Adverteren Marketplaces

Affiliate Marketing

Resultaatgericht Adverteren Marketplaces

Ontdek Adverteren Marketplaces
Onze klanten
Adverteren Vergelijkers referenties
Timesavers Dakenshop Roompot Bushcraftshop Landal GreenParks Wellens Men Veritas Aanhangwagens XXL West-Brabant Pak Aanhangwagens Morres Timesavers Dakenshop Roompot Bushcraftshop Landal GreenParks Wellens Men Veritas Aanhangwagens XXL West-Brabant Pak Aanhangwagens Morres

Adverteren Marketplaces

Steeds meer consumenten kopen de diensten en producten die ze nodig hebben online. Behalve dat dit de laatste jaren tot een aanzienlijke stijging van het aantal webshops heeft geleid, is ook het aanbod en daarmee het aantal bezoekers op de online marketplaces enorm gegroeid. Deze ontwikkelingen maken het interessant voor bedrijven en organisaties om hun pijlen te richten op adverteren op marketplaces. 

Online marketplaces komen overeen met outlet-stores, echter is er een belangrijk verschil. Op een marketplace zijn er uiteenlopende productaanbieders actief en worden er meer merken vertegenwoordigd wat gevolgen heeft voor de prijzen. Daardoor kunnen consumenten specifieke producten gemakkelijker vinden en rekenen op de concurrerende prijzen.

Waarom Adverteren Marketplaces?

Meer visibiliteit

Door aanwezigheid op de websites van de publishers.

Meer keuze

Kies voor een marketplace gespecialiseerd in jouw branche.

Meer bereik

Vergroot je bereik door gebruik te maken van (algemene) marketplaces.

Meer leads

Door publishers bezoekers naar jouw website te leiden.

Roompot

+21%Stijging in ROAS vergeleken met de controlevariant

Uitgelichte case: Roompot

A/B testen voor optimaal rendement

+21%Stijging in ROAS vergeleken met de controlevariant

-17% Kosten-17% Kosten

Gelijke opbrengst Zonder afbreuk te doen aan de uiteindelijke opbrengst

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting...

Lees de volledige case

Wat zijn online marketplaces?

De term ‘marketplace’ wordt gebruikt voor websites die fabrikanten, leveranciers, winkeleigenaren en particulieren in staat stellen om online producten aan te bieden op een extern platform. De verkoop en het eventuele onderlinge contact verlopen via deze website, terwijl afnemers vaak ook recensies kunnen achterlaten op de profielpagina van de aanbieder. Bekende internationale voorbeelden van online marketplaces zijn eBay en Amazon. In Nederland zijn onder meer Bol.com, Marktplaats.nl en Beslist.nl veelgebruikte platforms met een marketplace-opzet. Een voordeel van dit soort websites is dat geïnteresseerde kopers er een aanzienlijk groter assortiment aantreffen dan in online shops en reguliere winkels.

Marketplace als marketingkanaal

Marketplaces zijn tegenwoordig dusdanig populair, dat ze ook interessant zijn om erop te adverteren met je webshop. Marketplace adverteren werkt ongeveer hetzelfde als adverteren in de zoekmachines. Naast verkoopplatforms is in elke marketplace een zoekfunctie geïntegreerd zodat de consument specifieke zoekopdrachten kan invoeren om het gewenste product te vinden.

Marketplaces zijn interessante kanalen om ervoor te zorgen dat jouw webshop gevonden wordt. Door te adverteren met je webshop via marketplaces kun je jouw producten optimaal onder de aandacht brengen bij mensen die geïnteresseerd zijn in het productaanbod.

Doelgroepgericht op marketplaces

Met het plaatsen van advertenties op een marketplace wordt je webshop op de site gepromoot en komen producten door middel van betaalde promotie onder de aandacht bij duizenden gebruikers. Ook hierin is het van belang om te kijken welke marketplace het beste bij jouw eisen en marketingdoelstellingen past om er het maximale rendement uit te halen. Zoals bij alle marketing en e-commerce zal men moeten beginnen met het bepalen van je doelgroep en op welke marketplace of marketplaces de doelgroep actief is.

Er zijn marketplaces gespecialiseerd in branches en daarmee kan men kijken welke marktwebsites qua aanbod het meest overeenkomen met het hun eigen productaanbod en in hoeverre de concurrenten erop actief zijn. Op basis hiervan kan men bepalen welke websites het meest interessant zijn en op welke marketplace adverteren het meest rendabel is. Omdat marketplaces ook online vergelijkers zijn, moet je de productinformatie voor advertenties hierop afstemmen door middel van feedmarketing en het goed onderhouden van de product-, of datafeed.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Feedmarketing onmisbaar bij adverteren marketplace

Feedmarketing is het geautomatiseerde proces van adverteren voor een productdatabase om de producten op verschillende online kanalen en marketplaces te plaatsen. Deze informatie omvat bijvoorbeeld voorraad, prijzen, verzendkosten en levertijden. Met een datafeed is het ook mogelijk om bepaalde producten uit te sluiten. Daardoor kan je doelgericht promoten op marketplaces.

Het gebruik van feedmarketing maakt het eenvoudiger voor consumenten om producten die via marketplace adverteren worden getoond, met elkaar te vergelijken. Met de juiste inzet van marketplace adverteren kun je het meeste rendement behalen en daarmee de winst te verhogen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!
7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!

Je hebt vast wel eens de term ‘affiliate marketing’ horen waaien, maar wat houdt deze term precies in en waarom zou je eigenlijk gebruikmaken van een affiliate ne ...

Lees verder
Conversie-attributie ontrafeld: 10 essentiële inzichten vanuit de praktijk
Conversie-attributie ontrafeld: 10 essentiële inzichten vanuit de praktijk

Inzicht in welke marketinginspanningen conversies genereren is belangrijk voor iedereen die zijn budgetten en strategieën wil optimaliseren. Conversie attributie is ...

Lees verder
4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse
4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse

In de competitieve wereld van digitale marketing is Zoekmachine Optimalisatie (SEO) essentieel om online op te vallen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je je ver ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL