Blog

blog

Search Love London 2022

Nieuws
Eleaz Wannee

Door Eleaz Wannee
Geplaatst op 18 november 2022 | Bewerkt op 22 februari 2023

Search Love London 2022

Eind oktober zijn Jelmar, Eleaz en Nynke naar Londen gereisd voor het online marketing event ‘Search Love London’. Ze hebben verschillende presentaties bijgewoond en vertellen je graag over de highlights van het event!

1. De toekomstige zoekmachine van Apple

Tom Anthony had een interessante presentatie over de toekomstige zoekmachine van Apple. Deze zoekmachine zou zich onder andere onderscheiden door de focus op ‘mobile native’ in plaats van ‘mobile first’. Een zoekmachine waar de resultaten verrijkt zijn met data uit apps. Hierdoor zou de zoekmachine relevantere informatie kunnen tonen en is deze sneller in gebruik. De apps op je telefoon, vaak al verrijkt met jouw persoonlijke data, kunnen nog relevantere zoekresultaten opleveren dan de huidige SERP van Google. Anderzijds zou Apple werken aan previews van apps. Dit maakt het mogelijk om een beperkt deel van een app tijdelijk te gebruiken zonder het downloaden van de app of het aanmaken van een account. Ben je dus opzoek naar een service of product, dan kan Apple (naast reguliere zoekresultaten) relevante applicaties tonen en kan je deze direct gebruiken, zonder account aan te maken of betalingsmiddelen te koppelen. Dit alles gebeurt op basis van jouw Apple ID en Apple Pay. Wellicht moet je toch nog eens overwegen of het maken van een eigen applicatie een strategisch onderdeel wordt van jouw online aanwezigheid. 

2. SEO op korte termijn

Scoor je al een nummer-1 positie op een zoekwoord? Pak dan meer verkeer door de vraag naar het betreffende product of service te beïnvloeden. Carrie Rose liet zien hoe zij met TikTok en micro-influencers de vraag en het zoekgedrag van consumenten kon beïnvloeden. Een matching sweater voor jou en je hond: iets waar niet veel naar gezocht werd, maar waar de klant van Carrie wel al goed op scoorde door SEO. Vervolgens heeft zij een aantal influencers ingezet om dit product onder de aandacht te brengen. Binnen een aantal weken explodeerde het zoekverkeer op deze intentie en daarmee het verkeer naar deze e-commerce website. 

Zij liet ook zien dat dit zoekverkeer zich niet beperkte tot zoekopdrachten binnen TikTok maar dat deze trends ook heel duidelijk terug kwamen in o.a. Google Search.  

2 andere leuke tips: 

  • Kijk eens naar de zoektermen die mensen gebruiken op je website. Optimaliseer je pagina’s voor veelvoorkomende zoekwoorden en zorg dat het aanbod dat getoond wordt aansluit bij de zoekintentie. 
  • Gebruik de Glimpse Chrome extension voor extra inzichten en informatie uit Google Trends. 

3. Het ecosysteem van Google

Jes Scholz nam ons mee in het ecosysteem van Google. De wirwar aan producten, zoals Google News, Google Lens, Google Images, Google Search, Google Shopping, Google Discover, Gmail, YouTube, Google Maps, Google My Business, etc. zorgt soms voor discrepantie in je SEO resultaten. Het is soms onmogelijk om te meten wat het effect is van je SEO werkzaamheden op al deze kanalen omdat het verkeer wordt gelabeld als ‘none, ‘organic’ of ‘referral’. Een handige tip: voeg in ieder geval een UTM-tag toe aan je GMB-listing.  

Google is dus meer dan alleen een zoekmachine. Het platform heeft steeds meer focus op andere onderdelen zoals afbeeldingen, nieuws en e-commerce. Google wilt haar bezoekers ook steeds langer binnen het Google ecosysteem houden. Google biedt een winkelomgeving waar je gemakkelijk producten en prijzen kan vergelijken. Uiteindelijk landt de gebruiker dus op jouw website, op een productdetailpagina. De mooie en geoptimaliseerde merk- of categoriepagina wordt dus buiten spel gezet en worden de productdetailpagina’s van je e-commerce website steeds belangrijker. Zorg er dus voor dat je ook deze pagina’s optimaliseert met de juiste en complete productinformatie, inspirerende beelden en andere relevante onderdelen om klanten te overtuigen en conversies te maximaliseren. 

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

Verder lezen?

SMX Advanced Berlin 2022
SMX Advanced Berlin 2022

Eind september was Envoker aanwezig bij het SMX Advanced evenement in Berlijn. Daniël, Danny en Arthur zijn met de trein naar Berlijn afgereisd om twee dagen mee te ...

Lees verder
Digital Summit Boston 2022
Digital Summit Boston 2022

Op 24 en 25 augustus vond Digital Summit Boston 2022 plaats. Jesper en Cees zijn naar de States afgereisd om dit event te bezoeken. Een mooie trip en een interessant ...

Lees verder
Maak kennis met Twan, Lucas, Vera en Lisa
Maak kennis met Twan, Lucas, Vera en Lisa

Het komende half jaar hebben we weer vier nieuwe trainees die hun stage uitvoeren bij Envoker. Elk van hen zal meewerken aan een vraagstuk over een online marketing p ...

Lees verder
SCROLL