Google Data Studio

Data & Web Analytics

Resultaatgericht
Google Data Studio

Ontdek Google Data Studio
Onze klanten
Google Data Studio referenties
Morres Boulevard 17 Aanhangwagens XXL West-Brabant CarCollect Roompot Thuisbakkerswinkel Eco-Point Dakenshop CPS Auto Poppe OSU Gifts Motoport Goes Installatiebalie Wellens Men CPE Nederland Klok'uus De Matrassengigant Pak Aanhangwagens Rabeko Zero Sauce Energetica Natura Dr. Feriduni Van Mele Bushcraftshop Ballonvaren Zeeland Horecaservice Nevejan Easy2Rent Good Hope GGZ NRV Rondreizen Verhuurwinkel Pier 7 Elcee GrootPlezier Brico INNO Hello Archie Local Touch Travel Dutch Soap Company Depot Zeven Imkershop Veritas Timesavers Chevaldo Morres Boulevard 17 Aanhangwagens XXL West-Brabant CarCollect Roompot Thuisbakkerswinkel Eco-Point Dakenshop CPS Auto Poppe OSU Gifts Motoport Goes Installatiebalie Wellens Men CPE Nederland Klok'uus De Matrassengigant Pak Aanhangwagens Rabeko Zero Sauce Energetica Natura Dr. Feriduni Van Mele Bushcraftshop Ballonvaren Zeeland Horecaservice Nevejan Easy2Rent Good Hope GGZ NRV Rondreizen Verhuurwinkel Pier 7 Elcee GrootPlezier Brico INNO Hello Archie Local Touch Travel Dutch Soap Company Depot Zeven Imkershop Veritas Timesavers Chevaldo

Google Data Studio

Om al je marketinginspanningen inzichtelijk te maken, kun je voor data terecht in de dashboards van de verschillende tools. Middels Google Data Studio is het mogelijk om van zowel Google-, als externe tools alle data overzichtelijk in één rapportage te verwerken. Hierbij wordt alle relevante informatie uit de beschikbare data sources gehaald en kun je je rapportage volledig op maat laten maken.

Met Google Data Studio kun je cijfers en rapportages overzichtelijk visualiseren en kun je op elk moment van de dag de tussentijdse cijfers bekijken. Wij beschikken over de nodige expertise en kennis om een online marketing dashboards op maat te laten maken waarin we de gewenste metrics kunnen verwerken in één rapportage. 

Een van de belangrijke voordelen van Google Data Studio is dat je er een grote hoeveelheid externe bronnen aan kan koppelen. Wanneer dit gebeurd is, krijg je een betrouwbaar beeld van hoe je op online kanalen presteert. Er zijn vanzelfsprekend koppelingen mogelijk met de diverse Google-marketingproducten.

Waarom Google Data Studio?

Meer inzicht

Alle data visueel en begrijpelijk weergegeven.

Meer visibiliteit

Weten wat er op je website gebeurt en hierop inspelen.

Direct resultaat

Door unieke en doelgerichte uitwerking van de rapportages.

Kansen

Door meer inzicht zie je wat het beste werkt en waar kansen liggen.

Largo

+153%Stijging in totaal aantal bezoekers op de website t.o.v. vorig jaar

Uitgelichte case: Largo

Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren

+153%Stijging in totaal aantal bezoekers op de website t.o.v. vorig jaar

85.000 minutenVideo bekeken via de verschillende kanalen

7,9 miljoenGebruikers bereikt met de #Mooidichtbij campagne

De #MOOIDICHTBIJ campagne is ontstaan tijdens COVID-19. Met een juiste, gezonde balans tussen lef, merk, resultaat en zorgvuldigheid heeft Envoker een juiste route...

Lees de volledige case

Data Studio van Google

Google Data Studio is een handige, online tool waarmee je belangrijke cijfers over onder andere je websiteprestaties, e-commerce prestaties en Google Ads campagnes inzichtelijk kunt maken. Alle informatie die bekend is, kan worden gevisualiseerd in tabellen, statistieken en diagrammen. Zo heb je in één oogopslag een goed beeld van hoe je bedrijf of organisatie online presteert over diverse kanalen. Om de diverse gegevens te verzamelen, kunnen de verschillende bronnen eenvoudig worden gekoppeld aan de Data Studio. Een ander groot voordeel is dat beschikbare insights en opgestelde rapportages gemakkelijk zijn te delen met anderen. Dit maakt het gezamenlijk werken aan de prestaties van je sites een stuk eenvoudiger. 

Google Data Studio

Wanneer de verschillende Google platformen zijn gekoppeld met Google Data Studio, is het mogelijk om de data om te zetten naar praktische rapportages. De data kun je naar eigen inzicht vormgeven en hiermee ben je in staat om informatie te visualiseren als verschillende soorten tabellen, diagrammen of concrete cijfers van je opbrengsten en kosten. Met de beschikbare kleur- en stijlaanpassingen zorg je desgewenst voor een duidelijk overzicht van je prestaties. Tevens kun je afbeeldingen, tekst, bijschriften of hyperlinks toevoegen voor een zo volledig mogelijke rapportage. 

Om de rapportages interactief te maken, kun je filters en besturingselementen toevoegen in Google Data Studio. Op die manier ziet iedereen in het team waarmee je de statistieken deelt, de meest relevante gegevens. Met teamleden en andere die de bewerkingsrechten hebben, kun je direct en op hetzelfde moment in een rapportage werken. 

Beschikbare koppelingen voor je dashboard

Het is mogelijk om Google Analytics en Google Search Ads 360 te koppelen. Daarnaast kun je ook Google Ads aan je dashboard verbinden zodat je inzichtelijk hebt wat de kosten van de campagnes zijn, welke campagnes het best presteren en wat de gemiddelde CPC is. Tenslotte zijn er ook algemene online diensten die gekoppeld kunnen worden aan Google Data Studio. Denk hierbij aan YouTube, Search Console en Google Sheets.

Via de beschikbare koppelingsmogelijkheden kun je daarnaast prestatiegegevens van de uiteenlopende social media kanalen die je beheert toevoegen, waaronder die van Facebook Insights. Bovendien kun je naast Facebook ook koppelingen leggen met platforms die geen eigendom zijn van Google.

Zo zijn koppelingen te maken met LinkedIn Ads, Bing Ads maar ook met Semrush om de inspanningen rondom zoekmachine optimalisatie inzichtelijk te maken.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Google Data Studio

Het overzichtelijk beheren en kunnen delen van webdata zorgt ervoor dat iedereen in het teamaltijd up-to-date is als het gaat om de online ontwikkelingen rond een webshop of site. Hiermee weet je dus ook een draagvlak te creëren binnen het team. Hoewel je de meeste van je data sources redelijk snel zult kunnen koppelen, heb je er alles bij elkaar genomen misschien toch vrij veel werk aan. Dit hangt af van hoeveel dashboards en informatiebronnen je hebt om toe te voegen en tot hoeveel platforms op social media Google Data Studio toegang moet kunnen krijgen. Daarnaast is het ook afhankelijk van de specifieke metrics die je inzichtelijk wilt hebben.

 

Daarnaast zetten we vaak SuperMetrics in om via Google Sheets en Data Studio nog veel meer bronnen van data aan te haken in de rapportages. Deze connector maakt verbinding met PPC, SEO, social, analytics, e-mailmarketing en diverse betalingsplatforms. Wanneer alles eenmaal draait, kun je op elk moment van de dag de tussentijdse prestaties monitoren. Niet alleen het team, maar bijvoorbeeld ook andere afdelingen of externe stakeholders. Dit maakt het ook een bijzonder nuttige marketingtool om je rapportages visueel te maken en alle betrokkenen up-to-date te houden.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Het nut van A/B testen in online marketing
Het nut van A/B testen in online marketing

A/B-testen geldt als een cruciaal hulpmiddel in de snel veranderende wereld van online marketing, waarmee merken het raden naar voorkeuren achterwege kunnen laten en ...

Lees verder
De voordelen van data driven marketing
De voordelen van data driven marketing

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld is data driven marketing een belangrijke speler geworden bij het vormgeven van effectieve marketingstrategieën. Het draait ...

Lees verder
Is Google Analytics verboden?
Is Google Analytics verboden?

Sinds begin 2022 is er veel geschreven over Google Analytics. Met name over de vraag: kunnen we Google Analytics nog blijven gebruiken? Er gebeurt veel in de wereld v ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL