Experience Marketing

Experience Marketing

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Onmisbaar in de customer journey

Experience marketing

Het see, think, do, care-model wordt binnen online marketing gebruikt voor het definiëren van de customer journey van leads en prospects. In dit door Google’s marketingspecialist Avinash Kaushik opgestelde raamwerk ontbreekt echter één stadium. Waar in de praktijk van een aankoopproces namelijk ook zeker kansen liggen, is de experience-fase.

Deze fase kan worden geplaatst tussen het do- en care-stadium en heeft betrekking op de beleving van de klant ten aanzien van een aankoop.

Klantbeleving

Het sturen van de klantbeleving

Aan het begin van de customer journey staan ondernemingen een lead of prospect actief bij. Zo worden e-mails verstuurd of wordt in Google en op social media gericht geadverteerd met het product of de dienst waarvoor interesse is getoond in de webshop. Waar het traditionele see, think, do, care-model vreemd genoeg tekortschiet, is het feit dat de begeleiding van de klant tijdens diens beleving van de aankoop geheel afwezig is. Bij een lange experience-fase kan je als bedrijf echter juist heel veel doen om de klantervaring te dirigeren, de beleving te optimaliseren en de prospect actief aan je te binden door middel van experience marketing.

Om de klant op zo’n cruciaal moment aan zijn of haar lot over te laten is eigenlijk een marketingtechnische misser. Daarom is het verstandig het see, think, do, care-model uit te breiden met het experience-stadium.

Definitie van de experience-fase

Hoe het experience-stadium eruitziet, hangt af van het product dat wordt verkocht of de dienst die wordt aangeboden. Deze fase van de customer journey kan dan ook allerlei vormen aannemen en soms wel wekenlang duren.

Een goed voorbeeld is wat dat betreft het online kopen van kaartjes voor een pretpark. De experience-fase vangt meteen na de aanschaf van de toegangsbewijzen aan en duurt ook tijdens het uiteindelijke pretparkbezoek nog voort.

Het eerste moment van dit stadium is de voorpret. Bijvoorbeeld wanneer de toekomstige pretparkbezoeker na het reserveren een bevestigingsmail ontvangt inclusief populaire, nieuwe of bijzondere attracties, aanvullende informatie en de op het terrein aanwezige horeca en de openingstijden daarvan.

Het tweede moment is de daadwerkelijke ervaring, als de klant is gearriveerd in het attractiepark. Deze fase leent zich er perfect voor om nog wat gerichter op experience marketing in te zetten.

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Experience Marketing
In de praktijk

Experience marketing in de praktijk

Waar het in de laatste experience-fase vooral om draait is relevantie en timing. De marketingcontent dient dan ook direct aan te sluiten op de klantbehoefte van dat moment. Er moet daarom worden ingespeeld op deze behoefte, en het liefst nog voordat de klant dit zelf weet of aangeeft.

Voor een marketeer met de nodige ervaring is snel duidelijk waaraan behoefte bestaat en wanneer hieraan moet worden voldaan. Belangrijk is dat de aangeboden experiencecontent nodig is of dat deze de verwachting van de klant overtreft. De toegepaste experience marketing moet daarom bestaan uit het verstrekken van praktische tips en nuttige informatie tijdens het dagje uit. Denk bijvoorbeeld aan een parkplattegrond en actuele wachttijden voor de populairste of belangrijkste attracties in de vorm van een mobiele app. Een dergelijke app geeft echt toegevoegde waarde aan het uitstapje naar het pretpark.

DRIVEN BY PERFORMANCE

De ervaring telt

Bij experience marketing is het dus zaak om met een vooruitziende blik te anticiperen op de actuele behoeftes van een klant. Men moet deze dus altijd een paar stappen voor zijn om het experience-stadium optimaal te benutten. Daardoor grijp je alle kansen binnen de customer journey aan en weet je zeker dat je de klant een perfecte ervaring geeft en een productieve belevenis bezorgt.

Als op voorhand bekend is waar op het aankomsttijdstip bijvoorbeeld de meeste vrije parkeerplekken zijn en wat de wachttijden voor bepaalde attracties zijn, verloopt het dagje pretpark zo efficiënt mogelijk. Door de experience-fase onderdeel te maken van het see, think, do, care-framework, krijgt de klantbeleving een plaats binnen de customer journey-strategie. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Klok'uus
Wellens Men
Cleanmastershop
Eponym
Dr. Feriduni
Pier 7
Medisol
Novid
Ricoh Document Center
Mojo Design
Elephant
Bosch Car Service
Bloovi
Halito
NeaPharma
Largo
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Thermaalbad Arcen
Verhuurwinkel
Nilsson
Sentia
Roompot Vakanties
Roompot Business
Vinetiq
Yd Nordic House
Auto Poppe
Connections
Van Mele
Rabeko Zero Sauzen
Witti Group
NetworkApp
Dakenshop
KonseptS
Pak Aanhangwagens
Bushcraftshop
Decovry
Imkershop