Adverteren Vergelijkers

Affiliate Marketing

Resultaatgericht
Affiliate Vergelijkers

Ontdek Affiliate Vergelijkers
Onze klanten
Adverteren Marketplaces referenties
Dakenshop Aanhangwagens XXL West-Brabant Roompot Veritas Morres Timesavers Wellens Men Landal GreenParks Pak Aanhangwagens Bushcraftshop Dakenshop Aanhangwagens XXL West-Brabant Roompot Veritas Morres Timesavers Wellens Men Landal GreenParks Pak Aanhangwagens Bushcraftshop

Adverteren Vergelijkers

Steeds minder mensen die een specifiek product nodig hebben, bezoeken een fysieke winkel. In het verleden was de winkelstraat de ideale omgeving om aanbiedingen en concurrerende prijzen te vinden of werd per telefoon of reclamefolders informatie hierover ingewonnen van verschillende partijen. Tegenwoordig start de oriëntatiefase veel meer op het internet waarbij men op zoek gaat naar de webshop met de beste aanbieding. Bij het vinden van de productaanbieders en hun prijzen, spelen vergelijkingssites een belangrijke rol. 

Door te adverteren op vergelijkingswebsites zorg je ervoor dat jouw online winkel bij de internetgebruikers in beeld komt. Vaak willen consumenten een kwaliteitsproduct natuurlijk zo goedkoop mogelijk aanschaffen en wil je top-of-mind blijven door in hun overweging selectie terecht te komen. 

Waarom Adverteren Vergelijkers?

Meer visibiliteit

Door aanwezigheid op de websites van de publishers.

Pay per sale

Pas betalen als er daadwerkelijk een sale is gemaakt.

Meer bereik

Door op de inspanningen van publishers mee te liften.

Meer leads

Door publishers bezoekers naar jouw website te leiden.

Installatiebalie

43nieuwe zoekwoorden in de top 3

Uitgelichte case: InstallatieBalie.nl

Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie

43nieuwe zoekwoorden in de top 3

Domein
autoriteit
in één jaar gestegen

30 stukkencontent uitgerold op focus clusters

Door middel van korte lijntjes met Envoker kunnen we elkaar scherp houden, waardoor het resultaat geborgen blijft, maar bovenal snel wordt geanticipeerd op de dingen die niet werken...

Lees de volledige case

Startpunt van de customer journey

De populariteit van het online shoppen heeft er echter voor gezorgd dat fysieke winkels minder belangrijk zijn geworden in de oriëntatiefase. Als gevolg hiervan komen er naast meer webshops ook steeds meer vergelijkingswebsites, die het naast elkaar zetten van producten, prijzen en verzendkosten voor consumenten eenvoudig en overzichtelijk maken. Vergelijkingssites vormen tegenwoordig dan ook het startpunt van de customer journey. Doordat ze veel concurrerende webwinkels op belangrijke punten met elkaar vergelijken, zijn ze voor de geïnteresseerde klant een onmisbare hulp bij het oriënteren op de markt en mogelijkheden wanneer deze een bepaald product wil aanschaffen.

Waarom adverteren op vergelijkers?

Voor bedrijven die hun klantenkring willen opbouwen en vergroten, is het rechtstreeks bereiken van consumenten met een aankoopintentie bijzonder aantrekkelijk. Je kunt adverteren op affiliates of bij bepaalde zoekresultaten op Google, maar het onder de aandacht brengen van een specifiek product op een gespecialiseerde vergelijkingswebsite kan een stuk effectiever zijn.

Er bestaan namelijk verschillende vergelijkers. Een deel daarvan richt zich op afgebakende productcategorieën. Bekende websites die online kledingshops met elkaar vergelijken zijn bijvoorbeeld Fashionchick en StyleLounge. Aan de andere kant heb je ook meer algemene vergelijkers, zoals Beslist, Kieskeurig en Vergelijk.

Door te adverteren op dit soort sites kun je veel nieuwe klanten voor je winnen en je naamsbekendheid vergroten. Met name als je voordelige prijzen en goede voorwaarden biedt, kan je je verkoopcijfers dankzij deze sites een flinke boost geven en nog meer uit je online campagnes halen. 

 

Werking adverteren op vergelijkingswebsites

Voor het plaatsen van advertenties op een vergelijker moet je je eerst aanmelden voor de desbetreffende website. Vervolgens dien je je productfeed te uploaden of deze middels een technische koppeling met je webshop aan de vergelijkingssite aan te bieden.

Een productfeed is een actueel overzicht van artikelen binnen jouw productaanbod waarmee je wilt adverteren. Gegevens zoals de pagina URL's, prijzen, kleuren, verzendkosten, maten en levertijden zijn in de productfeed opgenomen. Adverteren op vergelijkers betekent dat productlinks naar je shop worden getoond op relevante pagina’s van een of meer vergelijkingswebsites. Je betaalt zoals bij Google Ads per klik, oftewel CPC (Cost Per Click) of CPS (Cost Per Sale).

Behalve door middel van productcampagnes kan je ook betaald adverteren op een vergelijkingssite door middel van een merknaam campagne waarbij je bedrijfslogo of een banner wordt vertoond op het platform.  Voor het beste resultaat geldt altijd dat je productadvertentie in de juiste categorieën en op een betrouwbare en relevante vergelijker moet staan.

 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren op de vergelijkingswebsites

Het adverteren op vergelijkingswebsites is een uitstekend hulpmiddel om je e-commerce platform naar een hoger niveau te tillen. Enerzijds kun je hiermee je naamsbekendheid vergroten en anderzijds kun je producten op een extern platform plaatsen en daarmee nieuwe klanten aantrekken. Een gedegen strategie mag hierin ook niet ontbreken. Dit kan doorslaggevend zijn voor het succes van jouw e-commerce platform.

Denk hierbij aan meer transactieaantallen en een hoge conversieratio. Daarnaast is het ook van belang om de kosten goed in de gaten te houden om de inspanningen zo rendabel mogelijk te houden. Met de juiste inzet van online adverteren op vergelijkingswebsites kun je effectief aan de slag en resultaatgericht te werk gaan.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!
7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!

Je hebt vast wel eens de term ‘affiliate marketing’ horen waaien, maar wat houdt deze term precies in en waarom zou je eigenlijk gebruikmaken van een affiliate ne ...

Lees verder
4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse
4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse

In de competitieve wereld van digitale marketing is Zoekmachine Optimalisatie (SEO) essentieel om online op te vallen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je je ver ...

Lees verder
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven

Het is essentieel voor jou als bedrijf om SEA te benutten om je online zichtbaarheid te vergroten en effectief in contact te komen met je doelgroep. Het begrijpen van ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL