Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Conversie Optimalisatie

Het succes van jouw website of webshop wordt niet bepaald door hoeveel bezoekers deze ontvangt, maar door het aantal conversies. Dit kunnen leads, bestellingen of microconversies zoals nieuwsbrief inschrijvingen zijn.

Bezoekers uit je juiste doelgroep naar jouw website genereren is uiteraard de eerste stap op weg naar het verhogen van je omzet. Wanneer de conversieratio zich echter niet verhoudt tot het aantal unieke bezoekers, is de volgende stap het uitvoeren van een gedegen conversie optimalisatie (CRO) traject.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie meer dan conversieratio

Voor veel bedrijven staat het concept van meer conversies gelijk aan betere verkoopresultaten. De term ‘conversie’ is toch een breed begrip en heeft binnen digitale marketing betrekking op uiteenlopende acties van de bezoekers en je doelgroep. Dit kan het kopen van een dienst of product zijn, het ‘liken’ van je social media, het zich aanmelden voor je nieuwsbrief, het indienen van een offerteaanvraag of het downloaden van informatie.

Hoewel het doel van een conversie optimalisatie dus een hogere conversieratio is door het wegnemen van pijnpunten voor je bezoekers bepaalt de specifieke situatie op een website wat dit in de praktijk betekent. Vooral bij webshops zijn meer transacties of een hogere orderwaarde het streven. 

Conversie optimalisatie onderzoek uitvoeren

Om meer conversies te genereren heb je met je website of webshop veel baat bij een persoonlijk conversie optimalisatie plan. Dit plan wordt aan de hand van een conversie optimalisatie framework opgezet en omvat op zijn minst de volgende onderdelen om een goed beeld te krijgen bij de knelpunten op jouw platform.

  • Value Proposition
  • Tools & Configuratie
  • Analytics Controle van instellingen en data
  • Kwantitatieve Analyse
  • Psychologische Analyse
  • User Research
  • Content Analyse
  • E-commerce Analyse
  • Hypotheses en testplan

Met dit onderzoek ontstaat een representatief beeld over waar de knelpunten zitten op zowel het technische vlak, content vlak als jouw positie vergeleken met de concurrenten.

Door aan de hand van goed plan conversie optimalisatie uit te voeren, wordt een duidelijke doelstelling of uiteindelijk resultaat overeengekomen in het testplan. In de volgende fase gaan we de hypotheses testen aan de hand van A/B testen en bekijken we of de gemaakte aanpassing een positief effect heeft op de cijfers.

Conversie Optimalisatie
Conversie optimalisatie

Het opzetten van een A/B test

Een logisch gevolg van het onderzoek is uiteindelijk het opzetten van A/B testen met bijv. Visual Website Optimizer of Google Optimize. Hierbij gaan we twee versies van een pagina testen, zodat we kunnen beoordelen hoe deze individueel presteren. De helft van je bezoekers krijgt de ene pagina te zien en de rest de andere. Het verschil tussen beide pagina’s betreft een klein detail, bijvoorbeeld de call to action of een anders onderdeel uit het set met hypotheses. Daardoor wordt snel duidelijk welke variant de beste resultaten oplevert en waarom.

Wil je met deze methode b2b sites met relatief weinig bezoekers testen? Dan is het vanwege de lagere bezoekersaantallen beter om grotere onderlinge wijzigingen aan te brengen. Google Analytics biedt goede ondersteuning voor alle bekende A/B testing tools.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Conversie optimalisatie traject

Het doen van een goed conversie optimalisatie traject is een veelomvattende ambitie, die langere tijd in beslag neemt en continu moet worden gemonitord. Niet alleen is voor het onderzoek tijd nodig, ook kost het uitwerken van een A/B test zowel tijd als resources. Daarom is het belangrijk je verwachtingen juist te hebben als je met conversie optimalisatie aan de slag gaat.

 

 

Naast diverse gerichte testen is het ook belangrijk om aan de slag te gaan met je value propostion zodat we onder andere de USP’s van je website  webshop meer benadrukken of meten hoe we jouw online marketing krachtiger kunnen inzetten vergeleken met je concurrenten. Door alle aspecten erbij te betrekken, met jou in overleg te blijven, vooruit te denken en in te zetten op performance zijn meer conversies slechts een kwestie van tijd. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Haal het meeste uit je B2B website met deze vijf Hubspot tips
Haal het meeste uit je B2B website met deze vijf Hubspot tips

In dit blog behandelen we vijf tips om zoveel mogelijk waarde uit je verkeer te halen via een tool als Hubspot, een uitgebreid online marketing en sales platform. Lees verder

Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris
Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris

Eind augustus hebben we vier nieuwe trainees mogen verwelkomen. De komende maanden zullen Thamira, Levy, Jeffrey en Iris ons komen versterken op diverse projecten. Van harte we ... Lees verder

8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL