Cases

Cases

Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan

ontdek deze case
Yakiniku
Resultaten

Uitstekende prestaties

66% Hogere ROAS

80% Meer omzet

44% Meer transacties

YAKINIKU
Opdrachtgever

Elegant en verfijnt grillen met Yakiniku

YAKINIKU is een aanbieder van kamado’s en shichirins. De barbecues van YAKINIKU worden gekenmerkt door de zwarte luxe uitstraling en het gebruik van keramiek. Een YAKINIKU barbecue is uit te bereiden met verschillende accessoires. Om extra smaak toe te voegen aan vlees, vis of vegetarische gerechten te geven, heeft YAKINIKU een eigen houtskool en briketten lijn. Een YAKINIKU kookboek vol Japanse gerechten of workshop op locatie is de ideale bron voor inspiratie. Voor wie elegant en in Japanse stijl wil grillen, is een YAKINIKU barbecues de oplossing!

Doelstelling

Een vastgestelde ROAS target

Een YAKINIKU barbecue is in 20 landen te verkrijgen bij een officiële dealer. Ook online zijn de barbecues van YAKINIKU te verkrijgen, voor YAKINIKU liggen hier genoeg kansen. Samen met hen is er afgesproken om maandelijks de target van 1000% ROAS te behalen.

Met het product aanbod van YAKINIKU is dit realistisch. De concurrentie op de generieke barbecue zoektermen is ontzettend hoog. Er zijn grote spelers als Kamado Joe en Big Green Egg actief op deze termen, maar ook op de zoektermen van de eigen YAKINIKU barbecues is de concurrentie hoog. Er zijn namelijk resellers die de barbecues online verkopen, dit betekent hevige concurrentie op de merknaam. Daarnaast zijn er resellers die de YAKINIKU barbecues voor een lagere prijs aanbieden dan YAKINIKU, waarmee er ook op prijs wordt geconcurreerd. Kortom, de uitdaging om de maandelijks targets te behalen is groot.

Danny Matenahoru
Het is leuk om te zien hoe we de verwachte ROAS behalen. Dat de gerealiseerde omzet hoger ligt dan het jaar ervoor, is mooi meegenomen!

Danny Matenahoru Online Marketeer

Aanpak

Een afgebakend campagne structuur met frequent onderhoud

De aanpak is om een afgebakende campagnestructuur op te zetten. De campagnestructuur bestaat uit Google zoek- en shoppingcampagnes. Alle zoekadvertenties zijn tot op productcategorie niveau uitgebouwd. YAKINIKU levert kamado’s en shichirins in verschillende maten, met bijbehorende accessoires en rookhout en houtskool in verschillende smaken. Door de campagnes op een diep niveau uit te bouwen, ontstaat de maximale aansluiting op de zoekintentie van de gebruiker.

Het voordeel van deze aanpak is dat er geadverteerd wordt op de merknaam YAKINIKU. Adverteren op een merknaam zorgt voor een hogere relevantie, wat voor een hoge kwaliteitsscore op de zoekwoorden zorgt. Dit vertaalt zich door in de kost per klik, deze vallen dan altijd lager uit.

Nu de Nederlandse campagne structuur met succes staat, is er besloten om uit te breiden. Er zijn zoekcampagnes opgezet in België, Frankrijk, Engeland, Italië en Duitsland. De Belgische markt liet het toe om de campagnestructuur verder uit te bouwen op productcategorie niveau en Google Shopping aan te haken. Voor de overige landen was dit niet het geval. YAKINIKU wordt in deze landen voornamelijk geassocieerd met een recept of een restaurant. Het vereist veel tijd om irrelevant zoekverkeer uit te sluiten als YAKINIKU niet wordt geassocieerd met de barbecues.

Tot slot is frequent onderhoud en het bijsturen van de kost per klik limieten belangrijk om te sturen op de vastgestelde ROAS. Het uitsluiten van irrelevant zoekverkeer is een belangrijk onderhoudsklusje. De barbecues van YAKINIKU bevinden zich in het hoger segment. Kortingen of aanbiedingen zijn niet snel te vinden. Zoekwoorden als gratis yakiniku barbecue worden daarom uitgesloten. Dit is irrelevant verkeer voor YAKINIKU. Daarnaast worden alle YAKINIKU termen die niet gerelateerd zijn aan een barbecue uitgesloten.

Om daadwerkelijk een ROAS van 1000% te halen is het belangrijk om de markt in de gaten te houden en daarop in te spelen. In een periode dat er veel wordt gekocht, worden de budgetten bij geschroefd. Als er minder wordt gekocht, worden de budgetten teruggeschroefd. Alles valt of staat met de intentie van de markt.

Een erg betrokken team

Sinds wij samenwerken met Envoker, hebben wij een flinke groei doorgemaakt in zowel organisch als betaald verkeer. Een erg betrokken team die altijd open staat voor nieuwe inzichten en die graag met je meedenkt in het behalen van het juiste resultaat. Ze werken effectief en hebben verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij of zij goed in is. Enthousiaste experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

Mehmet Yigit

Mehmet Yigit Online marketeer | YAKINIKU

Resultaat

Een mooi resultaat met meer omzet

Door de bovenstaande strategie te hanteren is er in het hoogseizoen (mei, juni, juli) van 2022 een omzet van €51.605,51 gegenereerd via Google Ads. In het hoogseizoen van 2021 werd er €28.584,79 omgezet. Dit is 80% meer omzet dan het jaar ervoor. YAKINIKU heeft in het hoogseizoen van 2022 structureel beter gepresteerd dan in het hoogseizoen van 2021.

In het hoogseizoen van 2022 zijn er via Google Ads 324 transactie gegenereerd. In het hoogseizoen van 2021 zijn er 224 transacties gegenereerd. In het hoogseizoen van 2022 zijn er 44% meer transacties gegenereerd dan het jaar ervoor.

Met deze cijfers is de ROAS uit Google Ads uitgekomen op 900% in het hoogseizoen. Dat is een stijging van 66% ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor via Google Ads.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL