Feedmanagement

Affiliate Marketing

Resultaatgerichte Feedmanagement

Ontdek Feedmanagement
Onze klanten
Feedmanagement referenties
Bushcraftshop Dakenshop Energetica Natura Landal GreenParks Roompot Pak Aanhangwagens Morres Wellens Men Veritas Timesavers Bushcraftshop Dakenshop Energetica Natura Landal GreenParks Roompot Pak Aanhangwagens Morres Wellens Men Veritas Timesavers

Feedmanagement

Als eigenaar van een webshop ben je er natuurlijk bij gebaat dat zoveel mogelijk mensen je webshop en productaanbod vinden. Meer bezoekers naar je online winkel leiden kan op diverse manieren, denk hierbij aan adverteren op platformen zoals Google Ads of met affiliate marketing. Om ervoor te zorgen dat je jouw productaanbod onder de man kan brengen, zul je moeten werken met een data-, of productfeed.

Hierbij is het van belang om je productfeed goed te onderhouden omdat het een bijdrage kan leveren aan positieve resultaten van je Shopping campagnes en rendement. Bij feedmanagement voor een online shop maak je gebruik van een zogeheten data feed. Dit is een digitaal exportdocument, dat gebaseerd is op het assortiment van je winkel en/of webshop.

Waarom Feedmanagement?

Meer leads

Dankzij feedmanagement en makkelijk instelbare extra promoties.

Meer rendement

Effectief beheer van je feeds maximaliseert het rendement.

Meer bezoekers

Een goede feed zorgt dat bezoekers vaker op je website terechtkomen.

Hogere marge

Maak je eigen feed of kies voor producten met een hogere marge.

Klok'uus

+21%Meer bezoekers

Uitgelichte case: Klok'uus

Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing

+21%Meer bezoekers

VisibiliteitGem. 15 posities gestegen

-15% Verlaging in CPC

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker en hun manier van aanpakken. Het team heeft kennis van zaken en delen deze kennis ook met ons. Daarnaast denken ze altijd met ons mee...

Lees de volledige case

Productmarketing via datafeed

De informatie de datafeed staat staat behelst zaken als productomschrijvingen, prijzen, kleuren, maten, kosten voor verzending, levertijden en URL’s. Daartoe worden de gegevens uit je webshop gebruikt, zodat het bestand met data actueel en up-to-date is. De data feed dient vervolgens als basis voor de promotie van je aanbod op websites die met product feeds werken. Er bestaan verschillende kanalen waar je je datafeed kunt aanbieden, zoals de Shopping campagnes van Google Ads, adverteren op vergelijkingswebsites of bij affiliate marketing. 

Promotie op feed-gebaseerde websites

Voor het beste resultaat bij dergelijke datamarketing zul je er echter wel voor moeten zorgen dat je exportfile daaraan is aangepast. Dat betekent dat deze voldoet aan alle eisen en alle productinformatie wordt verbeterd om het productaanbod aan de juiste mensen worden getoond tijdens het oriënteren en zoeken. 

Webshops die gebruik willen maken van online marketing door middel van feed management kunnen daarvoor terecht bij meerdere bekende websites. Deze hebben zich vaak gespecialiseerd in een bepaalde product- of doelgroep. Met behulp van een data feed management tool zoals Channable is het mogelijk om bezoekers van feed-gebaseerde sites te attenderen op de producten die je verkoopt.

Daarbij wordt de informatie uit het databestand gebruikt dat aan het desbetreffende kanaal is aangeboden. Bij interesse kan een bezoeker op een getoond product klikken en wordt men rechtstreeks naar je webshop geleid of kan de bestelling op een extern platform worden afgerond, zoals op bol.com.

Op die wijze kan feedmanagement de relevante bezoekers en potentiele kopers naar je online winkel dus enorm verhogen. Een effectief beheer van productfeeds is belangrijk om het rendement van je Shopping-campagnes te maximaliseren.

 

Kanalen gericht op feed management

Er zijn meerdere platformen in het binnen- en buitenland waarop feedmanagement wordt ingezet. Een deel daarvan is bekend bij een wereldwijd publiek. Het gaat dan om gevestigde namen, zoals Google Shopping en Amazon.

Ook marketplaces als Bol.com en vergelijkingswebsites als Beslist.nl maken gebruik van datafeeds om producten van bij hen actieve shops onder de aandacht te brengen. Vrijwel elk kanaal bedient daarbij een specifieke doelgroep.

Daardoor is het verstandig om voor iedere feed-gebaseerde website een uniek datafeedbestand op te stellen. Voordelen die dergelijke sites bieden zijn onder andere dat je eenvoudig nieuwe klanten bereikt en bepaalde producten gemakkelijk extra promotie kan geven. Via Google Analytics is te achterhalen met welke kanalen de beste resultaten worden behaald met jouw webshop en producten. Je kunt dus gericht bijsturen op basis van rendement en bereik.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Feedmanagement laten opzetten

Het toepassen online marketing via een datafeed biedt veel mogelijkheden en is zonder meer positief voor je naamsbekendheid en verkoopcijfers. Dit soort Bol.com en Google Shopping campagnes zijn echter niet gratis. Je betaalt doorgaans als een bezoeker op een door jou aangeboden product klikt. De verschillende feed gebaseerde kanalen hanteren verschillende vergoedingen. Daarbij kan het bijvoorbeeld om een vast tarief of variabel bedrag per klik gaan.

Via Google Shopping is een vast bedrag in te stellen dat je per dag wilt besteden en betaal je voor de kliks. Dit is uiteraard wel prima te sturen naar een maximale marge die je uit wilt geven voor een verkocht product. Om zo rendabel mogelijk te zijn, kun je er voor kiezen om producten die niet zo’n hoge marge hebben niet op te nemen in je datafeedbestand. Of kun je specifieke producten in een feed verwerken gebaseerd op de interesses van je doelgroepsegmenten. Op die manier kun je het maximale halen uit je feedmanagement.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!
7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!

Je hebt vast wel eens de term ‘affiliate marketing’ horen waaien, maar wat houdt deze term precies in en waarom zou je eigenlijk gebruikmaken van een affiliate ne ...

Lees verder
4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse
4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse

In de competitieve wereld van digitale marketing is Zoekmachine Optimalisatie (SEO) essentieel om online op te vallen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je je ver ...

Lees verder
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven

Het is essentieel voor jou als bedrijf om SEA te benutten om je online zichtbaarheid te vergroten en effectief in contact te komen met je doelgroep. Het begrijpen van ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL