Cases

Cases

Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak

ontdek deze case
Good Hope GGZ
Resultaten

Uitstekende prestaties

+61,2% Gemiddelde posities van de belangrijkste zoektermen

+743,9% Totaal aantal gebruikers

0 tot 20 Stijging van de domein autoriteit

Good Hope GGZ
Opdrachtgever

Gezondheidszorg op basis van persoonlijke behoeften

Het Amsterdamse Good Hope GGZ biedt betaalbare en effectieve geestelijke gezondheidszorg. Het WTZI- geregistreerde bedrijf is gespecialiseerd in het behandelen van alle verslavingsvormen, van alcoholverslaving tot aan voedselverslaving. Daarnaast bieden ze als één van de weinige in heel Nederland hun gespecialiseerde diensten aan personen die verslaafd zijn aan heroïne.  Het team van Good Hope GGZ bestaat uit gespecialiseerde psychologen en klinische managers met jarenlange ervaring in de verslavingszorg. Na jarenlange ervaring in de verslavingszorg en samenwerking met verschillende verwijzingsagenten maakte Dr. Meyer (CEO) in 2020 de keuze zijn eigen verslavingszorginstelling te starten. Samen met zijn team zetten zij Good Hope GGZ offline op de kaart. Terwijl alle officiële papieren binnenstroomden en de website gelanceerd werd, bleven het aantal websitebezoekers en de leads helaas uit. Het volgende focuspunt werd het investeren in online marketing. Hiervoor schakelden ze Envoker in. 

Doelstelling

Het creëren van visibiliteit en het verhogen van het aantal websitebezoekers bij een startup

De grootste uitdaging bij een startup is het creëren van visibiliteit, want hoe krijg ik een beginnend bedrijf naar boven in de zoekmachines? En hoe zorg ik ervoor dat een hogere visibiliteit het aantal websitebezoekers en leads laat stijgen? Door middel van het inzetten van een gedegen SEO- strategie in combinatie met online adverteren geven wij Good Hope GGZ dat extra zetje in de rug.

Kim van Leeuwen
Het vinden van de weg naar het punt met het mooiste resultaat maakt het werk als online marketeer uitdagend en divers.

Kim van Leeuwen Online marketeer

Aanpak

Onderzoek naar de belangrijkste zoektermen

Bij dit uitdagende project zijn we gestart met een onderzoek naar de belangrijkste zoektermen in het vakgebied van Good Hope GGZ. Al snel kregen we meer inzicht welke zoektermen online werden gebruikt om meer informatie te verkrijgen over de diensten en behandelingen van verslavingszorg. Vervolgens realiseerden wij een stevige concurrentieanalyse, waarbij de belangrijkste zoektermen en onderwerpen waarop de concurrenten van Good Hope GGZ scoorden naar voren kwamen.

De belangrijkste actiezoektermen uit het onderzoek werden gebruikt in onze advertising strategie. Aan de hand van deze zoektermen werden er, na het opzetten van een Google Ads- account, campagnes met de belangrijkste thema’s opgebouwd. De advertenties werden geschreven en de set-up fase werd afgerond. We konden eindelijk aan de slag om de visibiliteit, het aantal websitebezoekers en het aantal leads te laten stijgen.

Het aantal leads verhogen uit Search Engine Optimalisatie (SEO), wanneer adverteren (bijna) onmogelijk tracht te zijn

In 2018 beperkte Google het adverteren op verslaving gerelateerde zoektermen, waardoor termen zoals bijvoorbeeld ‘heroïneverslaving’ en ‘ritalinverslaving’ werden geweigerd. Deze algemene beleidswijziging vanuit Google Ads maakte het voor Good Hope GGZ een tikkeltje lastig, want de allerbelangrijkste zoektermen voor onze klant konden namelijk niet gebruikt worden in onze Search Advertising (SEA) Strategie. Samen met de klant en het interne team vonden we, na een aantal brainstormsessies, de zoektermen en synoniemen waarop onze advertenties wel doorkwamen. Het aantal klikken en vertoningen groeiden (en groeien nog steeds) gestaag.

Performance is the key

Voor Envoker is het behalen van resultaat erg belangrijk. Door het Google Ads beleid is het erg lastig om de beoogde doelstellingen te behalen met enkel en alleen een SEA- strategie. Om onze langetermijnstrategie compleet te maken hebben wij onze advertising strategie aangevuld met een weloverwogen SEO-strategie.

SEO en SEA: totaal verschillend, maar gelijkaardige doelstellingen

Een gedegen professionele en strategische SEO-aanpak kan Good Hope GGZ een flinke stap dichter bij de beoogde resultaten brengen. Zo zijn we begonnen met het behandelen van enkele belangrijke on-page SEO factoren. Uit onze analyse bleek namelijk dat de huidige Nederlandse pagina’s de letterlijke vertaling waren van de Engelse pagina’s, de meta titles en description leeg waren, de afbeeldingen niet SEO geoptimaliseerd waren en miste er een duidelijke URL-structuur. Ook miste er unieke content, content dat niet alleen alle belangrijke zoektermen bevat, maar ook relevante informatie heeft en goed vindbaar is.

Het zoekwoordonderzoek en onze gemaakte contentplanning, op basis van de zoekvolumes, boden ons de juiste structuur om relevante content te schrijven en te plaatsen. Allereerst hebben wij ons gefocust op de belangrijkste clusters met het meeste zoekvolume: verslavingszorg, afkick- en verslavingsklinieken en de hulp bij het afkicken. Vervolgens zijn we gestart met het behandelen van de verschillende verslavingsthema’s, zoals alcoholverslaving, drugsverslaving en GHB- verslaving. Zo plaatsen wij nu 1 tot 2 teksten per week op de website.

De autoriteit een extra boost geven met behulp van linkbuilding

Ook de tegenhanger van on-page SEO, off-page SEO mag zeker niet vergeten worden. Off-page SEO is gebaseerd op het aantal acties dat je buiten je website onderneemt, maar toch laat herleiden naar je eigen pagina’s. Klinkt erg ingewikkeld, maar deze acties beïnvloeden ook de zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Het optimaliseren van deze zogenoemde acties, oftewel off-page factoren, helpen je website een betere positie te verkrijgen in de zoekmachines. Off-page SEO richt zich onder andere op het vergroten van de autoriteit van je domein, door links te verkrijgen van andere websites.

Goodhope-ggz.nl is een website dat enkele maanden geleden is opgestart. Dit betekent: géén websitebezoekers en géén share of voice. Share of voice is de verhouding van het aantal bezoekers dat je ontvangt ten opzichte van je concurrenten, gebaseerd op de som van het aantal zoekvolumes van je belangrijkste zoektermen. Bij SEO wordt share of voice gekenmerkt door het percentage van het totale organische verkeer dat naar je website surft.

Ook de waarde dat wordt toegekend aan de website (domein autoriteit) was 0. Door het toepassen van linkbuilding geven wij de laatste weken een flinke boost aan de autoriteit van de website. We maken gebruik van kwalitatieve links die zorgen dat het volledige domein versterkt worden. We kiezen hiervoor de belangrijkste zoektermen van Good Hope als basis voor de links, waardoor niet alleen de domein autoriteit stijgt, maar ook de gemiddelde positie van de belangrijkste zoektermen.

Een betrouwbaar en gefocust team

Good Hope werkt al met Envoker sinds we ons bedrijf hebben gelanceerd. We hebben hen vertrouwd met het ontwikkelen van onze online aanwezigheid. Ze zijn gefocust, reageren snel op onze verzoeken en zijn bereid een stap extra te zetten om ons te helpen onze online doelen te bereiken.

Dr. Rodger Meyer

Dr. Rodger Meyer Bestuurder | Good Hope GGZ

Resultaat

743,9% meer bezoekers in de laatste 3 maanden

Alhoewel onze strategieën nog in volle snelheid worden geïmplementeerd, zijn de eerste resultaten al zichtbaar. Wij nemen voor deze case de belangrijkste resultaten van de afgelopen periode. Zo zijn de gemiddelde posities van de belangrijkste zoektermen ‘verslavingskliniek’ en ‘verslavingszorg’ in de laatste 3 maanden gestegen met 61,17%. Ook zijn er reeds een aantal belangrijke zoektermen, zoals bijvoorbeeld ‘alcoholkliniek’ in de top 10 zichtbaar geworden. Het totale aantal gebruikers (uit zowel organisch als betaald verkeer) is in de laatste 3 maanden gestegen met 743,9%.

Als we kijken naar de domein autoriteit blijkt dat we vanaf het begin van onze linkbuildingstrategie een mooie stijging hebben weten te behalen. De domein autoriteit is in de laatste 30 dagen gestegen van 0 tot 20.

De eerste stappen zijn gezet, maar onze stip op de horizon hebben wij zeker nog niet bereikt. Er staan nog een aantal fases van onze contentplanning te wachten. Ook het optimaliseren van de website, de advertising campagnes en het verhogen van de share of voice blijven een prioriteit.

Er is een mooie samenwerking opgebloeid tussen beide partijen en ook het team geniet met volle teugen van dit project. Onze online marketingactiviteiten leiden nu tot gemiddeld 3 intakegesprekken per week. Een mooi begin, maar zeker niet genoeg. Laat het aantal leads maar groeien! 

Nynke heeft een nieuwe case geschreven over hoe we deze mooie resultaten een jaar later hebben doorgetrokken in de SEO strategie voor Good Hope GGZ.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL