Content Marketing

Content Marketing

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Resultaatgerichte

Content Marketing

Content kent veel varianten en vormt de basis van je online visibiliteit. Om jouw doelgroep te bereiken moet goede content informatie bevatten die interessant is voor potentiële klanten. Ook goede content wordt echter zelden zomaar gevonden. Voor het onder de aandacht brengen ervan is een afgewogen content marketing strategie nodig.

De doelstelling is om met aansprekende content je onderneming als autoriteit weg te zetten en daarmaa online bezoekers en geïnteresseerden in jouw product of dienst aan te trekken. Om dit te realiseren is het belangrijk om ook goed te kijken naar de beste spelers in jouw markt. Dit doe je door een goede content audit uit te voeren. Een goede content strategie moet aansluiten bij je doelgroep en kan het beste worden opgezet aan de hand van een goede pillar & topic strategie. ontwikkelen.

Autoriteit opbouwen

Wat is content marketing?

Content marketing kan voor uiteenlopende doelstellingen worden ingezet. De hoofdvoorwaarde is in dit geval vanzelfsprekend wel dat het om het onder de aandacht brengen van deze content gaat bij jouw doelgroep. Eigenlijk omvat content marketing dus alle soorten marketing waarbij content wordt gemaakt en verspreid die van waarde is voor je bezoekers, leads, prospects en reeds bestaande klanten.

Onder het begrip ‘content marketing’ verstaan we dus elke mogelijke soort content. Het kan daarbij om tekst gaan, maar ook om video, whitepapers, blogberichten of infographics gaan. De doelstelling is om autoriteit op te bouwen bij je doelgroep en jezelf te positioneren als sterke en betrouwbare speler. Een bijgevolg is natuurlijk ook de opbouw van autoriteit op je online platform doordat deze content ook backlinks aantrekt.

De juiste content op het juiste moment

Niet elk type content is geschikt om nieuwe klanten en bezoekers te inspireren tot een aankoop of contactopname. Bij het ontwikkelen en uitrollen van een content marketing strategie gaat de aandacht in eerste instantie dan ook uit naar het creëren van berichten, video’s en social-media posts met een absoluut toegevoegde waarde voor de doelgroep. Voor het gewenste resultaat moet dit informatie zijn waar je doelgroep behoefte aan heeft en die hen actief betrekt bij jouw bedrijf.

Het is ook belangrijk dat je online marketing strategie niet neerkomt op het lukraak verspreiden van content, hoe interessant deze ook is. De kunst van content marketing is dat je jouw doelgroep op het juiste moment van de juiste informatie voorziet. De customer journey die zij naar je webshop of website maken vormt daarbij een praktische wegwijzer. Dit kan je bijvoorbeeld doen door marketing qualified leads te nurturen via marketing automation.

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
content marketing
Content marketing

Content marketing gericht inzetten

Wanneer je een content marketing strategie wilt opzetten, moet je dus goed op de hoogte zijn van wat je potentiële klant motiveert en interesseert. Niet alleen om het startpunt van hun individuele customer journey vast te stellen, maar ook gedurende de rest van de klantreis. Alleen dan kom je erachter wat voor welke content het meest geschikte moment is. Als online marketing bureau doen we dit dagelijks voor onze klanten en weten we welk soort content de gemiddelde bezoeker beweegt.

Dankzij een goed ingerichte marketing automation campagne is het bovendien mogelijk om zeer persoonlijk content aan te bieden op precies het juiste moment. Dit kan met bijvoorbeeld HubSpot worden gerealiseerd. Voor elk beslissingsmoment tijdens de klantreis stellen we dan de juiste KPI's op en hanteren een strakke implementatie van leadscore. Dat wordt gecombineerd met het afvangen van alle relevante interacties van de bezoekers op jouw website of webshop zodat een beeld wordt gevormd wat de ene bezoeker onderscheidt van de andere.

Aan de hand van deze leadscore en interactie data bepalen we wie we welke content op welke moment moeten aanbieden om het juiste effect te creëren. Waar nodig maken we vervolgens weloverwogen aanpassingen op basis van alle data die we terugkrijgen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Content marketing brengt je verder

Waar zoekmachine optimalisatie (SEO) met name is bedoeld om organisch online gevonden te worden, komt het er bij een content marketing strategie dus op neer bezoekers aan je webshop of website te binden. Met welke content dit het best kan gebeuren, hangt af van wat de mensen die jouw doelgroep vormen interessant vinden. Om te bewerkstelligen dat je webshop of website ook doorlopend nieuwe bezoekers of leads ontvangt, is het verstandig om je campagne zo breed mogelijk te maken en dan bij te sturen op basis van learnings en data.

Als content marketing bureau is dit precies waar we je mee kunnen helpen. Niet alleen doen we een uitgebreid onderzoek naar je concurrenten, doelgroep en hun aanwezigheid op de diverse kanalen. We zorgen ook voor de contentbriefings die nodig zijn om de content zo goed mogelijk op te zetten. Zo gaan we ervoor zorgen dat je online kanalen steeds vaker door de doelgroep wordt gevonden. We denken met je mee en verplaatsen ons in jouw klanten, zodat het beste resultaat wordt bereikt.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

9 marketing tips voor je E-commerce webshop
9 marketing tips voor je E-commerce webshop

Top 9 helikopter view tips voor e-commerce webshop marketing. Waar kan jij op focussen om te zorgen dat je succesvol wordt!  Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Bloovi
Dr. Feriduni
Nilsson
Bushcraftshop
Wellens Men
Yd Nordic House
Elephant
Klok'uus
Eponym
KonseptS
NeaPharma
Roompot Vakanties
Thermaalbad Arcen
Novid
Halito
Medisol
Rabeko Zero Sauzen
Vinetiq
Cleanmastershop
Sentia
Pak Aanhangwagens
Verhuurwinkel
Ricoh Document Center
Largo
Roompot Business
Bosch Car Service
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Decovry
Imkershop
NetworkApp
Dakenshop
Pier 7
Auto Poppe
Mojo Design
Van Mele
Connections
Witti Group