Wat is Google Ads?

Home

Wat is Google Ads?

Wat is Google Ads: De weg naar verkeer en conversies: Slim, gericht adverteren met Google Ads dat direct resultaten en meetbare impact oplevert.

Zin in een goed gesprek?
Onze klanten
Wie volgt?
NRV Rondreizen GrootPlezier Roompot Saman Groep Eco-Point Veritas Morres Energetica Natura Hello Archie Landal GreenParks INNO Brico Bloovi NRV Rondreizen GrootPlezier Roompot Saman Groep Eco-Point Veritas Morres Energetica Natura Hello Archie Landal GreenParks INNO Brico Bloovi

Wat is Google Ads?

Google Ads is een online reclameplatform ontwikkeld door Google. Het biedt bedrijven effectieve tools om gerichte advertenties en campagnes op te zetten die potentiële klanten in het hele Google-netwerk kunnen bereiken. Met de mogelijkheid om doelgroepen op basis van hun interesses, demografische gegevens, locatie en meer te targeten, biedt Google Ads een krachtige manier om de boodschap over te brengen en naamsbekendheid op te bouwen. Via dit platform kunnen adverteerders profiteren van verschillende soorten advertenties zoals tekstadvertenties, displayadvertenties, videoadvertenties en shoppingadvertenties. Met deze functies in combinatie met het grote bereik van het Google-netwerk hebben bedrijven toegang tot een ongelooflijk krachtig hulpmiddel om in contact te komen met klanten en hun bedrijf te laten groeien.

Tim de Witte

Envoker staat bij ons niet als partner aan de zijlijn, maar als een echte copilot met een groot verantwoordelijksgevoel voor de gerealiseerde targets.

Tim de Witte Owner

Hello Archie

Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar

+624%groei in omzet uit SEA

+327% meer transacties over alle kanalen

+200% groei in branded searches

Lees de volledige case

Bekijk alle cases

Hoe werkt Google Ads?

Google Ads stelt bedrijven in staat kosten-per-klik (CPC)-campagnes op te zetten die zijn afgestemd op hun specifieke doelstellingen. Door een budget en een doelgroep in te stellen, kunnen adverteerders kiezen uit verschillende soorten advertenties. Het platform gebruikt deze parameters vervolgens om gerichte advertenties weer te geven in het hele Google-netwerk. Met de mogelijkheid om gegevens zoals impressies, kliks en conversies te volgen, kunnen bedrijven ook waardevolle inzichten krijgen in welke strategieën voor hen het beste werken. Uiteindelijk betekent dit dat adverteerders snel en gemakkelijk potentiële klanten kunnen bereiken via effectieve kosten-per-klik-campagnes op Google Ads.

De voordelen van Google Ads

De voordelen van het gebruik van Google Ads zijn talrijk. Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid tot targeting, waarmee bedrijven hun advertenties kunnen richten op een specifiek publiek op basis van hun interesses, demografische gegevens en meer. Dit betekent dat je advertenties kan maken die rechtstreeks potentiële klanten aanspreken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je bedrijf te bieden heeft. Bovendien, met kosten per klik (CPC) prijzen betalen adverteerders alleen voor de advertenties wanneer iemand klikt of ze bekijkt - dus je hoeft je geen zorgen te maken over het verspillen van geld aan irrelevante of ineffectieve campagnes. Dankzij op maat gemaakte tracking- en rapportagefuncties kunnen bedrijven de prestaties van hun campagnes meten en indien nodig wijzigingen aanbrengen voor meer effectiviteit.

Een ander voordeel zijn advertentie-extensies in Google Ads. Dit biedt een geweldige manier om het meeste uit je campagnes te halen door extra informatie over je bedrijf, producten en diensten toe te voegen. Deze extensies kunnen worden gebruikt om gebruikers naar specifieke pagina's op je site te leiden, of het nu een productpagina of een servicepagina is. Daarnaast kunnen advertentie-extensies extra contactgegevens weergeven, zoals telefoonnummers en winkellocaties, zodat klanten op meerdere manieren met je in contact kunnen komen. Met advertentie-extensies kan je ook klantbeoordelingen weergeven, wat kan helpen vertrouwen op te bouwen en conversies te verhogen.

Performance Max

Performance Max is een nieuw campagnetype wat een combinatie is van meerdere huidige typen campagnes, waaronder shopping, video, display en search. Performance Max is door Google ontwikkeld om een aanvulling te geven op je zoekwoorden gebaseerde campagnes, om voor meer conversies te zorgen op alle kanalen van Google. Voordelen Performance Max Campagnes:

• Verhogen van de conversiewaarde
• Het vinden van nieuwe klanten
• Het creëren van nieuwe inzichten
• Het automatiseren van marketing werkzaamheden

Een Performance Max campagne is onderdeel van een grotere trend binnen Google om de campagnes breder neer te zetten en de verschillende netwerkonderdelen van Google zo veel mogelijk te gebruiken. Dit is een grote verandering voor veel online marketing experts. De eerst resultaten verschillen van heel goed tot ver onder de maat.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Verschillende biedstrategieën

Google Ads biedt een breed scala aan biedstrategieën die kunnen worden gebruikt om campagnes te optimaliseren voor maximale prestaties. Deze omvatten handmatig bieden op CPC (kosten per klik), automatisch bieden op CPC, CPA (kosten per acquisitie), klikken en vertoningen maximaliseren en meer. Door deze strategieën te gebruiken, kunnen adverteerders beter begrijpen welke soorten advertenties het beste presteren voor hun doelgroep en hun strategie derhalve aanpassen. Daarnaast biedt Google Ads ook geautomatiseerde biedstrategieën waarmee bedrijven hun biedingen snel kunnen aanpassen.

Dit op basis van de huidige marktomstandigheden om zo het maximale uit hun campagnes te halen. Er is geen standaardaanpak voor biedstrategieën, omdat verschillende bedrijven verschillende doelen en doelstellingen hebben. Het is belangrijk voor adverteerders om te experimenteren met verschillende strategieën om degene te vinden die het beste werkt voor hun specifieke behoeften en budget. Door te experimenteren met verschillende biedingen, zijn bedrijven in staat om hun campagnes te optimaliseren voor maximale prestaties en winstgevendheid.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Google Ads Tools

Google Ads Editor
Google Ads Editor stelt gebruikers in staat om gemakkelijk meerdere accounts vanuit één interface te beheren en snel en eenvoudig wijzigingen aan te brengen. Met Google Ads Editor kunnen adverteerders hun campagnes in bulk aanmaken, bewerken en controleren, waardoor het eenvoudig is om nauwkeurige aanpassingen te maken voor meerdere accounts. Daarnaast biedt de tool ook gedetailleerde prestatierapporten waarmee bedrijven de voortgang in de tijd kunnen volgen en verbeterpunten kunnen identificeren. Een andere geweldige functie van Google Ads Editor is de mogelijkheid om snel gegevens te importeren of exporteren via CSV-bestanden. Dit maakt het gemakkelijk om grote hoeveelheden gegevens tussen verschillende accounts over te dragen zonder elk afzonderlijk item handmatig te hoeven invoeren. Gebruikers kunnen ook de functie "ongedaan maken" gebruiken voor het geval ze fouten maken tijdens het bewerken van hun campagnes.

Google Analytics
Google Analytics is een uiterst krachtig hulpmiddel waarmee bedrijven het gedrag van klanten op hun websites kunnen volgen en analyseren. Met Google Analytics kan je inzicht krijgen in hoe je campagnes presteren, met welk type content klanten het meest bezig zijn en welke gebieden moeten worden verbeterd om betere resultaten te behalen. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om toekomstige campagnes te informeren en een beter inzicht te krijgen in het koopgedrag van klanten.

Google Analytics biedt ook waardevolle inzichten in de demografie van klanten en de door potentiële klanten gebruikte zoektermen. Bovendien kan Google Analytics gemakkelijk worden geïntegreerd met andere marketingplatforms zoals Google Ads, zodat gebruikers de doeltreffendheid van verschillende campagnes via meerdere kanalen kunnen meten.

Google Keyword Planner
Google Keyword Planner biedt inzicht in de zoekwoorden die klanten gebruiken bij het zoeken naar producten of diensten en stelt bedrijven in staat om snel een lijst met gerichte termen op te bouwen. Deze tool biedt ook gegevens over trends in zoekwoorden en concurrentie, wat adverteerders kan helpen bij het bepalen van de beste strategieën voor hun advertentiecampagnes. Daarnaast kunnen adverteerders de zoekwoordplanner gebruiken om hun biedingen te optimaliseren en zo hun doelgroep effectiever en efficiënter te bereiken.

Google Ads Scripts
Google Ads Scripts biedt automatiseringsmogelijkheden waarmee marketeers aangepaste scripts kunnen schrijven die repetitieve taken automatiseren en prestaties optimaliseren. Scripts kunnen worden gebruikt om campagne-instellingen te beheren, meldingen te maken wanneer bepaalde drempels worden bereikt of acties te activeren op basis van vooraf bepaalde voorwaarden. Met Google Ads Scripts kunnen adverteerders hun campagnes aanpassen om betere resultaten te behalen. Daarnaast kunnen ze regels en parameters instellen voor efficiëntere biedstrategieën en geautomatiseerde budgettering en advertentieplanning. Zo kunnen gebruikers tijd en moeite besparen en er toch voor zorgen dat hun advertenties door de juiste mensen op het juiste moment worden gezien. Uiteindelijk maakt Google Ads Scripts het voor bedrijven gemakkelijker om het maximale uit hun Google Ads-campagnes te halen.

Google Ads App
De Google Ads App is een mobiele applicatie waarmee bedrijven hun Google Ads-campagnes onderweg kunnen beheren. Het biedt gebruikers een gebruiksvriendelijk platform voor het maken, beheren en monitoren van hun campagnes vanaf elk apparaat. Met de app kunnen gebruikers snel campagneprestatiegegevens bekijken, zoals impressies, klikken, conversies en kosten per acquisitie. Daarnaast kunnen ze direct vanaf hun telefoon of tablet nieuwe advertenties aanmaken of bestaande advertenties bewerken. Met de Google Ads App kunnen marketeers ook de levering van advertenties in realtime volgen, zodat ze indien nodig snel wijzigingen kunnen aanbrengen. Al met al helpt de Google Ads App gebruikers de controle over hun campagnes te behouden en altijd en overal verbonden te blijven.

5 extra tips:

1. Doe zoekwoordonderzoek
Bij het opzetten van een Google Ads-campagne is een van de eerste stappen het doen van zoekwoordenonderzoek. Dit helpt bedrijven te identificeren welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor hun doelgroep, zodat ze advertenties kunnen maken die potentiële klanten op het juiste moment op de juiste plaats bereiken. Door onderzoek en het selecteren van de meest relevante zoekwoorden voor hun industrie, kunnen adverteerders ervoor zorgen dat hun campagnes het gewenste klantenbestand bereiken. Bovendien, door middel van zoekwoordonderzoek, kunnen bedrijven ook nieuwe mogelijkheden ontdekken voor groei en uitbreiding.

Zodra bedrijven relevante zoekwoorden voor hun campagne hebben geïdentificeerd, is het belangrijk om een effectieve biedstrategie op te zetten. Biedstrategieën helpen adverteerders te bepalen hoeveel ze willen uitgeven aan elk zoekwoord of elke advertentiegroep binnen de gegeven budgetbeperkingen. Met zorgvuldige overweging en experimenten kan je je biedingen optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze de juiste klanten bereiken en de gewenste resultaten behalen.

Door zoekwoordonderzoek te doen en een effectieve biedstrategie op te zetten, kunnen bedrijven hun ROI maximaliseren en meer potentiële klanten bereiken met hun campagnes. Met zorgvuldige planning en optimalisatie kunnen adverteerders ervoor zorgen dat hun advertenties worden gezien door de juiste mensen op het juiste moment. Dit zal hen helpen succes te boeken op een kosteneffectieve manier.

2. De juiste accountinstellingen
Bij het opzetten van een Google Ads-account is het belangrijk om de juiste instellingen te kiezen. Dit omvat het selecteren van de juiste factureringsmethode, het instellen van conversietracking, het inschakelen van remarketinglijsten en meer. Door de tijd te nemen om deze functies goed in te stellen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun campagnes soepel verlopen en de ROI maximaliseren.

Een ander belangrijk onderdeel van de accountinstelling is het configureren van remarketinglijsten. Met remarketinglijsten kunnen bedrijven zich richten op gebruikers die in het verleden al interactie hebben gehad met hun advertenties. Dit zorgt ervoor dat adverteerders gebruikers bereiken die al bekend zijn met hun merk en meer geneigd zijn om actie te ondernemen.

Door de tijd te nemen om de accountinstellingen goed te configureren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun campagnes zo soepel en efficiënt mogelijk verlopen. Met zorgvuldige overweging en optimalisatie kunnen adverteerders de ROI maximaliseren en potentiële klanten op een kosteneffectieve manier bereiken.

3. Hou je concurrenten in de gaten
Wanneer je een Google Ads campagne voert, is het belangrijk om je concurrenten in de gaten te houden. Als je weet wat je concurrenten doen, kan je hun strategieën beter begrijpen en gebieden identificeren waar je het beter zou kunnen doen. Door campagnes van concurrenten op de voet te volgen, kunnen bedrijven inzicht krijgen in de tactieken die voor hen werken en deze kennis gebruiken om hun eigen campagnes vervolgens aan te passen. Om je concurrenten in de gaten te houden, begin je met het onderzoeken van hun zoekwoorden. Dit geeft je een idee van welke termen zij prioriteit geven in hun campagnes, zodat je advertenties rond diezelfde onderwerpen kunt maken. Neem bovendien nota van de soorten advertenties die zij voeren, evenals hun advertentieteksten en creatieve middelen om een beter inzicht te krijgen in hoe zij hun producten en diensten positioneren.

4. Gebruik de juiste ad extensions
Een andere belangrijke tip voor het voeren van een succesvolle Google Ads campagne is het gebruik van passende advertentie-extensies. Advertentie-extensies zijn extra stukjes informatie die aan een advertentie kunnen worden toegevoegd, zoals contactnummers, fysieke adressen en links naar specifieke pagina's op de website. Door deze extra informatie in de advertentie op te nemen, kunnen bedrijven potentiële klanten helpen de informatie die ze nodig hebben snel en gemakkelijk te vinden. Dit kan leiden tot betere doorklikpercentages, een hogere betrokkenheid bij advertenties en een betere ROI. Bij het instellen van advertentie-extensies is het belangrijk ervoor te zorgen dat elke extensie relevant is voor het product of de dienst waarvoor wordt geadverteerd. Als je bijvoorbeeld een lokaal bedrijf adverteert, kan je het adres en telefoonnummer als extensie opnemen. Of als je een product adverteert, kan je een link naar de productpagina opnemen. Door de tijd te nemen om advertentie-extensies voor elke campagne aan te passen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun advertenties gebruikers de meest relevante informatie bieden.

5. Monitor je campagnes regelmatig
Wanneer je een Google Ads campagne voert, is het belangrijk om je campagnes regelmatig te monitoren. Zo krijg je een idee van hoe goed je advertenties presteren en kan je aanpassingen maken als dat nodig is voor meer succes. Door regelmatige monitoring kan je ook eventuele problemen identificeren, zoals lage doorklikpercentages of hoge kosten per conversie. Let bij het monitoren van campagnes op veranderingen in prestatiecijfers zoals impressies, kliks, conversies en kosten per conversie. Vergelijk bovendien de resultaten van verschillende advertentiegroepen en experimenten om na te gaan welke het beste werken. Zo kan je bepalen welke strategieën moeten worden gehandhaafd en welke moeten worden aangepast.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Concluderend

Het voeren van een succesvolle Google Ads-campagne vereist een zorgvuldige afweging van verschillende aspecten zoals de selectie van zoekwoorden, advertentieteksten, creatieve middelen en advertentie-extensies. Daarnaast moeten bedrijven hun campagnes regelmatig controleren om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken en de gewenste resultaten opleveren.

Door deze tips te volgen en je campagnes vervolgens te optimaliseren, kan je de ROI maximaliseren en potentiële klanten effectief bereiken. Met de juiste aanpak kunnen bedrijven Google Ads gebruiken om hun producten of diensten op een efficiënte en kosteneffectieve manier te promoten.

Duik met ons de diepte in

7 redenen waarom je Google Shopping moet gebruiken voor jouw webshop
7 redenen waarom je Google Shopping moet gebruiken voor jouw webshop

Het betreden van de wereld van e-commerce kan een uitdaging zijn, maar het vinden van de juiste tools om de zichtbaarheid van je webshop te verbeteren hoeft dat niet ...

Lees verder
Hagakure: Dé manier voor structuur in Google Ads
Hagakure: Dé manier voor structuur in Google Ads

In de wereld van digitale marketing is Google Ads een cruciaal instrument als je je online zichtbaarheid wilt vergroten en conversies wilt stimuleren. De complexiteit ...

Lees verder
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven

Het is essentieel voor jou als bedrijf om SEA te benutten om je online zichtbaarheid te vergroten en effectief in contact te komen met je doelgroep. Het begrijpen van ...

Lees verder
Contact

Zin in een goed gesprek?

Léon Maljaars

Van een bak koffie is nog nooit iemand slechter geworden.

Misschien leren we wel wat van jou. Wie weet?

SCROLL