Social Media Strategie

Social Media Strategie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Social Media Strategie

Effectieve social media strategie

Social media vormen een onmisbare schakel tussen bedrijven en hun klanten. Niet alleen bij b2c (business-to-customer), maar ook bij b2b of business-to-business. En of jouw doelgroep nu bestaat uit particulieren of andere ondernemers, in beide gevallen mag een goed uitgewerkt en strategisch social media plan niet ontbreken.

De inzet van social media kan een bedrijf veel opleveren en het is zeker niet zo dat dergelijke websites alleen interessant zijn voor b2c-marketing. Je persoonlijke social media marketeer van Envoker stelt een social media strategie plan op waarmee jouw bedrijf zich onderscheidt.

Klanten bereiken

Klanten bereiken via social media

Ook talloze b2b-ondernemingen presenteren zich middels een social media plan succesvol aan de buitenwereld. Net als bij b2c moet je om je doelgroep te bereiken én uit te breiden immers laten zien dat je bestaat.

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat afnemers jouw webshop direct vinden, maar een goede social media strategie maakt het bereiken van nieuwe klanten een stuk gemakkelijker. Bij social media gaat het delen van berichten bijvoorbeeld erg eenvoudig. Dergelijke ‘share’-acties zijn heel belangrijk voor het verspreiden van je naam en het krijgen van meer volgers.

Beginnen met een social media strategie

Hoewel een b2b social media strategie om een andere invulling vraagt dan een b2c-campagne, zijn er tevens overeenkomsten. Voordat je begint dien je namelijk je KPI’s te bepalen en zal je je moeten afvragen wat je wilt bereiken. Veelal is dit het verwerven van naamsbekendheid en het creëren van brand awareness. Er bestaan echter verschillende social media en die lenen zich niet allemaal voor b2b-marketing.

Als ondernemer moet je bovendien weten op welke social media je afnemers actief zijn. Voor het werven van volgers kan ook gebruik worden gemaakt van je bestaande adressenbestand om je klantenkring, zakenrelaties en vaste contacten middels een persoonlijke e-mail op de hoogte te brengen van jouw social media pagina’s.

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje
social media strategie
B2B

Interessante kanalen voor je social media strategie

Een succesvolle b2b social media campagne begint op het juiste platform, of liever nog de juiste platforms. Welke kanalen met een social-mediafunctie daarvoor geschikt zijn, is afhankelijk van diverse factoren. De meeste b2b-ondernemers kiezen er bij het opstellen van een social media strategie echter voor om deze uit te rollen op een of meer van de bekendere kanalen. Een social-mediasite die zich specifiek richt op b2b-professionals en zakelijke connecties is LinkedIn. Jouw bedrijf mag hierop dus niet ontbreken.

Een ander belangrijk platform voor een b2b social mediastrategie is Twitter, dat ideaal is voor snelle interacties en gerichte onderlinge contacten. Facebook en Instagram bieden daarentegen weer goede mogelijkheden voor promotie en het vergroten van je naamsbekendheid naar consumenten toe.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Strategisch social media plan dankzij Envoker

Van een doordachte en resultaatgerichte social strategie pluk je zeker de vruchten. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden bij je social media b2b strategie. Voor een betere klantenbinding en effectiviteit van je posts moet je bijvoorbeeld de tijd nemen om te reageren op comments van je volgers.

Ook van belang: zorg ervoor dat je herkenbaar bent en toon je menselijke gezicht om meer vertrouwen te wekken. Een ervaren social media marketeer van Envoker helpt je met het opzetten van je social media strategie. Het volgen van platgetreden paden is daarbij niet aan de orde, want zoals alles bij Envoker is ook een social media strategie een kwestie van maatwerk.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Nilsson
KonseptS
Pier 7
Bloovi
Dakenshop
Elephant
Sentia
Wellens Men
Roompot Business
Vinetiq
Van Mele
NeaPharma
Imkershop
Thermaalbad Arcen
Klok'uus
Cleanmastershop
Auto Poppe
Roompot Vakanties
Novid
Yd Nordic House
Dr. Feriduni
Largo
Decovry
Bosch Car Service
Mojo Design
Witti Group
Medisol
Eponym
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Rabeko Zero Sauzen
Connections
Pak Aanhangwagens
NetworkApp
Halito
Bushcraftshop
Ricoh Document Center
Verhuurwinkel