Cases

Cases

Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties

ontdek deze case
Dr. Feriduni
Resultaten

Uitstekende prestaties

+65,81% Meer bezoekers via organic search t.o.v. dezelfde periode vorig jaar

+340% Meer impressies en klikken in september t.o.v. april in hetzelfde jaar.

+50% Opgeloste technische issues, wat de crawlbaarheid van de website verbeterd.

Dr. Feriduni Hair Clinic
Opdrachtgever

Expert in haartransplantatie, medische therapie en tricopigmentatie

Dr. Feriduni is een internationaal erkende arts in haar- en wimpertransplantatie en cosmetische en reconstructieve chirurgie. Via de kliniek in Hasselt verzorgt het team transplantaties voor vele nationaliteiten, waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Een arts is altijd opgeleid voor medische skills, maar heeft niet altijd zoveel voeling voor human interest. Voor Dr. Feriduni is dit echter van fundamenteel belang: élke patiënt met haarverlies wordt au sérieux behandeld.

Doelstelling

Hogere visibiliteit in Google

Na een uitvoerige analyse kwam naar voren dat de technische basis van de Feriduni website geoptimaliseerd kon worden. De doelstelling voor Envoker was dan ook om de technische issues die de website rijk is boven tafel te halen en op te lossen met het team van Dr. Feriduni.

Door de technische issues inzichtelijk te maken en op te lossen wordt de website niet alleen beter te crawlen, er worden ook duidelijke signalen afgegeven, zodat de zoekmachines hier geen eigen invulling aan hoeven te geven.

Thor de Regt
Het is fantastisch om te zien dat het verbeteren van het technische fundament van de website significante resultaten heeft geboekt.

Thor de Regt Senior Online Marketeer

Aanpak

Technische problemen inventariseren

Allereerst is het zaak om de technische problemen te inventariseren, zodat we vervolgens kunnen onderzoeken hoe we het beste verder gaan. Het onderzoek hebben we gedaan middels het gebruik van twee verschillende tools: Semrush en Screamingfrog. Beide tools zijn onmisbaar voor een dergelijke analyse en nemen ontzettend veel werk uit handen, zodat we zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Semrush houdt standaard een lijst met veel voorkomende technische issues bij en toetst de website hiertegen. Na verloop van tijd worden de gerapporteerde issues steeds minder, deze feedback is erg fijn want zo weten we dat we op de goede weg zitten. Elke website is uiteraard uniek, dus een standaard lijst met veelvoorkomende fouten dekt in veel gevallen niet de gehele lading. Dankzij Screamingfrog kunnen we in dit soort gevallen een handmatige scan doen, welke we vervolgens toetsen via onze checklist met 65 punten.

Na het inzichtelijk maken van de issues is het tijd om ze aan te pakken. Gezien Feriduni.com gebruik maakt van een CMS is het zaak dat aanpassingen niet zomaar worden doorgevoerd. Een CMS legt vaak relaties tussen verschillende onderdelen van de website, een wijziging ergens kan zomaar een onvoorzien effect teweegbrengen op een plek waar je het niet verwacht. Grote, structurele wijzigingen werden daarom eerst getest op een kopie van de website. Pas nadat het was bevestigd dat de wijziging geen neven effecten had, werd deze op de live omgeving uitgevoerd. Bijkomend voordeel van dergelijke wijzigingen is dat het vaak een domino effect oplevert. Eén wijziging kan zomaar tientallen issues oplossen. Het tegenovergestelde is echter ook mogelijk, daar hebben we dan ook goed voor gewaakt.

Naast het oplossen van de structurele wijzigingen, zoals correcte 404 pagina’s en hreflang tags, dienen ook de interne links van een update te worden voorzien. Een deel van de interne links zijn handmatig aangemaakt en een deel automatisch door het CMS, maar in beide gevallen zijn er gevallen waarbij deze niet langer goed staan. En dat is zonde, want dat geeft een op z’n minst verwarrend signaal naar de zoekmachines. Elke week worden er daarom diverse interne links opgespoord om vervolgens gewijzigd te worden. Er is gekozen voor deze wekelijkse basis omdat de website constant in beweging is, een lijst die we nu maken kan over een kleine maand alweer totaal anders zijn in de praktijk. Op deze wijze blijven we continue de meest recente issues tackelen.

Enkele belangrijke issues die zijn opgelost:

404 pagina’s

Het gedrag van de 404 pagina was niet zoals die zou moeten. Wanneer een gebruiker op een niet bestaande pagina landde, werd deze naar een 404 pagina verwezen middels een 301 redirect. Deze 404 pagina gaf vervolgens een status 200 code, het signaal voor je browser (en Google) dat deze pagina actief is. Inmiddels wordt er niet meer verwezen naar een andere pagina, de bezoeker blijft op de huidige pagina en ziet dat deze niet meer bestaat. Tevens wordt er een correcte 404 status meegegeven nu.

Hreflang tags

Dr. Feriduni is actief in meerdere landen en biedt haar website dan ook aan in maar liefst zeven talen. Meertaligheid brengt op SEO gebied vaak haar uitdagingen met zich mee, wat ook het geval was voor Dr. Feriduni. Na de grondige analyse kwam naar voren dat de hreflang tags in sommige gevallen niet correct wordt ingeschoten door het CMS. Het gevolg is dat er geen duidelijk alternatief wordt aangeboden, waardoor Google er zelf een kiest. Hier wil je uiteraard controle over hebben, samen met het team van Dr. Feriduni werken we eraan om dit over de gehele website recht te zetten.

Wekelijks evalueren we werkpunten en de vooruitgang

Anderhalf jaar geleden hebben we zelf een nieuwe website opgezet. De volledige content in 6 talen namen we mee van de oude website. Met deze omschakeling botsten we echter op een aantal technische obstakels waarvoor we de hulp van Envoker hebben ingeroepen. Ook wilden we onze vindbaarheid in Google aanpakken en starten met social media campagnes. Cees en Thor hebben ons met hun expertise hierbij al een aardig stuk verder geholpen. Wekelijks evalueren we werkpunten en de vooruitgang die we tot nu toe boeken samen met het sympathieke doch professionele contact zorgt voor ons als een tevreden partij. Let’s keep up this good work!

Loke Smits

Loke Smits Marketing Manager | Dr. Feriduni Hair Clinic

Resultaat

65,81% meer bezoekers via organic search

Hoewel het oplossen van de technische problemen nog volop in behandeling is, zijn de eerste resultaten al meetbaar. Via Google Search Console zien we een groei van 340% voor zowel impressies als klikken. De website wordt vaker vertoond, met meer bezoekers als gevolg. Wat vooral opvalt is de stijging die in eind juni in gang wordt gezet, in mei waren we namelijk begonnen met het traject. Doordat de content rijke website van Dr. Feriduni al veel autoriteit heeft opgebouwd, werden de wijzigingen snel opgepikt door Google. Mét resultaat.

Hoewel dit al een erg fijn resultaat is, zijn we er nog niet. Er liggen nog diverse issues open die we gaan tackelen in samenwerking met het team van Dr. Feriduni, hopelijk kunnen we deze trend nog even doorzetten dus.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL