Adverteren Marketplaces

Adverteren Marketplaces

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgericht

Adverteren Marketplaces

Steeds meer consumenten kopen de diensten en producten die ze nodig hebben online. Behalve dat dit de laatste jaren tot een aanzienlijke stijging van het aantal webshops heeft geleid, is ook het aanbod en daarmee het aantal bezoekers op de online marketplaces enorm gegroeid. Deze ontwikkelingen maken het interessant voor bedrijven en organisaties om hun pijlen te richten op adverteren op marketplaces. 

Wat zijn marketplaces?

Wat zijn online marketplaces?

De term ‘marketplace’ wordt gebruikt voor websites die fabrikanten, leveranciers, winkeleigenaren en particulieren in staat stellen om online producten aan te bieden. De verkoop en het eventuele onderlinge contact verlopen via deze website, terwijl afnemers vaak ook recensies kunnen achterlaten op de profielpagina van de aanbieder.

Bekende internationale voorbeelden van online marketplaces zijn eBay en Amazon. In Nederland zijn onder meer Bol.com, Marktplaats.nl en Beslist.nl veelgebruikte platforms met een marketplace-opzet. Een voordeel van dit soort websites is dat geïnteresseerde kopers er een aanzienlijk groter assortiment aantreffen dan in online shops en reguliere winkels.

Marketplace als marketingkanaal

Het principe vertoont overeenkomsten met outlet-stores. Een belangrijk verschil is echter dat op een marketplace uiteenlopende productaanbieders actief zijn en er meer merken vertegenwoordigd zijn. Daardoor kunnen consumenten specifieke producten gemakkelijker vinden en rekenen op uiterst concurrerende prijzen.

Marketplaces hebben inmiddels zo’n grote populariteit, dat ze ook interessant zijn om erop te adverteren met je webshop. Marketplace adverteren werkt ongeveer hetzelfde als adverteren in de zoekmachines. Naast verkoopplatforms is in elke marketplace bovendien ook een zoekfunctie geïntegreerd om het voor consumenten eenvoudiger te maken het product van hun voorkeur te vinden.

Er zijn diverse manieren om ervoor te zorgen dat jij beter gevonden wordt op een dergelijke website. Wil je hier zeker van zijn, dan is adverteren marketplace een uitstekend idee. Dit is de kortste weg naar het verbeteren van je positie tussen de zoekresultaten, terwijl het in grote lijnen hetzelfde werkt als bijvoorbeeld bij Google. Door te adverteren via marketplaces kun je jouw producten dus optimaal onder de aandacht brengen van mensen die herin geïnteresseerd en op zoek naar zijn.

Adverteren Marketplaces
Doelgroep staat voorop

Doelgroepgericht adverteren op marketplaces

Met het plaatsen van advertenties op een marketplace wordt je webshop op de site gepromoot en komen producten door middel van betaalde promotie onder de aandacht van duizenden gebruikers. Het is echter niet verstandig om je aan te sluiten bij de eerste de beste marketplace en lukraak te gaan adverteren. Zoals bij alle marketing en e-commerce zal je moeten beginnen met het bepalen van je doelgroep en op welke marketplace of marketplaces die voornamelijk actief is.

Je kunt onderzoeken welke marktwebsites qua aanbod het meest overeenkomen met jouw assortiment of niche en in hoeverre je concurrenten erop actief zijn. Op grond daarvan kan je bepalen welke websites voor jou het aantrekkelijkst zijn en op welke marketplace adverteren het meest lonend is. Omdat marketplaces ook online vergelijkers zijn, moet je de productinformatie voor advertenties hierop afstemmen door middel van feedmarketing.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Feedmarketing onmisbaar bij adverteren marketplace

Feedmarketing is het inzetten van een datafeed voor o.a. marketplace-advertenties met productgegevens op basis van je webshop. Deze informatie omvat bijvoorbeeld aanwezige voorraad, prijzen, verzendkosten en levertijden. Met een datafeed zijn juist ook bepaalde producten uit te sluiten. Daardoor kan je zo doelgericht mogelijk promoten op marketplaces, wat tegelijkertijd je vindbaarheid vergroot.

Het gebruik van feedmarketing maakt het daarnaast eenvoudiger voor consumenten om producten die via adverteren marketplace worden getoond met elkaar te vergelijken. Als je het beste uit je advertising via marketplaces wil halen, dan werk je hier het beste met een online marketing bureau aan. Kortom, we weten hoe we voor jouw afzonderlijke producten het meeste rendement kunnen behalen via marketplace adverteren en je winst kunnen verhogen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ... Lees verder

Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris
Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris

Eind augustus hebben we vier nieuwe trainees mogen verwelkomen. De komende maanden zullen Thamira, Levy, Jeffrey en Iris ons komen versterken op diverse projecten. Van harte we ... Lees verder

8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL