Cases

Cases

10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA

ontdek deze case
Roompot
Resultaten

Uitstekende prestaties

+570% Visibiliteit

Top 3 positie In Google met 4 converterende zoekwoorden

+1.023% Traffic naar juiste pagina

Roompot Real Estate
Opdrachtgever

Dé specialist in recreatief vastgoed

Roompot Real Estate, zelfstandig onderdeel van de Roompot Group, is dé specialist in recreatief vastgoed. Van nieuwbouw tot bestaand. Door de volledige samenvoeging van ontwikkeling en verkoop heeft Roompot Real Estate een eigen en unieke werkwijze. Investeren in recreatief vastgoed met Roompot label staat garant voor recreëren op topniveau en waardevast beleggen. Met de focus op toplocaties wordt door het team enthousiast gewerkt aan de ontwikkeling van toonaangevende vakantieverblijven. De jarenlange ervaring met én kennis van recreatief vastgoed is de solide basis van deze ontwikkelings- en verkoopafdeling. Ze bieden de klant een totaaloplossing én maatwerk bij de aanschaf van een tweede (t)huis met Roompot label.

Doelstelling

De best converterende generieke termen in de top 3 positie van Google krijgen door contentoptimalisatie en het opbouwen van autoriteit

In Google Ads kwam naar voren dat een aantal generieke zoekwoordclusters bijzonder goed converteerden. Het zoekvolume op deze termen was hoog en de conversieratio bovengemiddeld, wat leidde tot mooie resultaten. Deze inzichten uit SEA zorgden ervoor dat we ook een focus voor SEO konden bepalen. De gemiddelde positie van de termen in deze clusters in de organische zoekresultaten van Google was toen nog buiten de top 10 positie.

Aan ons de taak om een plan op te stellen (en uit te voeren) waarmee de clusters "vakantiehuis kopen" en "vakantiewoning kopen" een top 10 positie pakken. Het verkeer neemt doorgaans significant toe wanneer een zoekresultaat een ranking binnen de top 10 heeft, omdat deze op de eerste pagina met zoekresultaten worden getoond. Niet alleen vielen we op deze interessante termen nog buiten de top 10, ook stonden belangrijke concurrenten boven ons.

Aan de hand van bovenstaande inzichten, brachten we een nieuwe focus aan in onze SEO strategie: meer potentiële klanten die in recreatief vastgoed willen investeren naar Roompot Real Estate sturen.

Mandy Hoebeke
Door inzichten uit verschillende kanalen te combineren, verbeterden we de strategie en daardoor ook het bottomline resultaat.

Mandy Hoebeke Senior Online Marketeer

Aanpak

Contentoptimalisatie en autoriteit opbouwen

Als de techniek van de website in orde is, wat bij Roompot Real Estate het geval was, dan blijven er in principe twee belangrijke SEO onderdelen (ook wel pijlers genoemd) over. Dit zijn content en autoriteit.

Content

Als voorbereiding voor de content optimalisatie hebben we een uitgebreid zoekwoordonderzoek gedaan om te bepalen welke zoektermen binnen een bepaald cluster vallen en wat bijbehorende zoekvolumes zijn. Inzichten uit Google Ads werden dus niet een op een overgenomen, maar gebruikt als input voor uitgebreid onderzoek.

SEO teksten

Vervolgens zijn we hiermee aan de slag gegaan en hebben we pakkende SEO teksten laten schrijven. Om een goede SEO tekst te maken, kijken we naar een aantal zaken. Zo zorgen we dat alle zoekwoorden van een cluster en bijbehorende semantiek terugkomen in de tekst en optimaliseren we ook de kop (ook wel bekend als de H1) en tussenkoppen. Ook zorgen we voor een duidelijke en relevante URL, zodat het voor Google én de gebruiker duidelijk is waar de pagina over gaat.

Metatitels en metabeschrijving

Ten slotte schrijven we een geoptimaliseerde én pakkende metatitle en description. Dit is hetgeen wat mensen zien als ze in Google een zoekopdracht doen, zoals in onderstaand voorbeeld van Roompot Real Estate, indien iemand zoekt op "vakantiehuis kopen".

==

Een goede metatitle en -description zorgen er voor dat meer mensen op het zoekresultaat klikken. Indien je de meta’s niet, of niet goed instelt, dan kan het zijn dat je tekst wordt afgebroken. Zie voorbeeld van Topparken (concurrent van Roompot Real Estate).

Als je helemaal geen of geen optimale meta instelt, pakt de zoekmachine zelf een stukje tekst van je website wat soms erg nadeling uit kan vallen. Een goede metatitle en -description kunnen zorgen voor een hogere CTR (klikratio), wat als ranking factor weer kan zorgen voor hogere posities.

Autoriteit

Zodra de geoptimaliseerde pagina’s live stonden, zijn we begonnen met het opbouwen van de autoriteit en een logische linkstructuur. Dit doen we op twee manieren.

Interne links

De eerste manier is ervoor zorgen dat er op relevante pagina’s interne links worden geplaatst die linken naar de geoptimaliseerde pagina’s (vakantiewoning kopen en vakantiehuis kopen). Hierdoor krijgt de pagina interne SEO waarde. 

Naast links naar de pagina toe, leggen we ook links van de pagina af naar gerelateerde pagina's, zoals subonderwerpen ("vakantiehuis kopen zeeland"). Hierdoor geef je bij de zoekmachines aan dat er meer, verdiepende informatie over het onderwerp op de website te vinden is en maak je het voor gebruikers makkelijker om verder te navigeren.

Externe links
De tweede manier is ervoor zorgen dat externe websites met hoge domeinautoriteit naar de twee geoptimaliseerde pagina’s linken. Dit is voor Google een hele belangrijke, omdat het aantoont dat de pagina zo belangrijk is dat andere websites er ook naartoe linken. Hiervoor maken wij gebruik van ons netwerk, eigen platformen en partner websites.
Ankerteksten

Bij het plaatsen van interne en externe links is het belangrijk dat je goede ankerteksten gebruikt. Dit zijn als het ware de titels van de links. De ankertekst moet gelijk duidelijk maken waar de achterliggende pagina over gaat. Dit is wenselijk voor zowel de gebruikers als de zoekmachines. Veel voorkomende ankerteksten als “lees meer” en “klik hier” zeggen niks over de achteriggende pagina.

Zeer professioneel en enthousiast

Envoker helpt Roompot Real Estate al geruime tijd met het verbeteren van de online marketing prestaties. Het enthousiaste team heeft kennis van zaken en deelt deze kennis ook. Daarnaast denken ze altijd met je mee. Zo zijn er al mooie resultaten behaald. Ben je op zoek naar een online marketing bureau dat jouw bedrijf helpt groeien, dan kan ik Envoker van harte aanbevelen!

Monique Deurloo

Monique Deurloo Projectmanager | Roompot Real Estate

Resultaat

Zoekwoorden van converterend cluster in de top 3

In een half jaar tijd zagen we de gemiddelde positie continu stijgen. Onze doelstellingen hebben we dan ook ruim gehaald. De positie is in een half jaar gemiddeld met 7.2 plaatsen gestegen. Je ziet dat deze gemiddelde positie in april rond de 13 ligt, terwijl dit in oktober rond de 6 lag. Deze stijging zet nog steeds door. Inmiddels (november 2021) ligt de gemiddelde positie rond de 5. Hoe lager de gemiddelde positie hoe hoger de daadwerkelijke positie in Google.

Door deze stijging in de positie is de visibiliteit het afgelopen half jaar gestegen van 5,31% naar 32,57%. Dit is een absolute stijging van 27% en een totale stijging van 570%.

Alle 11 zoekwoorden die in het cluster ‘vakantiehuis kopen’ en ‘vakantiewoning kopen’ zaten, zijn gestegen van een 10+ positie naar een top 10 positie. Hiervan zijn er 4 zoekwoorden met een top 3 positie en met 1 zoekwoord hebben we zelfs een positie 1 te pakken. Dit zorgde voor een flinke boost in de organische traffic naar de website.

Het aantal vertoningen is enorm toegenomen. Roompot Real Estate werd in april met beide pagina’s gemiddeld 1.701 keer getoond, terwijl dit in oktober gemiddeld 6.055 was. Dit is een stijging van 435% op het aantal vertoningen.

Het hogere aantal vertoningen resulteerde ook in meer klikken en dus meer traffic naar de website. In april werd er gemiddeld 22 keer geklikt op beide pagina’s, terwijl dit in oktober gemiddeld 247 keer was. Wat een groot verschil is. We hebben het hier over een stijging van 1.023% in de traffic op de zoekwoorden ‘vakantiehuis kopen’ en ‘vakantiewoning kopen’.

Al met al zorgden inzichten uit paid advertising dus voor een wijziging in de zoekmachine optimalisatie strategie. Uiteindelijk leidde dit tot een beter bottomline resultaat en een tevreden klant. Na het behalen van deze doelen zit ons werk er niet op. We stellen nieuwe, ambitieuzere doelen waarmee we de organische traffic verder zullen verhogen. 

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL