See – Think – Do – Care

See – Think – Do – Care

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

See Think Do Care

Klant sturen via See Think Do Care model Google

Wanneer een potentiële klant je internetsite of webshop heeft gevonden, is de volgende stap natuurlijk deze tot een aankoop te verleiden. Aan het daadwerkelijk kopen van een dienst of product gaat echter meestal wat tijd vooraf. Net zoals in een winkel oriënteren klanten zich vaak eerst verder of denken ze nog even na over de voorgenomen aanschaf. Tijdens het online aankoopproces kan je je websitebezoeker middels Google See Think Do Care de juiste richting op sturen. See Think Do Care is gerelateerd aan de verschillende fases van de customer journey.

Klantgericht model

Wat houdt dit model in?

See Think Do Care is opgesteld door Google’s marketingexpert Avinash Kaushik en geeft aan hoe een succesvolle digitale klantreis verloopt. In het See-stadium is de bezoeker nog slechts een geïnteresseerde, die rondkijkt in je online winkel. Brand awareness creëren en het opbouwen van naamsbekendheid zijn op dat moment de belangrijkste drijfveren. Wanneer sprake is van de Think fase is je websitebezoeker al wat verder, maar nog niet over de streep. Je mogelijke klant is actief op zoek en vergelijkt bijvoorbeeld jouw product met dat van de concurrent. De Do fase is het punt waarop een definitieve keuze gemaakt is en overgegaan wordt tot aanschaf. Op dit cruciale moment treedt de bezoeker toe tot je klantenkring. Het Care-stadium betekent dat jij weer aan zet bent. Het doel hierbij is om de klant voor langere tijd aan je te binden.

Elke fase heeft andere KPI's

Op basis van dit model kan je de klantreis eenvoudig onderverdelen in fases en optimaal inspelen op waar in elk stadium behoefte aan is. Je kan dit doen door voor elk onderdeel van de See Think Do Care strategy de doelen te bepalen.

In de See of Think fase gelden immers andere KPI’s dan op het moment dat een aankoop wordt voltrokken en in de daaropvolgende Care-periode. Tijdens het doorlopen van het traject veranderen daarom ook de wijze van communiceren met de klant en de toe te passen call to action.

Customer journey bepaalt

In de See Think Do en Care funnel zijn subtiliteit, klantgerichtheid en een daarbij passende boodschap dus de uitgangspunten. Indien jouw organisatie of onderneming zich al te zeer richt op het salesgedeelte, bestaat zelfs de kans dat je potentiële klanten afschrikt en zodoende online aankopen misloopt. Met name in het stadium van See Think is de mogelijkheid aanwezig dat je websitebezoeker een te commerciële persoonlijke marketingboodschap aangrijpt om bij de concurrent te gaan shoppen.

Daarom moet bij See Think Do Care de customer journey en het langetermijnresultaat centraal staan en niet de conversie of de productverkoop an sich. Je moet je dan ook in de klant verplaatsen en weten waar deze behoefte aan heeft en op welke fase je gaat inzetten. Dat is de beste manier om je online bezoeker de klantreis volledig te laten ondernemen en te beklinken met een aankoop.

SEE

Doelstellingen tijdens de SEE fase

Tijdens deze fase bestaat de doelgroep uit alle mensen die affiniteit hebben met je producten of diensten.

In deze fase is er nog geen intentie om iets te kopen of is de doelgroep nog niet per sé op zoek naar je producten of diensten.

Het doel tijdens deze fase is om de doelgroep bewust te laten worden van het merk.

SEE
THINK

Doelstellingen tijdens de THINK fase

In de THINK fase is de doelgroep zich nog aan het oriënteren voor je product of dienst

In het beste geval is de doelgroep al bekend geworden met je merk in de SEE fase en gaat de bezoeker direct naar de website om zich te oriënteren. Dit houdt in dat je reeds top of mind bent.

Het kan ook zijn dat de doelgroep pas tijdens de THINK fase voor het eerst in aanraking komt met je merk.

THINK
DO

Doelstellingen tijdens de DO fase

Dit is de fase waarin de doelgroep overgaat tot het aanschaffen van je product of dienst.

De doelgroep is bewust van het feit dat ze een aankoop willen doen. We moeten ze nu alleen overhalen om deze aankoop bij jou te doen.

De doelgroep nu inmiddels bekend met je merk.

DO
DRIVEN BY PERFORMANCE

Subtiele See Think Do Care Marketing

Het gehele See Think Do Google traject staat ook wel bekend als de salesfunnel. De funnel bestaat uit de stappen die een bezoeker op de website van jouw bedrijf zet om uiteindelijk klant te worden. Zoals vermeld aan het begin van dit artikel hangen het Google model See Think Do Care en de customer journey nauw met elkaar samen. Het is dan ook de bedoeling dat een customer journey See Think Do Care als eindtraject heeft. Waar je tijdens dit proces evenwel voor moet waken, is dat de consument het gevoel krijgt dat het doen van een aankoop opgedrongen wordt.

Dit is ook waar ontwikkelaar van het See Think Do Care model Kaushik voor waarschuwt op zijn website. Bedrijven zijn vaak teveel gericht op resultaat en willen zo snel mogelijk een koop sluiten. Men kan beter focussen op betere online marketing strategieën.

Het See Think Do Care framework draait om klant. Het snel en al te opzichtig verleiden van een klant tot een aankoop is echter niet wat digital marketing volgens het think do care model van Google en Kaushik inhoudt. Dat euvel is ook juist waarom Avinash Kaushik het framework in de e-marketingwereld bracht.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

See Think Do Care
SEE, THINK, DO, CARE

See Think Do Care Google en internetmarketing

Dankzij auteur en marketingdeskundige Avinash Kaushik is het model niet meer weg te denken uit de marketingwereld. Het toepassen van dit proces bij de zichtbare en onzichtbare online interactie met mogelijke klanten kan op diverse manieren. Dit uit zich in de praktijk bijvoorbeeld door de bezoeker in de beginstadia afgewogen content marketing te tonen.

Te denken valt aan het presenteren van aanvullende informatie ten aanzien van een product of dienst waarvoor de desbetreffende klant reeds interesse heeft getoond. Of het aanbieden van een inschrijvings- of aanvraagoptie op gepaste momenten tijdens de See-, Think- en Do-fases. Hoewel je minder snel verkoopresultaat boekt, heb je hier op de lange termijn meer aan. Mail of bel Envoker om te zien hoe we jouw online marketing kunnen uitbreiden met See Do Think Care.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder