Adverteren Vergelijkers

Adverteren Vergelijkers

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Klanten bereiken

Adverteren vergelijkings websites

Steeds minder mensen die een specifiek product nodig hebben bezoeken een echte winkel. In het verleden was de winkelstraat de ideale omgeving om aanbiedingen en concurrerende prijzen te vinden of werd per telefoon of middels reclamefolders informatie hierover ingewonnen bij vergelijkbare aanbieders. In plaats daarvan gaan ze nu op internet op zoek naar de webshop met de beste deal. Bij het vinden daarvan spelen vergelijkingssites een belangrijke rol.

Door te adverteren op vergelijkingswebsites zorg je ervoor dat jouw online winkel bij hen in beeld komt. Als het even kan willen consumenten een kwaliteitsproduct natuurlijk zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Envoker biedt bedrijven die willen adverteren hulp en expertise bij het bereiken van potentiële klanten via de meest bezochte vergelijkingssites zoals Bol.com en Amazon.

Customer journey

Customer journey begint op vergelijkingswebsites

De populariteit van het online shoppen heeft er echter voor gezorgd dat stenen winkels minder belangrijk zijn geworden. Als gevolg hiervan komen er naast meer webshops ook steeds meer vergelijkingswebsites, die het naast elkaar zetten van producten, prijzen en verzendkosten voor consumenten eenvoudig en overzichtelijk maken.

Vergelijkingssites vormen tegenwoordig dan ook het startpunt van menig customer journey. Doordat ze veel concurrerende webwinkels op belangrijke punten met elkaar vergelijken, zijn ze voor de geïnteresseerde klant een onmisbare hulp bij het zich oriënteren op de markt en mogelijkheden wanneer deze een bepaald product wil aanschaffen

Waarom adverteren op vergelijkers?

Voor bedrijven die hun klantenkring willen opbouwen en vergroten, is het rechtstreeks bereiken van consumenten met een aankoopintentie bijzonder aantrekkelijk. Je kunt adverteren op affiliates of bij bepaalde zoekresultaten op Google, maar het onder de aandacht brengen van een specifiek product op een gespecialiseerde vergelijkingswebsite kan een stuk effectiever zijn.

Er bestaan namelijk verschillende vergelijkers. Een deel daarvan richt zich op afgebakende productcategorieën. Bekende websites die online kledingshops met elkaar vergelijken zijn bijvoorbeeld Fashionchick en StyleLounge. Aan de andere kant heb je ook meer algemene vergelijkers, zoals Beslist, Kieskeurig en Vergelijk.

Door te adverteren op dit soort sites kun je veel nieuwe klanten voor je winnen en je naamsbekendheid vergroten. Met name als je voordelige prijzen en goede voorwaarden biedt, kan je je verkoopcijfers dankzij deze sites een flinke boost geven.

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Adverteren Vergelijkingsites
Hoe werkt het?

Werking adverteren op vergelijkingswebsites

Voor het plaatsen van advertenties op een vergelijker moet je je eerst aanmelden voor de desbetreffende website. Vervolgens dien je je productfeed te uploaden of deze middels een technische koppeling met je webshop aan de vergelijkingssite aan te bieden.

Een productfeed is een actueel overzicht van de in je online winkel aanwezige artikelen waarmee je wilt adverteren. Onder meer directe links, prijzen, kleuren, verzendkosten, maten en levertijden zijn in de productfeed opgenomen. Adverteren op vergelijkers betekent dat productlinks naar je shop worden getoond op relevante pagina’s van een of meer vergelijkingswebsites. Je betaalt voor CPC (Cost Per Click) of CPS (Cost Per Sale).

Behalve door middel van productlinks kan je vaak ook betaald adverteren op een vergelijkingssite door er je logo of een banner op te laten plaatsen. Voor het beste resultaat geldt altijd dat je productadvertentie in de juiste categorieën en op een betrouwbare en relevante vergelijker moet staan.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren op de vergelijkingswebsites

Op een correcte manier ingezet zijn sites die producten met elkaar vergelijken uitstekende hulpmiddelen om je markt en doelgroep uit te breiden.

Wil je dit effectief doen en uitsluitend potentiële klanten bereiken? Dan kan je voor deze vorm van online adverteren je voordeel doen met de expertise en vakkennis die Envoker op dit gebied heeft.

Onze marketeers weten op welke sites specifieke producten een hoge conversieratio hebben en zijn bekend met de technische aspecten van adverteren op vergelijkingssites. En natuurlijk houden wij ook de kosten goed in de gaten, zodat je profiteert van meer verkopen zonder dat de advertentiekosten teveel van je marge inpikken. Neem zeker contact op als je benieuwd bent hoe jouw webshop zijn voordeel kan doen met adverteren op vergelijkers.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder