Affiliate Netwerken

Affiliate Netwerken

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Affiliate Netwerken

Voor het promoten en verkopen van een dienst of product is de hulp van externe partijen vaak essentieel. Daarmee zorg je ervoor dat meer mensen bekend raken met jouw bedrijf of organisatie, zodat je doelgroep en klantenkring zich significant kunnen verbreden.

Een van de manieren om meer potentiële kopers te bereiken is door je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Welk affiliate netwerk je moet inzetten is echter niet altijd een duidelijke keuze dus laat je goed adviseren over de meest geschikte affiliate netwerken in Nederland en daarbuiten.

Affiliate netwerken

Wat is een affiliate netwerk?

Kort gezegd worden met ‘affiliate netwerken’ partijen bedoeld die je in staat stellen om te adverteren op websites. Daarbij spreken we van adverteerders en publishers. Jouw bedrijf of webshop is de adverteerder, terwijl de site waarop je advertentie te zien is de publisher wordt genoemd.

Afhankelijk van het netwerk kan affiliate marketing betekenen dat publishers een adverteerder kiezen om te promoten, of dat je als adverteerder zelf de publisherwebsites voor je campagne selecteert. Bij deze vorm van digitaal adverteren betaal je pas aan de publisher wanneer er sprake is van een conversie, bijvoorbeeld wanneer een bezoeker op jouw advertentie klikt en iets in je shop koopt.

Een andere term voor adverteren door middel van bij affiliate netwerken aangesloten publishers is dan ook performance marketing.

De grootste affiliate netwerken Nederland

Een affiliate marketing netwerk werkt dus op basis van ‘no cure, no pay’. En afgezien van het creëren van een advertentie of online campagne hoef je geen grote investeringen te doen om te kunnen adverteren. Dat wil niet zeggen dat je je als adverteerder dan maar moet aansluiten bij elk willekeurig affiliate netwerk dat er is.

Voor de beste resultaten is het namelijk verstandig om de affiliate programma’s waarmee je als adverteerder samenwerkt zorgvuldig te kiezen. Er bestaan meerdere van dit soort netwerken in Nederland, waarbij sommige zich bijvoorbeeld richten op een bepaald vakgebied of exclusieve niche.

Een van de belangrijkste Nederlandse affiliate netwerken is TradeTracker. Dit platform richt zich op branches als financiën, reizen, shopping en telecom. Hoewel TradeTracker in Nederland is begonnen, is het bedrijf sinds 2008 actief met affiliate netwerken en heeft men tegenwoordig kantoren door heel Europa.

Voor adverteerders die jonge gezinnen willen bereiken, is bijvoorbeeld FamilyBlend een goede Nederlandse affiliatepartner om publishers mee te vinden.

Affliate netwerken
Veel keuze

Veel keuze bij selecteren affiliate netwerk

Als eigenaar en adverteerder van een webshop hoef je je natuurlijk niet te beperken tot affiliate netwerken Nederland. Het is ook mogelijk om je aan te melden bij een buitenlands affiliateplatform. Het merendeel is namelijk actief op internationaal niveau.

Zo richt Daisycon zich specifiek op Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, en zet Adtraction campagnes op in een groot deel van Europa.

Een ander affiliate netwerk dat in veel Europese landen actief is, is het van oorsprong Zweedse Tradedoubler. Dit platform is breed opgezet en biedt naast promotiemogelijkheden ook veel performancetools aan voor affiliatemarketeers en marketingmanagers.

Het in 2017 uit een fusie van zanox en Affiliate Window voortgekomen Awin behoort tot de bekendste affiliate netwerken van Duitsland.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Envoker inschakelen bij affiliate marketing

Er zijn dus meerdere nationale en internationale opties als het gaat aan affiliate netwerken. Daardoor is het voor adverteerders niet altijd duidelijk met welk netwerk ze het best in zee kunnen gaan. Je aansluiten bij een van de grootste affiliate netwerken heeft voor- en nadelen. Enerzijds is er veel expertise, maar anderzijds bestaat de kans dat je vooral als kleine adverteerder geen prioriteit voor hen bent.

Een kleiner affiliate netwerk kan zich wellicht intensiever voor je inzetten, wat tot succesvollere campagnes kan leiden. En uiteraard speelt ook de branche waarin jouw online shop zich bevindt een grote rol bij de uiteindelijke keuze van het affiliateplatform. Dankzij onze uitgebreide ervaring met affiliate netwerken helpen we graag. Neem zeker contact met ons op voor advies over het voor jouw doelstellingen beste affiliate netwerk.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ... Lees verder

Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris
Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris

Eind augustus hebben we vier nieuwe trainees mogen verwelkomen. De komende maanden zullen Thamira, Levy, Jeffrey en Iris ons komen versterken op diverse projecten. Van harte we ... Lees verder

8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL