Feedmanagement

Feedmanagement

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Feedmanagement

Betere prestaties met goed feed management

Als eigenaar van een webshop ben je er natuurlijk bij gebaat dat zoveel mogelijk mensen deze vinden. Meer bezoekers naar je online winkel leiden kan echter op diverse manieren. Daarom doe je er goed aan om voor de marketing en naamsbekendheid van je shop geen enkel middel te ontzien.

Een belangrijke tool om je op feed-gebaseerde websites te promoten is feed management. Envoker is de feedmanagementspecialist bij uitstek.

Productmarketing

Productmarketing via datafeed

Bij feedmanagement voor een online shop maak je gebruik van een zogeheten data feed. Dit is een digitaal exportdocument, dat gebaseerd is op het assortiment in je winkel. De informatie die erin staat behelst zaken als productomschrijvingen, prijzen, kleuren, maten, kosten voor verzending, levertijden en URL’s. Daartoe worden de gegevens uit je webshop gebruikt, zodat het bestand met data altijd actueel en up-to-date is.

De data feed dient vervolgens als basis voor de promotie van je aanbod op websites die met product feeds werken. Er bestaan verschillende kanalen waar je je datafeed kunt aanbieden.

Promotie op feed-gebaseerde websites

Voor het beste resultaat bij dergelijke datamarketing zul je er echter wel voor moeten zorgen dat je exportfile daaraan is aangepast. Dat betekent dat deze voldoet aan alle eisen van de kanalen die je datafeed krijgen aangeboden en per kanaal de producten uit je webwinkel toont die daarbij passen.

Webshops die gebruik willen maken van online marketing door middel van feed management kunnen daarvoor terecht bij meerdere bekende websites. Deze hebben zich vaak gespecialiseerd in een bepaalde product- of doelgroep. Met behulp van een data feed management tool zoals Channable is het mogelijk om bezoekers van feed-gebaseerde sites te attenderen op de producten die je verkoopt.

Daarbij wordt de informatie uit het databestand gebruikt dat aan het desbetreffende kanaal is aangeboden. Bij interesse kan een bezoeker op een getoond product klikken en wordt men rechtstreeks naar je webshop geleid of kan de bestelling daar worden afgerond, zoals op bol.com.

Op die wijze kan feedmanagement de relevante bezoekers en potentiele kopers naar je online winkel dus enorm verhogen. Daarmee levert deze vorm van productmarketing via externe websites een uiterst waardevolle bijdrage aan het succes en rendement van je webshop.

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Feedmanagement
Kanalen

Kanalen gericht op feed management

Er zijn uiteenlopende vanuit het binnen- en buitenland opererende sites waarop feedmanagement wordt ingezet. Een deel daarvan is bekend bij een wereldwijd publiek. Het gaat dan om gevestigde namen, zoals Google Shopping en Amazon.

Ook marketplaces als Bol.com en vergelijkingswebsites als Beslist.nl maken gebruik van datafeeds om producten van bij hen actieve shops onder de aandacht te brengen. Vrijwel elk kanaal bedient daarbij een specifieke doelgroep.

Daardoor is het verstandig om voor iedere feed-gebaseerde website een uniek datafeedbestand op te stellen. Voordelen die dergelijke sites bieden zijn onder andere dat je eenvoudig nieuwe klanten bereikt en bepaalde producten gemakkelijk extra promotie kan geven. Via Google Analytics is te achterhalen met welke kanalen de beste resultaten worden behaald met jouw webshop en producten. Je kunt dus gericht bijsturen op basis van rendement en bereik.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Feedmanagement laten opzetten

Het toepassen online marketing via een datafeed biedt veel mogelijkheden en is zonder meer positief voor je naamsbekendheid en verkoopcijfers. Dit soort Bol.com en Google Shopping campagnes zijn echter niet gratis. Je betaalt doorgaans als een bezoeker op een door jou aangeboden product klikt. De verschillende feed gebaseerde kanalen hanteren verschillende vergoedingen. Daarbij kan het bijvoorbeeld om een vast tarief of variabel bedrag per klik gaan.

Via Google Shopping is een vast bedrag in te stellen dat je per dag wilt besteden en betaal je voor de kliks. Dit is uiteraard wel prima te sturen naar een maximale marge die je uit wilt geven voor een verkocht product.Om zo rendabel mogelijk te zijn, kan je er daarom voor kiezen om producten die niet zo’n hoge marge hebben niet op te nemen in je datafeedbestand. Wij hebben veel ervaring met feed management en hoe we dit succesvol kunnen aanpakken. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Roompot Business
NeaPharma
Verhuurwinkel
Ricoh Document Center
Medisol
Bushcraftshop
Thermaalbad Arcen
Elephant
KonseptS
Novid
Eponym
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Largo
Halito
Imkershop
Connections
Auto Poppe
Yd Nordic House
Sentia
Nilsson
Dr. Feriduni
Mojo Design
Pier 7
Vinetiq
Van Mele
Decovry
Roompot Vakanties
Bosch Car Service
Witti Group
Wellens Men
Pak Aanhangwagens
Bloovi
Rabeko Zero Sauzen
Cleanmastershop
Dakenshop
NetworkApp
Klok'uus