Cases

Cases

Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes

ontdek deze case
Connections
Resultaten

Uitstekende prestaties

+15% In ROAS door betere en effectievere indeling van account en budget

-5% Gemiddelde kost per klik

+30% In offline signalen

Connections
Opdrachtgever

Een van de marktleiders op het gebied van wereldwijde reizen en vliegtickets

Connections is een 100% Belgische reisorganisatie, gespecialiseerd in vliegtickets en reizen wereldwijd. Met ruim 30 jaar ervaring en 37 Travel Shops (reisbureaus) verdeeld over België, is Connections één van de marktleiders. De focus ligt op iedereen die op een vrije, avontuurlijke manier de wereld wil ontdekken en daarbij zoveel mogelijk nieuwe ervaringen wil opdoen, oftewel: “Intense Travellin’”. Bij Connections kun je terecht voor reisadvies, de beste prijzen en de meest originele ideeën voor een volgende reis. Je bent van harte welkom in één van de reisbureaus of natuurlijk op de website: connections.be.

Doelstelling

Betere aansluiting op de zoekintentie van de gebruiker

Al een aantal jaren hebben Connections en Envoker een mooie partnership waarbij beide partijen elkaar steeds uitdagen om online door te groeien. Er is de afgelopen jaren veel aandacht besteedt aan het herinrichten en optimaliseren van de Google Ads en Microsoft Advertising accounts. Doordat ook offline marketing erg belangrijk is bij Connections (waaronder dus marketing voor de 37 reisbureaus), is de grootste uitdaging om het online budget zo efficiënt mogelijk in te zetten in een zeer competitieve markt. Zo zijn er de afgelopen jaren veel nieuwkomers op de markt bijgekomen, is Google Flights geïntroduceerd en hebben ook concurrenten steeds hogere online advertisingbudgetten tot hun beschikking.

Enerzijds wil Connections zo breed mogelijk en op een zo’n groot mogelijk deel van het assortiment gevonden worden. Anderzijds willen ze het meeste gewicht geven aan de topbestemmingen waar gebruikers veel op zoeken. Dus de bestemmingen waar ze het qua productaanbod en reiservaring beter doen dan de concurrenten en waar dus de meest interessante marges op zitten, bestemmingen zoals New York en Bangkok.

Bovendien wordt het steeds belangrijker om meer en betere informatie te verschaffen in de advertenties. Met zoveel concurrentie is het belangrijk om op te vallen en met de advertentie perfect aan te sluiten op de zoekopdracht en -intentie van de gebruiker. Opvallen tussen de zware (online) concurrenten, om op die manier de klik naar de Connections website te krijgen en om uiteindelijk de boeking binnen te halen. Een vrij breed vraagstuk dat uit meerdere losse doelstellingen bestaat, maar waarbij we met het aanhaken van de Channable Google Ads tool al een grote stap vooruit hebben gemaakt.

Jesper Stoel
De juiste boodschap, op het juiste moment, op het juiste device in de online customer journey. Erg fijn dat de praktijk de theorie bevestigt.

Jesper Stoel Senior Online Marketeer

Aanpak

Dynamische campagnes en advertenties via Channable

Uiteraard is het de wens van Connections om alle mogelijke combinaties aan vliegtickets (mits rendabel) te laten zien wanneer erop gezocht wordt. Tegelijk willen ze ook de meest actuele prijs in de advertentie tonen. Met duizenden mogelijkheden verdeeld over drie accounts/talen, is het vrijwel onmogelijk om dat handmatig op een goede manier in te richten en bij te sturen. Daarbij wil Connections extra goed zichtbaar zijn op de bestemmingen waar veel zoekvolume op is en het meeste opleveren. Omdat alle data die nodig is om aan deze wensen te voldoen in de productfeed zit, is de keuze gemaakt om een koppeling te gaan maken tussen Google Ads en Channable. Voor deze koppeling hebben we de Channable SEA Tool geïmplementeerd, zodat op basis van de productfeed alle mogelijke combinaties automatisch in de advertenties vertoond worden. Via de Channable SEA Tool zijn we in de gelegenheid om dynamisch een account- en campagnestructuur uit te rollen. We beheren en optimaliseren de campagnes verder in Google Ads. De campagnestructuur, airlines en prijzen passen zich automatisch aan op basis van de beschikbaarheid van een vlucht. De functie ondersteunt het dynamisch opbouwen van campagnes, advertentiegroepen, uitgebreide sitelinks, prijsextensies en (negatieve) zoekwoorden.

Dit geeft ons niet alleen de mogelijkheid om dynamisch het (vrijwel) volledige productaanbod van Connections in te laden in Google Ads. We zijn ook in staat om vanuit de productfeed diverse variabelen in te laden, die we via advertentieparameters terug laten komen in de advertenties, extensies en zoekwoorden. Voor de tekstadvertenties kunnen we op deze manier met een dynamische advertentietemplate in één keer duizenden unieke advertenties creëren en een vrijwel 100% exact match maken met de zoekwoorden. Door de directe koppeling met de producten in de productfeed hebben we een perfecte structuur uitgerold en deze doorgevoerd in verschillende campagnes door het hele account en over de verschillende talen. Vanuit een hoofdtemplate hebben we diverse advertentieparameters toegevoegd zoals de bestemming en de prijs. Datzelfde hebben we gedaan voor de sitelinks, deze sluiten hierdoor perfect aan bij de advertenties waardoor we altijd hele informatieve en kwalitatieve combinaties kunnen tonen aan gebruikers. Zodoende hebben we hele specifieke advertenties die zijn afgestemd op de fase van de customer journey waarin de (potentiële) bezoeker zich bevindt.

Vertrouwen en vakmanschap

Als marketing manager is het niet altijd evident om een deel van je budget in handen van externe partijen te leggen. En zeker als het om SEA gaat spreken we toch over grote bedragen. De reissector is zeer competitief en de marges zijn zo klein dat er nauwelijks foutenmarge mogelijk is. Dus vertrouwen en vakmanschap zijn cruciaal. Gelukkig hebben wij met Envoker zo een partij gevonden. Een team dat meedenkt en betrokkenheid toont, een nauwgezette dagdageijkse opvolging van Jesper en een managing director die nooit ver weg is, zorgen voor een stevige basis om op te bouwen. En met resultaat.

Gino Nauwelaers

Gino Nauwelaers Marketing manager | Connections

Resultaat

Een betere relevantie zorgt voor stijging op alle vlakken

Met bovengenoemde aanpak hebben we tegen een vergelijkbaar Google Ads budget year-on-year, een stijging van 15 procent in Return On Advertising Spend (ROAS) laten zien. Door de betere campagnestructuur zorgen we ervoor dat het budget op een effectievere manier wordt ingezet. Door de data in de productfeed kunnen we direct ook makkelijker sturen op bestemmingen die op dat moment populair zijn en daardoor een hoger rendement hebben. Met (vrijwel) het totale aanbod in de accounts kunnen we nog beter zien wat rendeert en wat niet. Met dynamische prijzen in de advertenties die altijd actueel zijn, tonen we de juiste prijs in de advertenties en weet de gebruiker direct wat ze kunnen verwachten als ze doorklikken op de advertentie naar de website. Om die reden zijn de gemiddelde kost per klikprijzen ook met 5 procent gedaald. De advertenties sluiten beter aan de op de zoekintentie, de advertenties zijn kwalitatief beter en de achterliggende pagina sluit beter aan bij de verwachting, waardoor het gevolg een hogere kwaliteitsscore is over het gehele account. Bijkomend resultaat is dat we naast de gewenste stijging in de online transacties, ook een stijging van 30 procent in de offline signalen terugzien. Op alle vlakken is de relevantie gestegen en met de goede naamsbekendheid en de vele reisbureaus die Connections door heel België heeft, is het een mooie conclusie dat men na het zien van de advertenties een bezoek aan het reisbureau brengt.

Hiermee zijn we er natuurlijk nog niet. De mooie resultaten van de implementatie van de Channable SEA Tool hebben de ogen geopend en ervoor gezorgd dat we nog meer op marges kunnen gaan sturen om zo meer uit de vrijgestelde budgetten te halen.

COVID-19

Helaas is de travel-branche behoorlijk geraakt door de COVID-19 crisis, dus we hebben de daadwerkelijke uitrol van deze volgende stap helaas naar een iets later moment moeten uitstellen. Maar zodra het luchtruim weer volledig opengesteld wordt, zal Connections er staan om te doen waar ze het allerbeste in zijn: iedereen van een prachtige reiservaring voorzien!

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL