Cases

Cases

Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar

ontdek deze case
Hello Archie
Resultaten

Uitstekende prestaties

+624% groei in omzet uit SEA

+327% meer transacties over alle kanalen

+200% groei in branded searches

Hello Archie
Opdrachtgever

Duurzaam shoppen naar educatieve design producten voor mini’s

Hello Archie, een duurzame webwinkel voor baby's en kinderen tot 6 jaar, is halverwege 2021 het leven ingeblazen door Tim en Birgit. Hello Archie is ontstaan met als doel om natuurlijke en authentieke producten onder de aandacht te brengen om de keuze van jonge en toekomstige ouders hierin te ondersteunen. Bij Hello Archie vind je daarom ook voornamelijk kwalitatieve producten met aandacht voor duurzaamheid, ecologie en de planeet, die kinderen stimuleren om zich al spelend te ontwikkelen op hun eigen tempo.

Doelstelling

€1 miljoen omzet met SEA als belangrijkste drijfveer

Als nieuwe webshop is het van belang om enerzijds het vertrouwen van de consument te winnen en je merkbekendheid op te bouwen, maar anderszijds ook om je voorraad frequent te kunnen laten rouleren zodat je weer nieuwe collecties kunt opnemen. Voor Hello Archie hadden we dan ook het doel om binnen een jaar tijd van 0 naar 1 miljoen euro omzet te groeien, zodat het merk verankerd wordt binnen de doelgroep en er een gezonde doorvoer is binnen de collecties.

Jesper Stoel
Door zoveel mogelijk op elkaar af te laten stemmen is niets onmogelijk. Dat zien we terug in de inzet van de marketing kanalen, maar ook op persoonlijk niveau in de samenwerking.

Jesper Stoel Senior Online Marketeer

Aanpak

Als pasgeboren merk de markt bestormen

Om de doelstelling van €1 miljoen omzet te behalen was het zaak dat we snel tractie zouden krijgen. De keuze voor het uitwerken van een doordachte SEA strategie kwam al snel boven water wegens de directe impact die we dit kanaal kunnen realiseren. E-mail marketing gaat namelijk lastig zonder opgebouwd bestand en zoekmachine optimalisatie heeft een langere aanlooptijd, zeker voor een nieuw domein. Dit neemt uiteraard niet weg dat alle drie de kanalen onderdeel zijn van de overkoepelende online strategie van Hello Archie.

Google Ads structuur

Gezien het brede aanbod van Hello Archie en het, logischerwijs, ontbreken van enige historie hebben we de keuze gemaakt om enerzijds een doordachte Google Ads structuur neer te zetten op basis van de zoekintentie van de gebruiker en anderzijds direct te starten met het plaatsen van het product aanbod op Google Shopping. Op deze wijze konden we alvast data verzamelen, analyseren en hierop inspelen middels slimme segmentatie, wat we vervolgens weer konden doorvertalen naar de tekstuele advertenties.

Segmentatie van producten

Niet elk product is gedurende het jaar even in trek als het andere, en dat is logisch. Om hier zo slim mogelijk mee om te gaan hebben we door middel van Channable een segmentatie aangebracht op het brede aanbod, om zo meer controle uit te kunnen oefenen op de prioriteit van productgroepen. Denk bijvoorbeeld aan bestsellers, seizoensproducten, bepaalde merken waar we meer zichtbaarheid voor willen genereren of producten die juist niet converteren. Door deze keuzes zowel te baseren op de data die we doormeten, alsook op basis van input vanuit Hello Archie zelf, konden we zeer snel meebewegen met de markt voor een optimaal resultaat.

Focus op België en Nederland

Hoewel Hello Archie in België is gevestigd, was de keuze al snel gemaakt om juist ook in Nederland actief te zijn. Het marktaandeel is groter, zeker gezien er bij de lancering van de webshop alleen de Nederlandse taal aanwezig was op de website waardoor een deel van België niet binnen de doelgroep valt.

Sturing op ROAS

Een omzet van 1 miljoen behalen kán heel eenvoudig zijn: spendeer 3 miljoen, et voilà! Om een situatie als deze te voorkomen houden we een strakke begroting aan zodat elke euro uit het budget herleid kan worden naar het bijbehorende resultaat. Het is dus zaak dat de campagnes op gezonde wijze bijdragen aan de doelstelling. Door continu te meten en bij te sturen zorgen we voor een goede balans hierin. Campagnes krijgen de tijd om zichzelf te bewijzen en doen ze dit niet, dan nemen we snel afscheid.

Synergie met andere kanalen

Over het algemeen geldt dat paid search voornamelijk gericht is op de korte termijn, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Doordat SEA onderdeel is van de overkoepelende strategie proberen we, naast het genereren van omzet, ook de andere kanalen te ondersteunen zodat er een synergie ontstaat. Dankzij SEA weten we uit eerste hand wat er goed converteert en wat de daadwerkelijke zoekvolumes zijn, wat we doorvertalen naar de SEO strategie. Daarnaast zorgen de vele orders vanuit SEA voor een groter e-mail bestand, waardoor e-mailmarketing een steeds serieuzer en groter kanaal wordt.

Sparringspartner voor maximale ontwikkeling

Naast de technische expertise, vormen flexibiliteit, ondernemingsspirit en het acief meedenken als strategische partner, uiterst belangrijke fundamenten in de samenwerking met Envoker. We vonden het zeer belangrijk om vanaf dag één (nog voordat we onze bedrijfsnaam hadden gekozen) een partner aan te schakelen die als echte sparringspartner opereert om Hello Archie “als baby” maximaal te ontwikkelen. Niet als partner aan de zijlijn, maar als een echte copilot met een groot verantwoordelijksgevoel voor de gerealiseerde targets. We kijken er sterk naar uit om samen met Envoker de komende maanden werk te maken van de verdere internationalisering van Hello Archie.

Tim de Witte

Tim de Witte Owner | Hello Archie

Resultaat

De eerste stappen zijn gezet

De beginperiode van een nieuwe webshop gaat zelden zonder slag of stoot. We zijn meer dan een jaar verder sinds de start van de samenwerking, maar als we naar de ambitie van Tim en Birgit kijken en het potentieel van het project, dan zijn we eigenlijk nog maar net van start.

Vanuit het niets zijn er binnen een jaar tijd meer dan 10.000 bestellingen verwerkt, is er meer dan 1 miljoen euro omgezet en wordt er meer en meer op de eigen merknaam gezocht.

Het gebruik van Google Shopping is onmisbaar voor een e-commerce shop, gezien het overgrote deel van de omzet uit deze campagnes komen. Controle hebben over welke productgroepen we pushen heeft een groot aandeel in het succes hiervan gehad. Het tussentijds schakelen van Smart Shopping campagnes naar Performance Max campagnes heeft zo zijn uitdagingen gehad, maar ook hier zien we weer stijgende lijnen in.

Ook de keuze om naast in België ook direct in Nederland de markt te betreden heeft zijn vruchten afgeworpen, want Nederland is verantwoordelijk voor driekwart van de omzet.

Het is mooi om te zien hoeveel er gerealiseerd kan worden binnen een jaar tijd middels het uitvoeren van een doordachte strategie, in combinatie met de gedrevenheid van Hello Archie om het beste eruit te halen.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL