Social Media Strategie

Social Media Strategie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Social Media Strategie

Effectieve social media strategie

Social media vormen een onmisbare schakel tussen bedrijven en hun klanten. Niet alleen bij b2c (business-to-customer), maar ook bij b2b of business-to-business. En of jouw doelgroep nu bestaat uit particulieren of andere ondernemers, in beide gevallen mag een goed uitgewerkt en strategisch social media plan niet ontbreken.

De inzet van social media kan een bedrijf veel opleveren en het is zeker niet zo dat dergelijke websites alleen interessant zijn voor b2c-marketing. Je persoonlijke social media marketeer van Envoker stelt een social media strategie plan op waarmee jouw bedrijf zich onderscheidt.

Klanten bereiken

Klanten bereiken via social media

Ook talloze b2b-ondernemingen presenteren zich middels een social media plan succesvol aan de buitenwereld. Net als bij b2c moet je om je doelgroep te bereiken én uit te breiden immers laten zien dat je bestaat.

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat afnemers jouw webshop direct vinden, maar een goede social media strategie maakt het bereiken van nieuwe klanten een stuk gemakkelijker. Bij social media gaat het delen van berichten bijvoorbeeld erg eenvoudig. Dergelijke ‘share’-acties zijn heel belangrijk voor het verspreiden van je naam en het krijgen van meer volgers.

Beginnen met een social media strategie

Hoewel een b2b social media strategie om een andere invulling vraagt dan een b2c-campagne, zijn er tevens overeenkomsten. Voordat je begint dien je namelijk je KPI’s te bepalen en zal je je moeten afvragen wat je wilt bereiken. Veelal is dit het verwerven van naamsbekendheid en het creëren van brand awareness. Er bestaan echter verschillende social media en die lenen zich niet allemaal voor b2b-marketing.

Als ondernemer moet je bovendien weten op welke social media je afnemers actief zijn. Voor het werven van volgers kan ook gebruik worden gemaakt van je bestaande adressenbestand om je klantenkring, zakenrelaties en vaste contacten middels een persoonlijke e-mail op de hoogte te brengen van jouw social media pagina’s.

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
social media strategie
B2B

Interessante kanalen voor je social media strategie

Een succesvolle b2b social media campagne begint op het juiste platform, of liever nog de juiste platforms. Welke kanalen met een social-mediafunctie daarvoor geschikt zijn, is afhankelijk van diverse factoren. De meeste b2b-ondernemers kiezen er bij het opstellen van een social media strategie echter voor om deze uit te rollen op een of meer van de bekendere kanalen. Een social-mediasite die zich specifiek richt op b2b-professionals en zakelijke connecties is LinkedIn. Jouw bedrijf mag hierop dus niet ontbreken.

Een ander belangrijk platform voor een b2b social mediastrategie is Twitter, dat ideaal is voor snelle interacties en gerichte onderlinge contacten. Facebook en Instagram bieden daarentegen weer goede mogelijkheden voor promotie en het vergroten van je naamsbekendheid naar consumenten toe.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Strategisch social media plan dankzij Envoker

Van een doordachte en resultaatgerichte social strategie pluk je zeker de vruchten. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden bij je social media b2b strategie. Voor een betere klantenbinding en effectiviteit van je posts moet je bijvoorbeeld de tijd nemen om te reageren op comments van je volgers.

Ook van belang: zorg ervoor dat je herkenbaar bent en toon je menselijke gezicht om meer vertrouwen te wekken. Een ervaren social media marketeer van Envoker helpt je met het opzetten van je social media strategie. Het volgen van platgetreden paden is daarbij niet aan de orde, want zoals alles bij Envoker is ook een social media strategie een kwestie van maatwerk.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder