Cases

Cases

Intentie-driven leadgeneratie

ontdek deze case
Halito!
Resultaten

Uitstekende prestaties

+50% Marketing qualified leads

Lead-
kwaliteit
Significant verhoogd

Visibiliteit Share of voice 80% gestegen

Halito!
Opdrachtgever

Ontwikkelaar van de beste software voor de event industrie

Sinds 2010 biedt Halito! event professionals ondersteuning bij de organisatie van events. Bedacht op een bierviltje in Utrecht, ontwikkeld in Antwerpen. Met de Halito! event software is het mogelijk om alle communicatie en handelingen omtrent een event vanuit één centrale plek te regelen.

Halito! focust zich op zowel de Belgische als de Nederlandse markt. Vanuit hun ervaring en kennis van beide markten begeleiden zij event professionals bij het inrichten van hun event communicatie om uiteindelijk een geslaagd event te realiseren.

Doelstelling

Verschuiving naar inbound sales

Halito! zag het aantal marketing qualified en sales qualified leads teruglopen. Daaruit ontstond er een behoefte om de leadgeneratie deels te verschuiven naar inbound sales.

De opdracht voor Envoker was dan ook duidelijk: zorgen voor kwalitatieve marketing qualified leads zodat de stroom aan potentiële klanten voor de salesafdeling vergroot zou worden. Enerzijds vanuit de korte termijn strategie, maar uiteraard ook voor de lange termijn.

Eleaz Wannee
Door onze grondige aanpak hebben we meer dan leads gegenereerd maar ook de samenwerking naar een hoger niveau getild.

Eleaz Wannee Online Marketeer

Aanpak

Plan voor de korte en lange termijn

Allereerst is er een plan opgemaakt voor op korte en lange termijn. Om ervoor te zorgen dat beide plannen naadloos op elkaar aansluiten, is er gekeken naar het totale plaatje om een goede synergie te realiseren tussen beide strategieën. Het doel van dit plan was om een deep-dive te doen in de zoekopdrachten van de potentiële klanten om te achterhalen waar Halito! op werd gevonden. Deze insights leverden waardevolle input op korte termijn voor een gerichte Google Ads campagne, maar ook voor de lange termijn strategie waar zoekmachine optimalisatie een groot aandeel in zal hebben.

Na een grondige analyse konden we op basis van de zoekintentie een nóg betere match realiseren tussen het zoekwoord en de zoekintentie. Op die manier konden we gerichte Google Ads campagnes opbouwen en informatie op de website beter laten aansluiten bij de verwachting(en) van de potentiële klanten.

Zoals eerder gezegd, hebben we op voorhand gekeken naar het totale plaatje en lag onze visie niet alleen op de quick wins voor de korte termijn. Om een gedegen strategie op lange termijn te realiseren, hebben we gekeken naar zaken zoals:

Herpositionering:
Er is gekeken naar het herpositioneren van Halito! om de menselijke kant te laten zien. Vanwege het feit dat de eventsoftware hun core business is, wordt Halito! al gauw als software weggezet. Maar zij zijn meer dan dat, ze fungeren ook als kennispartner en helpen klanten met het verbeteren van hun event.

Social media strategie:
Eén van de onderdelen om de herpositionering te verzenlijken is social media, want een gedegen social media strategie mocht niet ontbreken binnen dit geheel. Hierbij hebben we gekeken naar de verschillende fases van de customer journey van de potentiële klant. Met het See-Think-Do-Care model als basis zijn er verschillende contentclusters gerealiseerd. Het uiteindelijke doel was om meer brand awareness te creëren en via social media de menselijke kant te laten zien.

Zoekmachineoptimalisatie:
Om op lange termijn een groei te realiseren in de organische zichtbaarheid van Google Search hebben we mooie stappen gemaakt op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Daarnaast speelt dit ook in op een stukje verwachtingsmanagement waarbij de inhoud van de website beter aansluit bij de zoekintentie van de potentiële klant. Tot slot was er sprake van een hoge cost-per-click en waren de zoekvolumes aan de lage kant.

Door een betere match te realiseren tussen zoekwoorden, zoekintentie en inhoud van de website ontstaat er een betere kwaliteitsscore. Het gevolg hiervan is dat je cost-per-clicks zullen dalen omdat je relevante content aanbiedt. Dus ook in het kader van kosten efficiëntie is zoekmachine optimalisatie een belangrijke factor voor op lange termijn.

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Resultaat

50% meer qualified leads

Een jaar lang zijn er zoekwoorden gemonitord en steeds bijgestuurd op wat werkt en wat juist niet werkt. Dit om de kwaliteit van de marketing qualified leads zoveel mogelijk te verhogen en daarmee te richten op de kwalitatieve bezoekers op de pagina. Door een nóg betere match te realiseren tussen de zoekintenties van de potentiële bezoekers en de zoekwoorden is de kwaliteitsscore én positie in Google aanzienlijk toegenomen. Uiteindelijk hebben we 50% meer marketing qualified leads binnengehaald dan de beoogde target.  

De eerste stappen zijn gezet, echter zijn we er nog lang niet. Op basis van wat we het afgelopen jaar aan data hebben gezien, is dat we de diepte in moeten en niet zo zeer de breedte. Door meer de diepte in te gaan in klantinzichten kunnen we sneller anticiperen op de verwachtingen vanuit de (potentiële) klant om hen nóg beter te helpen.

Eén van die focuspunten voor 2020 is om ervoor te zorgen dat de website en marketingkanalen de potentiële klanten dusdanig van informatie voorzien dat ze antwoord krijgen op hun vragen. Hiermee kan het aantal marketing qualified leads wellicht afnemen, echter houdt je meer kwalitatieve marketing qualified leads over en is de kans op aantal wins voor sales aanzienlijk groter.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
SCROLL