Customer Journey

Online Marketing Strategie

Resultaatgerichte Customer Journey

Ontdek Customer Journey
Onze klanten
Customer Journey referenties
Aanhangwagens XXL West-Brabant Roompot Imkershop OSU Gifts Bushcraftshop Timesavers Local Touch Travel Easy2Rent Good Hope GGZ CPS Morres Energetica Natura Pak Aanhangwagens Eco-Point CPE Nederland Dakenshop INNO Hello Archie Dierenwereld XL GrootPlezier NRV Rondreizen Chevaldo Verhuurwinkel Depot Zeven Auto Poppe Getaway Travel Aanhangwagens XXL West-Brabant Roompot Imkershop OSU Gifts Bushcraftshop Timesavers Local Touch Travel Easy2Rent Good Hope GGZ CPS Morres Energetica Natura Pak Aanhangwagens Eco-Point CPE Nederland Dakenshop INNO Hello Archie Dierenwereld XL GrootPlezier NRV Rondreizen Chevaldo Verhuurwinkel Depot Zeven Auto Poppe Getaway Travel

Customer Journey

Inzichten in de customer journey maken klantgerichte campagnes mogelijk. Om je website of webshop of je campagnes meer te laten renderen, is een afgewogen digital marketingstrategie noodzakelijk. Hierbij is het van belang dat zowel de customer journey als de belangen van jouw doelgroep inzichtelijk worden gemaakt.  Door de reis die de klant onderneemt in kaart te brengen kom je erachter welke online weg deze aflegt om bij de website van jouw organisatie of onderneming uit te komen.

Hierdoor weet je ook welke kanalen je nog meer kunt inzetten om jouw doelgroep te bereiken. Op die manier kan je je marketing laten ontwikkelen vanuit het perspectief van de online bezoeker. Het uiteindelijke doel is om de potentiële klanten naar je webshop of website zien te krijgen. In het meest ideale geval ondernemen ze een gewenste actie, zoals een aankoop.

Waarom Customer Journey?

Meer leads

Ontvang meer leads door het in kaart brengen van de Customer Journey.

Meer bereik

Inzichtelijk maken hoe en waar je je potentiële klant kan bereiken.

Meer conversies

Inzichtelijk maken via welke kanalen je klant tot een conversie komt.

Beter zichtbaar

Creeër meer zichtbaarheid door de concurrent voor te blijven.

Dr. Feriduni

+65,81%Meer bezoekers via organic search t.o.v. dezelfde periode vorig jaar

Uitgelichte case: Dr. Feriduni Hair Clinic

Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties

+65,81%Meer bezoekers via organic search t.o.v. dezelfde periode vorig jaar

+340%Meer impressies en klikken in september t.o.v. april in hetzelfde jaar.

+50%Opgeloste technische issues, wat de crawlbaarheid van de website verbeterd.

Anderhalf jaar geleden hebben we zelf een nieuwe website opgezet. De volledige content in 6 talen namen we mee van de oude website. Met deze omschakeling botsten we echter op een aantal...

Lees de volledige case

Customer journey

Om goed overzicht te krijgen van de klantreis, is er een mogelijkheid om aan de hand van de beschikbare data de customer journey van elke prospect te traceren. Vervolgens kun je per fase van de klantreis bepalen welke boodschap je wilt overbrengen. Het doel is om hen procesmatig naar de volgende fase te brengen en hen uiteindelijk te binden aan jouw bedrijf of organisatie. Met de beschikbare data kun je meer inzicht krijgen via welke affiliates, landingspagina's, social-mediakanalen of campagnes jouw website of webwinkel is gevonden. Hierdoor krijg je een nauwkeurig beeld van de route die een bezoeker aflegt voordat men op jouw website terecht komt of een aankoop doet. Met behulp van deze gegevens kun je geïnteresseerden en potentiële klanten actief bewegen tot het doen van een online aankoop.

Belang van de customer journey map

Weten waar je doelgroep zich bevindt en hoe je je websitebezoekers subtiel aanstuurt als zij hun customer journey maken, is fundamentele informatie voor het succes van je bedrijf. Hiermee kun je namelijk inschatten welke vervolgstappen een geïnteresseerde lead gaat zetten in het aankoopproces. Op basis daarvan kun je ze helpen en actief invloed uitoefenen op de reis die een klant onderneemt. De achterliggende marketinggedachte is dat je hierdoor op het juiste moment de juiste boodschap via de juiste kanalen aan de potentiële klant kan tonen.

Een heldere en goed uitgewerkte customer journey map maakt dat je bij het motiveren van mogelijke klanten een paar stappen vooruit kunt denken. Zo ben je er op beslissingsmomenten in elke fase bij om een bestelling of andere belangrijke actie te stimuleren. Dat is alleen mogelijk als klantenreizen uitvoerig in kaart gebracht zijn.

Een gedegen customer journey

Als eigenaar van een e-commerce bedrijf dat afhankelijk is van online aankopen, is het van groot belang om inzicht te hebben in de customer journey. Het visualiseren van de klantreis en de contactmomenten in kaart brengen, laat zien op welk punt bezoekers overgaan tot aankoop van jouw product of dienst. 
Hetzelfde geldt voor de klantreis op je website. De interacties en het routeverloop van de webpagina's geven ook aan waar het internetverkeer bijvoorbeeld afhaakt of juist converteert. Dankzij gedegen onderzoek kun je vanuit het perspectief vanuit de klant verbeteringen aanbrengen op je online kanalen. Wanneer je hier een volledig beeld van hebt, kun je de websitebezoekers nog beter en gerichter begeleiden op weg naar de laatste fase van het aankoopproces: het plaatsen van een bestelling.
DRIVEN BY PERFORMANCE

De klantbeleving optimaliseren

Het in kaart brengen van de volledige customer journey heeft een aantal voordelen en het effect is tweeledig. Enerzijds zorg je ervoor dat prospects eenvoudig door je shop kunnen navigeren en anderzijds zorg je ervoor dat dit proces het gebruiksgemak van je website aantrekkelijker maakt. Daardoor zijn potentiële klanten eerder geneigd terug te keren om een voorgenomen online aankoop af te ronden.

Duidelijke gegevens met betrekking tot de customer journey maken het een stuk gemakkelijker om in te spelen op de online behoeften van de klant. Het optimaliseren van de klantbeleving op je website realiseer je met informatie die het onderzoek naar de klantreizen van jouw bezoekers oplevert. Het vasthouden en laten terugkeren van prospects maakt daar eveneens deel van uit.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie
11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie

In het snel evoluerende digitale landschap van vandaag zoeken bedrijven continu naar manieren om op te vallen, met name binnen de B2B-sector. Inbound marketing is een ...

Lees verder
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?

Terwijl we door de snelle digitale wereld navigeren, zijn tools die op een efficiënte manier enorme hoeveelheden gegevens doorzoeken van cruciaal belang. Een opkomen ...

Lees verder
5 voordelen van een customer journey
5 voordelen van een customer journey

Een customer journey is een manier om te begrijpen hoe jouw klanten met jouw bedrijf omgaan. Door het uitwerken van een customer journey krijg je een visuele weergave ...

Lees verder

Customer journey expert via Envoker

Inzicht hebben in de klantreis en hierop inspelen werkt hoe dan ook in je voordeel. Meer verkopen, meer loyale websitebezoekers en een grotere klantenkring komen echter niet vanzelf. Om te weten hoe je dit bereikt en online bezoekers ertoe aan te sporen een complete journey te maken inclusief aankoop, is een ervaren marketeer noodzakelijk. Geen enkele klantreis is namelijk gelijk en voor vrijwel elke prospect zullen daarom specifieke aanpassingen moeten worden gemaakt om toe te werken naar het gewenste eindresultaat.

Dit betreft niet alleen je daadwerkelijke webshop of website, maar ook je ondersteunende online activiteiten. Welke kanalen dat zijn wisselt per ondernemer, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan social media als Twitter, Facebook, Instagram en YouTube. Neem contact op met een customer journey expert van Envoker om jouw internetsites winstgevender en klantvriendelijker te maken.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL