Cases

Cases

Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale

ontdek deze case
Imkershop
Resultaten

Uitstekende prestaties

+179% Groei in omzet in Nederland uit SEA

+531% Groei in omzet in België uit SEA

+184% Meer transacties in zowel Nederland als België uit SEA

Imkershop
Opdrachtgever

Dé winkel voor imkers met imkermateriaal en imkerbenodigdheden

Imkershop.nl bestaat sinds 2011 en is gespecialiseerd in het aanbieden van imkermateriaal met als doel om imkeren laagdrempelig beschikbaar te maken. Bij Imkershop.nl vind je dan ook alles wat een imker nodig heeft: van glazen potjes voor de honing tot flinke bijenkasten. Een van de belangrijkste pijlers van Imkershop is dat het aanbod zo milieuvriendelijk mogelijk is en dat de producten tegen een scherpe prijs over de virtuele toonbank gaan. Daarvoor worden steeds meer producten in eiegn beheer geproduceerd.

Doelstelling

Groei in omzet realiseren voor zowel de Nederlandse als Belgische markt, tegen een vooraf begrote cost of sale

Het Imkershop.nl team is ambitieus, iets wat zeer van pas komt wanneer je je pijlen er op hebt gericht om een van de Europese marktleiders te worden. Daarvoor beginnen we uiteraard eerst dicht bij huis: Nederland en België.

Om te groeien in deze twee markten is het belangrijk dat je zichtbaar bent, zodat consumenten je bedrijf makkelijk kunnen vinden. Voor Imkershop was dat al geen probleem, doordat er vanaf het begin een SEO-strategie werd gehanteerd, wat zijn vruchten heeft afgeworpen met een gezond visibiliteitspercentage als resultaat.

Hoe goed organic search het ook deed, kansen bleven op tafel liggen doordat paid search slechts in kleine mate werd ingezet. Aan ons dan ook de taak om daar verandering in te brengen door in te zetten op generieke zoekwoorden, slimme shopping campagnes en alles strak bij te sturen zodat er groei gerealiseerd kan worden tegen een vooraf begrote cost of sale in zowel Nederland als België.

Thor de Regt
Door een strakke COS aan te houden konden we zonder problemen het budget overschrijden, zodat er onder aan de streep meer winst overbleef.

Thor de Regt Senior Online Marketeer

Aanpak

SEA zo efficiënt mogelijk inzetten

Om het meeste uit SEA te halen is het belangrijk dat de beschikbare kanalen juist en zo efficiënt mogelijk worden ingezet, dat er wordt gemeten wat werkt en dat er strak op de begroting gestuurd wordt.

Begroting opstellen

First things first. Voordat we aan de slag gaan met search engine advertising is het belangrijk om vooraf te weten wat het budget is, hoeveel een order mag kosten en wat de targets zijn. Zonder een begroting mis je namelijk een belangrijk instrument om enerzijds de koers te bewaken, en anderzijds te werken naar de gezette targets. Voor Imkershop mistte deze nog en een paar e-mails later was het geregeld.

Strak campagneonderhoud

Door meer focus op generieke zoekwoorden te leggen, betekent dit ook dat er meer ‘waste’ binnenkomt. Door hier strak bovenop te zitten en niet relevante zoektermen uit te sluiten gaat er op den duur alleen budget naar de zoektermen die ook daadwerkelijk omzet genereren. Daarnaast zijn niet alle producten even interessant in elke periode van het jaar. Periodiek dienen de bijenvolken bijvoorbeeld beschermd te worden tegen een bepaald soort mijt, waar diverse bestrijdingsmiddelen voor bestaan. Door op dit soort situaties in te spelen wordt er constant het maximale uit de campagnes gehaald.

Slimme Google Shopping

Google shopping campagnes zijn voor e-commerce shops inmiddels onmisbaar geworden. Er zijn echter veel mogelijkheden in hoe je dit soort campagnes inricht. De periode dat je simpelweg een datafeed inlaadt en hoopt op het beste zit er al lang niet meer in. Voor Imkershop is er een verdeling gemaakt in de verschillende productgroepen die worden aangeboden, zodat we beter rekening kunnen houden met de seizoensgebonden producten. In de zomer zijn immers andere producten in trek dan in de winter.

Daarnaast hebben we de standaard shopping campagne getest tegen het smart shopping type, waarbij de laatste als winnaar naar voren kwam. Ergens gezien is dat wel jammer, gezien er veel controle uit handen wordt gegeven (smart shopping wordt voornamelijk gestuurd op machine learning en je krijgt weinig inzichten), maar anderzijds maakt dit ook tijd vrij om andere zaken op te pakken.

Sturing op COS

Er is één ding wat we wel moeten toegeven: in het hoogseizoen hebben we ons totaal niet aan het begrote budget gehouden, en dat was maar goed ook. Toen de zomer aanbrak bleek het budget namelijk al snel niet toereikend te zijn om aan de vraag te voldoen. En dat is zonde, want in dat geval zou groei zonder twijfel geremd worden. Door juist op cost of sale te sturen, welke in samenspraak met Imkershop tot stand is gekomen, konden we het ons veroorloven om in sommige gevallen tot wel 3x over het budget heen te gaan, terwijl de cost of sale alsnog ónder de begrote waarde lag.

Imkershop

Geweldige hulp bij digitale ontwikkeling.

Samen met Envoker zijn we mooi op weg om onze beoogde doelstellingen te realiseren! Toen we voor het eerst kennis maakten met Envoker was ik eerlijk gezegd wat sceptisch, welke kansen waren er nog voor ons op het gebied van online advertising? Envoker wist dit goed zichtbaar te maken en overtuigde ons van hun kunnen. Inmiddels zijn we bijna een jaar samen op weg en kan ik zeggen dat Envoker ons geweldig helpt bij de verdere digitale ontwikkeling.

Chiel Versluijs

Chiel Versluijs CEO | Imkershop

Resultaat

Verdubbeling van omzet uit paid kanalen, tegen de vooraf begrote cost of sale

Hoewel het jaar nog niet voorbij is, liegen de resultaten er niet om. Over de periode januari – oktober is er, in vergelijking met het dezelfde periode een jaar eerder, een verdubbeling in omzet gerealiseerd door inzet van zowel Google Ads, Microsoft Advertising en Google Shopping.

Naast een verdubbeling van de omzet uit SEA, is er ook een groei van 40% gemeten in het totaal aantal gebruikers op de website over alle kanalen heen.

Hoewel het meeste gewicht van de omzet in Nederland lag en er een groei van 179% met SEA is gerealiseerd, is ook de groei in België erg tof om te zien met 531% groei in SEA omzet. De verovering van de imkerwereld in België is dus in volle gang!

Er zit wel een kanttekening aan deze resultaten, want het afgesproken budget is wel flink overschreden met een uitgave die 2x zoveel hoger ligt. Dit toont ook aan dat een begroting vooral als leidraad dient en niet als wet, anders zou de omzet aanmerkelijk lager zijn uitgevallen. Daarnaast heeft Covid-19 ook ongetwijfeld meegeholpen aan de behaalde resultaten. Men had immers meer tijd om hobby’s uit te oefenen, zoals bijenhouden. Desalniettemin is er een mooi resultaat behaald in een turbulent jaar en daar zijn we stiekem toch best trots op!

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL