Online Strategie

Homepage

Resultaatgerichte
Online Strategie

Ontdek Online Marketing Strategie
Onze klanten
Online Strategie referenties
GrootPlezier Bushcraftshop Eco-Point Auto Poppe Boulevard 17 OSU Gifts CPE Nederland Horecaservice Nevejan Timesavers Imkershop Roompot Motoport Goes Easy2Rent Chevaldo INNO Installatiebalie Dakenshop Morres Slaapwel Aanhangwagens XXL West-Brabant Dierenwereld XL Bloovi Van Mele Wellens Men Hello Archie Pak Aanhangwagens Energetica Natura Getaway Travel GrootPlezier Bushcraftshop Eco-Point Auto Poppe Boulevard 17 OSU Gifts CPE Nederland Horecaservice Nevejan Timesavers Imkershop Roompot Motoport Goes Easy2Rent Chevaldo INNO Installatiebalie Dakenshop Morres Slaapwel Aanhangwagens XXL West-Brabant Dierenwereld XL Bloovi Van Mele Wellens Men Hello Archie Pak Aanhangwagens Energetica Natura Getaway Travel

Online Marketing Strategie

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je klantenkring en online bezoekers het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar intensief aan moet worden gewerkt. Daarvoor is het nodig om een goed doordachte online marketing strategie op te zetten. De tactiek en uitvoering hiervan kunnen wisselen van case tot case en dat hoort ook zo. Een goede strategie is uniek voor jou als onderneming en afhankelijk van je budget, marges, winstgevendheid en concurrentiepositie. Met het opstellen van de doelen houden we altijd in ons achterhoofd en dat is dat een meetbaar resultaat moet worden behaald.

Online marketing is een brede term die in de praktijk vele vormen heeft en allerlei tactieken kan aannemen. Voorbeelden van online marketing kanalen zijn onder andere zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachineadverteren (SEA), content marketingbanner advertising, marketing automation, social media marketing en affiliate marketing

Waarom Online Strategie?

Meer leads

Creeër meer leads door de concurrent voor te blijven.

Meer visibiliteit

Aanwezig zijn daar waar je doelgroep zich bevindt.

Direct resultaat

Behaal resultaat door campagnes bij te sturen op basis van data.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van een online strategie.

Halito!

+50%Marketing qualified leads

Uitgelichte case: Halito!

Intentie-driven leadgeneratie

+50%Marketing qualified leads

Lead-
kwaliteit
Significant verhoogd

VisibiliteitShare of voice 80% gestegen

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling...

Lees de volledige case

Het begin

Zoekmachine marketing is een van de basispijlers van een goede internet marketing strategie. Het verbeteren van website om de vindbaarheid, visibiliteit en share-of-voice in zoekmachines te verhogen staat dan ook vaak aan het begin van een goed uitgewerkte strategie. Waar zoekmachine optimalisatie (SEO) te maken heeft met je online vindbaarheid in de organische zoekresultaten, is zoekmachine adverteren (SEA) het tegen betaling adverteren via Google en de andere zoekmachines. Omdat je website of webshop bovenaan in de zoekmachine resultaten verschijnt wanneer jouw doelgroep de relevante zoektermen gebruikt, is het een van de eerste die zij zien, en ook bezoeken.

Een goede online marketing strategie

Het is vanzelfsprekend uiterst belangrijk dat de gewenste doelgroep je webshop of website ook goed kan vinden. Daarom moet je niet alleen goed weten wie je doelgroep is, maar ook waar deze zich online bevindt. Maar bij een goede internet marketing strategie komt in de beginfase nog veel meer kijken. Voorafgaand aan het ontwikkelen en uitrollen van de campagnes moeten de doelstellingen duidelijk en realistisch zijn. Met andere woorden: er moet een duidelijk eindresultaat met heldere doelstellingen worden afgesproken waar we voor je mee aan de slag gaan. Hoe meer we van jouw organisatie weten hoe beter we dit kunnen bereiken. Wat de uiteindelijke strategie is die we samen gaan hanteren, hangt af van wat je wilt bereiken.

De doelen moeten duidelijk en meetbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn met welk percentage je je klantenkring of marktaandeel wilt uitbreiden, wat de winstgroei moet zijn in een bepaalde periode, in welke regio je potentiële klanten wilt vinden of elk ander resultaat dat onze marketeers ook meetbaar kunnen maken, en dus stuurbaar.  Want daar gaat het uiteindelijk om bij een goede performance strategie. Dat we heldere doelstellingen hebben, die we goed kunnen doormeten, waardoor we de campagnes zo goed mogelijk kunnen runnen.

Key Performance Indicators

De belangrijkste meetbare resultaten van een goede online marketing campagne of strategie worden ook wel de Key Performance Indicators (Kpi's) genoemd. Door voorafgaand deze Kpi's samen duidelijk vast te stellen, wordt de mate van succes van een uitgevoerde strategie snel duidelijk. Dit is niet alleen handig als leidraad, maar ook vanwege de snelheid waarmee nieuwe ontwikkelingen zich voltrekken nodig. Je wilt een online marketing strategie waarbij je snel kan schakelen en doorlopend kan bijsturen.

Wanneer je een internet marketing strategie goed genoeg en met succes wilt uitvoeren, moet deze namelijk continu worden bijgestuurd. Er kunnen zich wekelijks of soms zelfs dagelijks nieuwe ontwikkelingen voordoen, die om een wijziging van je online marketing aanpak vragen. De eindeloze data en statistische gegevens die je bijvoorbeeld kunt vinden in Google Analytics maken het voor velen moeilijk om de juiste informatie te vinden en op de juiste manier te interpreteren. Kpi's helpen je te bepalen welke cijfers er echt toe doen in de campagne sturing, rapportages en beoordeling. Daarnaast bieden ze de basis voor een goed online marketing dashboard.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Customer journey in kaart gebracht

Een van de zaken waar elke website of webshop naar streeft, is dat geïnteresseerden er per bezoek zoveel mogelijk tijd doorbrengen om te lezen over je bedrijf of inspiratie op te doen over het aanbod wat je verkoopt. Om te weten te komen hoe potentiële klanten zich gedragen op je site en welke online route ze daarbij volgen, kun je aan de hand van de beschikbare data zogeheten customer journey achterhalen. Deze doelgroep analyse maakt duidelijk welk traject een bezoeker aflegt en laat zien welke intentie op je online platform wordt afgegeven.

Dankzij de waardevolle informatie die het in kaart brengen van de klantreis oplevert, wordt inzichtelijk wat het doel is van een bepaald online bezoek en leer je wat de potentiële klant drijft. Hierdoor kun je weloverwogen wijzigingen en verbeteringen rond je webshop, website of aan je online marketing strategie aanbrengen. Verder legt deze kennis ook de basis voor personalisatie en marketing automation.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie
11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie

In het snel evoluerende digitale landschap van vandaag zoeken bedrijven continu naar manieren om op te vallen, met name binnen de B2B-sector. Inbound marketing is een ...

Lees verder
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?

Terwijl we door de snelle digitale wereld navigeren, zijn tools die op een efficiënte manier enorme hoeveelheden gegevens doorzoeken van cruciaal belang. Een opkomen ...

Lees verder
5 voordelen van een customer journey
5 voordelen van een customer journey

Een customer journey is een manier om te begrijpen hoe jouw klanten met jouw bedrijf omgaan. Door het uitwerken van een customer journey krijg je een visuele weergave ...

Lees verder

Een klantgerichte online strategie

Het vooraf duidelijk maken van je doelstellingen, Kpi's en het uitwerken van de customer journey stellen je in staat het uiterste te halen uit je digitale marketing. Zo kun je gedurende de campagne je bezoekers persoonlijke advertenties laten zien en doelbewust sturen op een conversie, zoals een aankoop of afspraak.

Om klanten of leads via online marketing binnen te halen binnen een al bekende doelgroep kun je naast het adverteren in de zoekmachines (SEA) of zoekmachine optimalisatie (SEO) ook videoadvertenties of Shopping advertenties inzetten. Bij deze manieren van adverteren speelt Google Ads en Microsoft Advertising een grote rol. Daarnaast is het belangrijk goed na te denken over een goede content marketing strategie die in synergie leeft met een doordachte marketing automation opzet.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL