Leadgeneratie

Leadgeneratie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Leadgeneratie

Zonder klanten geen verkopen en zonder verkopen geen bestaansrecht. Als je jouw bedrijf financieel gezond en rendabel wilt maken en houden, zal je er doorlopend alles aan moeten doen om nieuwe klanten voor je te winnen. Of het nu particulieren of zakelijke partijen zijn die je product of dienst afnemen, in beide gevallen is online leadgeneratie een uitstekend middel om geïnteresseerden te vinden.

Leadgeneratie specialisten stellen allerlei middelen ter beschikking om in kaart te brengen welke online bezoekers geïnteresseerd zijn om tot een conversie over te gaan. Onze online marketing specialisten weten alles van leadgeneratie voor b2b en leadgeneratie voor b2c.

Het vinden van potentiële klanten

Wat is leadgeneratie?

Als algemene marketingterm is leadgeneratie een omschrijving voor methodes die erop gericht zijn om van mogelijke klanten daadwerkelijke afnemers te maken. Het kan verwijzen naar offline processen, zoals het enthousiasmeren van particulieren of ondernemers tijdens beurzen en andere bijeenkomsten.

In de regel past men het begrip echter toe voor het vinden van potentiële klanten via internet. Persoonlijke gegevens, zoals een e-mailadres, zijn belangrijke data om vervolgens te verkrijgen. Dit gebeurt door bezoekers bijv. een call to action te laten zien voor een informatieaanvraag of aanmelding voor een nieuwsbrief. Op grond hiervan kan je in het kader van leadgeneratie via gerichte e-mails outbound marketing automation inzetten om deze marketing qualified leads te bewegen tot een aankoop. Dit proberen over te halen van klanten noemen we ook wel lead nurturing.

Inbound leadgeneratie voor b2c en b2b

Leadgeneratie door middel van outbound marketing is dus een vrij directe manier om consumenten te motiveren, die daardoor echter ook tegen je kan werken. Een meer subtiele methode is inbound marketing. Hierbij zorg je ervoor dat klanten jouw website vinden zonder gebruikmaking van een massaal uitgestuurde en al dan niet gepersonaliseerde mailing.

Het achterliggende doel is evenwel hetzelfde, en dat is het verkrijgen van conversies en daarmee het uitbreiden van je actieve klantenkring. Dit kun je bewerkstelligen door de inzet van relevante en interessante webcontent en het online promoten en zo goed mogelijk vindbaar maken ervan.

Social-mediaplatforms spelen hierin een belangrijke rol. Doorgaans zijn je volgers namelijk sowieso al geïnteresseerd in jouw product of bedrijf. Deze vorm van marketing geeft ook goede resultaten bij business to business leadgeneratie. Onder meer LinkedIn is daarvoor ideaal.

Leadgeneratie
Social Media

Leadgeneratie b2b via LinkedIn

LinkedIn leent zich als social-mediakanaal voor zakelijke netwerkers bij uitstek voor het realiseren van business-to-business conversies. Op dit social-mediakanaal zijn miljoenen professionals actief, die hun contacten en daarmee carrièrekansen graag uitbreiden.

Aan de hand van de informatie op LinkedIn profielen zie je snel of iemand tot je b2b-doelgroep behoort of mogelijk anderszins geïnteresseerd is in je dienst of product. Een doeltreffende wijze om met vakgenoten in een bepaalde branche in contact te komen is middels LinkedIn groepen. Deze bestaan uit mensen die vanwege hun werk, functie, loopbaan of opleiding overeenkomstige interesses hebben. Dit maakt dergelijke groepen perfect voor leadgeneratie.

Je kunt specifieke groepsleden op basis van de persoonlijke data die bekend zijn gericht benaderen met een LinkedIn-advertentie of persoonlijk bericht. Bijvoorbeeld beleidsmakers en inkopers binnen ondernemingen of andere professionals met een beslissingsbevoegde aanstelling.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Marketingspecialist voor leadgeneratie

Alle vormen van online leadgeneratie vragen om een genuanceerde motiverende aanpak. Je wilt je doel immers niet voorbijschieten en mogelijke klanten afschrikken door al te commercieel over te komen. Met name bij business to business leadgeneratie komt het daarom aan op tijd investeren en in berichten de juiste toon zien aan te slaan. In contact komen met geïnteresseerden is één ding, maar daarna is het vooral zaak om in gedachten te blijven van potentiële klanten.

Het opbouwen van een persoonlijke relatie is bij LinkedIn leadgeneratie bijvoorbeeld van groot belang en mensen moeten zeker niet het idee krijgen dat het puur om de verkoop gaat. Leadgeneratie kost veel tijd om op te zetten en je wilt die tijd niet verloren zien gaan. Een gedegen aanpak is noodzakelijk voor succes. Wil je advies of hulp bij b2b leadgeneratie of b2c leadgeneratie? Neem contact op voor meer informatie.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

CRO: Hoe je een heuristische analyse van een website uitvoert in 5 stappen
CRO: Hoe je een heuristische analyse van een website uitvoert in 5 stappen

Als eigenaar van een website of webshop wil je zoveel mogelijk bezoekers op je platform hebben die jouw producten of diensten zien.. Maar wat doe je als je voldoende bezoekers ... Lees verder

Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals
Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals

In 2021 komt Google met een nieuwe update voor het algoritme, waarmee de techniek van een website meer gewicht krijgt bij het bepalen van je positie in Google. Specifiek gaat h ... Lees verder

Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris
Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris

Eind augustus hebben we vier nieuwe trainees mogen verwelkomen. De komende maanden zullen Thamira, Levy, Jeffrey en Iris ons komen versterken op diverse projecten. Van harte we ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL