Wat is SEA?

Home

Wat is SEA?

Ontdek Wat SEA is!
Onze klanten
SEA referenties
Roompot Veritas Brico Bloovi Saman Groep Landal GreenParks Morres INNO NRV Rondreizen GrootPlezier Eco-Point Hello Archie Energetica Natura Roompot Veritas Brico Bloovi Saman Groep Landal GreenParks Morres INNO NRV Rondreizen GrootPlezier Eco-Point Hello Archie Energetica Natura

Wat is SEA?

Zoekmachine adverteren (SEA) is een krachtig instrument voor bedrijven om hun zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten te bereiken op de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's). SEA-campagnes zijn specifiek afgestemd op bepaalde zoekwoorden die verband houden met het aanbod of de diensten van het bedrijf, waardoor bedrijven hun doelgroep effectiever kunnen bereiken. Met de juiste strategie kan SEA een kosteneffectieve manier zijn om gericht verkeer en leads naar de website van een bedrijf te leiden.

Bushcraftshop

-46% Cost of Sale Google Ads in Q1 2020, t.o.v. 2019

Uitgelichte case: Bushcraftshop

Winstgevendheid van online marketing verhogen

-46% Cost of Sale Google Ads in Q1 2020, t.o.v. 2019

-44%Lagere Adspend dan in 2018

Cost of SaleTargets gehaald

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald...

Lees de volledige case

Wat betekent SEA?

Zoekmachine adverteren is een vorm van digitale marketing die zich richt op het verkeer naar de website van een bedrijf vanuit de resultatenpagina's van zoekmachines. Het gaat om het creëren van campagnes die specifiek zijn afgestemd op bepaalde zoekwoorden die verband houden met het aanbod of de diensten van het bedrijf. Deze campagnes maken gebruik van gerichte advertenties, zoals Pay-Per-Click (PPC) advertenties, om de aandacht op de website te vestigen en die aangepast kunnen worden voor verschillende demografische gegevens en locaties. SEA-campagnes omvatten meestal biedingen voor plaatsing in SERP's, waarbij bedrijven voor hun advertentie betalen op basis van hoeveel het hen kost elke keer dat iemand erop klikt.

Hoe werkt SEA?

Zoekmachine adverteren werkt door zich te richten op specifieke zoekwoorden die verband houden met de diensten of het aanbod van een bedrijf. Bedrijven kunnen campagnes opzetten die specifiek op deze zoekwoorden zijn toegesneden, waardoor ze hun zichtbaarheid online kunnen vergroten en meer websiteverkeer krijgen via de resultatenpagina's van zoekmachines. Het proces van SEA omvat het onderzoeken van relevante zoekwoorden en het bieden op deze zoekwoorden via verschillende advertentieplatforms zoals Google Ads en Bing Ads. Hierdoor kunnen adverteerders zich richten op gebruikers die actief zoeken naar de diensten die zij aanbieden en tegelijkertijd nieuwe potentiële klanten bereiken. Bovendien kunnen SEA-campagnes verschillende soorten advertenties gebruiken zoals tekstadvertenties, displayadvertenties en videoadvertenties, afhankelijk van de doelstellingen van het bedrijf. Door advertentieteksten te optimaliseren en gebruik te maken van best practices zoals A/B testen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze het meeste uit hun campagnes halen. Uiteindelijk is SEA een effectieve en kostenefficiënte manier om meer websiteverkeer te genereren en potentiële klanten te bereiken.

Waarom is SEA belangrijk voor marketing?

Zoekmachine adverteren is een belangrijk instrument voor digitale marketing, omdat het bedrijven en organisaties kan helpen hun zichtbaarheid online te vergroten. Door zich te richten op specifieke zoekwoorden die verband houden met het aanbod of de diensten van een bedrijf, kunnen SEA-campagnes het websiteverkeer op de resultatenpagina's van zoekmachines effectief verhogen. Door deze verhoogde zichtbaarheid op SERP's kunnen bedrijven meer potentiële klanten bereiken, wat kan leiden tot een toename in verkoop en omzet. Bovendien kunnen SEA-campagnes, door websites te optimaliseren voor deze gerichte zoekwoorden via SEO best practices, ook de algemene kwaliteit van een website verbeteren, wat op lange termijn voordelen heeft voor elk bedrijf. Uiteindelijk is SEA een effectieve manier om leads en conversies te stimuleren, terwijl het ook de naamsbekendheid en geloofwaardigheid in de markt vergroot. Kortom, SEA is van vitaal belang voor elk bedrijf dat succesvol wil zijn in digitale marketing. Met de juiste strategie kan SEA bedrijven helpen hun doelen te bereiken en concurrerend te blijven in de huidige markt.

DRIVEN BY PERFORMANCE

De voordelen van SEA

Zoekmachine adverteren (SEA) biedt een aantal voordelen voor bedrijven die het gebruiken als onderdeel van hun digitale marketingstrategie. Enkele van deze voordelen zijn: verhoogde zichtbaarheid op zoekmachine resultaten pagina's, kostenefficiëntie, real-time inzicht in gebruikersgedrag, bereiken van een groter publiek met gerichte campagnes en verbeterde effectiviteit doorA/B testen.

SEA zorgt ook voor meer controle over reclamebudgetten, omdat bedrijven grenzen kunnen stellen aan hoeveel ze per dag of maand uitgeven en zo nodig aanpassingen kunnen doen. Bovendien levert SEA waardevolle gegevens op die bedrijven helpen hun doelgroepen beter te begrijpen, waardoor ze hun campagnes effectiever kunnen maken. Uiteindelijk is SEA een krachtig instrument dat bedrijven kan helpen hun zichtbaarheid online te vergroten en meer websiteverkeer te genereren.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Google Ads en Microsoft Ads

Google Ads en Microsoft Ads zijn twee van de populairste Search Engine Advertising platforms die tegenwoordig worden gebruikt. Beide bieden vergelijkbare functies, zoals het creëren van campagnes om specifieke zoekwoorden te targeten die verband houden met het aanbod of de diensten van een bedrijf, het instellen van budgetten voor elke campagne en het uitvoeren van A/B-testen om conversiepercentages te meten. Ze verschillen echter qua bereik en andere functies. Google Ads heeft bijvoorbeeld een groter bereik dankzij het enorme netwerk dat naast de pagina's met zoekresultaten miljoenen websites en mobiele apps omvat. Bovendien kunnen bedrijven bij Google Ads gebruikmaken van de technologie voor automatisch bieden, waarbij de biedingen in realtime worden geoptimaliseerd op basis van gebruikersgedrag en ingestelde parameters. Microsoft Ads biedt ook automatische biedingoptimalisatie, maar heeft een beperkter bereik omdat het alleen gericht is op de resultatenpagina's van Microsoft-zoekmachines. Uiteindelijk moeten bedrijven rekening houden met hun budget, bereik en andere kenmerken wanneer ze beslissen welk SEA-platform ze willen gebruiken voor hun digitale marketingcampagnes.

Ongeacht welk platform een bedrijf kiest om te gebruiken, kan Search Engine Advertising een effectief instrument voor het verhogen van de online zichtbaarheid. Met de juiste strategie en een beetje creativiteit, kunnen bedrijven met succes gebruikmaken van SEA als onderdeel van hun totale digitale marketing inspanningen.

Google Shopping en Bing Shopping

Google Shopping is een shopping zoekmachine die producten toont die worden aangeboden door retailers die in zijn database zijn geïndexeerd. Dit biedt klanten een snelle en eenvoudige manier om relevante producten te vinden, prijzen te vergelijken, beoordelingen te lezen en rechtstreeks op de website van de verkoper te bestellen. Bing Shopping is Microsofts versie van Google Shopping. Het biedt vergelijkbare functies als Google, maar stelt bedrijven in staat hun producten prominenter bovenaan de resultatenpagina van de zoekmachine te plaatsen. Beide platforms zijn een uitstekend hulpmiddel voor online marketing omdat ze bedrijven in staat stellen hun zichtbaarheid te vergroten, meer potentiële klanten te bereiken en een hogere ROI te behalen door middel van gerichte campagnes. Door gebruik te maken van deze krachtige tools kunnen bedrijven hun concurrentie voorblijven en hun online aanwezigheid maximaliseren.

Deze twee platforms voor zoekmachinereclame worden gebruikt om producten en diensten op de markt te brengen via gerichte campagnes, waardoor bedrijven zich kunnen richten op specifieke zoekwoorden om meer potentiële klanten te bereiken en hun zichtbaarheid online te vergroten. Bovendien bieden ze allebei gedetailleerde rapportagetools waarmee bedrijven de voortgang kunnen volgen en het succes van hun campagnes kunnen meten. Dit helpt bedrijven hun inspanningen te optimaliseren en de ROI te maximaliseren door vast te stellen welke zoekwoorden de meeste waarde opleveren. Door gebruik te maken van deze krachtige SEA-platforms kunnen bedrijven meer websiteverkeer vanuit SERP's genereren, hun zichtbaarheid vergroten en hun algemene digitale marketinginspanningen verbeteren.

Performance Max

Performance Max is een nieuw doelgericht campagnetype waarmee performance-adverteerders vanuit één campagne toegang hebben tot al hun Google Ads-inventaris. Het is een combinatie van display, videoadvertenties, tekstadvertenties en Google Shopping en staat als nieuw soort advertentiemogelijkheid in Google Ads. De performance Max-advertenties worden vertoond op onder andere:

 • Google Search en zoekpartners
 • Google Display-netwerk
 • Discover
 • Gmail
 • YouTube en andere videokanalen
 • Google Maps

Door gebruik te maken van slim bieden kunnen performance max-campagnes automatisch biedingen aanpassen om conversies te maximaliseren en toch binnen het budget van de adverteerder te blijven. Bovendien kunnen performance max-campagnes gegevens uit meerdere bronnen gebruiken, waaronder Google Search en Google Display Network, om een meer alomvattend beeld te geven van het gedrag van klanten. Hierdoor kunnen performance max-campagnes een effectieve manier zijn om de prestaties van je Google Ads-account te verbeteren.

Een aantal voordelen van de Performance Max campagnes:

 • Nieuwe doelgroepen bereiken via Google's kanalen en netwerken.
 • Betere prestaties ten opzichte van je doelen realiseren.
 • Krijg meer transparante inzichten.
 • Stuur automatisering met je campagne-input.
 • Vereenvoudig campagnebeheer en optimaliseer eenvoudig je advertenties.

5 extra tips

1. Doe zoekwoordonderzoek
Als het gaat om adverteren in zoekmachines, is zoekwoordenonderzoek essentieel voor succes. Het helpt bedrijven te identificeren welke zoekwoorden de meeste waarde zullen bieden en potentiële klanten effectiever te benaderen. Om te beginnen met zoekwoordenonderzoek, kan je Google's Keyword Planner of een ander vergelijkbaar platform gebruiken om een lijst van relevante zoekwoorden te genereren die gerelateerd zijn aan hun aanbod of diensten. Daarnaast is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de concurrentie en te kijken op welke zoekwoorden zij zich richten om hen voor te blijven. Zodra bedrijven de beste zoekwoorden voor hun campagnes hebben geïdentificeerd, kunnen ze beginnen met het gebruik van die termen in hun advertenties en website-inhoud om online meer zichtbaarheid te krijgen.

2. De juiste accountinstellingen
Om ervoor te zorgen dat campagnes zo efficiënt en effectief mogelijk verlopen, moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun accountinstellingen zijn geoptimaliseerd voor succes. Dit omvat het instellen van een budget voor elke campagne en het targeten van de juiste locaties, demografische gegevens, interesses, etc. Daarnaast is het belangrijk om de prestatiecijfers zoals klikken, vertoningen, conversies, etc. in de gaten te houden om te bepalen welke campagnes het beste werken en deze vervolgens te optimaliseren. Door de tijd te nemen om deze instellingen op de juiste manier aan te passen en de prestatiecijfers regelmatig te controleren, kunnen bedrijven hun ROI uit zoekmachineadvertentieplatforms zoals Google Shopping en Bing Shopping maximaliseren.

3. Gebruik de juiste ad extensies
Advertentie-extensies zijn een geweldige manier om advertenties aantrekkelijker en effectiever te maken. Hiermee kunnen bedrijven extra informatie, zoals contactgegevens, promoties, afbeeldingen, etc. aan hun advertenties toevoegen om meer potentiële klanten te bereiken. Bovendien kunnen ze ook de zichtbaarheid van de advertentie vergroten door de totale grootte van de advertentie te vergroten. Daarom is het belangrijk voor bedrijven om geschikte advertentie-extensies te gebruiken die specifiek zijn afgestemd op hun campagnes om het effect van hun zoekmachine-advertenties te maximaliseren.

4. Monitor je campagnes regelmatig
Het regelmatig monitoren van campagnes is cruciaal voor succes. Het stelt bedrijven in staat gebieden te identificeren die verbetering behoeven en de nodige veranderingen aan te brengen om hun campagnes te optimaliseren. Daarnaast helpt het hen ook de prestatiecijfers bij te houden, zoals klikken, vertoningen, conversies en te bepalen welke zoekwoorden het meeste verkeer en ROI genereren. Door de tijd te nemen om campagnes regelmatig te controleren, kunnen bedrijven de concurrentie voorblijven en hun rendement op investeringen van zoekmachine-advertentieplatforms maximaliseren.

5. Automatisch bieden
Het gebruik van automatisch bieden kan een geweldige manier zijn voor bedrijven om hun rendement op investeringen van zoekmachine advertentieplatforms te maximaliseren. Automatisch bieden omvat het instellen van algoritmen die automatisch biedingen aanpassen op basis van bepaalde prestatiecijfers, zoals klikken, vertoningen en conversies. Hierdoor kunnen bedrijven het meeste uit hun campagnes halen door ervoor te zorgen dat ze de meeste waarde voor hun budget krijgen. Bovendien helpt het hen ook tijd en moeite te besparen omdat ze de biedingen niet telkens handmatig hoeven aan te passen zoals bij handmatig bieden. Daarom is het verstandig om te overwegen om geautomatiseerde biedstrategieën te implementeren om de ROI van zoekmachineadvertentieplatforms te verhogen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Concluderend

Zoekmachine adverteren (SEA) is een essentieel onderdeel van digitale marketing waarmee bedrijven hun zichtbaarheid online kunnen vergroten en meer websiteverkeer kunnen krijgen via de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's). Het gaat om het opzetten van campagnes die gericht zijn op specifieke zoekwoorden die verband houden met het aanbod of de diensten van een bedrijf en het optimaliseren van accountinstellingen om het rendement op de investering te maximaliseren.

Daarnaast moeten bedrijven ook advertentie-extensies gebruiken, campagnes regelmatig controleren en het gebruik van geautomatiseerde biedstrategieën overwegen om het meeste uit hun SEA-inspanningen te halen. Door te begrijpen hoe SEA werkt, waarom het belangrijk is voor marketing, en gebruik te maken van best practices zoals zoekwoordonderzoek, de juiste accountinstellingen, geschikte advertentie-extensies, regelmatige campagnemonitoring en automatisch bieden; kunnen bedrijven het meeste uit hun geld halen als het gaat om SEA.

Nieuws

Recente artikelen

5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven

Het is essentieel voor jou als bedrijf om SEA te benutten om je online zichtbaarheid te vergroten en effectief in contact te komen met je doelgroep. Het begrijpen van ...

Lees verder
10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) is een uitgebreid advertentieplatform van Microsoft waarmee bedrijven hun klanten op meerdere apparaten en platforms kunnen ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL