Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Affiliate marketing

Affiliate marketing inzetten

Een eenvoudige manier van online marketing is affiliate marketing. Dit is een vorm van marketing waarbij een of meer van jouw producten of diensten worden gepromoot via een externe site. Deze affiliate functioneert als tussenpersoon, waarvan de webcontent bezoekers doorverwijst naar jouw eigen website.

Marketing via affiliates is een van de aantrekkelijkste en meest directe marketingvarianten. De externe websites waarvan je gebruikmaakt zijn je affiliatepartners. Dat kunnen personen met websites of weblogs zijn, of met advertentiemogelijkheden via pagina’s op social-mediasites.Bij Envoker hechten wij veel waarde aan deze wijze van promotie en ontwikkelen we graag een voor jou lonende affiliate marketing strategie.

Affiliate marketing

Affiliate marketing ecommerce in de praktijk

De voornaamste taken van de affiliatepartner zijn het online aanprijzen van een dienst of product en het via een affiliate link doorsturen van geïnteresseerden naar jouw shop of site. Het affiliateprincipe werkt op ‘no cure, no pay’-basis.

Dit betekent dat de affiliate website alleen een commissiepercentage ontvangt indien deze direct verantwoordelijk is voor een voltooide verkoopactie. De aan het systeem gekoppelde affiliatesoftware houdt middels cookies precies bij vanaf welke affiliate een klant naar jouw website of shop heeft doorgeklikt.

Met affiliate marketing beginnen

Om te starten met affiliate marketing dien je over een netwerk van online-promotiepartners te beschikken. Deze moeten jouw dienst of product op hun beurt actief promoten op hun site of social media. Omdat dit voor affiliates dé manier is om geld te verdienen, hebben zij er natuurlijk ook zelf baat bij als klanten de promotielink naar jouw site aanklikken.

Voordat het zover is moet je echter eerst betrouwbare partners zien te vinden. Je kunt affiliates werven door websites of blogs die over jouw branche schrijven persoonlijk te benaderen. Een andere manier is je aanmelden bij een affiliate netwerk. Daar biedt je je product of dienst aan, waarna individuele affiliate partners bepalen of ze er promotieactiviteiten voor willen ontplooien.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof
affiliate marketing
Affiliate Marketing

Affiliate marketing vergroot klantenkring

Het online gevonden worden door je doelgroep en het stimuleren van afgeronde verkoopacties op je website is waar het om draait bij e-marketing. Marketing door middel van affiliates verenigt beide doelstellingen op een aantrekkelijke manier en met een relatief kleine investering. Het enige dat je nodig hebt is een betrouwbare en creatieve groep affiliates, aan hen persoonlijk verbonden affiliate links en promotiemateriaal dat zij kunnen gebruiken als webcontent.

Denk hierbij aan banners, productinformatie, promotieteksten en afbeeldingen die zijn gerelateerd aan de producten of diensten waarvoor zij voor jou reclamemaken. Door de beperkte kosten kan affiliatemarketing een procentueel hoge Return On Investment (ROI) opleveren. Daarbij geldt: hoe meer partners, hoe hoger de kans op voltooide verkopen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Hulp Envoker bij opzetten affiliate marketing

Om zoveel mogelijk klanten naar je affiliate webshop of website te leiden, kan je je marketing het best zo breed mogelijk opzetten. Online marketing met behulp van affiliate partners is in dat kader dan ook zonder meer een doeltreffend concept. Je verdeelt je promotiecampagne over verschillende marketing kanalen, die prospects actief doorsturen naar jouw online winkel.

Klinkt marketing via een affiliate netwerk als een aantrekkelijke optie voor je en wil je weten of dit iets voor jou is? Neem dan contact op met Envoker. Onze deskundige en enthousiaste marketingspecialisten weten hoe ze een affiliate marketing webshop moeten ontwikkelen, waar ze daarbij op moeten letten en met welke affiliates jij écht verder komt.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?