Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Conversie optimalisatie

Actief werken aan conversie optimalisatie

Het succes van een webshop wordt niet bepaald door hoeveel bezoekers deze ontvangt, maar door het aantal conversies. Internetverkeer naar je pagina’s genereren is uiteraard de eerste stap op weg naar online omzet. Wanneer de conversieratio zich echter niet verhoudt tot het aantal unieke bezoekers, is de volgende stap het laten uitvoeren van conversie optimalisatie. Envoker is hét conversie optimalisatie bureau voor Nederland en België.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie meer dan verkoopcijfers

Voor veel bedrijven staat het concept van meer online conversies gelijk aan betere verkoopresultaten. De term ‘conversie’ is evenwel een breed begrip en heeft binnen digitale marketing betrekking op uiteenlopende acties van websitebezoekers. Dit kan het kopen van een dienst of product zijn, het ‘liken’ van je social media, het zich aanmelden voor je nieuwsbrief, het indienen van een offerteaanvraag of het downloaden van informatie.

Hoewel het doel van een conversie optimalisatie onderzoek dus een hogere conversie is, bepaalt de specifieke situatie op een website wat dit in de praktijk betekent. Met name bij webshops zijn meer bestelacties het streven. Dat is dan ook vaak waar ons bureau voor conversie optimalisatie zich op richt.

Onderzoek conversie optimalisatie laten uitvoeren

Om meer conversies te bereiken hebben websites veel baat bij een persoonlijke conversie optimalisatie specialist. Deze voert eerst een meting uit. Je wilt immers exact weten hoe je site presteert. Op basis van dit onderzoek ontstaat een representatief beeld van hoe vaak iedere pagina bezocht wordt en welke acties bezoekers erop ondernemen.

Door aan de hand van een Key Performance Indicator of KPI conversie optimalisatie uit te voeren, wordt een duidelijke doelstelling of uiteindelijk resultaat overeengekomen. In de volgende fase maakt de optimalisatie consultant enkele aanpassingen en wordt de conversieratio opnieuw onderzocht. Als de conversies de afgesproken KPI benaderen, betekent dit dat de wijzigingen een positief effect hebben. Conversie optimalisatie omvat echter meerdere methodes.

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen
Conversie Optimalisatie
Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie middels een A-B test

Een andere tactiek die goed werkt om een hogere conversieratio te halen is A/B testing. Hierbij gaan we twee versies van een websitepagina testen, zodat we kunnen beoordelen hoe deze individueel presteren. De helft van je bezoekers krijgt de ene pagina te zien en de rest de andere. Het verschil tussen beide pagina’s betreft een klein detail, bijvoorbeeld de call to action. Daardoor wordt snel duidelijk welke variant de beste resultaten oplevert en waarom.

Wil je met deze methode voor conversie optimalisatie b2b sites met relatief weinig bezoekers testen? Dan is het vanwege het beperktere online verkeer beter om grotere onderlinge wijzigingen aan te brengen. Google Analytics biedt goede mogelijkheden voor een A-B test.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Conversie optimalisatie bureau inschakelen

Optimale conversie optimalisatie is een veelomvattende ambitie, die langere tijd in beslag neemt en continu moet worden gemonitord.

Met een optimalisatie specialist van Envoker weet je dankzij de korte lijnen evenwel steeds hoe de conversieratio ervoor staat en hoe jouw conversies kunnen worden gestimuleerd.

 

Naast diverse gerichte testen kunnen we onder andere de USP’s van je webshop meer benadrukken of meten hoe we jouw algemene online marketing krachtiger kunnen inzetten. Door alle aspecten erbij te betrekken, met jou in overleg te blijven, vooruit te denken en in te zetten op performance zijn meer conversies een kwestie van tijd. Heeft jouw website behoefte aan een conversie optimalisatie consultant? Bel of mail dan met ons bureau voor conversie optimalisatie.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Eerste bron / medium van gebruiker in je Analytics krijgen
Eerste bron / medium van gebruiker in je Analytics krijgen

Ik heb een paar weken geleden de YouTube video “How To Track The Initial Traffic Source with GTM” bekeken. Om beter te begrijpen wat het doet en wat ik er mee kan, heb ... Lees verder