Display Advertising

Display Advertising

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

een zichtbare boodschap

Display Advertising

Potentiële klanten of leads bereiken met online marketing kan op tal van manieren, variërend van posts op social media tot het versturen van e-mails en zoekmachine optimalisatie (SEO) of zoekmachine adverteren (SEA).

Een meer traditionele vorm van online marketing is natuurlijk display advertising. Dit is een breed begrip, dat uiteenlopende vormen van banner en video advertising omvat die via websites, genoemd publishers, mogelijk zijn. Een display campagne kan dan ook op diverse wijzen worden ingevuld. Het achterliggende idee is echter steeds hetzelfde en dat is je doelgroep aanspreken met een relevante boodschap.

Net als bij andere online marketing taktieken is het belangrijkste doel van het adverteren via bannering ervoor te zorgen dat geïnteresseerden je bedrijf diensten ontdekken.

Envoker

Wat is display advertising?

Display advertising kan worden gebruikt voor het opbouwen van naamsbekendheid en het genereren van brand awareness, maar ook om mensen ertoe te bewegen jouw product of dienst af te nemen. Het hangt er helemaal van af op welke manier je de banners en je doelgroep targeting in zet en op welk moment je je doelgroep in hun customer journey wilt bereiken.

Als je aan de slag wilt gaan met banner advertising dan kan je alsnog veel kanten op. Je kunt display advertising banners op website of bij video’s laten plaatsen, maar ook homepage takeovers, mastheads en tekstadvertenties vallen onder deze grote noemer. Om display adverteren zo effectief mogelijk te maken, is het belangrijk om steeds een weloverwogen en overtuigende boodschap aan potentiële klanten te tonen. Zorg er dus voor dat je de doelgroep op het juiste moment met de juiste booschap benadert.

Adverteren met banners

Een vorm van display advertising is door middel van online bannering. Advertenties worden weergegeven als horizontale balk op een video of webpagina, maar kunnen ook verticaal aan de linker- of rechterkant van een website verschijnen. Daarnaast worden banners van een kleiner en meer traditioneel advertentieformaat soms halverwege een website getoond.

Wat al deze banners gemeen hebben is dat ze doorgaans gebruikmaken van flitsende animaties, aansprekende teksten en kleurrijke beelden. Daardoor zijn dergelijke advertenties bijzonder opvallend en worden met name de grote horizontale varianten en de centraal geplaatste rechthoekige banners goed gezien.

Van tevoren is een doelgroep targeting uitgevoerd op basis van locatie, gebruikte zoektermen, interesses, leeftijd of andere (persoonlijke) informatie van de websitebezoeker. Ook kan je gebruik maken van klantenlijsten en retargeting doelgroepen. Display advertenties volgen het gedrag van je potentiële doelgroep om op het juiste moment aan de juiste gebruiker de juiste boodschap te laten zien.

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers
display advertising
Doelgroep

Bereik jouw doelgroep

Bij het bereiken van je doelgroep is het Google Display Network (GDN) een onmisbare hulp. Dit netwerk bestaat uit partners van Google, die hebben aangegeven dat ze via Google Ads advertenties op hun website wensen te laten zien. Tot de aangesloten websites behoren publishers als YouTube, Buienradar, NU en talloze minder bekende websites. Bij adverteren via dit display netwerk kun je je reclameboodschap dus onder de aandacht brengen bij geïnteresseerden in alle uithoeken van het internet.

Natuurlijk is niet alleen het Google Display Netwerk mogelijk, maar kan je ook gebruik maken van bijv. Facebook, AdMob, DoubleClick, AppNexus of AdForm. Als online marketing bureau is het gemakkelijk de juiste keuze te maken die precies aansluit bij jouw doelgroepen.

Het is echter zaak om je targetgroep nauwkeurig in te stellen wanneer je je advertenties aanbiedt. Het netwerk heeft hiertoe verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld specifieke websites uitkiezen of juist uitsluiten, je display advertentie alleen tonen aan eerdere bezoekers van jouw website, op basis persoonlijke interesses en demografische gegevens van potentiële klanten leidend laten zijn of gebruikers targetten op basis van ingetypte keywords of in-market intentie. De mogelijkheden zijn oneindig.

DRIVEN BY PERFORMANCE

(Dynamic) Retargeting

Het weergeven van (product) advertenties aan mensen die recent op je webshop of website zijn geweest wordt ook wel remarketing of retargeting genoemd. Er kan enige tijd overheen gaan voordat een prospect een remarketing advertentie van te zien krijgt. De gedachte erachter is dan ook dat mensen weer eens worden herinnerd aan een product of dienst waarvoor ze in het recente verleden interesse hebben getoond.

Natuurlijk is het uiteindelijke doel de bezoeker terug te brengen naar je website om de eerder afgebroken actie af te ronden. Display advertising is uitermate geschikt voor retargeting doeleinden. Doordat het duidelijk is voor wie de boodschap bestemd is, kun je voor een gerichte en persoonlijke boodschap gaan. Zo weet je zeker dat je display advertenties aankomen bij de ontvanger en inspelen op actuele behoeftes en interesses.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

display advertising
Envoker

Envoker weet alles van display advertising

Heeft jouw bedrijf of organisatie de wens om internetgebruikers te benaderen met een op de persoon gerichte boodschap? Of wil je je bedrijf opnieuw onder de aandacht brengen van mogelijke klanten via een display campagne?

Envoker kan je helpen bij het selecteren van specifieke doelgroepen en voor jou een geslaagde strategie ontwikkelen. Wat daarbij centraal staat is dat de vooraf gestelde KPI’s worden gehaald. Meedenken, ambities waarmaken en performancegericht te werk gaan zijn kenmerkende eigenschappen van onze marketeers. We gaan in overleg om te bepalen welke displayadvertenties het best zijn om online de aandacht van geïnteresseerden te trekken.

Door efficiënt gebruik te maken van de mogelijkheden die adverteren met banners biedt, moet je potentiële klanten op het juiste moment in hun customerjourney bereiken. Neem contact op met Envoker voor effectieve display advertising die je online zichtbaarheid vergroot.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin. Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Connections
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Yd Nordic House
Mojo Design
Elephant
Imkershop
Cleanmastershop
Eponym
Medisol
Rabeko Zero Sauzen
Roompot Vakanties
Bosch Car Service
Dakenshop
Vinetiq
Wellens Men
Dr. Feriduni
Largo
Nilsson
Novid
Halito
Bloovi
Pier 7
Klok'uus
Auto Poppe
Thermaalbad Arcen
Witti Group
Verhuurwinkel
Pak Aanhangwagens
Sentia
Decovry
Van Mele
Ricoh Document Center
Bushcraftshop
KonseptS
Roompot Business
NetworkApp
NeaPharma