Blog

blog

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

Online Marketing Strategie
Edwin Kersten

Door Edwin Kersten
Geplaatst op 30 april 2020 | Bewerkt op 1 december 2023

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwongen niet of slechts in mindere mate opereren, waaronder een aanzienlijk deel van onze partners. Deze crisis heeft de wereld overvallen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we ons gewonnen geven. Als digitale marketeers zijn we geen vreemden van het motto “Adapt or get left behind”, wat nu relevanter dan ooit is. Daarom delen we graag hoe wij omgaan met de snelle veranderingen waardoor we zoveel mogelijk waarde blijven geven in onze samenwerkingen.

Vertrouw op de fundering

Dat de wereld is veranderd in een zeer korte tijd is onbetwistbaar, maar dat houdt niet in dat alles wat we weten de prullenbak in kan. Hetzelfde geldt voor online marketing. Een fundering zoals het see, think, do, care model blijft ook in deze tijden staan. Wat wel verandert is de boodschap, de invulling als het ware.

Ontvang je klanten fysiek? Wees duidelijk in de boodschap dat veiligheid voor gezondheid wordt gewaarborgd door middel van maatregelen die zijn getroffen. Klanten hebben behoefte aan jouw dienst of product, maar enige weerstand door onduidelijkheid kan al voor roet in het eten zorgen. Door weerstand te ontkrachten neemt het vertrouwen toe, en daarmee ook je omzet.

Bedien je klanten uitsluitend online? Ook dan is het belangrijk om je boodschap kritisch te bekijken. Nieuwe doelgroepen vinden steeds meer hun weg naar je omdat gewoontes doorbroken worden. Het is niet voor niets dat de e-commerce sector in zijn geheel een een uplift ziet. Maar, wie zijn deze mensen en wat zijn hun behoeftes? Hoe kan je ze nog beter van dienst zijn? Verwerk dit in nieuwe campagnes, website en messaging.

Laat je niet leiden door angst

Als er iets slopends is voor productiviteit, motivatie of welzijn dan is het wel angst. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen en het voelen van angst is een natuurlijk iets. Zeker in een situatie als waarin we ons nu bevinden, want in plaats van de afweging te maken tussen twee potentiele kandidaten, sta je als ondernemer opeens voor heel andere keuzes.

Belangrijk is juist nu de focus te richten op de toekomst, want voor angst is er simpelweg geen plek. Maatregelen zullen beetje bij beetje versoepeld worden en het algehele vertrouwen zal langzaamaan groeien. Gelukkig hebben we in ons werk te maken met data en op basis daarvan kunnen we op logische wijze en onderbouwd beslissingen maken. De aantrekking van de economie zal in je eigen data naar voren komen, het is dus belangrijk dit in de gaten te houden en hierop te acteren.

Strategie

Plan voor de toekomst

Mogelijkheden zijn wellicht beperkter en we moeten meer ons best doen om het vertrouwen van de klant te winnen. Dat is nu zo en dat zal waarschijnlijk wel even zo blijven. Naast het aanpassen van de boodschap is het ook belangrijk dat deze gezien wordt. Het idee om tijdelijk advertenties te stoppen is een logische gedachte, het gevaar is echter dat je uit het zichtveld van de klant verdwijnt en daarmee ook je boodschap. En tijdelijk eindigt vaak in een langere periode dan initieel de bedoeling zou zijn.

Op de radar blijven is juist nu belangrijk, al is het in beperkte mate om de juiste boodschappen over te brengen. In de tussentijd kan er natuurlijk gewerkt worden om campagnes op te zetten voor wanneer het weer de goede kant op gaat met de wereld, het verbeteren van landingspagina’s om conversies te verhogen, website teksten optimaliseren en uit te breiden, en zo kunnen we nog wel even door gaan. De zaadjes die je de afgelopen tijd hebt geplant kunnen vervolgens geoogst worden wanneer de markt zich daar weer voor leent.

Informatie die er toe doet

En bovenal, schakel met je marketeers. Doordat we actief zijn in vele branches zien we vanaf de frontlinie goed hoe de situatie zich online ontwikkelt. Een goede partner staat voor je klaar, zeker in tijden als deze waar we met een nauwe samenwerking samen nog verder kunnen komen. De informatievoorziening en communicatie tussen jou en je marketeers moet flexibeler en sneller zijn dan ooit zodat je in deze situatie snel kunt blijven schakelen.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

Verder lezen?

11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie
11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie

In het snel evoluerende digitale landschap van vandaag zoeken bedrijven continu naar manieren om op te vallen, met name binnen de B2B-sector. Inbound marketing is een ...

Lees verder
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?

Terwijl we door de snelle digitale wereld navigeren, zijn tools die op een efficiënte manier enorme hoeveelheden gegevens doorzoeken van cruciaal belang. Een opkomen ...

Lees verder
5 voordelen van een customer journey
5 voordelen van een customer journey

Een customer journey is een manier om te begrijpen hoe jouw klanten met jouw bedrijf omgaan. Door het uitwerken van een customer journey krijg je een visuele weergave ...

Lees verder
SCROLL