Display Retargeting

Display Retargeting

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Remarketing

Remarketing houdt je doelgroep warm

Een eerste bezoek aan je webshop of website leidt meestal niet direct tot een conversie. Bij het grootste deel van je online bezoekers gaat er namelijk enige tijd overheen voordat men zover is. Daarom loont het om deze potentiële klanten in een later stadium opnieuw te benaderen met specifieke advertenties.

Doordat via internet veel informatie is te achterhalen over de bezoekers van jouw website, is het mogelijk om gericht te adverteren. Niet alleen aan de hand van de demografische gegevens die bekend zijn, maar ook op basis van het surfgedrag van mensen. Internetmarketingbureau Envoker weet alles van remarketing en retargeting en werkt actief aan het converteren van je leads en prospects.

Remarketing

Het inzetten van remarketing

Van geïnteresseerden die je webshop of website hebben bezocht, is het bijvoorbeeld eenvoudig om te zien welke pagina’s daarop door hen zijn bekeken.

Wanneer nog geen conversie heeft plaatsgevonden kan je deze prospects dan ook warm houden middels retargeting. Tijdens een remarketing campagne worden zij doelgericht geattendeerd op de producten of diensten waarvoor eerder belangstelling werd getoond. Dit gebeurt door middel remarketing display advertising op andere websites. Het doel ervan is uiteraard eerdere bezoekers alsnog te bewegen tot een conversie.

Remarketing verraadt voorkeuren

Voor het achterhalen van de voorkeuren van een potentiële klant om tot display remarketing te kunnen overgaan bestaan meerdere manieren. Ten eerste kan dit door het opslaan van cookies tijdens het websitebezoek. Een tweede methode is het plaatsen van remarketing tags op de afzonderlijke pagina’s van je shop of site. Dit codefragment wordt geïntegreerd in de html-tags op de website.

Het aanmaken van een dergelijke tag gebeurt in Google Ads. Wanneer je website is voorzien van dergelijke tags wordt informatie vastgelegd die content retargeting mogelijk maakt. Behalve de URL’s van de bezochte pagina’s, registreren de tags tevens de acties die een specifieke bezoeker heeft ondernomen. Al deze gegevens worden opgeslagen in remarketinglijsten en leveren cruciale informatie op voor het ontwikkelen van remarketing campagnes.

Remarketing
Subtiele retargeting

Subtiele retargeting werkt het best

Een gevaar dat bij remarketing display advertising op de loer ligt, is dat mensen keer op keer worden geconfronteerd met dezelfde advertentie van jouw webshop. Ze hebben in het recente verleden weliswaar een bepaald product bekeken, maar hen daar steeds aan herinneren middels remarketing via andere websites kan hen ook van je bedrijf vervreemden.

Zeker wanneer men niet bekend is met de techniek die voor een dergelijke volgactie verantwoordelijk is. Om te voorkomen dat je campagne een averechts effect heeft, wordt met frequency caps aangegeven hoe vaak een advertentie in een bepaald tijdsbestek aan dezelfde persoon mag worden getoond. Ook wanneer een product of dienst al is afgenomen, is het natuurlijk onverstandig om er met retargeting opnieuw de aandacht op te vestigen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Google Display Netwerk

Een ingenieus hulpmiddel bij adverteren is het Google Display Network. Hiermee kan je internetgebruikers relevante advertenties laten zien van producten of diensten waarnaar ze nog niet actief hebben gezocht. Dit netwerk zorgt voor je remarketing display advertising en neemt dus een voorsprong op de eigenlijke display remarketing. Je kunt er een brede audience target strategie mee opzetten op basis van de algemene doelgroepgegevens uit je remarketinglijsten.

Overigens biedt het Display Netwerk ook mogelijkheden voor daadwerkelijke retargeting en kan je er mensen dus tevens mee herinneren aan een dienst of product waarin zij eerder interesse hadden. Daarnaast is het geschikt voor automatische targeting. Ook hiervoor gebruik je de remarketinglijsten die op basis van webshopbezoeken zijn opgesteld. Met het Google Display Netwerk kan je onder meer video-advertenties, beeldadvertenties en Gmail-advertenties laten weergeven.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Retargeting
Envoker

Remarketing uitrollen met Envoker

Content retargeting is een uitstekend hulpmiddel om je doelgroep te vinden en je klantenkring uit te breiden. Er komt echter wel wat kijken bij het succesvol inzetten ervan. Voor het beste resultaat is het dan ook aan te raden om de uitwerking en implementatie van retargeting over te laten aan een marketeer van Envoker.

Wij kunnen je campagne bijvoorbeeld ondersteunen door een ad group met meerdere advertenties gericht op dezelfde doelgroep te ontwikkelen en betrekken ook je social media in onze strategie. Bovendien zijn onze marketingspecialisten Google Partners, wat betekent dat ze gecertificeerd zijn door Google en uitgebreide Google Ads-expertise en -vaardigheden hebben. Dankzij Envoker is je remarketing van het hoogste niveau en leid je leads, prospects, geïnteresseerden en potentiële klanten terug naar je webshop.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin. Lees verder

Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder
Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder

Iedereen die wel eens in zijn Analytics is gedoken om te zien waar de conversies vandaan komen valt al snel iets op: direct verkeer. Dit ‘kanaal’ heeft normaliter een aande ... Lees verder

Conversie tracking: meten is weten… toch?
Conversie tracking: meten is weten… toch?

Welkom in de wondere wereld van attributie! In deze blog nemen we je mee in de verschillende attributiemodellen die Google Analytics beschikbaar stelt om een beter beeld te kri ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor