Customer Journey

Customer Journey

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Customer journey

Klantgerichte campagnes

Inzichten in de customer journey maken klantgerichte campagnes mogelijk. Om je website of webshop financieel meer te laten opleveren, is een afgewogen digital marketingstrategie noodzakelijk. Een onmisbare hulp daarbij is het inzichtelijk maken van de customer journey.

Door de reis die de klant onderneemt in kaart te brengen kom je erachter welke online weg deze aflegt om bij de website van jouw organisatie of onderneming uit te komen. Op die manier kan je je marketing laten ontwikkelen vanuit het perspectief van de online bezoeker.

Potentiële klanten naar je shop of site zien te krijgen, is waar het om draait bij online marketing. In het kader daarvan is het uiterst nuttig om te weten welke route of routes jouw doelgroep daartoe volgt op het internet. Dankzij de customer journey experts van e-marketingbureau Envoker zet je de ultieme klantgerichte internetcampagne op.

Klanten

Customer journey gaat over complete klantreis

Om hiervan een goed overzicht te krijgen, bestaat de mogelijkheid om aan de hand van de beschikbare data de klantreis van elke prospect te traceren.

Zo stel je vast via welke affiliates, gelieerde websites, landingspagina’s of social-mediakanalen jouw internetsite of webwinkel gevonden wordt door daadwerkelijke klanten. Maar dat is niet het enige. Dankzij customer journey mapping ontstaat ook een nauwkeurig beeld van de route die een bezoeker in je webshop of op je site aflegt. Met behulp van deze gegevens kan je geïnteresseerden en mogelijke klanten actief bewegen tot het doen van een online aankoop.

Belang van de customer journey map

Weten waar je doelgroep zich bevindt en hoe je je websitebezoekers subtiel aanstuurt als zij hun customer journey maken, is fundamentele informatie voor het succes van je bedrijf. Hiermee kun je namelijk inschatten welke vervolgstappen een geïnteresseerde lead gaat zetten in je internetwinkel. Op grond daarvan kan je ze helpen en actief invloed uitoefenen op de reis die een klant onderneemt. De achterliggende marketinggedachte is dat je hierdoor op het juiste moment de juiste boodschap aan de juiste bezoeker kan tonen.

Een heldere en goed uitgewerkte customer journey map maakt dat je bij het motiveren van mogelijke klanten een paar stappen vooruit kunt denken. Zo ben je er op beslissingsmomenten in elke fase bij om een bestelling of andere belangrijke actie te stimuleren. Dat is alleen mogelijk als klantenreizen uitvoerig in kaart gebracht zijn.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore
customer journey
Perspectief van de klant

Perspectief van de klant als uitgangspunt

Als eigenaar van een bedrijf dat afhankelijk is van bestellingen via het internet, is het hebben van inzicht in de klantreis dus van groot belang. Het visualiseren van de journey en de interacties laat zien op welk punt bezoekers overgaan tot de aanschaf van jouw product of dienst. Door deze momenten te laten achterhalen door een customer journey marketeer, wordt duidelijk wat de sterke kanten van je toegepaste online strategie zijn.

Datzelfde geldt voor je website. De interacties en het routeverloop geven echter ook aan waar het internetverkeer hapert en waar bezoekers afhaken. Dankzij inzicht hierin kun je vanuit het perspectief van de klant verbeteringen aanbrengen op je online kanalen. Wanneer je hieromtrent een duidelijk beeld hebt, kan je je websitebezoekers nog beter en gerichter begeleiden op weg naar het afrekenscherm van je website of webstore.

DRIVEN BY PERFORMANCE

De klantbeleving optimaliseren

Omdat het vanuit het in kaart brengen van de customer journey mogelijk is om je internetsite perfect op je klanten af te stemmen, is het effect tweeledig. Bij het verbeteren van de klantbeleving snijdt het mes dan ook aan twee kanten. Enerzijds zorg je ervoor dat prospects eenvoudig door je shop kunnen navigeren, terwijl dit gebruiksgemak de site anderzijds aantrekkelijker maakt. Daardoor zijn potentiële klanten eerder geneigd terug te keren om een voorgenomen online aankoop af te ronden.

Duidelijke gegevens met betrekking tot de customer journey maken het een stuk gemakkelijker om in te spelen op de online behoeften van de klant. Het optimaliseren van de klantbeleving op je website realiseer je met informatie die het onderzoek naar de klantreizen van jouw bezoekers oplevert. Het vasthouden en laten terugkeren van prospects maakt daar eveneens deel van uit.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

customer journey
Envoker

Customer journey expert via Envoker

Inzicht hebben in de klantreis en hierop inspelen werkt hoe dan ook in je voordeel. Meer verkopen, meer loyale websitebezoekers en een grotere klantenkring komen echter niet vanzelf. Om te weten hoe je dit bereikt en online bezoekers ertoe aan te sporen een complete journey te maken inclusief aankoop, is een ervaren marketeer noodzakelijk. Geen enkele klantreis is namelijk gelijk en voor vrijwel elke prospect zullen daarom specifieke aanpassingen moeten worden gemaakt om toe te werken naar het gewenste eindresultaat.

Dit betreft niet alleen je daadwerkelijke webshop of website, maar ook je ondersteunende online activiteiten. Welke kanalen dat zijn wisselt per ondernemer, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan social media als Twitter, Facebook, Instagram en YouTube. Neem contact op met een customer journey expert van Envoker om jouw internetsites winstgevender en klantvriendelijker te maken.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder