Google Data Studio

Google Data Studio

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Online Data

Google Data Studio visualiseert

In het verzamelen en met elkaar vergelijken van online gegevens omtrent websiteprestaties gaat vaak veel tijd zitten. En tijd is kostbaar, zeker als de informatie uit de beschikbare data sources gebruikt wordt voor het bepalen van je lopende strategie rond online marketing.

Met Google Data Studio kan je cijfers en rapportages overzichtelijk visualiseren. Envoker helpt bij het duiden van de gegevens uit Google Data Studio en het inspelen op de kansen die uit deze online marketing dashboards komen.

Data Studio van Google

Google Data Studio nader toegelicht

De Data Studio van Google is een handige online tool, die je in staat stelt om belangrijke cijfers met betrekking tot je websites inzichtelijk te maken. Alle informatie die bekend is, kan worden gevisualiseerd in tabellen, statistieken en diagrammen. Zo heb je in één oogopslag een goed beeld van hoe je bedrijf of organisatie online presteert. Google Data Studio biedt veel configuratiemogelijkheden en de mogelijkheid om dankzij een data studio template snel rapporten te maken.

Om de diverse gegevens te verzamelen, kunnen de verschillende bronnen eenvoudig worden gekoppeld aan de Data Studio. Een ander groot voordeel is dat beschikbare insights en opgestelde rapportages gemakkelijk zijn te delen met anderen. Dit maakt het gezamenlijk werken aan de prestaties van je sites een stuk eenvoudiger. 

Beschikbare koppelingen Google Data Studio Analytics dashboard

Een van de belangrijke voordelen van Google Data Studio is dat je er een grote hoeveelheid externe bronnen aan kan koppelen. Wanneer dit gebeurd is krijg je een betrouwbaar beeld van hoe je online aanwezigheid ervoor staat. Er zijn vanzelfsprekend koppelingen mogelijk met de diverse Google-marketingproducten.

Je kunt bijvoorbeeld aan het Data Studio dashboard Google Analytics en Google Search Ads 360 koppelen. Verder kan je aan je Google Data Studio AdWords dashboards verbinden, tegenwoordig bekend als Google Ads. Ook meer algemene online diensten die Google aanbiedt zijn te koppelen aan de Data Studio. Denk aan YouTube, Search Console en Google Sheets.

Via de beschikbare koppelingsmogelijkheden kun je daarnaast prestatiegegevens van de uiteenlopende social media kanalen die je beheert toevoegen, waaronder die van Facebook Insights. Bovendien kan je behalve met Facebook Google Data Studio tevens verbinden met platforms die geen eigendom zijn van Google.

Zo zijn koppelingen te maken als Google Data Studio LinkedIn en Bing Ads Google Data Studio. LinkedIn Ads en Bing Ads zijn beide onderdeel van Microsoft Advertising.

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
Google Data Studio
Google Data Studio

Visualisaties maken in Google Data Studio

Wanneer de verschillende kanalen met elkaar verbonden zijn, wordt de aldus toegankelijk gemaakte data omgezet in praktische rapportages. Deze zijn naar eigen inzicht vorm te geven. Zo is het mogelijk om de informatie te visualiseren als draai- of gegevenstabel en spreidings-, bellen-, lijn-, cirkel-, vlak- of staafdiagram. Met de beschikbare kleur- en stijlaanpassingen zorg je desgewenst voor meer duidelijkheid, terwijl je ook naar believen afbeeldingen, tekst, bijschriften en hyperlinks kunt toevoegen.

Om de deelbare rapportages interactief te maken gebruik je de in de Google Data Studio aanwezige kijkerfilters en besturingselementen. Op die manier ziet iedereen in het team waarmee je de statistieken deelt alleen de voor hem of haar relevante gegevens. Met teamleden en anderen die tot de bewerkingsrechthebbenden behoren, kan direct en op hetzelfde moment worden samengewerkt.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Google Data Studio

Het overzichtelijk beheren en kunnen delen van webdata zorgt ervoor dat iedereen altijd up-to-date is als het gaat om de online ontwikkelingen rond een webshop of site. Hoewel je de meeste van je data sources redelijk snel zult kunnen koppelen aan de Data Studio, heb je er alles bij elkaar genomen misschien toch vrij veel werk aan. Dit hangt af van hoeveel dashboards en informatiebronnen je hebt om toe te voegen en tot hoeveel platforms op social media Google Data Studio toegang moet kunnen krijgen.

Daarnaast zetten we vaak SuperMetrics in om via Google Sheets en Data Studio nog veel meer bronnen van data aan te haken in de rapportages. Deze connector maakt verbinding met PPC, SEO, social, analytics, e-mailmarketing en diverse betalingsplatforms.

Wanneer alles eenmaal draait, zal je merken dat Data Studio een bijzonder nuttige marketingtool is. Wil je Google Data Studio inzetten voor jouw bedrijf, maar daarbij hulp hebben? Neem dan contact met ons op.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

9 marketing tips voor je E-commerce webshop
9 marketing tips voor je E-commerce webshop

Top 9 helikopter view tips voor e-commerce webshop marketing. Waar kan jij op focussen om te zorgen dat je succesvol wordt!  Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Witti Group
Largo
Bloovi
Roompot Business
KonseptS
Cleanmastershop
Verhuurwinkel
Nilsson
Sentia
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Yd Nordic House
Auto Poppe
Vinetiq
Decovry
Roompot Vakanties
Dakenshop
Mojo Design
Connections
Pak Aanhangwagens
Eponym
Bosch Car Service
NeaPharma
Ricoh Document Center
Novid
Van Mele
Dr. Feriduni
Wellens Men
Thermaalbad Arcen
Rabeko Zero Sauzen
NetworkApp
Klok'uus
Pier 7
Elephant
Imkershop
Bushcraftshop
Medisol
Halito