Cases

Cases

Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google

ontdek deze case
Good Hope GGZ
Resultaten

Uitstekende prestaties

+894% in organisch zoekverkeer

+93,3% van gem. posities voor significant cluster

+3000% in leads uit organisch verkeer

Good Hope GGZ
Opdrachtgever

Gespecialiseerde verslavingszorg via Good Hope GGZ

Verslavingskliniek Good Hope GGZ is gespecialiseerd in het behandelen van diverse verslavingen. Denk aan drugs, voorgeschreven medicijnen, eetstoornissen en gameverslaving. Het hoofdkantoor van Good Hope is gevestigd in Amsterdam en de kliniek is gevestigd in Zuid-Afrika. Volgens Good Hope kan een verslaving het beste worden behandeld in een klinische omgeving, waar de intensiteit van de therapie en de beschermde omgeving van een kliniek zeer goede resultaten kunnen opleveren. Een residentieel programma biedt dan ook de mogelijkheid om zonder afleiding over het probleem na te denken. Verder kan er ook gebruik worden gemaakt van belangrijke gezinsondersteunende diensten waarbij begeleiding gegeven wordt aan familie om de verslaafde te helpen. Het voordeel van deze kliniek is dat er geen lange wachtlijsten zijn en een klinische behandeling direct kan worden geregeld. Daarnaast beoordeelt Good Hope de toelating, regelen ze al het papierwerk en staan ze in contact met de zorgverzekeraar. Vanwege hun jarenlange ervaring levert de professionele verslavingskliniek effectieve behandelingen met resultaat.,

Vorig jaar heeft Kim ook een case geschreven over Good Hope GGZ: over het creëren van visibiliteit en het verhogen van het aantal websitebezoekers bij een startup. Met resultaten als een stijging van 743% van het totaal aantal gebruikers en een stijging van 0 tot 20 van de domein autoriteit is het een case om trots op te zijn. Inmiddels zijn we een jaar verder en verdiende deze case een update.

Doelstelling

Het verhogen van het organische verkeer en aantal topposities in Google

Good Hope behoort tot één van de belangrijkste spelers in de verslavingszorg. Wanneer je nu “verslavingskliniek Kaapstad” intypt in Google, zie je Good Hope op de eerste pagina met zoekresultaten verschijnen. Wanneer mensen online op zoek zijn naar hulp bij een heroïneverslaving of iemand wil laten opnemen voor alcoholverslaving is dit de kliniek waar diegene zich aanmeldt of die hij of zij in overweging zal nemen. Echter was dit voorheen wel anders. Omdat advertising lastig is vanwege de restricties van Google omtrent gezondheid moesten we op zoek naar meer creatieve oplossingen. Daarom hebben we voor Good Hope een SEO strategie op maat gemaakt. 

In maart 2021 zijn we de samenwerking met Good Hope gestart. Eén van de doelstellingen destijds was om het aantal bezoekers en leads uit organisch zoekverkeer te verhogen. Steeds meer mensen gaan zelf op zoek naar hulp bij verslaving in plaats van aan te kloppen bij een huisarts of zorginstantie in de buurt. De lange wachtrijen zorgen ervoor dat mensen online op onderzoek gaan naar een kliniek die hen wél kan helpen. Good Hope GGZ wil in dat geval natuurlijk op één van de eerste posities in de zoekresultaten verschijnen. Doel van deze lange termijnstrategie is om vanwege de advertentiebeperkingen het aandeel in organisch zoekverkeer te vergroten en de kosten voor advertising te drukken.

Gelukkig heeft de aanpak van Envoker effect. Want waar in april 2021 maar 72 websitebezoekers via organisch zoekverkeer binnenkwamen, zijn dit nu 718 websitebezoekers per maand. Een stijging van maar liefst 897,2%.

Nynke Huiszoon
Kansen herkennen die een opdrachtgever niet voor ogen had en naderhand de gewenste resultaten zien, dat geeft een enorme boost.

Nynke Huiszoon Online Marketeer

Aanpak

De perfecte mix tussen architectuur, content & autoriteit

Een gedegen strategie voor zoekmachineoptimalisatie bestaat uit de drie pijlers: architectuur, content en autoriteit. Architectuur staat voor de technische opbouw van je website. Begrijpt Google de techniek achter jouw website en is de website gebruiksvriendelijk? Content betreft alle informatie op je website die waardevol dient te zijn voor zowel je doelgroep als de zoekmachine. Autoriteit houdt in: de betrouwbaarheid van je site en de invloed die jouw website heeft vergeleken met concurrenten.

Onderzoek en content uitrol voor relevante zoektermen

We startten de samenwerking met een uitgebreid zoekwoordonderzoek: waar is onze doelgroep naar opzoek? Welke zoekwoorden gebruiken ze? In hoeverre sluit de huidige content hierop aan en kunnen we dit verder uitbreiden? Na onze research hebben we een contentplan opgesteld op basis van zoekvolume, relevantie en wensen vanuit de opdrachtgever. Vervolgens gingen we aan de slag met het schrijven van content voor de eerste clusters. Wanneer een nieuwe tekst gereed stond, voerden we een SEO-controle uit en publiceerden we de tekst op de website. De maandelijkse aanwas van teksten werd tevens voorzien van een geoptimaliseerde URL, meta-title en description. Consistentie en continuïteit zijn namelijk key voor SEO.

Verbeterde architectuur door nieuwe website

Tijdens onze samenwerking ging Good Hope over naar een nieuwe website. Een migratie kan gepaard gaan met veel problemen en belangrijke posities die verloren gaan. Gelukkig pakte dit voor Good Hope juist gunstig uit. Voorheen werd de content op de website ingeladen met behulp van Javascript waardoor Google de content wel kon crawlen maar niet kon uitlezen. Dit leidde tot niet-geïndexeerde pagina’s en geen of slechte rankings in Google op belangrijke zoektermen waar men juist wel op gevonden wilde worden. Met de livegang van de nieuwe website wordt de content nu tevens ingeladen zonder Javascript waardoor Google de pagina’s indexeert en begrijpt. Hierdoor heeft de website verschillende nieuwe topposities weten te pakken.

Uit onze technische site-audit bleek dat we op het gebied van laadsnelheid op sommige webpagina’s nog winst konden behalen. De laadsnelheid is misschien wel de belangrijkste factor voor het technische aspect van SEO, want dit heeft grote invloed op zowel de gebruiksvriendelijkheid, de crawlability van de website als de ranking factor van Google. De boosdoener bleek onder meer de bestandsgrootte van de afbeeldingen. We losten dit op door zware afbeeldingen te comprimeren en een Lazy Loading plugin te installeren. Bij Lazy Loading wordt er in plaats van alle content in één keer te downloaden, content pas ingeladen zodra de websitebezoeker bijna bij dat contentgedeelte content is. Dit heeft de laadtijd van pagina’s aanzienlijk verminderd waardoor bezoekers niet snel afhaken en pagina’s hoger ranken in Google.

Versterking domeinautoriteit met behulp van linkbuilding

Tijdens de content uitrol belandden al veel zoekwoorden in de top 10 en 20. Het beoogde doel van Good Hope was echter om door te stijgen naar de eerste pagina en het aandeel in organisch zoekverkeer te doen toenemen. Wanneer je met keywords in de top 3 of 10 eindigt, heb je namelijk de meeste kans dat er ook daadwerkelijk op jouw zoekresultaat wordt geklikt. De gewenste uitkomst liet dus nog even op zich wachten. We besloten daarom de voornaamste generieke keywords een extra duwtje in de rug te geven door middel van linkbuilding. Hierbij ondersteun je de content met kwalitatieve links van externe websites waardoor je domeinautoriteit opbouwt. De autoriteit van je domein laat zien hoe goed je site scoort ten opzichte van de concurrentie.

In het geval van een verslavingskliniek is erkenning en expertise van groot belang. Daarom hebben we kwalitatieve backlinks verkregen vanuit relevante zorginstanties. Deze links lieten we plaatsen op relevante anchorteksten met als gevolg dat de domeinautoriteit werd versterkt en de site in ging lopen op de concurrentie. Zo kwam Good Hope met de belangrijkste termen op de eerste pagina met zoekresultaten terecht.

A reliable and focused team

Working in the online addiction treatment SEO space is very challenging as Google has many rules specific to this industry. The race for the rehab dollar is very competitive. Envoker has taken up this SEO challenge with enthusiasm and skill that has impressed me.

Dr. Rodger Meyer

Dr. Rodger Meyer Bestuurder | Good Hope GGZ

Resultaat

Stijging in organisch verkeer en leads door topposities Google

In anderhalf jaar tijd hebben we mooie resultaten geboekt. Voor de generieke clusters waarop we hebben gefocust, is een stijging in visibiliteit te zien van maar liefst 7,4%. Het SEO-traject heeft daarnaast geleid tot een aanzienlijke toename in organische verkeer. Ten opzichte van 2021 is het maandelijkse aantal bezoekers dat via organische zoekresultaten op de website belandt in 2022 met 894,92% gestegen. Bijna driekwart komt nu uit organic (71,2%).

Extra verkeer is mooi, maar dit moet natuurlijk wel leiden tot leads. Dit was namelijk een van de doelstellingen van onze samenwerking. Wanneer mensen op goodhope-ggz.nl/nl/ belanden, kunnen zij de contactpagina bezoeken, klikken op de button voor ‘onmiddellijke opname’ of klikken op het telefoonnummer of e-mailadres om in contact te komen met de afkickkliniek. Een websitebezoeker converteert dan naar een lead, wat kan resulteren in een aanmelding en behandeling. Wanneer we mei 2021 vergelijken met december 2022 zien we een stijging in leads van maar liefst 3000%. Waar in mei 2021 4,4% van de websitebezoekers veranderde in een lead, is dat in december 2022 15,5%.

Daarnaast heeft het domein een flinke boost gekregen vanwege kwalitatieve linkbuilding. In onderstaand diagram is een flinke toename te zien in het aantal verwijzende domeinen. De domein autoriteit goodhope-ggz.nl/nl/ is daardoor gestegen van 33 naar 42. Dit betekent dat Google en andere zoekmachines meer vertrouwen hebben gekregen in de website en relevanter is geworden waardoor Good Hope hoger zal scoren in de zoekmachines.

Het beoogde doel van Good Hope was om de meest relevante zoektermen in de top 3 en top 10 posities te krijgen. We zijn goed op weg! In onze SEO-tooling en de Google rankings zien we de gewenste resultaten. Zo is ‘verslavingskliniek zuid afrika’ met een maandelijks zoekvolume van 720 gestegen van positie 23 naar positie 6 in de zoekresultaten en is de zoekterm ‘verslavingskliniek kaapstad’ zelfs in de top 3 beland! Daarnaast zijn ook andere zoektermen met betrekking tot specifieke verslavingen enorm gestegen door de hele content uitrol. Echter is er altijd nog ruimte voor verbetering. Zoekmachine optimalisatie is een lange termijn traject en aangezien het doorklikratio vanaf plek 4 in de zoekresultaten daalt, willen we de clusters die zich momenteel nog in de top 10 bevinden verder doorschuiven naar de top 3.

Kortom, mooie resultaten die veelbelovend zijn voor het hele SEO-traject. We kijken ernaar uit om samen met Good Hope GGZ de online zichtbaarheid verder te vergroten en meer bezoekers naar de website te leiden.  

Contact

Zin in een goed gesprek?

Léon Maljaars

Van een bak koffie is nog nooit iemand slechter geworden.

Misschien leren we wel wat van jou. Wie weet?

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

GrootPlezier
GrootPlezier
GrootPlezier
Organische (omzet)groei voor 3 domeinen dankzij een gedegen SEO strategie
Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL