Cases

Cases

Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing

ontdek deze case
Klok'uus
Resultaten

Uitstekende prestaties

+21% Meer bezoekers

Visibiliteit Gem. 15 posities gestegen

-15% Verlaging in CPC

Klok'uus
Opdrachtgever

De grootste binnen- en buitenspeeltuin van Zeeland

In een prachtige omgeving nabij het Zeeuwse Goes, tussen de boomgaarden en het Poelbos, vindt je Klok’uus. Zomaar binnenwaaien met de kinderen, een gelegenheid vieren of een (zakelijke) activiteit op maat: het kan allemaal.

Wat 15 jaar geleden begon als een boerderij met appel- en peerboomgaarden is nu een perfecte uitvalbasis voor een dagje uit. Klok’uus beschikt over een ruim aanbod aan binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen en volwassenen. Daarnaast is er een restaurant waar ze alleen verse en heerlijke gerechten bereiden van streekproducten.

Doelstelling

Online zichtbaarheid vergroten

De doelstelling voor Envoker was om de vindbaarheid van Klok’uus in de zoekmachines te verbeteren. Door middel van Search Engine Marketing (SEM), oftewel een gedegen SEA-, en SEO-strategie is Envoker de uitdaging aangegaan om de gewenste groei voor Klok’uus te realiseren. Met de inzet van SEA willen we op de korte termijn concrete resultaten behalen door gerichte campagnes op te bouwen. Met SEO ligt de nadruk vooral op een stijging van de posities en het vergroten van de organische visibiliteit binnen de zoekmachines zodat Klok’uus beter vindbaar wordt.

Eleaz Wannee
Los van het feit dat de doelstellingen zijn behaald, is er ook een optimalisatieslag gemaakt in de kosten voor een efficiënte inzet van het advertising budget.

Eleaz Wannee Online Marketeer

Aanpak

De strategie bepalen door gedegen onderzoek

We startten het Search Engine Marketing traject met het zoekwoordonderzoek. Dankzij een grondige zoekwoordonderzoek hebben we meer inzicht gekregen in welke woorden de doelgroep van Klok’uus gebruikt en in hoeverre dit relevant is voor Klok’uus. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen de verschillende zoekwoorden. Enerzijds de actiegerichte zoekwoorden, die uitermate geschikt zijn voor Google Ads en anderzijds de longtail zoekwoorden voor het SEO plan. Hierbij is er een contentplan gemaakt waarin we de eerste pillars hebben bepaald om op te pakken gebaseerd op hun huidige posities. Daarnaast zijn we ook te weten gekomen op welke termen de concurrenten scoren in de zoekmachines. Door op onder andere deze zoekwoorden te focussen, kunnen we niet alleen een stijging in de posities realiseren maar ook de concurrentie weg drukken.

De volgende stap was het opbouwen van de Google Ads-campagnes om op korte termijn slagen te maken. Op basis van het zoekwoordonderzoek hebben we het account opnieuw ingedeeld en de campagnes specifieker ingericht voor een nóg betere match met de zoekintentie. Hierbij was het ook van belang dat de inhoud van de pagina naadloos aansluit op de zoekintentie en dat maakt een juiste synergie tussen SEA en SEO binnen dit search engine marketing traject zo belangrijk.

Tevens is er gekeken naar de techniek achter de website. Een goede technische optimalisatie kan een SEO-traject van start af aan al een enorme boost geven. Hierbij is de URL structuur verbeterd, duplicate content verwijderd en is de paginasnelheid toegenomen. Alle technische optimalisaties bij elkaar heeft ook een belangrijk aandeel voor SEA gehad. Het zorgt voor betere organische resultaten en voor een betere kwaliteitsscore voor Google Ads omdat de ervaring op het platform is verbeterd. Naast onze technische verbeteringen hebben wij vanuit onze expertise naar de huidige webcontent van de vooraf bepaalde pillars uit het zoekwoordonderzoek. Dit hebben we gedaan middels een uitgebreide content audit. Door een combinatie van het implementeren van de zoekwoorden en de conclusies van onze content audit, hebben we de webcontent nóg actueler en relevanter gemaakt. De focus lag met name op het verbeteren van de match tussen de zoekintentie van de gebruiker en de daadwerkelijke inhoud die op de pagina getoond werd. Dit om de simpele reden dat de zoekmachines als relevanter zullen beschouwen, wat als gevolg heeft dat de visibiliteit stijgt.

Na een periode van dataverzameling hebben we de campagnes grondig geëvalueerd. Hierbij hebben we op basis van data continue bijgestuurd op wat wel werkt en wat niet. Dankzij onze on-page SEO inspanningen op lange termijn hebben we een krachtige match gerealiseerd tussen de zoekwoorden, zoekintenties en de inhoud van de webpagina. Dit zal op korte termijn zijn vruchten afwerpen voor Google Ads omdat de kwaliteitsscore van de campagnes aanzienlijk zullen toenemen. Dit zal ook ten goede zijn voor de posities en dus ook voor betere zichtbaarheid. Het zorgt ook voor het efficiënter inzetten van het budget omdat we nu voor minder geld een nóg betere vindbaarheid weten te realiseren.

Klok'uus

Kennis van zaken en delen deze kennis ook

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker en hun manier van aanpakken. Het team heeft kennis van zaken en delen deze kennis ook met ons. Daarnaast denken ze altijd met ons mee om het beste uit de samenwerking te halen. Zo hebben we een aantal mooie resultaten geboekt en helpen zij ons verder om het naar een hoger niveau te tillen.

Anne-Marie Lindhout

Anne-Marie Lindhout Directie | Klok'uus

Resultaat

21% meer bezoekers

Onze SEA-inspanningen hebben ervoor gezorgd dat we op korte termijn de Google Ads kosten wisten te reduceren doordat de gemiddelde cost per click met 15% is verlaagd. Daarnaast is de doorklikratio met 22,5% toegenomen.

Op het gebied van SEO hebben we ervoor gezorgd dat Klok’uus gemiddeld 15 posities is gestegen in de organische zoekresultaten over alle zoekwoorden. Tevens is er sprake van een algehele stijging van de visibiliteit en zagen we het aantal bezoekers over alle search kanalen met ruim 21% stijgen ten opzichte van het vorige jaar.

De eerste stappen op het gebied van search engine marketing zijn gezet, maar er valt nog winst te behalen. Vanuit het zoekwoordonderzoek zijn de eerste pillars geïmplementeerd. Echter staan er nog meerdere pillars en contentclusters op de contentplanning waarbij we een groei in de posities kunnen realiseren en het contentnetwerk nóg meer kunnen versterken. Op het gebied van SEA blijven we Google Ads steeds optimaliseren door dit meermaals per week op te volgen voor een efficiënte inzet van het advertising budget.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL