Facebook Retargeting

Facebook Retargeting

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Facebook Retargeting

Meer sales dankzij Facebook retargeting

Het traject van een eerste webshopbezoek naar het afrekenscherm is vaak een lange weg, die zeker niet in een rechte lijn verloopt. Website bezoekers oriënteren zich bijvoorbeeld eerst een tijdje, vergelijken prijzen en productvarianten, schuiven een aankoopbeslissing voorlopig voor zich uit, wachten tot ze extra geld hebben om uit te geven of hebben soms ook gewoon opeens andere dingen aan hun hoofd.

Om potentiële klanten warm te houden, kan je inzetten op retargeting via Facebook. Bij Envoker weten we daar natuurlijk alles van.

Retargeting

Retargeting ads als conversiehulp

Retargeting of remarketing is een vorm van online advertising, die zich richt op mensen die in het nabije verleden interesse hebben getoond voor jouw product of dienst. Deze prospects hebben je webshop bezocht en soms zelfs al eens een artikel aan hun winkelmandje toegevoegd, maar zijn nog niet tot een aankoopactie overgegaan.

Om potentiële klanten hiertoe te bewegen, kan je kiezen voor display retargeting. Daarbij wordt de geïnteresseerde een tijdje na diens laatste bezoek aan je shop via een gerichte advertentie op social media als Facebook opnieuw herinnerd aan het product dat ze hebben bekeken.

Facebook retargeting opzetten

Voor het kunnen plaatsen van persoonsgebonden advertenties op Facebook, voeg je aan elke pagina van je webshop de Facebook pixel toe. Deze trackingcode brengt de acties van je bezoekers in kaart, waardoor via Facebook dynamic ads retargeting mogelijk wordt.

Als de Facebook-pixel is geïnstalleerd, dien je op je site een product feed te creëren. Hierop is alle webshopdata verzameld die Facebook van je nodig heeft. Denk aan productomschrijvingen, beschikbare maten en aantallen, verzendkosten en prijzen. Met deze informatie kan je via Facebook advertising retargeting bijzonder persoonsgericht maken.

Om de feed te activeren leg je in Facebook Business Manager een catalogus aan met de producten waarvan je middels custom audience retargeting Facebook advertenties wil verspreiden. Door via Business Manager een doelgroep aan te maken van webshopbezoekers die nog niet tot conversie zijn overgegaan, kun je je Facebook retargeting gericht uitrollen. Meerdere doelgroepen creëren op basis van door prospects ondernomen online acties kan eveneens.

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje
Facebook Retargeting
Facebook Messenger

Facebook Messenger retargeting

Remarketing voor Facebook-gebruikers hoeft zich niet te beperken tot Facebook-profielpagina’s en -newsfeeds alleen. Je kunt mensen die recent je website hebben bezocht ook retargeten door middel van Facebook Messenger ads. Een Facebook advertentie komt dan rechtstreeks in de Messenger-inbox van potentiële klanten terecht en maakt gebruik van de informatie die via de Facebook-pixel is verzameld. Zo kunnen deze mensen er met relevante Facebook retargeting advertenties toe worden verleid een onvoltooid aankooptraject alsnog af te ronden.

Middels persoonlijke chatberichten kan je deze prospects zelfs actief ondersteunen tijdens hun customerjourney op weg naar een conversie en de koop sluiten via Messenger. Facebook Messenger retargeting is daarmee een belangrijk conversiemiddel binnen e-commerce. Voor het verzamelen van de benodigde contactgegevens kan je je reeds bestaande email lijst gebruiken. Dit moet je dan wel duidelijk vermelden in je privacy- en cookie-instellingen op je site.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Hulp bij Facebook retargeting

Er is dus van alles mogelijk en er komt veel bij kijken als je voor retargeting Facebook wilt gebruiken. Omdat het altijd beter is om doelgroepadvertenties door deskundige online marketeers te laten ontwikkelen, is het aan te raden om de hulp van Envoker in te roepen. 

ij hebben naast uitgebreide kennis ook de juiste tools om een campagne in te zetten. Zo maken we onder andere gebruik van Criteo, Channable en Adform voor de retargeting.Wij zorgen ervoor dat je Facebook advertenties effectief zijn en de juiste geïnteresseerden en doelgroepen bereikt. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin. Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Bosch Car Service
NeaPharma
Cleanmastershop
Largo
Novid
Medisol
Sentia
Elephant
Yd Nordic House
Connections
Witti Group
Ricoh Document Center
Pier 7
NetworkApp
Verhuurwinkel
Klok'uus
Nilsson
Aanhangwagens XXL West-Brabant
KonseptS
Wellens Men
Van Mele
Roompot Vakanties
Mojo Design
Bloovi
Eponym
Imkershop
Roompot Business
Dakenshop
Dr. Feriduni
Bushcraftshop
Halito
Pak Aanhangwagens
Thermaalbad Arcen
Vinetiq
Rabeko Zero Sauzen
Decovry
Auto Poppe