SEO Specialist

Zoekmachine Optimalisatie

Resultaatgerichte SEO Specialist

Ontdek SEO Specialist
Onze klanten
SEO Specialist referenties

SEO Specialist

Het verwerven van een hoge positie in de zoekresultaten van Google is één van de online doelstellingen van elke onderneming of organisatie. Om dit te realiseren, zal men de nodige inspanningen moeten verrichten zoals website aanpassingen om de vindbaarheid te vergroten. Dat kan onder meer door zoekmachine optimalisatie of SEO toe te passen. Voor ondernemingen of organisaties met een langetermijnstrategie is zoekmachine optimalisatie of SEO onmisbaar in dit traject. Hierbij worden er naar verschillende aspecten gekeken van de website, van techniek achter de website tot aan de content op alle webpagina’s en de gebruiksvriendelijkheid.

Waarom SEO Specialist?

Meer visibiliteit

Aanwezig zijn daar waar je doelgroep zich bevindt.

Meer omzet

Ontvang meer omzet door bovenaan te staan in de zoekmachines.

Meer bezoekers

Beter gevonden worden in de organische zoekmachines.

Meer conversies

Relevant websiteverkeer zorgt voor meer conversies.

Wat doet een SEO bureau?

Digitale marketing is zeer divers en kent vele facetten. Zo kan men aan de slag om op korte-, of lange termijn de gewenste resultaten te boeken. Een terugkerend onderdeel is het beter vindbaar maken van een website of webshop in de zoekresultaten van Google. Aangezien dit om specifieke kennis vraagt, kan men een zoekmachine optimalisatie traject het best overlaten aan een SEO specialist. Met de juiste kennis, gedegen strategie en plan van aanpak kan diegene ervoor zorgen dat je website hoger scoort in de organische zoekresultaten van Google. Met ‘organisch’ bedoelt men dat er niet wordt betaald voor de positie die een website inneemt bij de zoekresultaten.

Een resultaatgerichte SEO strategie

Elke website, bedrijf en doelgroep is anders. Daarom vraagt ook elke SEO-strategie om een andere invulling. Om de ranking in Google en andere zoekmachines te verbeteren, analyseert een zoekmachine optimalisatie specialist de huidige staat van jouw website. Hierbij wordt er met name gekeken naar de techniek van de website. Vervolgens wordt er onderzoek gedaan welke zoekwoorden en zoektermen potentiële klanten gebruiken om jouw website te vinden aan de hand van een zoekwoordonderzoek.

De aanpak van goede website optimalisatie is afhankelijk van het soort bedrijf en welke producten en/of diensten worden aangeboden en welke van deze producten of diensten de prioriteit krijgen. Daarnaast wordt er door een SEO consultant ook gekeken naar de websites van concurrenten die goed scoren in de organische zoekresultaten van Google. Hieruit kunnen meerdere zaken worden afgeleid. Enerzijds welke zoekwoorden internetgebruikers gebruiken om deze websites te vinden, maar ook wat jouw bedrijf of onderneming uniek maakt. Aan de hand van deze inzichten gaat een SEO-marketing specialist aan de slag om de vindbaarheid van het platform te vergroten.

SEO expert analyse

Zoekmachine optimalisatie advies voor alleen je shop of officiële site is meestal niet genoeg. Een online marketeer onderzoekt bovendien je ondersteunende internetkanalen op het gebied van SEO. Er wordt gekeken naar de content en het zoekwoordengebruik van je potentiële klanten op alle websites, en bij de concurrenten, waar je met je product of dienst op zou moeten staan.

Maar ook de gebruiksvriendelijkheid op het platform en het optimaliseren van de content op alle webpagina’s levert een bijdrage aan de ranking van de zoekresultaten. Daarnaast beschikt men ook over de mogelijkheid om links van en naar internetsites van andere belangrijke, relevante partijen te plaatsen. Dit zorgt voor meer betrouwbaarheid en kwaliteit bij Google wat ook een positief effect heeft op je ranking.

Uiteindelijk is het van belang dat je website simpelweg voldoet aan de eisen van Google om die positie bovenaan de organische zoekresultaten te verdienen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

SEO specialist kosten bij Envoker

In tegenstelling tot SEO of adverteren in Google Search, zijn de tarieven doorgaans beperkt en duidelijk. Als SEO bureau wordt er gewerkt met een vast tarief per uur of per maand, echter is het ook afhankelijk van de resultaten uit de analyse. Denk hierbij aan eventuele optimalisatiepunten uit de analyse die bij externe partijen liggen.

Het uitvoeren van een goede analyse vereist de nodige kennis. En om tot de nodige inzichten te komen, zal men hiervoor een grondige analyse moeten uitvoeren en op basis hiervan een plan van aanpak realiseren. Met als uiteindelijke doel om aan de hand van een gedegen strategie de gewenste resultaten te boeken en het platform naar een hoger niveau weten te tillen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Off Page SEO – Zo bouw je het perfecte link-profiel
Off Page SEO – Zo bouw je het perfecte link-profiel

Pagina’s met kwalitatief hoogstaande en keyword-geoptimaliseerde content scoren beter in zoekmachines. Dit principe staat bekend als on-page SEO. Het volgende stuk ...

Lees verder
On-Page SEO optimaliseren om het maximale uit je content te halen
On-Page SEO optimaliseren om het maximale uit je content te halen

Wellicht herkenbaar: je hebt een pagina gepubliceerd op jouw website die onwijs veel waarde te bieden heeft aan je bezoekers. Toch merk je na enkele weken of maanden ...

Lees verder
Lokale SEO: 5 tips voor het optimaliseren van je lokale vindbaarheid
Lokale SEO: 5 tips voor het optimaliseren van je lokale vindbaarheid

Alhoewel de wereld om ons heen steeds verder digitaliseert en we steeds meer online werken, shoppen, studeren en socializen, blijft het voor sommige bedrijven essenti ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Envoker
Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het optimaliseren van de inhoud van je website zodat een zoekmachine deze graag als topresultaat laat zien voor zoekopdrachten op een bepaald zoekwoord of cluster met zoekwoorden.

Is SEO nog steeds belangrijk in 2021?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijker dan ooit! Het is nog steeds een van de krachtigste online marketingstrategieën die langetermijnresultaten opleveren. Volgens een recent onderzoek van Bright Edge is organisch verkeer verantwoordelijk voor meer dan 51% van alle bezoekers die naar websites komen, en overtreft het alle andere bronnen, zoals betaald (14%) en sociaal (5%) verkeer.

Uit welke drie onderdelen bestaat SEO?

Er zijn drie onderdelen van zoekmachine optimalisatie (SEO) die je nodig hebt voor een goede  organische strategie: on-page SEO, technische SEO en off-page SEO. On-page SEO heeft betrekking op de inhoud van je website. Technische SEO heeft betrekking op niet-inhoudelijke elementen van uw website zoals snelheid, techniek en Core Web Vitals. Off-page SEO technieken helpen de autoriteit en relevantie van je website te versterken.

Bestaat SEO nog over 5 jaar?

Het antwoord is ja. Ongeacht de nieuwe apparaten en technologie die op ons pad komen, gaan we ook in de toekomst we nog steeds zoekmachines gebruiken om te zoeken naar de producten en bedrijven die het beste aan onze behoeften voldoen. Wat echter verandert, is de manier waarop mensen deze zoekopdrachten uitvoeren. 

Wat is Local SEO?

Local SEO is voor elk bedrijf dat een fysieke locatie heeft waar het klanten ontvangt of elk bedrijf dat een bepaald lokaal geografisch gebied bedient.

Lokale fysieke winkels zoals restaurants, bars, wasserettes, dokterspraktijken, advocatenkantoren, verhuurbedrijven of winkels zijn allemaal bedrijven die Local SEO zouden moeten gebruiken zodat potentiële klanten hun beter kunnen vinden.

SCROLL