Adverteren Marketplaces

Adverteren Marketplaces

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Marketplaces

Adverteren op marketplaces

Steeds meer consumenten kopen de diensten en producten die ze nodig hebben online. Behalve dat dit de laatste jaren tot een aanzienlijke stijging van het aantal webshops heeft geleid, is ook het aanbod en daarmee het aantal bezoekers op de online marketplaces enorm gegroeid. Deze ontwikkelingen maken het interessant voor bedrijven en organisaties om hun pijlen te richten op adverteren op marketplaces. 

Wat zijn marketplaces?

Wat zijn online marketplaces?

De term ‘marketplace’ wordt gebruikt voor websites die fabrikanten, leveranciers, winkeleigenaren en particulieren in staat stellen om online producten aan te bieden. De verkoop en het eventuele onderlinge contact verlopen via deze website, terwijl afnemers vaak ook recensies kunnen achterlaten op de profielpagina van de aanbieder.

Bekende internationale voorbeelden van online marketplaces zijn eBay en Amazon. In Nederland zijn onder meer Bol.com, Marktplaats.nl en Beslist.nl veelgebruikte platforms met een marketplace-opzet. Een voordeel van dit soort websites is dat geïnteresseerde kopers er een aanzienlijk groter assortiment aantreffen dan in online shops en reguliere winkels.

Marketplace als marketingkanaal

Het principe vertoont overeenkomsten met outlet-stores. Een belangrijk verschil is echter dat op een marketplace uiteenlopende productaanbieders actief zijn en er meer merken vertegenwoordigd zijn. Daardoor kunnen consumenten specifieke producten gemakkelijker vinden en rekenen op uiterst concurrerende prijzen.

Marketplaces hebben inmiddels zo’n grote populariteit, dat ze ook interessant zijn om erop te adverteren met je webshop. Marketplace adverteren werkt ongeveer hetzelfde als adverteren in de zoekmachines. Naast verkoopplatforms is in elke marketplace bovendien ook een zoekfunctie geïntegreerd om het voor consumenten eenvoudiger te maken het product van hun voorkeur te vinden.

Er zijn diverse manieren om ervoor te zorgen dat jij beter gevonden wordt op een dergelijke website. Wil je hier zeker van zijn, dan is adverteren marketplace een uitstekend idee. Dit is de kortste weg naar het verbeteren van je positie tussen de zoekresultaten, terwijl het in grote lijnen hetzelfde werkt als bijvoorbeeld bij Google. Door te adverteren via marketplaces kun je jouw producten dus optimaal onder de aandacht brengen van mensen die herin geïnteresseerd en op zoek naar zijn.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart
Adverteren Marketplaces
Doelgroep staat voorop

Doelgroepgericht adverteren op marketplaces

Met het plaatsen van advertenties op een marketplace wordt je webshop op de site gepromoot en komen producten door middel van betaalde promotie onder de aandacht van duizenden gebruikers. Het is echter niet verstandig om je aan te sluiten bij de eerste de beste marketplace en lukraak te gaan adverteren. Zoals bij alle marketing en e-commerce zal je moeten beginnen met het bepalen van je doelgroep en op welke marketplace of marketplaces die voornamelijk actief is.

Je kunt onderzoeken welke marktwebsites qua aanbod het meest overeenkomen met jouw assortiment of niche en in hoeverre je concurrenten erop actief zijn. Op grond daarvan kan je bepalen welke websites voor jou het aantrekkelijkst zijn en op welke marketplace adverteren het meest lonend is. Omdat marketplaces ook online vergelijkers zijn, moet je de productinformatie voor advertenties hierop afstemmen door middel van feedmarketing.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Feedmarketing onmisbaar bij adverteren marketplace

Feedmarketing is het inzetten van een datafeed voor o.a. marketplace-advertenties met productgegevens op basis van je webshop. Deze informatie omvat bijvoorbeeld aanwezige voorraad, prijzen, verzendkosten en levertijden. Met een datafeed zijn juist ook bepaalde producten uit te sluiten. Daardoor kan je zo doelgericht mogelijk promoten op marketplaces, wat tegelijkertijd je vindbaarheid vergroot.

Het gebruik van feedmarketing maakt het daarnaast eenvoudiger voor consumenten om producten die via adverteren marketplace worden getoond met elkaar te vergelijken. Als je het beste uit je advertising via marketplaces wil halen, dan werk je hier het beste met een online marketing bureau aan. Kortom, we weten hoe we voor jouw afzonderlijke producten het meeste rendement kunnen behalen via marketplace adverteren en je winst kunnen verhogen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder