Business to Business (B2B)

Business to Business (B2B)

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

B2B Online Marketing

Succesvolle b2b online marketing

Ondernemers die zaken doen met andere bedrijven hebben behoefte aan een andere vorm van marketing dan winkels en webshops die zich richten op de particuliere consument. Het komt meer aan op het interesseren van specifieke prospects en het actief onderhouden van contacten daarmee.

Een b2b online marketing strategie neemt dan ook vaak meer tijd in beslag. Envoker is een b2b online marketing bureau dat ondernemingen, die actief zijn op de zakelijke markt, helpt met het ontplooien van een succesvolle digitale marketing strategie.

Online marketing van bedrijf tot bedrijf onderscheidt zich op diverse manieren van b2c-marketing. De reden hiervan is dat er een geheel andere target audience is. Omdat een b2b marketeer met ondernemers te maken heeft, kan niet dezelfde strategie worden gevolgd als bij b2c.

Grootste verschillen

Grootste verschillen tussen b2c en b2b

Kenmerken van business-2-customer zijn bijvoorbeeld zoveel mogelijk verkeer naar de eigen website te genereren, zoveel mogelijk demografische gegevens te verzamelen en zoveel mogelijk e-mails versturen om online bezoekers warm te houden.

Bij business-2-business zet men in op de lange termijn, waarbij het vooral ook gaat om klantbehoud. Daarom wordt bij b2b-marketing meer aandacht besteed aan kwaliteit in plaats van kwantiteit. De bij een online marketing strategie b2b gebruikte social media verschillen eveneens. Zo geeft men om klantinteresse te wekken de voorkeur aan LinkedIn boven Facebook.

B2b digital marketing strategie opzetten

Envoker heeft zowel ervaring met het ontwikkelen en uitrollen van b2c- als b2b-campagnes. Het begin is vaak hetzelfde, en dat is het bepalen van de doelstelling. Naast lead generation kan het doel van een b2b marketing strategie onder andere bestaan uit het verwerven van meer naamsbekendheid in je branche of het wekken van interesse voor je ‘product or service’.

Vervolgens moet er informatie worden verzameld over je potentiële doelgroep, zodat we het b2b online marketing plan nader kunnen uitwerken. Er zijn meerdere manieren om voor jouw bedrijf interessante partijen de gewenste marketing funnel in te leiden. Dankzij onze uitgebreide ervaring weten we bij Envoker ook wat voor bepaalde bedrijven en vakgebieden de b2b online marketing best practices zijn.

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen
B2B Online Marketing
Doeltreffend

Doeltreffende b2b online marketing trends

Er zijn in het kader van b2b online marketing een aantal aspecten waarvan vaak gebruikt wordt gemaakt. Tot die b2b marketing trends behoren zaken als het beschikken over een, voor je leads en prospects, informatieve website en het maken en verspreiden van relevante content, blogs en video’s.

Dit zijn goede voorbeelden van inbound marketing. Dit is marketing waarbij het doel is dat klanten en geïnteresseerden jou vinden op basis van op diverse online kanalen geplaatste interessante content rond jouw product of dienst.

Om onder de aandacht te blijven bij je doelgroep kan marketing automation worden ingezet. Hierbij worden middels geautomatiseerde systemen ondernemers die hun e-mailadres en eventuele andere gegevens op je website hebben achtergelaten tijdens hun customer journey actief benaderd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van gepersonaliseerde email marketing.

DRIVEN BY PERFORMANCE

B2b online marketing door Envoker

Wil je als bedrijf dat actief is in b2b markt gerichte online marketing aanwenden? Envoker weet als veelzijdig online marketing bureau b2b als geen ander tot een succes te maken. Omdat de besluitvorming rond inkoop bij ondernemingen doorgaans over verschillende lagen gaat, zijn er veel meer mensen bij betrokken dan het geval is bij b2c.

Mede daardoor is de b2b online marketing funnel langer en ingewikkelder en is het dus verstandig om professionals te betrekken. Je kunt het zeker aan de marketeers van Envoker overlaten tot een succesvolle en langdurige relatie met je klanten te komen. Wij weten wat er nodig is voor het ontwikkelen van een strategisch goed doortimmerde campagne rond online marketing voor b2b en streven zoals altijd ook hierbij naar het beste resultaat.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder

De jaarlijkse lijstjes met marketingtrends. Waardevol of waardeloos?
De jaarlijkse lijstjes met marketingtrends. Waardevol of waardeloos?

“Dé online marketingtrends die elke marketeer moet weten”, “Dé trends & tips voor 2020”. Het is weer de tijd van het jaar en je kunt er niet omheen. De jaarlijkse ... Lees verder