Digitale Transformatie

Digitale Transformatie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Digitale Transformatie

De technologische ontwikkelingen staan nooit stil en met name de voortschrijdende digitale technologie zorgt ervoor dat de samenleving langzaam maar zeker verandert. Bedrijven en organisaties die de boot niet willen missen, doen er goed aan om mee te gaan in de evolutie naar een meer digitale manier van ondernemen.

Het vanzelfsprekende gevolg is een zich alsmaar verder doorzettende digitale transformatie, die ook in andere aspecten van de maatschappij steeds zichtbaarder wordt. Wij helpen bedrijven daarbij door rond digitale transformatie advies te geven en de overgang naar een digitaal georiënteerde organisatie actief te ondersteunen.

Een grote impact

Wat is digitale transformatie?

In principe is digitale transformatie het logische gevolg van maatschappelijke processen die al eeuwen bezig zijn. Het doorlopende streven van mensen naar efficiëntie, doeltreffendheid en functionaliteit heeft een grote impact op hoe men werkt en communiceert.

En de ontwikkelingen die de laatste decennia plaatsvonden met betrekking tot internet, telefonie, televisie, video, fotografie, onderwijs en virtual reality hebben tevens hun weerslag op hoe consumenten en ondernemers te werk gaan. Illustratief voor hoe digitale transformatie bedrijven raakt, is het feit dat tegenwoordig veel aankopen online worden gedaan.

De opkomst van webshops en daarmee het verdwijnen van zowel kleinere winkels als gevestigde winkelketens is een logisch gevolg van het nieuwe digitale denken dat bewust en onbewust steeds meer voet aan de grond krijgt in de maatschappij.

Ondernemers en digitale transformatie

Bedrijven mogen de reeds aangevangen hervorming naar een digitaal ingerichte samenleving niet negeren. Een onderneming zonder website is ondenkbaar en ook een online bestel- en contactmogelijkheid mag niet ontbreken. Zelfs een social-mediakanaal is eigenlijk een must. Al is het alleen maar zodat potentiële klanten de betrouwbaarheid van je bedrijf online kunnen verifiëren aan de hand van reviews en comments.

Afgezien daarvan verbetert een social-mediapagina ook je vindbaarheid op internet en is het een waardevolle uitbreiding van je mogelijkheden voor online marketing. Het merendeel van de bedrijven neemt zijn online aanwezigheid al serieus, maar het moderne denken houdt hiermee niet op. De veranderingen op digitaal gebied vragen om een integrale aanpak van organisaties en ondernemingen en de digitale transformatie gaat dan ook gepaard met nieuwe business modellen. Daarin is digitale technologie een allesbepalende factor.

Digitale Transformatie
Meer aandacht voor de customer experience

Digitale transformatie toepassen

In het verlengde van aanwezig en vindbaar zijn op internet middels een website, webshop en social-mediapagina, liggen hiermee geassocieerde aspecten als openheid, verbondenheid en toegankelijkheid. Dit uit zich bijvoorbeeld in de wijze waarop door een bedrijf met klanten wordt omgegaan.

Nu was de klant altijd al koning, maar internet leent zich er bij uitstek voor om als ondernemer nog meer aandacht te besteden aan de customer experience. Het uitgangspunt daarbij is om de bezoeker tijdens diens customer journey op de eerste plaats te zetten. Gelukkig bieden websites daartoe volop mogelijkheden, zoals via de sporen die individuele bezoekers op je shop of site achterlaten.

De hieruit verkrijgbare data vormen een belangrijke bron van informatie om je digitale strategie op te baseren en nieuwe manieren te ontplooien om klanten en geïnteresseerden aan je te binden. Zo tilt digitale transformatie marketing eveneens naar een hoger plan.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Begeleiding tijdens digitale transformatie

Op het gebied van digitaal ondernemen worden cruciale zaken helaas snel over het hoofd en laat men maar al te vaak kansen liggen. Bij een succesvolle digitale transformatie komt nu eenmaal veel kijken. Bovendien werkt deze overgang in de praktijk voor vrijwel iedere organisatie anders. Digitaal transformeren is ook niet hetzelfde als het digitaliseren van bedrijfsprocessen.

Omdat het deels is gericht op het moderniseren van de klantenbeleving heeft het vooral invloed met hoe je digital marketing eruitziet en de wijze waarop je dit toepast. Evengoed is digitale transformatie een diepgaand proces, dat van belang is voor talloze facetten van je bedrijfsvoering en organisatie. Voor professionele begeleiding van jouw digitale transformatie kunnen wij ondersteunen. Onze specialisten geven advies en zorgen ervoor dat jouw organisatie klaar is voor de nieuwe tijd.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris
Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris

Eind augustus hebben we vier nieuwe trainees mogen verwelkomen. De komende maanden zullen Thamira, Levy, Jeffrey en Iris ons komen versterken op diverse projecten. Van harte we ... Lees verder

8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ... Lees verder

De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie
De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie

Na het lezen van deze blog begrijp je het belang van een goede Facebook pixel implementatie. Daarnaast laten we zien hoe je met custom events in kan spelen ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL