Video Adverteren

Specialismes

Resultaatgericht
Video Adverteren

Ontdek Video Adverteren
Onze klanten
Video Adverteren referenties
Timesavers Easy2Rent INNO Roompot Morres Energetica Natura Pak Aanhangwagens Depot Zeven Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas Timesavers Easy2Rent INNO Roompot Morres Energetica Natura Pak Aanhangwagens Depot Zeven Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas

Video Adverteren

Videoadvertenties hebben een belangrijk aandeel binnen display advertising. Bij het marketen van je webshop of website is het dankzij online video adverteren namelijk mogelijk om eenvoudig je doelgroep te bereiken en snel duidelijk te maken wat je te bieden hebt. De combinatie van beeld en spraak levert enkele hele mooie mogelijkheden om je boodschap precies over te brengen zoals jij dat wilt.

De afgelopen jaren heeft video adverteren steeds meer terrein gewonnen in een goede online marketing strategie. Het is dan ook steeds eenvoudiger geworden om video content te maken en onder jouw doelgroep onder de aandacht te brengen.

Waarom Video Adverteren?

Meer visibiliteit

Aanwezig zijn daar waar je doelgroep zich bevindt.

Meetbaar

Prestaties verbeteren doordat je je video's kunt meten.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van video advertising.

Meer traffic

Beter gevonden worden in de zoekmachines.

Roompot

+570%Visibiliteit

Uitgelichte case: Roompot Real Estate

10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA

+570%Visibiliteit

Top 3 positie In Google met 4 converterende zoekwoorden

+1.023% Traffic naar juiste pagina

Envoker helpt Roompot Real Estate al geruime tijd met het verbeteren van de online marketing prestaties. Het enthousiaste team heeft kennis van zaken en deelt deze kennis ook.

Lees de volledige case

De voordelen van online video adverteren

YouTube is voor veel mensen het bekendste videoplatform, maar ook een website als Vimeo heeft een groot bereik. Daarnaast is het mogelijk om advertentievideo’s te plaatsen op en te verspreiden via Facebook en andere social media. Een videoadvertentie stelt je dus in staat om je boodschap middels verschillende online kanalen rechtstreeks met jouw doelgroep te delen. Wanneer dit op een goede manier wilt doen zijn er natuurlijk wel diverse punten om in acht te nemen. Het laatste dat je wilt is dat mensen je video weg klikken voordat je boodschap is overgebracht.

Hou rekening met mobiele gebruikers

Het is verder verstandig om altijd rekening te houden met mobiele kijkers. Ongeacht of je een video via YouTube, Facebook of een ander platform verspreidt. Hierbij zijn het formaat en de lengte van de video belangrijke aandachtspunten. Doordat veel mensen gebruikmaken van mobiele apparaten is de aanbevolen beeldverhouding tegenwoordig het verticale 9:16 in plaats van het horizontale 16:9.

Om aan zowel mobiele kijkers als desktopgebruikers tegemoet te komen, is het vierkante 1:1-videoformaat ook zeer bruikbaar. Daarnaast moet een videoadvertentie bovendien ook zonder geluid duidelijk zijn. Het overgrote deel van de Facebook-, Instagram- en LinkedIn-gebruikers heeft het geluid bij het bekijken van een video namelijk niet aan staan.

Video adverteren met resultaat

Bij het opzetten van een goede videocampagne is het vasthouden van kijkers een van de belangrijkste zaken. De eerste paar seconden van een video zijn dan ook cruciaal. Het is daarom aan te raden om ervoor te zorgen dat de kijker aan het begin direct wordt gegrepen. Dit kun je doen door middel van pakkende beelden of een gesproken tekst die uitnodigt om verder te kijken. Je emotionele boodschap moet zo snel mogelijk worden overgebracht om de aandacht vast te houden.

Interesse wekken, het creëren van brand awareness en informatie verschaffen zijn goede redenen om te kiezen voor video advertising. In je video moet daarom snel duidelijk zijn wat jouw merk, product of dienst voor de doelgroep kan betekenen.

Bij het bedenken is het belangrijk om alvast rekening te houden met de volgende uitgangspunten;

  • Maak de video relevant
  • Pak in de eerste seconden direct de aandacht
  • Kies een advertentie variant die past bij de boodschap
  • Hou de video aangesloten op je doelgroep
  • Gebruik retargeting
  • Kies nauwkeurig de juiste doelgroep en kanalen
  • Voeg een call-to-action toe
DRIVEN BY PERFORMANCE

Een paar laatste tips

Het leven op een mobieltje gaat sneller dan op een desktop en de verschillen ten opzichte van elkaar spreken voor zich. Mobiele kijkers geven video’s en andere content op social media gemiddeld 1,7 seconden van hun tijd, terwijl desktopgebruikers hiervoor 2,5 seconden uittrekken. In beide gevallen is het dus belangrijk dat je video vanaf de openingsbeelden boeiende content laat zien.

Dit gaat zowel op voor een informatieve video of tutorial als voor een pre-roll die wordt afgespeeld voor een eigenlijke video of als reclamevideo tussen YouTube-video’s. Je relevante doelgroep vinden en deze vasthouden is uiteindelijk waar het bij video advertising om draait. Zorg er daarom voor dat je dit vooraf goed aanpakt door de juiste strategie uit te denken. Alleen dan haal je het maximale uit online video adverteren.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!
Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!

Remarketing is een veelgebruikte marketingstrategie. Je bent er vast wel eens mee in aanraking geweest. Je hebt vast wel eens op een website gezocht naar bijvoorbeeld ...

Lees verder
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin.

Lees verder
9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding
9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding

Als linkbuilding correct wordt uitgevoerd, kan het je online zichtbaarheid versterken, de geloofwaardigheid van je merk vergroten en zelfs organisch verkeer naar je s ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL