Feedmanagement

Feedmanagement

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgericht

Feedmanagement

Als eigenaar van een webshop ben je er natuurlijk bij gebaat dat zoveel mogelijk mensen deze vinden. Meer bezoekers naar je online winkel leiden kan echter op diverse manieren. Daarom doe je er goed aan om voor de marketing en naamsbekendheid van je shop geen enkel middel te ontzien.

Een belangrijke tool om je op feed-gebaseerde websites te promoten is feed management. Envoker is de feedmanagementspecialist bij uitstek.

Productmarketing

Productmarketing via datafeed

Bij feedmanagement voor een online shop maak je gebruik van een zogeheten data feed. Dit is een digitaal exportdocument, dat gebaseerd is op het assortiment in je winkel. De informatie die erin staat behelst zaken als productomschrijvingen, prijzen, kleuren, maten, kosten voor verzending, levertijden en URL’s. Daartoe worden de gegevens uit je webshop gebruikt, zodat het bestand met data altijd actueel en up-to-date is.

De data feed dient vervolgens als basis voor de promotie van je aanbod op websites die met product feeds werken. Er bestaan verschillende kanalen waar je je datafeed kunt aanbieden.

Promotie op feed-gebaseerde websites

Voor het beste resultaat bij dergelijke datamarketing zul je er echter wel voor moeten zorgen dat je exportfile daaraan is aangepast. Dat betekent dat deze voldoet aan alle eisen van de kanalen die je datafeed krijgen aangeboden en per kanaal de producten uit je webwinkel toont die daarbij passen.

Webshops die gebruik willen maken van online marketing door middel van feed management kunnen daarvoor terecht bij meerdere bekende websites. Deze hebben zich vaak gespecialiseerd in een bepaalde product- of doelgroep. Met behulp van een data feed management tool zoals Channable is het mogelijk om bezoekers van feed-gebaseerde sites te attenderen op de producten die je verkoopt.

Daarbij wordt de informatie uit het databestand gebruikt dat aan het desbetreffende kanaal is aangeboden. Bij interesse kan een bezoeker op een getoond product klikken en wordt men rechtstreeks naar je webshop geleid of kan de bestelling daar worden afgerond, zoals op bol.com.

Op die wijze kan feedmanagement de relevante bezoekers en potentiele kopers naar je online winkel dus enorm verhogen. Daarmee levert deze vorm van productmarketing via externe websites een uiterst waardevolle bijdrage aan het succes en rendement van je webshop.

Feedmanagement
Kanalen

Kanalen gericht op feed management

Er zijn uiteenlopende vanuit het binnen- en buitenland opererende sites waarop feedmanagement wordt ingezet. Een deel daarvan is bekend bij een wereldwijd publiek. Het gaat dan om gevestigde namen, zoals Google Shopping en Amazon.

Ook marketplaces als Bol.com en vergelijkingswebsites als Beslist.nl maken gebruik van datafeeds om producten van bij hen actieve shops onder de aandacht te brengen. Vrijwel elk kanaal bedient daarbij een specifieke doelgroep.

Daardoor is het verstandig om voor iedere feed-gebaseerde website een uniek datafeedbestand op te stellen. Voordelen die dergelijke sites bieden zijn onder andere dat je eenvoudig nieuwe klanten bereikt en bepaalde producten gemakkelijk extra promotie kan geven. Via Google Analytics is te achterhalen met welke kanalen de beste resultaten worden behaald met jouw webshop en producten. Je kunt dus gericht bijsturen op basis van rendement en bereik.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Feedmanagement laten opzetten

Het toepassen online marketing via een datafeed biedt veel mogelijkheden en is zonder meer positief voor je naamsbekendheid en verkoopcijfers. Dit soort Bol.com en Google Shopping campagnes zijn echter niet gratis. Je betaalt doorgaans als een bezoeker op een door jou aangeboden product klikt. De verschillende feed gebaseerde kanalen hanteren verschillende vergoedingen. Daarbij kan het bijvoorbeeld om een vast tarief of variabel bedrag per klik gaan.

Via Google Shopping is een vast bedrag in te stellen dat je per dag wilt besteden en betaal je voor de kliks. Dit is uiteraard wel prima te sturen naar een maximale marge die je uit wilt geven voor een verkocht product.Om zo rendabel mogelijk te zijn, kan je er daarom voor kiezen om producten die niet zo’n hoge marge hebben niet op te nemen in je datafeedbestand. Wij hebben veel ervaring met feed management en hoe we dit succesvol kunnen aanpakken. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ... Lees verder

CRO: Hoe je een heuristische analyse van een website uitvoert in 5 stappen
CRO: Hoe je een heuristische analyse van een website uitvoert in 5 stappen

Als eigenaar van een website of webshop wil je zoveel mogelijk bezoekers op je platform hebben die jouw producten of diensten zien.. Maar wat doe je als je voldoende bezoekers ... Lees verder

Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals
Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals

In 2021 komt Google met een nieuwe update voor het algoritme, waarmee de techniek van een website meer gewicht krijgt bij het bepalen van je positie in Google. Specifiek gaat h ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL