Affiliate Netwerken

Affiliate Marketing

Resultaatgerichte
Affiliate Netwerken

Ontdek Affiliate Netwerken
Onze klanten
Affiliate Netwerken referenties
Roompot Wellens Men Dakenshop Morres Bushcraftshop Timesavers Roompot Wellens Men Dakenshop Morres Bushcraftshop Timesavers

Affiliate Netwerken

Voor het promoten en genereren van meer verkopen van een dienst of product kan de hulp van externe partijen van toegevoegde waarde zijn. Daarmee zorg je ervoor dat meer mensen bekend raken met jouw bedrijf of organisatie, zodat je doelgroep en klantenkring zich significant kan verbreden.

Eén van de manieren om meer potentiële kopers te bereiken, is door je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Er zijn meerdere affiliate netwerken die zich specialiseren in specifieke branches. Dus om te bepalen welk affiliate netwerk het aantal verkopen een boost kan geven, is het goed om je goed te laten adviseren en zelf onderzoek te doen. 

Waarom Affiliate Netwerken?

Meer visibiliteit

Door aanwezigheid op de websites van de publishers.

Pay per sale

Pas betalen als er daadwerkelijk een sale is gemaakt.

Meer leads

Door publishers bezoekers naar jouw website te leiden.

Meer bereik

Door op de inspanningen van publishers mee te liften.

Roompot

+570%Visibiliteit

Uitgelichte case: Roompot Real Estate

10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA

+570%Visibiliteit

Top 3 positie In Google met 4 converterende zoekwoorden

+1.023% Traffic naar juiste pagina

Envoker helpt Roompot Real Estate al geruime tijd met het verbeteren van de online marketing prestaties. Het enthousiaste team heeft kennis van zaken en deelt deze kennis ook.

Lees de volledige case

Wat is een affiliate netwerk?

Kort gezegd worden met ‘affiliate netwerken’ partijen bedoeld die je in staat stellen om te adverteren op websites. Daarbij spreken we van adverteerders en publishers. Jouw bedrijf of webshop is de adverteerder, terwijl de site waarop je advertentie te zien is de publisher wordt genoemd. Afhankelijk van het netwerk kan affiliate marketing betekenen dat publishers een adverteerder kiezen om te promoten, of dat je als adverteerder zelf de publisherwebsites voor je campagnes kan selecteren en beheren. Bij deze vorm van digitaal adverteren betaal je pas aan de publisher wanneer er sprake is van een conversie, bijvoorbeeld wanneer een bezoeker op jouw advertentie klikt en een product heeft gekocht.

Veel keuze bij selecteren affiliate netwerk

Als eigenaar en adverteerder van een webshop hoef je je natuurlijk niet te beperken tot affiliate netwerken in Nederland. Het is ook mogelijk om je aan te melden bij een buitenlands affiliateplatform. Het merendeel is namelijk actief op internationaal niveau.

Zo richt Daisycon zich specifiek op Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, en zet Adtraction campagnes op in een groot deel van Europa.

Een ander affiliate netwerk dat in veel Europese landen actief is, is het van oorsprong Zweedse Tradedoubler. Dit platform is breed opgezet en biedt naast promotiemogelijkheden ook veel performancetools aan voor affiliatemarketeers en marketingmanagers.

Het in 2017 uit een fusie van zanox en Affiliate Window voortgekomen Awin behoort tot de bekendste affiliate netwerken van Duitsland. 

De grootste affiliate netwerken Nederland

Een affiliate marketing netwerk werkt dus op basis van ‘no cure, no pay’. En afgezien van het creëren van een advertentie of online campagne hoef je geen grote investeringen te doen om te kunnen adverteren. Dit houdt niet in dat je als adverteerder met een willekeurige partij in zee moet gaan. Idealiter zoek je een affiliate netwerk dat voldoet aan jouw eisen en een bijdrage kan leveren aan de bedrijfsdoelstelingen. 

Voor de beste resultaten is het namelijk verstandig om de affiliate programma’s waarmee je gaat samenwerken zorgvuldig uit te kiezen. Er bestaan meerdere van dit soort netwerken in Nederland, waarbij sommigen zich bijvoorbeeld richten op een bepaald vakgebied of exclusieve niche. Idealiter zou je een netwerk vinden die past binnen jouw branche omdat de kans groter is dat er kwalitatieve publishers aangesloten zijn. Dit kan ertoe leiden dat het een positieve impact kan hebben op het aantal kwalitatieve bezoekers en aantal aankopen.

Eén van de belangrijkste affiliate netwerken is TradeTracker. Dit platform richt zich op branches als financiën, reizen, shopping en telecom. Hoewel TradeTracker in Nederland is begonnen, is het bedrijf sinds 2008 actief met affiliate netwerken en heeft men tegenwoordig kantoren door heel Europa.

Voor adverteerders die jonge gezinnen willen bereiken, is bijvoorbeeld FamilyBlend een goede Nederlandse affiliatepartner om publishers mee te vinden. Zo zijn er voor verschillende branches specifieke affiliate netwerken die naadloos aansluiten op elkaar. 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Aan de slag met affiliate marketing

Er zijn dus meerdere nationale en internationale opties als het gaat aan affiliate netwerken. Daardoor is het voor adverteerders niet altijd duidelijk met welk netwerk ze het best in zee kunnen gaan. Je aansluiten bij een van de grootste affiliate netwerken heeft voor- en nadelen. Enerzijds is er veel expertise, maar anderzijds bestaat de kans dat je vooral als kleine adverteerder geen prioriteit voor hen bent.

Een kleiner affiliate netwerk kan zich wellicht intensiever voor je inzetten, wat tot succesvollere campagnes kan leiden. En uiteraard speelt ook de branche waarin jouw online shop zich bevindt een grote rol bij de uiteindelijke keuze van het affiliateplatform. Uiteindelijk is het van belang om jouw bedrijfsdoelstellingen in oog te houden en daarmee te kijken welk platform jou naar een hoger niveau kan tillen en een bijdrage kan leveren aan de gewenste groei van jouw bedrijf.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!
7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!

Je hebt vast wel eens de term ‘affiliate marketing’ horen waaien, maar wat houdt deze term precies in en waarom zou je eigenlijk gebruikmaken van een affiliate ne ...

Lees verder
Search Love London 2022
Search Love London 2022

Eind oktober zijn Jelmar, Eleaz en Nynke naar Londen gereisd voor het online marketing event ‘Search Love London’. Ze hebben verschillende presentaties bijgewoond ...

Lees verder
Lokaal gevonden worden in de Google zoekmachine? Zo pak je dat aan met Local SEO!
Lokaal gevonden worden in de Google zoekmachine? Zo pak je dat aan met Local SEO!

Bedrijven passen online marketing toe om aankopen online te genereren. Als webshop zijnde is het belangrijk dat je je producten online verkoopt. Maar ook fysieke wink ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL