Online Strategie

Online Strategie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Online marketing strategie

Succesvolle online marketing strategie

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je klantenkring en online bezoekers het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar intensief aan moet worden gewerkt.

Daarvoor is het noodzakelijk om een goede online marketingstrategie op te zetten. De vormgeving en uitvoering hiervan kunnen wisselen. Het doel is echter bekend en dat is dat een meetbaar resultaat moet worden behaald.

Digital marketing is een algemene term die in de praktijk van het internet vele facetten heeft en allerlei vormen kan aannemen. Voorbeelden van online marketing zijn onder andere zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachineadverteren (SEA) en promotie via banners, video’s, e-mail of social media. Envoker staat voor succesvolle internet marketing op maat, die jouw online doelstellingen waarmaakt.

Internet marketing strategie

Het begin van elke internet marketing strategie

Zoekmachinemarketing is een van de basispijlers van internetmarketing. Het optimaliseren van webcontent om de vindbaarheid in online search engines te verhogen staat dan ook vaak aan het begin van een e-marketing strategie.

Waar SEO te maken heeft met je online vindbaarheid in de organische zoekresultaten, is SEA het tegen betaling adverteren via Google en zoekmachines. Je advertentie wordt dan weergegeven in de vorm van een link naar jouw website of webshop. Omdat je site bovenaan in de Google-resultaten verschijnt wanneer mensen de juiste zoekterm gebruiken, is het een van de eerste die zij zien.

Uitgangspunt van marketing strategie online

Het is vanzelfsprekend uiterst belangrijk dat de gewenste online doelgroepen je webwinkel of website vinden. Maar bij goede internetmarketing komt in de beginfase nog meer kijken. Voorafgaand aan het ontwikkelen en uitrollen van een online campagne voor jouw bedrijf moeten de doelstellingen duidelijk zijn.

Met andere woorden: er moet een eindresultaat of streven worden afgesproken waartegen we de gedurende de internetcampagne geboekte resultaten kunnen afzetten. Wat de online doelstellingen zijn die je wilt realiseren, hangt af van wat je met de op te zetten digital marketing wilt bereiken.

De doelen moeten concreet en meetbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn met welk percentage je je klantenkring of marktaandeel wilt uitbreiden, wat de winstgroei moet zijn in een bepaalde periode, in welke regio je potentiële klanten wil vinden of een ander resultaat dat onze marketeers kunnen meten.

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
online marketing strategie
KPI

Geen online strategie zonder Key Performance Indicator

Het voornaamste meetbare resultaat van een internetmarketingstrategie wordt ook wel de Key Performance Indicator (KPI) genoemd. Door voorafgaand aan een online campagne een of meer KPI’s vast te stellen, wordt de mate van succes van een geïmplementeerde strategie snel duidelijk. Dit is niet alleen handig als leidraad, maar vanwege de snelheid waarmee ontwikkelingen op het internet zich voltrekken ook noodzakelijk.

Wanneer je een digital marketing strategie naar behoren en met succes wilt uitvoeren, moet deze namelijk continu worden bijgestuurd. Er kunnen zich wekelijks of soms zelfs dagelijks nieuwe ontwikkelingen voordoen, die om een wijziging van je online marketing vragen. De eindeloze data en statistische gegevens die je middels Google Analytics kunt inzien, maken het voor velen moeilijk om de informatie op de juiste wijze te interpreteren. KPI’s helpen je te bepalen welke cijfers er écht toe doen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Customer journey in kaart gebracht

Een van de zaken waar elke website of webshop naar streeft, is dat geïnteresseerden er per bezoek zoveel mogelijk tijd doorbrengen. Om te weten te komen hoe potentiële klanten zich gedragen op je site en welke online route ze daarbij volgen, kun je aan de hand van de beschikbare statistische gegevens de zogeheten customer journey achterhalen. Een customer-journeymap maakt duidelijk welk traject een bezoeker van je webwinkel of site aflegt en laat bijvoorbeeld zien waar op welk moment op geklikt wordt.

Dankzij de informatie die het in kaart brengen van de klantreis oplevert, wordt inzichtelijk wat het doel is van een bepaald online bezoek en leer je wat de desbetreffende potentiële klant drijft. Hierdoor kan je weloverwogen wijzigingen en verbeteringen rond je webshop, website of marketingstrategie aanbrengen. Verder maakt deze kennis op de persoon gerichte internet marketing mogelijk.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

online marketing strategie
Klantgericht

Klantgerichte marketing online strategie

Het van tevoren aangeven van je online doelstellingen en KPI’s en het traceren van de customer journey stellen je in staat het uiterste te halen uit je digital marketing. Zo kun je gedurende de campagne je bezoekers persoonlijke advertenties laten zien en doelbewust aansturen op een conversie, zoals een aankoop of een volgend bezoek aan je website.

Om geïnteresseerden via online marketing binnen te halen in je vaste klantenkring kan je naast SEA ook videoadvertenties en advertenties in de vorm van een e-mail in de inbox van mogelijke klanten tonen. Bij deze manieren van adverteren speelt Google AdWords een grote rol. Deze Google-tool is essentieel voor gevarieerde marketingcampagnes op uiteenlopende online kanalen. Benieuwd hoe Envoker lonende internet marketing kan uitrollen voor jouw websites? Neem dan contact op met een van onze marketeers.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder