Display Advertising

Specialismes

Resultaatgerichte
Display Advertising

Ontdek Display Advertising
Onze klanten
Display Advertising referenties
Pak Aanhangwagens Eco-Point Depot Zeven Dakenshop Timesavers Roompot Motoport Goes Aanhangwagens XXL West-Brabant Landal GreenParks Morres Veritas INNO Easy2Rent Bushcraftshop Energetica Natura Imkershop Pak Aanhangwagens Eco-Point Depot Zeven Dakenshop Timesavers Roompot Motoport Goes Aanhangwagens XXL West-Brabant Landal GreenParks Morres Veritas INNO Easy2Rent Bushcraftshop Energetica Natura Imkershop

Display Advertising

Potentiële klanten of leads bereiken met online marketing kan op tal van manieren, variërend van posts op social media tot het versturen van e-mails en zoekmachine optimalisatie (SEO) of zoekmachine adverteren (SEA).

Een meer traditionele vorm van online marketing is natuurlijk display advertising. Dit is een breed begrip, dat uiteenlopende vormen van banner en video advertising omvat die via websites, genoemd publishers, mogelijk zijn. Een display campagne kan dan ook op diverse wijzen worden ingevuld. Het achterliggende idee is echter steeds hetzelfde en dat is je doelgroep aanspreken met een relevante boodschap.

Net als bij andere online marketing tactieken is het belangrijkste doel van het adverteren via bannering ervoor te zorgen dat geïnteresseerden je bedrijf diensten ontdekken.

Waarom Display Advertising?

Meer leads

Door market en affinity doelgroepen naar jouw website te leiden.

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Meer traffic

Target gericht specifieke doelgroepen en verwijs ze door.

Groter bereik

Door gebruik te maken van externe websites en Google platformen.

Klok'uus

+21%Meer bezoekers

Uitgelichte case: Klok'uus

Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing

+21%Meer bezoekers

VisibiliteitGem. 15 posities gestegen

-15% Verlaging in CPC

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker en hun manier van aanpakken. Het team heeft kennis van zaken en delen deze kennis ook met ons. Daarnaast denken ze altijd met ons mee...

Lees de volledige case

Wat is display advertising?

Display advertising kan worden gebruikt voor het opbouwen van naamsbekendheid en het genereren van brand awareness, maar ook om mensen ertoe te bewegen jouw product of dienst af te nemen. Het hangt er helemaal van af op welke manier je de banners en je doelgroep targeting in zet en op welk moment je je doelgroep in hun customer journey wilt bereiken. Je kunt display advertising banners op website of bij video’s laten plaatsen, maar ook homepage takeovers, mastheads en tekstadvertenties vallen onder deze grote noemer. Om display adverteren zo effectief mogelijk te maken, is het belangrijk om steeds een weloverwogen en overtuigende boodschap aan potentiële klanten te tonen. 

Adverteren met banners

Een vorm van display advertising is door middel van online bannering. Advertenties worden weergegeven als horizontale balk op een video of webpagina, maar kunnen ook verticaal aan de linker- of rechterkant van een website verschijnen. Daarnaast worden banners van een kleiner en meer traditioneel advertentieformaat soms halverwege een website getoond.

Wat al deze banners gemeen hebben is dat ze doorgaans gebruikmaken van flitsende animaties, aansprekende teksten en kleurrijke beelden. Daardoor zijn dergelijke advertenties bijzonder opvallend en worden met name de grote horizontale varianten en de centraal geplaatste rechthoekige banners goed gezien.

Van tevoren is een doelgroep targeting uitgevoerd op basis van locatie, gebruikte zoektermen, interesses, leeftijd of andere (persoonlijke) informatie van de websitebezoeker. Ook kan je gebruik maken van klantenlijsten en retargeting doelgroepen. Display advertenties volgen het gedrag van je potentiële doelgroep om op het juiste moment aan de juiste gebruiker de juiste boodschap te laten zien.

Bereik jouw doelgroep

Bij het bereiken van je doelgroep is het Google Display Network (GDN) een onmisbare hulp. Dit netwerk bestaat uit partners van Google, die hebben aangegeven dat ze via Google Ads advertenties op hun website wensen te laten zien. Tot de aangesloten websites behoren publishers als YouTube, Buienradar, NU en talloze minder bekende websites. Bij adverteren via dit display netwerk kun je je reclameboodschap dus onder de aandacht brengen bij geïnteresseerden in alle uithoeken van het internet.

Natuurlijk is niet alleen het Google Display Netwerk mogelijk, maar kan je ook gebruik maken van bijv. Facebook, AdMob, DoubleClick, AppNexus of AdForm. Als online marketing bureau is het gemakkelijk de juiste keuze te maken die precies aansluit bij jouw doelgroepen.

Het is echter zaak om je targetgroep nauwkeurig in te stellen wanneer je je advertenties aanbiedt. Het netwerk heeft hiertoe verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld specifieke websites uitkiezen of juist uitsluiten, je display advertentie alleen tonen aan eerdere bezoekers van jouw website, op basis persoonlijke interesses en demografische gegevens van potentiële klanten leidend laten zijn of gebruikers targetten op basis van ingetypte keywords of in-market intentie. De mogelijkheden zijn oneindig.

DRIVEN BY PERFORMANCE

(Dynamic) Retargeting

Het weergeven van (product) advertenties aan mensen die recent op je webshop of website zijn geweest wordt ook wel remarketing of retargeting genoemd. Er kan enige tijd overheen gaan voordat een prospect een remarketing advertentie van te zien krijgt. De gedachte erachter is dan ook dat mensen weer eens worden herinnerd aan een product of dienst waarvoor ze in het recente verleden interesse hebben getoond.

Natuurlijk is het uiteindelijke doel de bezoeker terug te brengen naar je website om de eerder afgebroken actie af te ronden. Display advertising is uitermate geschikt voor retargeting doeleinden. Doordat het duidelijk is voor wie de boodschap bestemd is, kun je voor een gerichte en persoonlijke boodschap gaan. Zo weet je zeker dat je display advertenties aankomen bij de ontvanger en inspelen op actuele behoeftes en interesses.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

7 tips om de CTR van de display-advertenties te verbeteren
7 tips om de CTR van de display-advertenties te verbeteren

In het huidige landschap van digitale marketing is de effectiviteit van display-advertenties een belangrijk aspect om resultaat te behalen. De doorklikratio (CTR) is ...

Lees verder
Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!
Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!

Remarketing is een veelgebruikte marketingstrategie. Je bent er vast wel eens mee in aanraking geweest. Je hebt vast wel eens op een website gezocht naar bijvoorbeeld ...

Lees verder
Conversie-attributie ontrafeld: 10 essentiële inzichten vanuit de praktijk
Conversie-attributie ontrafeld: 10 essentiële inzichten vanuit de praktijk

Inzicht in welke marketinginspanningen conversies genereren is belangrijk voor iedereen die zijn budgetten en strategieën wil optimaliseren. Conversie attributie is ...

Lees verder

Envoker weet alles van display advertising

Heeft jouw bedrijf of organisatie de wens om internetgebruikers te benaderen met een op de persoon gerichte boodschap? Of wil je je bedrijf opnieuw onder de aandacht brengen van mogelijke klanten via een display campagne?

Envoker kan je helpen bij het selecteren van specifieke doelgroepen en voor jou een geslaagde strategie ontwikkelen. Wat daarbij centraal staat is dat de vooraf gestelde KPI’s worden gehaald. Meedenken, ambities waarmaken en performancegericht te werk gaan zijn kenmerkende eigenschappen van onze marketeers. We gaan in overleg om te bepalen welke displayadvertenties het best zijn om online de aandacht van geïnteresseerden te trekken.

Door efficiënt gebruik te maken van de mogelijkheden die adverteren met banners biedt, moet je potentiële klanten op het juiste moment in hun customerjourney bereiken. Neem contact op met Envoker voor effectieve display advertising die je online zichtbaarheid vergroot.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL