Leadgeneratie

Leadgeneratie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Gericht op zoek naar klanten

Leadgeneratie

Zonder klanten geen verkopen en zonder verkopen geen bestaansrecht. Als je jouw bedrijf financieel gezond en rendabel wilt maken en houden, zal je er doorlopend alles aan moeten doen om nieuwe klanten voor je te winnen. Of het nu particulieren of zakelijke partijen zijn die je product of dienst afnemen, in beide gevallen is online leadgeneratie een uitstekend middel om geïnteresseerden te vinden.

Leadgeneratie specialisten stellen allerlei middelen ter beschikking om in kaart te brengen welke online bezoekers geïnteresseerd zijn om tot een conversie over te gaan. Onze online marketing specialisten weten alles van leadgeneratie voor b2b en leadgeneratie voor b2c.

Het vinden van potentiële klanten

Wat is leadgeneratie?

Als algemene marketingterm is leadgeneratie een omschrijving voor methodes die erop gericht zijn om van mogelijke klanten daadwerkelijke afnemers te maken. Het kan verwijzen naar offline processen, zoals het enthousiasmeren van particulieren of ondernemers tijdens beurzen en andere bijeenkomsten.

In de regel past men het begrip echter toe voor het vinden van potentiële klanten via internet. Persoonlijke gegevens, zoals een e-mailadres, zijn belangrijke data om vervolgens te verkrijgen. Dit gebeurt door bezoekers bijv. een call to action te laten zien voor een informatieaanvraag of aanmelding voor een nieuwsbrief. Op grond hiervan kan je in het kader van leadgeneratie via gerichte e-mails outbound marketing automation inzetten om deze marketing qualified leads te bewegen tot een aankoop. Dit proberen over te halen van klanten noemen we ook wel lead nurturing.

Inbound leadgeneratie voor b2c en b2b

Leadgeneratie door middel van outbound marketing is dus een vrij directe manier om consumenten te motiveren, die daardoor echter ook tegen je kan werken. Een meer subtiele methode is inbound marketing. Hierbij zorg je ervoor dat klanten jouw website vinden zonder gebruikmaking van een massaal uitgestuurde en al dan niet gepersonaliseerde mailing.

Het achterliggende doel is evenwel hetzelfde, en dat is het verkrijgen van conversies en daarmee het uitbreiden van je actieve klantenkring. Dit kun je bewerkstelligen door de inzet van relevante en interessante webcontent en het online promoten en zo goed mogelijk vindbaar maken ervan.

Social-mediaplatforms spelen hierin een belangrijke rol. Doorgaans zijn je volgers namelijk sowieso al geïnteresseerd in jouw product of bedrijf. Deze vorm van marketing geeft ook goede resultaten bij business to business leadgeneratie. Onder meer LinkedIn is daarvoor ideaal.

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje
Leadgeneratie
Social Media

Leadgeneratie b2b via LinkedIn

LinkedIn leent zich als social-mediakanaal voor zakelijke netwerkers bij uitstek voor het realiseren van business-to-business conversies. Op dit social-mediakanaal zijn miljoenen professionals actief, die hun contacten en daarmee carrièrekansen graag uitbreiden.

Aan de hand van de informatie op LinkedIn profielen zie je snel of iemand tot je b2b-doelgroep behoort of mogelijk anderszins geïnteresseerd is in je dienst of product. Een doeltreffende wijze om met vakgenoten in een bepaalde branche in contact te komen is middels LinkedIn groepen. Deze bestaan uit mensen die vanwege hun werk, functie, loopbaan of opleiding overeenkomstige interesses hebben. Dit maakt dergelijke groepen perfect voor leadgeneratie.

Je kunt specifieke groepsleden op basis van de persoonlijke data die bekend zijn gericht benaderen met een LinkedIn-advertentie of persoonlijk bericht. Bijvoorbeeld beleidsmakers en inkopers binnen ondernemingen of andere professionals met een beslissingsbevoegde aanstelling.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Marketingspecialist voor leadgeneratie

Alle vormen van online leadgeneratie vragen om een genuanceerde motiverende aanpak. Je wilt je doel immers niet voorbijschieten en mogelijke klanten afschrikken door al te commercieel over te komen. Met name bij business to business leadgeneratie komt het daarom aan op tijd investeren en in berichten de juiste toon zien aan te slaan. In contact komen met geïnteresseerden is één ding, maar daarna is het vooral zaak om in gedachten te blijven van potentiële klanten.

Het opbouwen van een persoonlijke relatie is bij LinkedIn leadgeneratie bijvoorbeeld van groot belang en mensen moeten zeker niet het idee krijgen dat het puur om de verkoop gaat. Leadgeneratie kost veel tijd om op te zetten en je wilt die tijd niet verloren zien gaan. Een gedegen aanpak is noodzakelijk voor succes. Wil je advies of hulp bij b2b leadgeneratie of b2c leadgeneratie? Neem contact op voor meer informatie.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Decovry
Wellens Men
Nilsson
Sentia
Mojo Design
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Auto Poppe
Witti Group
Cleanmastershop
Dakenshop
Halito
Roompot Vakanties
Rabeko Zero Sauzen
NeaPharma
KonseptS
Dr. Feriduni
Bloovi
Thermaalbad Arcen
Largo
Vinetiq
Eponym
Klok'uus
Pier 7
Verhuurwinkel
Bosch Car Service
Ricoh Document Center
Pak Aanhangwagens
Connections
Medisol
NetworkApp
Roompot Business
Imkershop
Yd Nordic House
Bushcraftshop
Elephant
Van Mele
Novid