Sessie

Envoker Digital Marketing Day

De renaissance van de mascotte als virtuele merkambassadeur

De renaissance van de mascotte als virtuele merkambassadeur

  • 16:00 - 16:45 uur
  • Maarten Reijgersberg

Mascottes maken een comeback! Dit omdat van bedrijven wordt verwacht dat ze storytelling integreren in hun merkstrategieën en gebruik maken van moderne technologieën zoals chatbots, spraak applicaties en de Metaverse. Deze technologieën profiteren van het gebruik van virtuele karakters, wat leidt tot een renaissance van mascottes als virtuele merkambassadeurs in dit digitale tijdperk. Deze presentatie toont in razendsnel tempo de geschiedenis van Esther Olofsson, van de eerste virtuele influencer van Nederland tot AI-gegenereerde virtuele mens.

De belangrijkste leerpunten van de sessie zijn:

  • De waarde en kracht van communicatie en storytelling in een technologiegedreven landschap.
  • Wat virtuele merkambassadeurs kunnen betekenen voor de 360°-communicatiestrategie van bedrijven en organisaties.
  • Hoe je op een snelle en relatief goedkope manier een slimme mix van generatieve AI-toepassingen kunt verbinden om een duidelijke use case van generatieve AI te creëren.
Maarten Reijgersberg

Maarten Reijgersberg

RAUWcc

Maarten Reijgersberg, oprichter en eindbaas van RAUWcc, is de belichaming van een creatieve en praktische conceptdenker. Hij beschikt over uitgebreide kennis van virtual humans, generative AI en corporate identity, en heeft het unieke vermogen om wilde ideeën om te zetten in effectieve communicatiestrategieën die de identiteit van een bedrijf verstevigen. Hij motiveert en moedigt anderen aan om te streven naar innovatie, en zijn achtergrond in ondernemerschap, digitale vooruitgang en toekomstgerichte visie verlegt voortdurend de grenzen van het communicatievak.

SCROLL