Experience Marketing

Experience Marketing

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Experience Marketing

Het see, think, do, care-model wordt binnen online marketing gebruikt voor het definiëren van de customer journey van leads en prospects. In dit door Google’s marketingspecialist Avinash Kaushik opgestelde raamwerk ontbreekt echter één stadium. Waar in de praktijk van een aankoopproces namelijk ook zeker kansen liggen, is de experience-fase.

Deze fase kan worden geplaatst tussen het do- en care-stadium en heeft betrekking op de beleving van de klant ten aanzien van een aankoop.

Klantbeleving

Het sturen van de klantbeleving

Aan het begin van de customer journey staan ondernemingen een lead of prospect actief bij. Zo worden e-mails verstuurd of wordt in Google en op social media gericht geadverteerd met het product of de dienst waarvoor interesse is getoond in de webshop. Waar het traditionele see, think, do, care-model vreemd genoeg tekortschiet, is het feit dat de begeleiding van de klant tijdens diens beleving van de aankoop geheel afwezig is. Bij een lange experience-fase kan je als bedrijf echter juist heel veel doen om de klantervaring te dirigeren, de beleving te optimaliseren en de prospect actief aan je te binden door middel van experience marketing.

Om de klant op zo’n cruciaal moment aan zijn of haar lot over te laten is eigenlijk een marketingtechnische misser. Daarom is het verstandig het see, think, do, care-model uit te breiden met het experience-stadium.

Definitie van de experience-fase

Hoe het experience-stadium eruitziet, hangt af van het product dat wordt verkocht of de dienst die wordt aangeboden. Deze fase van de customer journey kan dan ook allerlei vormen aannemen en soms wel wekenlang duren.

Een goed voorbeeld is wat dat betreft het online kopen van kaartjes voor een pretpark. De experience-fase vangt meteen na de aanschaf van de toegangsbewijzen aan en duurt ook tijdens het uiteindelijke pretparkbezoek nog voort.

Het eerste moment van dit stadium is de voorpret. Bijvoorbeeld wanneer de toekomstige pretparkbezoeker na het reserveren een bevestigingsmail ontvangt inclusief populaire, nieuwe of bijzondere attracties, aanvullende informatie en de op het terrein aanwezige horeca en de openingstijden daarvan.

Het tweede moment is de daadwerkelijke ervaring, als de klant is gearriveerd in het attractiepark. Deze fase leent zich er perfect voor om nog wat gerichter op experience marketing in te zetten.

Experience Marketing
In de praktijk

Experience marketing in de praktijk

Waar het in de laatste experience-fase vooral om draait is relevantie en timing. De marketingcontent dient dan ook direct aan te sluiten op de klantbehoefte van dat moment. Er moet daarom worden ingespeeld op deze behoefte, en het liefst nog voordat de klant dit zelf weet of aangeeft.

Voor een marketeer met de nodige ervaring is snel duidelijk waaraan behoefte bestaat en wanneer hieraan moet worden voldaan. Belangrijk is dat de aangeboden experiencecontent nodig is of dat deze de verwachting van de klant overtreft. De toegepaste experience marketing moet daarom bestaan uit het verstrekken van praktische tips en nuttige informatie tijdens het dagje uit. Denk bijvoorbeeld aan een parkplattegrond en actuele wachttijden voor de populairste of belangrijkste attracties in de vorm van een mobiele app. Een dergelijke app geeft echt toegevoegde waarde aan het uitstapje naar het pretpark.

DRIVEN BY PERFORMANCE

De ervaring telt

Bij experience marketing is het dus zaak om met een vooruitziende blik te anticiperen op de actuele behoeftes van een klant. Men moet deze dus altijd een paar stappen voor zijn om het experience-stadium optimaal te benutten. Daardoor grijp je alle kansen binnen de customer journey aan en weet je zeker dat je de klant een perfecte ervaring geeft en een productieve belevenis bezorgt.

Als op voorhand bekend is waar op het aankomsttijdstip bijvoorbeeld de meeste vrije parkeerplekken zijn en wat de wachttijden voor bepaalde attracties zijn, verloopt het dagje pretpark zo efficiënt mogelijk. Door de experience-fase onderdeel te maken van het see, think, do, care-framework, krijgt de klantbeleving een plaats binnen de customer journey-strategie. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ... Lees verder

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL