-account en sta je in direct contact met de klant. De advertentie leidt in dit geval dan ook naar een gesprek op je WhatsApp-nummer. Bij deze gerichte campagne staat dus persoonlijk contact dat voortkomt uit een call-to-action voorop.

Waarom WhatsApp Adverteren?

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Meer visibiliteit

Bereik de juiste personen in jouw doelgroep via Whatsapp Adverteren.

Laagdrempelig

Verlaag de drempel om contact op te nemen door Whatsapp Adverteren.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van Whatsapp Adverteren.

Installatiebalie

43nieuwe zoekwoorden in de top 3

Uitgelichte case: InstallatieBalie.nl

Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie

43nieuwe zoekwoorden in de top 3

Domein
autoriteit
in één jaar gestegen

30 stukkencontent uitgerold op focus clusters

Door middel van korte lijntjes met Envoker kunnen we elkaar scherp houden, waardoor het resultaat geborgen blijft, maar bovenal snel wordt geanticipeerd op de dingen die niet werken...

Lees de volledige case

WhatsApp Business account

Om op WhatsApp te kunnen adverteren, heb je een WhatsApp Business-account nodig. Je hebt dan een WhatsApp nummer waarmee je extra functies tot je beschikking hebt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de openingstijden van je bedrijf weer te geven, maar ook om de url van je website te plaatsen. Zo volgt er na sluitingstijd van je bedrijf automatisch een 'out of office'-bericht. Uiteraard verzorgen wij het gehele traject van adverteren op WhatsApp in combinatie met het aanmaken van advertenties op Facebook en/of Instagram en de koppeling hiertussen.

Adverteren op WhatsApp: persoonlijke band en verbinding

Het interessante van adverteren via WhatsApp is dat persoonlijk contact de perfecte manier is om voor verbinding te zorgen met je klant. Het is voor veel mensen een drempel of te veel moeite om een bedrijf te bellen of langs te gaan. Als je het potentiële klanten heel gemakkelijk maakt om in contact te komen met je bedrijf, verlaag je daarmee de drempel. Het sturen van een WhatsApp bericht heeft een informeel karakter en mensen zijn er sowieso aan gewend om de hele dag via dit kanaal te communiceren. Het is slim om in de advertentie duidelijk te maken dat een potentiële klant contact met je kan opnemen om advies of informatie in te winnen, of gewoon om nader kennis te maken. De drempel van communicatie via WhatsApp is veel lager dan wanneer mensen uit zichzelf de telefoon moeten pakken om bijvoorbeeld te bellen. Communiceren via WhatsApp voelt wat dat betreft ook wat anoniemer. Het contact is snel gelegd zonder moeite te hoeven doen.

Jouw doelgroep targeten via WhatsApp adverteren

Het is bij WhatsApp adverteren mogelijk om op basis van targeting een specifieke doelgroep te bereiken. Maak daarbij gebruik van selecties op basis van interesses, gedrag, demografische kenmerken, leeftijd, geslacht en verkeer naar websites. Daarnaast is het uiteraard van belang om de interesse bij je doelgroep op te wekken door aansprekende content aan te bieden. Bijvoorbeeld een video met call-to-action of een afbeelding met een pakkende tekst die meteen in het oog springt.

Adverteren WhatsApp kan een effectief onderdeel van een succesvolle marketingstrategie zijn. Er zitten nog meer voordelen aan deze strategie behalve het rechtstreeks in contact komen met potentiële klanten om een persoonlijke band op te bouwen. Het is bijvoorbeeld ideaal om de campagne te richten op branding, maar ook om op actuele situaties in te springen. Een andere optie is het opzetten van een groep leden die zich hebben aangesloten. Zo kun je hen gericht van de laatste acties op de hoogte houden en nieuws verspreiden, waardoor de binding met je bedrijf sterker wordt. WhatsApp kan op deze manier ook een kanaal zijn om klantenservice aan te bieden. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je als bedrijf snel reageert op berichten die via WhatsApp-advertenties binnenkomen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Bouwen aan jouw succes

Een social media bedrijf biedt kwalitatieve ondersteuning bij het creëren van succesvolle WhatsApp-advertenties. De essentie van online marketing is nu eenmaal performance en daar zijn wij sterk in. We komen eerst graag met je in gesprek om kennis te maken en een beeld te krijgen van jouw marketingdoelstellingen

Vervolgens stellen we een op maat gemaakte strategie voor jouw product of dienst op, waar adverteren WhatsApp onderdeel van kan zijn. Zo zal je snel resultaten merken in je online performance. Wij bouwen aan jouw succes!

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media
8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media

Retargeting via social media is een strategie waarbij eerdere bezoekers van een website opnieuw benaderd worden door middel van gerichte advertenties op sociale media ...

Lees verder
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren

In de snelle wereld van digitale marketing spelen Facebook-advertenties een cruciale rol bi ...

Lees verder
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?

De wereld van sociale media is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe platforms die voortdurend opkomen en strijden om de aandacht van gebruikers. Gebruikers zijn al ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL