Affiliate Marketing

Specialismes

Resultaatgerichte
Affiliate Marketing

Ontdek Affiliate Marketing
Onze klanten
Affiliate Marketing referenties
Timesavers Morres Roompot Veritas Wellens Men Bushcraftshop Dakenshop Timesavers Morres Roompot Veritas Wellens Men Bushcraftshop Dakenshop

Affiliate Marketing

Een zeer winstgevende manier van online marketing is affiliate marketing. Dit is een online marketing vorm waarbij een of meer van jouw producten of diensten worden gepromoot via externe websites. Deze affiliate functioneert als tussenpersoon, waarvan de content op zijn website informeert en vervolgens bezoekers doorverwijst naar jouw eigen website.

Affiliate marketings is een van de aantrekkelijkste en meest directe marketing varianten. De externe websites waarvan je gebruikmaakt zijn je affiliatepartners. Dat kunnen personen met websites of weblogs zijn, of met advertentie mogelijkheden via pagina’s op social media platformen. Welke publisher vorm dan ook, je betaald met affiliate marketing alleen voor resultaat.

Waarom Affiliate Marketing?

Meer bereik

Door op de inspanningen van publishers mee te liften.

Meer visibiliteit

Door aanwezigheid op de websites van de publishers.

Meer leads

Door publishers bezoekers naar jouw website te leiden.

Pay per sale

Pas betalen als er daadwerkelijk een sale is gemaakt.

Halito!

+50%Marketing qualified leads

Uitgelichte case: Halito!

Intentie-driven leadgeneratie

+50%Marketing qualified leads

Lead-
kwaliteit
Significant verhoogd

VisibiliteitShare of voice 80% gestegen

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling...

Lees de volledige case

Affiliate marketing in de praktijk

De voornaamste taken van de affiliatepartner zijn het aanprijzen van een dienst of product en het via een affiliate link doorsturen van geïnteresseerden naar jouw webshop of website. Het affiliateprincipe werkt op ‘no cure, no pay’-basis. Dit betekent dat de affiliate alleen een commissie ontvangt indien deze direct verantwoordelijk is voor een voltooide verkoopactie. De diverse affiliate netwerken houden door middel van cookies precies bij vanaf welke affiliate een klant voor jouw website of webshop heeft aangebracht. Je betaald die affiliatepartner dan een vooropgezet percentage van deze verkoop.

Met affiliate marketing beginnen

Om te starten met affiliate marketing is het belangrijk dat je eerst een concurrentieanalyse doet. Zo kan je er voor zorgen dat jouw website ook goed zal vallen bij de affiliates en dat je de juiste commissie hanteert. Deze affiliates moeten jouw dienst of product op hun beurt namelijk actief promoten op hun website of social media. Omdat dit voor affiliates dé manier is om geld te verdienen, hebben zij er natuurlijk ook zelf baat bij als klanten de link naar jouw site aanklikken.

Voordat het zover is moet je echter eerst een keuze maken uit alle beschikbare affiliate netwerken, hier kunnen wij je natuurlijk bij helpen. Vervolgens moet je binnen dat netwerk ook affiliates werven door de websites of blogs die over jouw branche schrijven persoonlijk te benaderen via het netwerk. Affiliate marketing is dus een online marketing kanaal wat onderhoud en pro-activiteit nodig heeft om goed te lopen.

Vergroot je klantenkring

Het online gevonden worden door je doelgroep en het stimuleren van verkopen op je webshop is waar het om draait bij affiliate marketing. Natuurlijk is dit in veel gevallen ook de doelstelling van je online marketing strategie. Affiliate  marketing verenigt beide doelstellingen op een aantrekkelijke manier en met een relatief kleine investering. Het enige dat je nodig hebt is een betrouwbare en creatieve groep affiliates, een goede commissiestructuur en het juiste promotiemateriaal dat zij kunnen gebruiken binnen hun website of blog.

Denk hierbij aan banners, productinformatie op basis van feeds afbeeldingen die zijn gerelateerd aan de producten of diensten waarvoor zij voor jou reclame maken. Door de beperkte kosten kan affiliate marketing een procentueel hoge Return On Investment (ROI) opleveren. Daarbij geldt: hoe meer partners, hoe hoger de kans op verkopen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Hulp bij het opzetten van affiliate marketing

Om zoveel mogelijk klanten naar je webshop of website te leide, moet je er voor zorgen dat je bij het maken van je online marketing strategie de gehele klantreis aanspreekt. Affiliate marketing hoort hier op vrijwel alle stappen tussen. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de diverse vergelijkingswebsites en marktplaatsen zoals Bol, Amazon en Marktplaats.

Klinkt marketing via een affiliate netwerk als een aantrekkelijke optie voor je en wil je weten of dit iets voor jou is? Neem dan eens contact met ons op. Onze deskundige en enthousiaste online marketing specialisten weten hoe ze een affiliate marketing campagne op de juiste manier moeten opstarten en  waar ze daarbij op moeten letten. De eerste winsten liggen namelijk al bij de contractafspraken met de affiliate netwerk.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!
7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!

Je hebt vast wel eens de term ‘affiliate marketing’ horen waaien, maar wat houdt deze term precies in en waarom zou je eigenlijk gebruikmaken van een affiliate ne ...

Lees verder
10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder
8 belangrijke doelstellingen voor een contentmarketing strategie
8 belangrijke doelstellingen voor een contentmarketing strategie

Wil jij een succesvolle contentstrategie? Dan is het opstellen van contentmarketingdoelstellingen essentieel. Inhoudelijke doelstellingen bieden focus en richting, he ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL