Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Resultaat gedreven

Conversie Optimalisatie

Het succes van jouw website of webshop wordt niet bepaald door hoeveel bezoekers deze ontvangt, maar door het aantal conversies. Dit kunnen leads, bestellingen of microconversies zoals nieuwsbrief inschrijvingen zijn.

Bezoekers uit je juiste doelgroep naar jouw website genereren is uiteraard de eerste stap op weg naar het verhogen van je omzet. Wanneer de conversieratio zich echter niet verhoudt tot het aantal unieke bezoekers, is de volgende stap het uitvoeren van een gedegen conversie optimalisatie (CRO) traject.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie meer dan conversieratio

Voor veel bedrijven staat het concept van meer conversies gelijk aan betere verkoopresultaten. De term ‘conversie’ is toch een breed begrip en heeft binnen digitale marketing betrekking op uiteenlopende acties van de bezoekers en je doelgroep. Dit kan het kopen van een dienst of product zijn, het ‘liken’ van je social media, het zich aanmelden voor je nieuwsbrief, het indienen van een offerteaanvraag of het downloaden van informatie.

Hoewel het doel van een conversie optimalisatie dus een hogere conversieratio is door het wegnemen van pijnpunten voor je bezoekers bepaalt de specifieke situatie op een website wat dit in de praktijk betekent. Vooral bij webshops zijn meer transacties of een hogere orderwaarde het streven. 

Conversie optimalisatie onderzoek uitvoeren

Om meer conversies te genereren heb je met je website of webshop veel baat bij een persoonlijk conversie optimalisatie plan. Dit plan wordt aan de hand van een conversie optimalisatie framework opgezet en omvat op zijn minst de volgende onderdelen om een goed beeld te krijgen bij de knelpunten op jouw platform.

  • Value Proposition
  • Tools & Configuratie
  • Analytics Controle van instellingen en data
  • Kwantitatieve Analyse
  • Psychologische Analyse
  • User Research
  • Content Analyse
  • E-commerce Analyse
  • Hypotheses en testplan

Met dit onderzoek ontstaat een representatief beeld over waar de knelpunten zitten op zowel het technische vlak, content vlak als jouw positie vergeleken met de concurrenten.

Door aan de hand van goed plan conversie optimalisatie uit te voeren, wordt een duidelijke doelstelling of uiteindelijk resultaat overeengekomen in het testplan. In de volgende fase gaan we de hypotheses testen aan de hand van A/B testen en bekijken we of de gemaakte aanpassing een positief effect heeft op de cijfers.

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst
Conversie Optimalisatie
Conversie optimalisatie

Het opzetten van een A/B test

Een logisch gevolg van het onderzoek is uiteindelijk het opzetten van A/B testen met bijv. Visual Website Optimizer of Google Optimize. Hierbij gaan we twee versies van een pagina testen, zodat we kunnen beoordelen hoe deze individueel presteren. De helft van je bezoekers krijgt de ene pagina te zien en de rest de andere. Het verschil tussen beide pagina’s betreft een klein detail, bijvoorbeeld de call to action of een anders onderdeel uit het set met hypotheses. Daardoor wordt snel duidelijk welke variant de beste resultaten oplevert en waarom.

Wil je met deze methode b2b sites met relatief weinig bezoekers testen? Dan is het vanwege de lagere bezoekersaantallen beter om grotere onderlinge wijzigingen aan te brengen. Google Analytics biedt goede ondersteuning voor alle bekende A/B testing tools.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Conversie optimalisatie traject

Het doen van een goed conversie optimalisatie traject is een veelomvattende ambitie, die langere tijd in beslag neemt en continu moet worden gemonitord. Niet alleen is voor het onderzoek tijd nodig, ook kost het uitwerken van een A/B test zowel tijd als resources. Daarom is het belangrijk je verwachtingen juist te hebben als je met conversie optimalisatie aan de slag gaat.

 

 

Naast diverse gerichte testen is het ook belangrijk om aan de slag te gaan met je value propostion zodat we onder andere de USP’s van je website  webshop meer benadrukken of meten hoe we jouw online marketing krachtiger kunnen inzetten vergeleken met je concurrenten. Door alle aspecten erbij te betrekken, met jou in overleg te blijven, vooruit te denken en in te zetten op performance zijn meer conversies slechts een kwestie van tijd. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Connections
Nilsson
Dakenshop
Wellens Men
Bushcraftshop
Imkershop
Yd Nordic House
Auto Poppe
Roompot Business
Ricoh Document Center
Eponym
Decovry
Largo
NetworkApp
Witti Group
Van Mele
Roompot Vakanties
KonseptS
Klok'uus
Medisol
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Rabeko Zero Sauzen
Elephant
Cleanmastershop
Bloovi
Sentia
NeaPharma
Mojo Design
Dr. Feriduni
Verhuurwinkel
Thermaalbad Arcen
Pier 7
Pak Aanhangwagens
Halito
Bosch Car Service
Novid
Vinetiq