Adverteren Marketplaces

Affiliate Marketing

Resultaatgericht Adverteren Marketplaces

Ontdek Adverteren Marketplaces
Onze klanten
Adverteren Vergelijkers referenties
Dakenshop Veritas Timesavers Aanhangwagens XXL West-Brabant Roompot Wellens Men Bushcraftshop Morres Pak Aanhangwagens Dakenshop Veritas Timesavers Aanhangwagens XXL West-Brabant Roompot Wellens Men Bushcraftshop Morres Pak Aanhangwagens

Adverteren Marketplaces

Steeds meer consumenten kopen de diensten en producten die ze nodig hebben online. Behalve dat dit de laatste jaren tot een aanzienlijke stijging van het aantal webshops heeft geleid, is ook het aanbod en daarmee het aantal bezoekers op de online marketplaces enorm gegroeid. Deze ontwikkelingen maken het interessant voor bedrijven en organisaties om hun pijlen te richten op adverteren op marketplaces. 

Online marketplaces komen overeen met outlet-stores, echter is er een belangrijk verschil. Op een marketplace zijn er uiteenlopende productaanbieders actief en worden er meer merken vertegenwoordigd wat gevolgen heeft voor de prijzen. Daardoor kunnen consumenten specifieke producten gemakkelijker vinden en rekenen op de concurrerende prijzen.

Waarom Adverteren Marketplaces?

Meer bereik

Vergroot je bereik door gebruik te maken van (algemene) marketplaces.

Meer leads

Door publishers bezoekers naar jouw website te leiden.

Meer visibiliteit

Door aanwezigheid op de websites van de publishers.

Meer keuze

Kies voor een marketplace gespecialiseerd in jouw branche.

Connections

+15%In ROAS door betere en effectievere indeling van account en budget

Uitgelichte case: Connections

Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes

+15%In ROAS door betere en effectievere indeling van account en budget

-5%Gemiddelde kost per klik

+30%In offline signalen

Als marketing manager is het niet altijd evident om een deel van je budget in handen van externe partijen te leggen. En zeker als het om SEA gaat spreken we toch over grote bedragen...

Lees de volledige case

Wat zijn online marketplaces?

De term ‘marketplace’ wordt gebruikt voor websites die fabrikanten, leveranciers, winkeleigenaren en particulieren in staat stellen om online producten aan te bieden op een extern platform. De verkoop en het eventuele onderlinge contact verlopen via deze website, terwijl afnemers vaak ook recensies kunnen achterlaten op de profielpagina van de aanbieder. Bekende internationale voorbeelden van online marketplaces zijn eBay en Amazon. In Nederland zijn onder meer Bol.com, Marktplaats.nl en Beslist.nl veelgebruikte platforms met een marketplace-opzet. Een voordeel van dit soort websites is dat geïnteresseerde kopers er een aanzienlijk groter assortiment aantreffen dan in online shops en reguliere winkels.

Marketplace als marketingkanaal

Marketplaces zijn tegenwoordig dusdanig populair, dat ze ook interessant zijn om erop te adverteren met je webshop. Marketplace adverteren werkt ongeveer hetzelfde als adverteren in de zoekmachines. Naast verkoopplatforms is in elke marketplace een zoekfunctie geïntegreerd zodat de consument specifieke zoekopdrachten kan invoeren om het gewenste product te vinden.

Marketplaces zijn interessante kanalen om ervoor te zorgen dat jouw webshop gevonden wordt. Door te adverteren met je webshop via marketplaces kun je jouw producten optimaal onder de aandacht brengen bij mensen die geïnteresseerd zijn in het productaanbod.

Doelgroepgericht op marketplaces

Met het plaatsen van advertenties op een marketplace wordt je webshop op de site gepromoot en komen producten door middel van betaalde promotie onder de aandacht bij duizenden gebruikers. Ook hierin is het van belang om te kijken welke marketplace het beste bij jouw eisen en marketingdoelstellingen past om er het maximale rendement uit te halen. Zoals bij alle marketing en e-commerce zal men moeten beginnen met het bepalen van je doelgroep en op welke marketplace of marketplaces de doelgroep actief is.

Er zijn marketplaces gespecialiseerd in branches en daarmee kan men kijken welke marktwebsites qua aanbod het meest overeenkomen met het hun eigen productaanbod en in hoeverre de concurrenten erop actief zijn. Op basis hiervan kan men bepalen welke websites het meest interessant zijn en op welke marketplace adverteren het meest rendabel is. Omdat marketplaces ook online vergelijkers zijn, moet je de productinformatie voor advertenties hierop afstemmen door middel van feedmarketing en het goed onderhouden van de product-, of datafeed.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Feedmarketing onmisbaar bij adverteren marketplace

Feedmarketing is het geautomatiseerde proces van adverteren voor een productdatabase om de producten op verschillende online kanalen en marketplaces te plaatsen. Deze informatie omvat bijvoorbeeld voorraad, prijzen, verzendkosten en levertijden. Met een datafeed is het ook mogelijk om bepaalde producten uit te sluiten. Daardoor kan je doelgericht promoten op marketplaces.

Het gebruik van feedmarketing maakt het eenvoudiger voor consumenten om producten die via marketplace adverteren worden getoond, met elkaar te vergelijken. Met de juiste inzet van marketplace adverteren kun je het meeste rendement behalen en daarmee de winst te verhogen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!
7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!

Je hebt vast wel eens de term ‘affiliate marketing’ horen waaien, maar wat houdt deze term precies in en waarom zou je eigenlijk gebruikmaken van een affiliate ne ...

Lees verder
5 voordelen van een customer journey
5 voordelen van een customer journey

Een customer journey is een manier om te begrijpen hoe jouw klanten met jouw bedrijf omgaan. Door het uitwerken van een customer journey krijg je een visuele weergave ...

Lees verder
Verdubbel het aantal leads door de inzet van lead form ads via Facebook en LinkedIn
Verdubbel het aantal leads door de inzet van lead form ads via Facebook en LinkedIn

Voor veel bedrijven in de B2B-markt is het streven om zoveel mogelijk kwalitatieve leads te genereren. Je kan dit natuurlijk doen door onverwachts een accountmanager ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL