Business to Business (B2B)

Online marketing strategie

Resultaatgerichte
Business to Business

Ontdek Business to Business
Onze klanten
B2B referenties
Eventplanner OSU Gifts Chevaldo CPE Nederland Getaway Travel Aanhangwagens XXL West-Brabant GrootPlezier Installatiebalie Dierenwereld XL Pak Aanhangwagens Eco-Point Auto Poppe Roompot Forward Horecaservice Nevejan Energetica Natura Timesavers Elcee Allrent Morres Easy2Rent Eventplanner OSU Gifts Chevaldo CPE Nederland Getaway Travel Aanhangwagens XXL West-Brabant GrootPlezier Installatiebalie Dierenwereld XL Pak Aanhangwagens Eco-Point Auto Poppe Roompot Forward Horecaservice Nevejan Energetica Natura Timesavers Elcee Allrent Morres Easy2Rent

B2B Online Marketing

Ondernemers die zaken doen met andere bedrijven hebben behoefte aan een andere vorm van marketing dan winkels en webshops die zich richten op de particuliere consument. Het komt meer aan op het interesseren van specifieke prospects en het actief onderhouden van contacten daarmee.

Een B2Bonline marketing strategie neemt dan ook vaak meer tijd in beslag en onderscheidt zich op diverse manieren van b2c-marketing. De reden hiervan is dat er een geheel andere target audience is met andere wensen en behoefte ten op zichte van de particuliere consument. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de target audience op de B2B-markt vanuit de belangen van een bedrijf handelt. Dit vereist een andere digitale marketing strategie dan bij de B2C markt. 

Horecaservice Nevejan

+100% Verdubbeling in ROAS tegen hetzelfde budget

Uitgelichte case: Horecaservice Nevejan

Extra omzet genereren met Google Shopping

+100% Verdubbeling in ROAS tegen hetzelfde budget

85% naar 52%Aandeel organisch verkeer is meer in balans

+20% Stijging in omzet vergeleken met vorig jaar

De samenwerking met het Envoker-team is voor ons de perfecte aanvulling gebaseerd op ervaring, flexibiliteit en analytische vaardigheden. Het is een no-nonsense “1 + 1 = 3 verhaal”...

Lees de volledige case

B2C versus B2B

Kenmerken van business-2-customer zijn bijvoorbeeld zoveel mogelijk verkeer naar de eigen website te genereren,  en conversies genereren zoals nieuwsbriefinschrijvingen of transacties. Hierbij richt men zich op de behoeften, interesses en uitdagingen van individuele consumenten die uiteindelijk klant zal worden. Bij business-2-business zet men in op de lange termijn, waarbij het vooral ook gaat om klantbehoud. Daarom wordt bij B2B-marketing meer aandacht besteed aan kwaliteit in plaats van kwantiteit. Deze klanten doen aankopen voor langetermijnoplossingen, wat resulteert in langdurige relaties met bedrijven. Ook de online marketing strategie verschilt eveneens en daarom is het van belang om de customer journey van je B2B-doelgroep te kennen. 

B2B digital marketing strategie opzetten

Voor een gedegen strategie en plan van aanpak is het van belang om de doelstelling te bepalen.  Naast lead generatie kan het doel van een B2B marketing strategie onder andere bestaan uit het verwerven van meer naamsbekendheid in je branche of het wekken van interesse voor je product of dienst. 

Er moet informatie worden verzameld over je potentiële doelgroep, zodat het B2B online marketing plan verder uitgewerkt kan worden. Een belangrijk tool die wij gebruiken om je potentiële doelgroep beter in kaart te brengen en om te zorgen dat je leads goed worden aangepakt is Leadinfo. Met deze leadgeneratie tool kan je op een makkelijke manier zakelijke websitebezoekers, oftewel je potentiële doelgroep herkennen. Je vindt in deze leadgeneratie tool een realtime uitgebreide bedrijfsprofiel over elke bezoeker, indien je wilt aangevuld met kredietinformatie.

Tuurlijk zijn er meerdere manieren om voor jouw bedrijf interessante partijen de gewenste marketing funnel in te leiden. Daarom is het van belang om de klantenreis van je specifieke zakelijke doelgroep inzichtelijk te hebben, zodat je beter kunt inspelen op de fases binnen de klantenreis van je potentiële B2B-koper. Bij een juiste implementatie van de online marketingstrategie is de kans groter dat je meer invloed uitoefent op je doelgroep in de verschillende fases.  

 

Doeltreffende B2B online marketing trends

Er zijn binnen B2B online marketing verschillende aspecten waarvan intensief gebruik van wordt gemaakt. Denk hierbij aan zaken zoals een informatieve website voor je leads en prospects en het inzetten van contentmarketing. Een contentmarketingstrategie voegt waardevolle informatie toe en informeert de consument dusdanig dat het hen kan motiveren om contact op te nemen. Content bestaat er in verschillende vormen, denk bijvoorbeeld aan blogartikelen waarin je je expertise kunt aantonen of video's. Dit zijn goede voorbeelden van inbound marketing. Dit is marketing waarbij het doel is dat klanten en geïnteresseerden jou vinden op basis van op diverse online kanalen geplaatste interessante content rond jouw product of dienst.

Om onder de aandacht te blijven bij je doelgroep kan marketing automation worden ingezet. Hierbij worden middels geautomatiseerde systemen ondernemers die hun e-mailadres en eventuele andere gegevens op je website hebben achtergelaten tijdens hun customer journey actief benaderd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van gepersonaliseerde e-mail marketing wat kan leiden tot betrokkenheid met je prospect. 

 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Aan de slag met B2B online marketing

Om het maximale uit je online marketing inspanningen voor de B2B markt te halen, is het van belang om hierin te investeren. Door je doelgroep door en door te kennen en op de juiste manier inspelen op hun wensen, interesses en uitdagingen kun je je prospects omzetten tot leads. 

Zodra je meer inzicht hebt in de customer journey van je B2B-doelgroep, kun je aan de hand van facetten zoals social media marketing, email marketing en contentmarketing nog beter inspelen op de verschillende fases van de funnel. Daarnaast weet je ook welke online kanalen je kunt betrekken in je marketingstrategie om je zakelijke doelgroep te bereiken. Dit vergroot de kans op het binnenhalen van leads en het succes voor jouw bedrijf. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie
11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie

In het snel evoluerende digitale landschap van vandaag zoeken bedrijven continu naar manieren om op te vallen, met name binnen de B2B-sector. Inbound marketing is een ...

Lees verder
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?

Terwijl we door de snelle digitale wereld navigeren, zijn tools die op een efficiënte manier enorme hoeveelheden gegevens doorzoeken van cruciaal belang. Een opkomen ...

Lees verder
5 voordelen van een customer journey
5 voordelen van een customer journey

Een customer journey is een manier om te begrijpen hoe jouw klanten met jouw bedrijf omgaan. Door het uitwerken van een customer journey krijg je een visuele weergave ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL