Experience Marketing

Online Marketing Strategie

Resultaatgerichte Experience Marketing

Ontdek Experience Marketing
Onze klanten
Experience Marketing referenties
Getaway Travel CPS Morres Eco-Point Bushcraftshop Aanhangwagens XXL West-Brabant Imkershop OSU Gifts INNO Pak Aanhangwagens Hello Archie Verhuurwinkel Dierenwereld XL Depot Zeven Easy2Rent Timesavers Energetica Natura Chevaldo NRV Rondreizen Dakenshop Roompot GrootPlezier Getaway Travel CPS Morres Eco-Point Bushcraftshop Aanhangwagens XXL West-Brabant Imkershop OSU Gifts INNO Pak Aanhangwagens Hello Archie Verhuurwinkel Dierenwereld XL Depot Zeven Easy2Rent Timesavers Energetica Natura Chevaldo NRV Rondreizen Dakenshop Roompot GrootPlezier

Experience Marketing

Het see, think, do, care-model wordt binnen online marketing gebruikt voor het definiëren van de customer journey van leads en prospects. In dit door Google’s marketingspecialist Avinash Kaushik opgestelde raamwerk ontbreekt echter één stadium. Waar in de praktijk van een aankoopproces namelijk ook zeker kansen liggen, is de experience-fase. Deze fase kan worden geplaatst tussen het do- en care-stadium en heeft betrekking op de beleving van de klant ten aanzien van een aankoop.

Aan het begin van de customer journey staan ondernemingen een lead of prospect actief bij. Zo worden e-mails verstuurd of wordt in Google en op social media gericht geadverteerd met het product of de dienst waarvoor interesse is getoond in de webshop. 

Waarom Experience Marketing?

Meer bereik

Roep een positieve emotie op zodat men erover wil praten met anderen.

Meer verbinding

Roep een herkenningsgevoel op bij mensen met je merk/product.

Meer visibiliteit

Creeër meer visibiliteit door regelmatig content te plaatsen.

Meer leads

Ontvang meer leads door het gebruik van Experience Marketing.

Klok'uus

+21%Meer bezoekers

Uitgelichte case: Klok'uus

Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing

+21%Meer bezoekers

VisibiliteitGem. 15 posities gestegen

-15% Verlaging in CPC

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker en hun manier van aanpakken. Het team heeft kennis van zaken en delen deze kennis ook met ons. Daarnaast denken ze altijd met ons mee...

Lees de volledige case

Het sturen van de klantbeleving

Bij een lange experience-fase kan je als bedrijf echter juist heel veel doen om de klantervaring te dirigeren, de beleving te optimaliseren en de prospect actief aan je te binden door middel van experience marketing.Om de klant op zo’n cruciaal moment aan zijn of haar lot over te laten is eigenlijk een marketingtechnische misser. Daarom is het verstandig het see, think, do, care-model uit te breiden met het experience-stadium. Hoe het experience-stadium eruitziet, hangt af van het product dat wordt verkocht of de dienst die wordt aangeboden. Deze fase van de customer journey kan dan ook allerlei vormen aannemen en soms wel wekenlang duren.

Definitie van de experience-fase

Een goed voorbeeld is wat dat betreft het online kopen van kaartjes voor een pretpark. De experience-fase vangt meteen na de aanschaf van de toegangsbewijzen aan en duurt ook tijdens het uiteindelijke pretparkbezoek nog voort.

Het eerste moment van dit stadium is de voorpret. Bijvoorbeeld wanneer de toekomstige pretparkbezoeker na het reserveren een bevestigingsmail ontvangt inclusief populaire, nieuwe of bijzondere attracties, aanvullende informatie en de op het terrein aanwezige horeca en de openingstijden daarvan.

Het tweede moment is de daadwerkelijke ervaring, als de klant is gearriveerd in het attractiepark. Deze fase leent zich er perfect voor om nog wat gerichter op experience marketing in te zetten.

Experience marketing in de praktijk

Waar het in de laatste experience-fase vooral om draait is relevantie en timing. De marketingcontent dient dan ook direct aan te sluiten op de klantbehoefte van dat moment. Er moet daarom worden ingespeeld op deze behoefte, en het liefst nog voordat de klant dit zelf weet of aangeeft.

Voor een marketeer met de nodige ervaring is snel duidelijk waaraan behoefte bestaat en wanneer hieraan moet worden voldaan. Belangrijk is dat de aangeboden experiencecontent nodig is of dat deze de verwachting van de klant overtreft. De toegepaste experience marketing moet daarom bestaan uit het verstrekken van praktische tips en nuttige informatie tijdens het dagje uit. Denk bijvoorbeeld aan een parkplattegrond en actuele wachttijden voor de populairste of belangrijkste attracties in de vorm van een mobiele app. Een dergelijke app geeft echt toegevoegde waarde aan het uitstapje naar het pretpark.

DRIVEN BY PERFORMANCE

De ervaring telt

Bij experience marketing is het dus zaak om met een vooruitziende blik te anticiperen op de actuele behoeftes van een klant. Men moet deze dus altijd een paar stappen voor zijn om het experience-stadium optimaal te benutten. Daardoor grijp je alle kansen binnen de customer journey aan en weet je zeker dat je de klant een perfecte ervaring geeft en een productieve belevenis bezorgt.

Als op voorhand bekend is waar op het aankomsttijdstip bijvoorbeeld de meeste vrije parkeerplekken zijn en wat de wachttijden voor bepaalde attracties zijn, verloopt het dagje pretpark zo efficiënt mogelijk. Door de experience-fase onderdeel te maken van het see, think, do, care-framework, krijgt de klantbeleving een plaats binnen de customer journey-strategie. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie
11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie

In het snel evoluerende digitale landschap van vandaag zoeken bedrijven continu naar manieren om op te vallen, met name binnen de B2B-sector. Inbound marketing is een ...

Lees verder
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?

Terwijl we door de snelle digitale wereld navigeren, zijn tools die op een efficiënte manier enorme hoeveelheden gegevens doorzoeken van cruciaal belang. Een opkomen ...

Lees verder
5 voordelen van een customer journey
5 voordelen van een customer journey

Een customer journey is een manier om te begrijpen hoe jouw klanten met jouw bedrijf omgaan. Door het uitwerken van een customer journey krijg je een visuele weergave ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL