LinkedIn Adverteren

LinkedIn Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgericht

LinkedIn Adverteren

Social media zijn een uitstekende manier voor ondernemers om hun naamsbekendheid te vergroten en nieuwe klanten te bereiken. Een social-mediaplatform waarmee je jezelf succesvol presenteert op de zakelijke markt is LinkedIn.

Met LinkedIn adverteren kan je middels een b2b-campagne doelgericht je bedrijf, product of dienst promoten aan je doelgroep. Er zijn uitgebreide mogelijkheden op het gebied van targeting waardoor je specifieke eisen op wie je je campagne wilt richten. Hiermee voorkom je 'waste-verkeer' en bespaar je kosten omdat je de meest kwalitatieve bezoekers binnenhaalt. 

Als aanbieder van diensten of producten op de b2b-markt is het noodzakelijk dat je deze onder de aandacht brengt bij de juiste ondernemingen. Met adverteren op LinkedIn kun je deze doelgroep bereiken door middel van gedegen strategie en bijbehorende campagnes. 

 

Waarom adverteren via LinkedIn?

LinkedIn Adverteren

In het verleden heeft LinkedIn vooral als vacaturesite gefungeerd. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een essentieel social-mediakanaal voor de zakelijke markt. Niet alleen voor mensen om hun businessnetwerk uit te breiden en relevante contacten te leggen, maar ook voor bedrijven is het een stuk interessanter geworden.

Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden op het gebied van LinkedIn Ads. Wanneer je adverteert op LinkedIn ben je in de mogelijkheid om aan de slag te gaan met tekst-advertenties, video-advertenties, display-advertenties en meer. Dit maakt LinkedIn uitermate geschikt om resultaatgerichte campagnes op te bouwen voor de zakelijke markt. Van uitgebreide mogelijkheden op het gebied van doelgroep-targeting tot meerdere mogelijkheden met advertentie-indelingen. 

Wat kost adverteren op LinkedIn?

Lange tijd had LinkedIn het imago een dure website te zijn om op te adverteren. Over het algemeen liggen de gemiddelde cost-per-clicks hoger dan op bijvoorbeeld Facebook. Echter heb je bij adverteren op LinkedIn de kosten grotendeels zelf in de hand net als bij veel andere sites. Bij LinkedIn adverteren kun je kiezen uit onder andere CPM (Cost per mille) en CPC (Cost per click). Bij CPM betaal je per 1000 keer dat je LinkedIn advertentie is bekeken een vast tarief, terwijl je bij CPC moet betalen per klik op de advertentie.

Om ervoor te zorgen dat de inspanningen met LinkedIn adverteren zullen renderen, is het van belang om een goed ingerichte campagne op te bouwen. Een doordachte boodschap in combinatie met de verschillende advertentie-opties zoals tekstadvertenties, gesponsorde InMail of carrouseladvertenties maken de kans groter op een geslaagde campagne.

LinkedIn Adverteren
Doelgroep uitbreiden met LinkedIn adverteren

Doelgroep uitbreiding

Hoewel het correct is dat de gemiddelde kosten adverteren LinkedIn wat hoger liggen dan op soortgelijke social-mediawebsites, is een groot voordeel dat je zeer gericht te werk kan gaan. Met als basis de informatie die de gebruikers hebben ingevuld op hun profiel, kan je je publiek targetten aan de hand van allerlei gegevens. Denk hierbij aan taal, locatie, bedrijf waarvoor men werkt, leeftijd, geslacht, opleiding, werkervaring, vaardigheden, interesses en LinkedIn-groepen waarbij men is aangesloten.

Om een geslaagde campagne op te bouwen en de meest kwalitatieve bezoekers aan te trekken, is het van belang dat er bepaalde zaken op voorhand in kaart zijn gebracht. Denk hierbij aan de specificaties van je doelgroep, het zorgen voor relevante advertenties met een heldere boodschap en het toepassen van de LinkedIn Insight Tag. Hiermee krijg je inzicht in de demografische gegevens van de LinkedIn-gebruikers die jouw advertentie gezien hebben of erop hebben geklikt. Je bakent je doelgroep met deze informatie dus nog beter af, zodat je met dezelfde kosten LinkedIn adverteren meer rendement behaalt.

 

 

 

 

 

 

 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Succesvol LinkedIn adverteren met Envoker

Het uitrollen van een advertentiecampagne via LinkedIn vereist de nodige kennis en expertise van de juiste marketingtools. Dit is ook van belang voor het rendabel inzetten van de campagnes. Voor het promoten van jouw bedrijf, product of dienst middels LinkedIn adverteren beschikken we als social media bedrijf over voldoende knowhow en expertise om het optimale uit een LinkedIn campagne te halen.

Daarnaast geven we je voor adverteren op LinkedIn gedegen advies om resultaatgerichte campagnes op te bouwen en daarmee te groeien met je bedrijf of organisatie. Door middel van efficiënte budgetbesteding, intensieve samenwerking en met de focus op performance komen we samen tot de beste resultaten.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie
De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie

Na het lezen van deze blog begrijp je het belang van een goede Facebook pixel implementatie. Daarnaast laten we zien hoe je met custom events in kan spelen ...

Lees verder
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!

Facebook heeft stilletjes weer een nieuwe tool gelanceerd, maar toen ik deze nieuwe tool in mijn Facebook Bedrijfsmanager zag staan was m’n interesse direct gewekt. Het digit ...

Lees verder
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert in Google gebeurt er van alles achter de schermen. In minder dan een seconde heeft Google een rij met zoekresultaten klaar, waarvan de ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL