YouTube Adverteren

Video Adverteren

Resultaatgericht
Youtube Adverteren

Ontdek Youtube Adverteren
Onze klanten
Youtube Adverteren referenties
Depot Zeven INNO Aanhangwagens XXL West-Brabant Pak Aanhangwagens Morres Timesavers Easy2Rent Energetica Natura Landal GreenParks Veritas Roompot Eco-Point Depot Zeven INNO Aanhangwagens XXL West-Brabant Pak Aanhangwagens Morres Timesavers Easy2Rent Energetica Natura Landal GreenParks Veritas Roompot Eco-Point

YouTube Adverteren

Adverteren op YouTube is een uitstekende manier om bekendheid te geven aan je bedrijf, organisatie, product of dienst. Het biedt diverse opties voor reclamemaken, variërend van video’s tot banners. 

YouTube is verreweg het grootste videoplatform op internet. Elke maand zijn op de website een miljard bezoekers actief en wordt voor ruim zes miljard uur aan video’s bekeken. Daarnaast is YouTube na Google tevens de grootste zoekmachine, terwijl het tegelijkertijd ook tot de social media kan worden gerekend.

Met de juiste strategie en video-content kun je een resultaatgerichte video-campagne opbouwen om zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken via YouTube adverteren. Een van de voordelen van YouTube is dat je nauwkeurig kunt afstemmen aan wie je display advertenties worden weergegeven.

Waarom YouTube Adverteren?

Meer visibiliteit

Bereik de juiste personen in jouw doelgroep via YouTube.

Meer traffic

Beter gevonden worden in de zoekmachines.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van Youtube Advertising.

Goedkoper

Betaal alleen voor video advertenties die bekeken worden.

Halito!

+50%Marketing qualified leads

Uitgelichte case: Halito!

Intentie-driven leadgeneratie

+50%Marketing qualified leads

Lead-
kwaliteit
Significant verhoogd

VisibiliteitShare of voice 80% gestegen

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling...

Lees de volledige case

YouTube Adverteren

Via YouTube adverteren richt je je dus eenvoudig tot je doelgroep of een segment daarvan. Daardoor kun je de gewenste doelgroep bereiken, ook als je een lokale, regionale of heel specifieke afzetmarkt hebt. Daarnaast kan YouTube het koopgedrag beïnvloeden door met de juiste content op het juiste moment je doelgroep te bereiken. Tijdens het bekijken van een YouTube-video zijn kijkers direct verbonden met inhoud, en dit is de beste tijd om het publiek te targeten. Als de kijkers uw advertentie bekijken, is de kans groot dat ze volledig betrokken zijn en enige interesse in uw merk zullen tonen.

Diverse manieren van YouTube adverteren

Bij adverteren via YouTube heb je de keuze uit meerdere opties, waaronder TrueView instream advertenties, video discovery en bumper ads. Instream adverteren betekent dat je video advertentie voor, na, tijdens en tussen andere YouTube-video’s door wordt getoond. Mensen kunnen de advertentie na vijf seconden weg klikken, en als ondernemer krijg je pas te maken met kosten adverteren op YouTube indien de advertentie langer wordt afgespeeld. Instream advertenties werken overigens ook op websites en apps van YouTube-partners.

Datzelfde geldt voor video discovery ads. Dit zijn videoadvertenties die in de zijbalk tussen gerelateerde video’s, in de zoekresultaten op YouTube en op de YouTube-startpagina staan. Bumperadvertenties worden net als instream ads tussen video’s weergegeven, maar duren maximaal zes seconden en kunnen niet worden overgeslagen.

 

De mogelijkheden

Mocht je niet over de middelen beschikken om opnieuw video's te maken om mee te adverteren, kun je gebruik maken van een nieuwe tool genaamd YouTube Builder. Het kan je helpen om creatieve YouTube-advertenties te maken en simuleert dynamische bronnen van je bedrijf. Denk hierbij aan video's, teksten of foto's. Dit kun je vervolgens ook bewerken en personaliseren op basis van je strategische doelstellingen. Tenslotte is het mogelijk om de advertenties volledig te integreren met Google Ads.
Uiteraard wil je inzichtelijk hebben wat je inspanningen op het gebied van YouTube adverteren hebben opgeleverd. Om je campagnes en bijbehorende advertenties te evalueren, kun je via YouTube-statistieken de prestaties raadplegen. Je krijgt inzicht in de interesses van je publiek, aantal klikken, weergaven, betrokkenheid, frequentie en het bereik. De praktijk laat zien dat de meeste mensen een advertentie niet volledig afkijken. Hier heeft YouTube ook op ingespeeld door een functie toe te voegen die laat zien tot hoever de advertentie wordt bekeken. Deze insights kunnen van grote waarde zijn bij het bijwerken of herdefiniëren van de strategie.
DRIVEN BY PERFORMANCE

YouTube adverteren heeft veel voordelen

Er zijn diverse andere voordelen verbonden aan adverteren op YouTube. Een van de grootste is de mogelijkheid tot gedetailleerde targeting van je doelgroep. Je kunt je potentiële klanten via Google Analytics selecteren op zaken als geslacht, locatie, leeftijd, kijk- en zoekgeschiedenis en interesses. Echter is er ook een mogelijkheid om remarketing in te zetten door Google Ads te koppelen aan YouTube. Zo kun je een lijst genereren met gebruikers die op je kanaal hebben geabboneerd, je video's hebben bekeken en geliked of één van je YouTube-advertenties hebben gezien.

Zo kun je hen gemakkelijk targeten met gepersonaliseerde inhoud en advertenties op andere platforms in het Google Display Netwerk. Met een breed bereik, mogelijkheden op het gebied van doelgroeptargeting, het effect op aankoopbeslissingen en de analyses die je uit YouTube kunt halen, is het een interessant platform om op te adverteren. Door de juiste video-content aan te bieden in de juiste fase van de klantreis en een gedegen strategie, is de kans groter op een succesvolle inzet van je YouTube campagnes. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

7 tips om de CTR van de display-advertenties te verbeteren
7 tips om de CTR van de display-advertenties te verbeteren

In het huidige landschap van digitale marketing is de effectiviteit van display-advertenties een belangrijk aspect om resultaat te behalen. De doorklikratio (CTR) is ...

Lees verder
Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!
Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!

Remarketing is een veelgebruikte marketingstrategie. Je bent er vast wel eens mee in aanraking geweest. Je hebt vast wel eens op een website gezocht naar bijvoorbeeld ...

Lees verder
Conversie-attributie ontrafeld: 10 essentiële inzichten vanuit de praktijk
Conversie-attributie ontrafeld: 10 essentiële inzichten vanuit de praktijk

Inzicht in welke marketinginspanningen conversies genereren is belangrijk voor iedereen die zijn budgetten en strategieën wil optimaliseren. Conversie attributie is ...

Lees verder

Hulp bij adverteren op YouTube

YouTube adverteren is geschikt voor grote en kleine bedrijven en organisaties. En je kunt er meteen mee beginnen. De enige voorwaarden die worden gesteld zijn dat je een account bij Google AdWords en een of meer YouTube kanalen hebt. Wanneer je beide aan elkaar koppelt, heb je de basis voor YouTube adverteren al gelegd. Het maken van een reclamevideo en het selecteren van je doelgroepen moet dan echter nog wel gebeuren.

Om een succesvolle campagne rond YouTube-advertising op te zetten, kan je gebruikmaken van de kennis en ervaring van online marketingbureau Envoker. Dankzij een persoonlijke marketeer werk je samen met een professional die past bij jouw doelstellingen en weet wat jouw bedrijf nodig heeft bij adverteren op YouTube. Wil je meer weten over YouTube adverteren? Neem dan contact op met Envoker.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL