Google Data Studio

Data & Web Analytics

Resultaatgericht
Google Data Studio

Ontdek Google Data Studio
Onze klanten
Google Data Studio referenties
Klok'uus Eco-Point Dutch Soap Company CPE Nederland Rabeko Zero Sauce Pier 7 De Matrassengigant Bushcraftshop Easy2Rent Vinetiq NRV Rondreizen Depot Zeven GrootPlezier Installatiebalie Dakenshop Connections Verhuurwinkel Morres Ballonvaren Zeeland CPS Brico Local Touch Travel Timesavers Van Mele Imkershop Elcee Wellens Men Good Hope GGZ Pak Aanhangwagens INNO Auto Poppe Hello Archie Roompot CarCollect Horecaservice Nevejan Aanhangwagens XXL West-Brabant Dr. Feriduni OSU Gifts Energetica Natura Veritas Motoport Goes Klok'uus Eco-Point Dutch Soap Company CPE Nederland Rabeko Zero Sauce Pier 7 De Matrassengigant Bushcraftshop Easy2Rent Vinetiq NRV Rondreizen Depot Zeven GrootPlezier Installatiebalie Dakenshop Connections Verhuurwinkel Morres Ballonvaren Zeeland CPS Brico Local Touch Travel Timesavers Van Mele Imkershop Elcee Wellens Men Good Hope GGZ Pak Aanhangwagens INNO Auto Poppe Hello Archie Roompot CarCollect Horecaservice Nevejan Aanhangwagens XXL West-Brabant Dr. Feriduni OSU Gifts Energetica Natura Veritas Motoport Goes

Google Data Studio

Om al je marketinginspanningen inzichtelijk te maken, kun je voor data terecht in de dashboards van de verschillende tools. Middels Google Data Studio is het mogelijk om van zowel Google-, als externe tools alle data overzichtelijk in één rapportage te verwerken. Hierbij wordt alle relevante informatie uit de beschikbare data sources gehaald en kun je je rapportage volledig op maat laten maken.

Met Google Data Studio kun je cijfers en rapportages overzichtelijk visualiseren en kun je op elk moment van de dag de tussentijdse cijfers bekijken. Wij beschikken over de nodige expertise en kennis om een online marketing dashboards op maat te laten maken waarin we de gewenste metrics kunnen verwerken in één rapportage. 

Een van de belangrijke voordelen van Google Data Studio is dat je er een grote hoeveelheid externe bronnen aan kan koppelen. Wanneer dit gebeurd is, krijg je een betrouwbaar beeld van hoe je op online kanalen presteert. Er zijn vanzelfsprekend koppelingen mogelijk met de diverse Google-marketingproducten.

Waarom Google Data Studio?

Kansen

Door meer inzicht zie je wat het beste werkt en waar kansen liggen.

Meer visibiliteit

Weten wat er op je website gebeurt en hierop inspelen.

Meer inzicht

Alle data visueel en begrijpelijk weergegeven.

Direct resultaat

Door unieke en doelgerichte uitwerking van de rapportages.

Roompot Business

+152%In het aantal organische bezoekers

Uitgelichte case: Roompot Business

Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie

+152%In het aantal organische bezoekers

Positie-
stijging
Gemiddeld 10 posities gestegen over alle zoekwoorden

Top 3Met 39 nieuwe zoekwoorden binnengekomen op de top 3

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker. We hebben samen mooie resultaten behaald en kijken uit naar de verdere samenwerking.

Lees de volledige case

Data Studio van Google

Google Data Studio is een handige, online tool waarmee je belangrijke cijfers over onder andere je websiteprestaties, e-commerce prestaties en Google Ads campagnes inzichtelijk kunt maken. Alle informatie die bekend is, kan worden gevisualiseerd in tabellen, statistieken en diagrammen. Zo heb je in één oogopslag een goed beeld van hoe je bedrijf of organisatie online presteert over diverse kanalen. Om de diverse gegevens te verzamelen, kunnen de verschillende bronnen eenvoudig worden gekoppeld aan de Data Studio. Een ander groot voordeel is dat beschikbare insights en opgestelde rapportages gemakkelijk zijn te delen met anderen. Dit maakt het gezamenlijk werken aan de prestaties van je sites een stuk eenvoudiger. 

Google Data Studio

Wanneer de verschillende Google platformen zijn gekoppeld met Google Data Studio, is het mogelijk om de data om te zetten naar praktische rapportages. De data kun je naar eigen inzicht vormgeven en hiermee ben je in staat om informatie te visualiseren als verschillende soorten tabellen, diagrammen of concrete cijfers van je opbrengsten en kosten. Met de beschikbare kleur- en stijlaanpassingen zorg je desgewenst voor een duidelijk overzicht van je prestaties. Tevens kun je afbeeldingen, tekst, bijschriften of hyperlinks toevoegen voor een zo volledig mogelijke rapportage. 

Om de rapportages interactief te maken, kun je filters en besturingselementen toevoegen in Google Data Studio. Op die manier ziet iedereen in het team waarmee je de statistieken deelt, de meest relevante gegevens. Met teamleden en andere die de bewerkingsrechten hebben, kun je direct en op hetzelfde moment in een rapportage werken. 

Beschikbare koppelingen voor je dashboard

Het is mogelijk om Google Analytics en Google Search Ads 360 te koppelen. Daarnaast kun je ook Google Ads aan je dashboard verbinden zodat je inzichtelijk hebt wat de kosten van de campagnes zijn, welke campagnes het best presteren en wat de gemiddelde CPC is. Tenslotte zijn er ook algemene online diensten die gekoppeld kunnen worden aan Google Data Studio. Denk hierbij aan YouTube, Search Console en Google Sheets.

Via de beschikbare koppelingsmogelijkheden kun je daarnaast prestatiegegevens van de uiteenlopende social media kanalen die je beheert toevoegen, waaronder die van Facebook Insights. Bovendien kun je naast Facebook ook koppelingen leggen met platforms die geen eigendom zijn van Google.

Zo zijn koppelingen te maken met LinkedIn Ads, Bing Ads maar ook met Semrush om de inspanningen rondom zoekmachine optimalisatie inzichtelijk te maken.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Google Data Studio

Het overzichtelijk beheren en kunnen delen van webdata zorgt ervoor dat iedereen in het teamaltijd up-to-date is als het gaat om de online ontwikkelingen rond een webshop of site. Hiermee weet je dus ook een draagvlak te creëren binnen het team. Hoewel je de meeste van je data sources redelijk snel zult kunnen koppelen, heb je er alles bij elkaar genomen misschien toch vrij veel werk aan. Dit hangt af van hoeveel dashboards en informatiebronnen je hebt om toe te voegen en tot hoeveel platforms op social media Google Data Studio toegang moet kunnen krijgen. Daarnaast is het ook afhankelijk van de specifieke metrics die je inzichtelijk wilt hebben.

 

Daarnaast zetten we vaak SuperMetrics in om via Google Sheets en Data Studio nog veel meer bronnen van data aan te haken in de rapportages. Deze connector maakt verbinding met PPC, SEO, social, analytics, e-mailmarketing en diverse betalingsplatforms. Wanneer alles eenmaal draait, kun je op elk moment van de dag de tussentijdse prestaties monitoren. Niet alleen het team, maar bijvoorbeeld ook andere afdelingen of externe stakeholders. Dit maakt het ook een bijzonder nuttige marketingtool om je rapportages visueel te maken en alle betrokkenen up-to-date te houden.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Meer inzichten in jouw webverkeer met UTM-tagging
Meer inzichten in jouw webverkeer met UTM-tagging

Online marketing en communicatie is een belangrijk onderdeel van veel bedrijven. E-mail marketing, advertenties en social media posts zijn steeds makkelijker te reali ...

Lees verder
4 tips om jouw websitedata inzichtelijker te maken met Google Datastudio
4 tips om jouw websitedata inzichtelijker te maken met Google Datastudio

Zo’n beetje elke website op het internet houdt zijn statistieken bij, wat in 9 van de 10 gevallen gebeurt met Google Analytics. Logisch ook, want je kunt hiermee ee ...

Lees verder
5 tips bij een website migratie
5 tips bij een website migratie

Er zijn verschillende redenen voor een website migratie, zoals een redesign of herstructurering van de website, een wijziging van het CMS of rebranding. Een website m ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL