Blog

blog

Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Zoekmachine Adverteren
Alexia  Kuizenga

Door Alexia Kuizenga
Geplaatst op 23 maart 2023 | Bewerkt op 17 november 2023

Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) is een uitgebreid advertentieplatform van Microsoft waarmee bedrijven hun klanten op meerdere apparaten en platforms kunnen bereiken. Microsoft Ads is ook in 2023 een van de toonaangevende advertentienetwerken. Het heeft uitstekende targetingmogelijkheden, geavanceerde artificial intelligence en krachtige biedoptimalisatietechnologieën. Om ervoor te zorgen dat je campagnes in 2023 succesvol zijn, hebben we 5 essentiële tips samengesteld over hoe je het beste gebruik kunt maken van de prestatiegerichte advertentieoplossingen van Microsoft Ads. Let’s dive in!

1. Importeer goed presterende Google Ads campagnes naar Microsoft Ads

Het importeren van goed presterende Google Ads-campagnes naar Microsoft Advertising is een effectieve manier om de impact van digitale marketinginspanningen te maximaliseren. Door een succesvolle campagne in Google Ads te importeren, kan je snel een identieke campagne in Microsoft Ads starten en meteen resultaten zien. Hierdoor hoef je veel minder tijd te besteden aan het opzetten en beheren van campagnes, omdat veel functies zoals targeting en budgetinstellingen al zijn geconfigureerd.

Voordat je start met importeren is het verstandig om eerst de tijd te nemen om jezelf vertrouwd te maken met Microsoft Ads. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe het platform werkt en welke functies beschikbaar zijn, zodat je een weloverwogen beslissing over je campagnes kan nemen. Verder is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de campagnes goed geoptimaliseerd zijn en dat je ze controleert op dubbele of overbodige zoekwoorden.

Vervolgens kun je starten met het importeren van de Google Ads campagnes.

  1. Selecteer in het bovenste menu ‘Importeren’ > ‘Importeren van Google Ads’.
  2. Selecteer ‘Aanmelden bij Google’ en volg de aanwijzingen om Microsoft Advertising toestemming te geven om campagnes uit je Google Ads-account te importeren.
  3. Selecteer onder ‘Accounts kiezen’ het account dat je wilt importeren van Google Ads en klik op ‘Volgende’.
  4. Selecteer ‘Geavanceerd importeren’ als je wilt kiezen welke artikelen worden geïmporteerd, biedingen, biedstrategieën en budgetten wilt aanpassen, UET-tags wilt koppelen en meer.

In dit artikel vind je meer tips over het importeren van Google Ads naar Microsoft Ads.

2. Maak de advertenties relevant voor de doelgroep

Zoals bij tip 1 beschreven adviseren we om je Google Ads campagnes te importeren naar Microsoft Ads. Echter, als je alleen Microsoft Ads draait is dit natuurlijk niet mogelijk. We geven je een aantal tips over hoe je zorgt voor het opzetten van succesvolle Microsoft Ads.

Advertenties relevant houden voor je publiek is een van de fundamentele aspecten van succesvolle digitale marketingcampagnes. Microsoft Advertising heeft geavanceerde targetingmogelijkheden waardoor je met je advertenties de juiste mensen kan bereiken. Dit omvat functies zoals geografische, demografische en behavioral targeting die ervoor kunnen zorgen dat je advertenties worden gezien door het meest relevante publiek. Met geografische targeting kan je mensen in een bepaald gebied of regio bereiken. Met demografische targeting kan je een publiek kiezen op basis van leeftijd, geslacht, inkomensniveau en andere criteria. Met behavioral targeting kan je je richten op gebruikers die eerder interesse hebben getoond in bepaalde onderwerpen of producten.

Bij het schrijven van advertenties voor je doelgroep is het belangrijk om te onthouden dat de content moet worden afgestemd op hun interesses. Een aantal tips voor het maken van effectieve advertentieteksten voor je campagnes:

Ken je doelgroep
Voordat je een advertentietekst schrijft, moet je duidelijk weten op wie je je richt en wat zij waardevol vinden. Zorg ervoor dat je boodschap bij hen aanslaat en specifiek tot hun behoeften spreekt.

Maak een opvallende kop
De kop van een advertentie is vaak het eerste wat mensen opvalt, dus zorg ervoor dat hij opvalt. Houd het beknopt en voeg belangrijke zoekwoorden toe die de aandacht trekken van je doelgroep.

Focus op voordelen
Mensen zullen eerder op advertenties klikken als ze begrijpen hoe het hen kan helpen hun doelen te bereiken. Zorg ervoor dat je de voordelen van je product of dienst duidelijk uitlegt, zodat klanten gemakkelijk de waarde ervan kunnen zien.

Gebruik een Call-to-Action
Het opnemen van een CTA (Call-to-Action) in je advertentietekst is essentieel om je doelgroep de volgende stap te laten nemen. In de CTA wil je ervoor zorgen dat je de doelgroep vertelt wát ze moeten doen en waarom ze dat moeten doen, zoals "Meld je nu aan!" of "Begin vandaag!".

Test verschillende versies
A/B testen is een geweldige manier om te bepalen welke versie van je tekst het beste presteert bij het publiek. Probeer verschillende koppen, call-to-actions om te zien welke het beste aanslaat bij je doelgroep.

3. Profiteer van in-market audience

Microsoft Advertising biedt adverteerders de mogelijkheid om zich te richten op doelgroepen in de markt, mensen die actief onderzoek doen en een product of dienst willen kopen. Met deze targetingoptie kunnen bedrijven klanten bereiken wanneer ze het meest betrokken zijn en meer kans hebben om een aankoop te doen.

Bijvoorbeeld: bedrijven die woninginrichting verkopen kunnen Microsoft Advertising's in-market audience targeting gebruiken om hun advertenties te tonen aan mensen die zoeken naar gerelateerde producten. Om van deze functie te profiteren, begin je met het definiëren van je doelgroep op basis van hun interesses en gedrag. Maak vervolgens een advertentiegroep met in-market audience als targetingcriteria. Pas ten slotte je biedingsstrategie aan om rekening te houden met deze gemotiveerde potentiële klanten. Door optimaal gebruik te maken van de in-market audience functie van Microsoft Advertising kan je je bereik vergroten en ervoor zorgen dat je het meeste uit je digitale advertentiebudget haalt. Op het online helpcentrum van Microsoft Advertising kan je meer lezen over in-market audience.

4. Zorg ervoor dat je landingspagina’s zijn geoptimaliseerd voor conversies

Zodra je je campagnes hebt opgezet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je landingspagina's zijn geoptimaliseerd voor conversies. Het is essentieel dat je landingspagina duidelijk de waarde communiceert van wat je aanbiedt, zodat gebruikers snel begrijpen waarom ze op jouw aanbod moeten ingaan. Bepaal eerst het doel van je pagina en welk conversiedoel je wil bereiken. Ga vervolgens na hoe je doelgroep met de pagina omgaat. Zorg voor een krachtige kop en overtuigende tekst. Test verschillende calls-to-action (CTA's) om te zien welke het beste aanslaat bij gebruikers. Bovendien moet je beelden gebruiken - zoals afbeeldingen of video's - om je tekst aan te vullen en bezoekers meer bij je content te betrekken.

Door het gebruik van A/B Testen kan je testen wat het beste werkt voor een zo hoog mogelijk rendement. In deze case lees je meer over hoe je dit aanpakt. Denk er ook aan om het ontwerp van de pagina te herzien, zodat deze er professioneel uitziet en gemakkelijk te lezen is op zowel desktop als mobiele apparaten. Gebruik ten slotte conversietracking tools in Microsoft Advertising om de paginaprestaties te meten en zo nodig aan te passen om de resultaten te optimaliseren.

5. Blijf je resultaten testen en meten

Zodra je je campagnes hebt opgezet, is het belangrijk om de resultaten te testen en te meten. Er zijn verschillende belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's) waar je op moet letten. Deze omvatten kosten per klik (CPC), doorklikpercentage (CTR), impressies, conversies en kwaliteitsscore. CPC is een belangrijke maatstaf voor succes, omdat het je vertelt hoeveel elke afzonderlijke klik je kost. CTR geeft de effectiviteit van je advertentie aan met betrekking tot het laten doorklikken; een hogere CTR betekent doorgaans meer succesvolle advertenties. Impressies geven inzicht in hoe vaak je advertentie is gezien door potentiële klanten, terwijl conversies het totale aantal mensen aangeven die de gewenste actie hebben ondernomen na het zien of klikken op een advertentie. Tenslotte meet de kwaliteitsscore de relevantie van je advertentie voor de gebruikte zoekwoorden. Een hogere score geeft aan dat je advertentie relevant is voor de termen waar je je op richt, waardoor je meer klanten kunt bereiken en de ROI kunt verhogen. Door op deze KPI's te letten, kan je waardevolle inzichten krijgen in hoe goed je Microsoft Ads-campagne presteert.

Kortom, Microsoft Advertising is een krachtig digitaal marketingplatform dat je kan helpen om je doelgroepen te bereiken en je campagnes te optimaliseren voor maximale efficiëntie en ROI. Om het meeste uit dit platform te halen, is het slim om gebruik te maken van functies zoals in-market audience targeting en zorg ervoor dat je je landingspagina's optimaliseert voor conversies. Daarnaast moet je belangrijke prestatie-indicatoren zoals CPC, CTR, impressies, conversies en kwaliteitsscore volgen bij het testen en meten van de resultaten van je campagnes. Door deze tools effectief in te zetten, kan je het succes van je Microsoft Ads-campagnes maximaliseren.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

Verder lezen?

5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven

Het is essentieel voor jou als bedrijf om SEA te benutten om je online zichtbaarheid te vergroten en effectief in contact te komen met je doelgroep. Het begrijpen van ...

Lees verder
10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder
Best practices voor jouw Google Ads campagnes
Best practices voor jouw Google Ads campagnes

Wil jij zichtbaar worden in de Google zoekresultaten? In dat geval kan search engine advertising (SEA) een eerste stap zijn. Het opzetten van een Google Ads campagne ...

Lees verder
SCROLL