Youtube Adverteren

Youtube Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgericht

YouTube Adverteren

Adverteren op YouTube is een uitstekende manier om bekendheid te geven aan je bedrijf, organisatie, product of dienst. Het biedt diverse opties voor reclamemaken, variërend van video’s tot banners. 

YouTube is verreweg het grootste videoplatform op internet. Elke maand zijn op de website een miljard bezoekers actief en wordt voor ruim zes miljard uur aan video’s bekeken. Daarnaast is YouTube na Google tevens de grootste zoekmachine, terwijl het tegelijkertijd ook tot de social media kan worden gerekend.

Met de juiste strategie en video-content kun je een resultaatgerichte video-campagne opbouwen om zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken via YouTube adverteren.

YouTube Adverteren

voordelen van YouTube
Met zoveel bereik en functies is YouTube-advertising een lonende en essentiële vorm van adverteren, die zich leent voor tal van ondernemingen. Een van de voordelen van YouTube is dat je nauwkeurig kunt afstemmen aan wie je display advertenties worden weergegeven. Via YouTube adverteren richt je je dus eenvoudig tot je doelgroep of een segment daarvan. Daardoor kun je de gewenste doelgroep bereiken, ook als je een lokale, regionale of heel specifieke afzetmarkt hebt.
Daarnaast kan YouTube het koopgedrag beïnvloeden door met de juiste content op het juiste moment je doelgroep te bereiken. Tijdens het bekijken van een YouTube-video zijn kijkers direct verbonden met inhoud, en dit is de beste tijd om het publiek te targeten. Als de kijkers uw advertentie bekijken, is de kans groot dat ze volledig betrokken zijn en enige interesse in uw merk zullen tonen.

Diverse manieren van YouTube adverteren

Bij adverteren via YouTube heb je de keuze uit meerdere opties, waaronder TrueView instream advertenties, video discovery en bumper ads. Instream adverteren betekent dat je video advertentie voor, na, tijdens en tussen andere YouTube-video’s door wordt getoond. Mensen kunnen de advertentie na vijf seconden weg klikken, en als ondernemer krijg je pas te maken met kosten adverteren op YouTube indien de advertentie langer wordt afgespeeld. Instream advertenties werken overigens ook op websites en apps van YouTube-partners.

Datzelfde geldt voor video discovery ads. Dit zijn videoadvertenties die in de zijbalk tussen gerelateerde video’s, in de zoekresultaten op YouTube en op de YouTube-startpagina staan. Bumperadvertenties worden net als instream ads tussen video’s weergegeven, maar duren maximaal zes seconden en kunnen niet worden overgeslagen.

 

YouTube Adverteren

De mogelijkheden

Wat nog meer kan met YouTube
Mocht je niet over de middelen beschikken om opnieuw video's te maken om mee te adverteren, kun je gebruik maken van een nieuwe tool genaamd YouTube Builder. Het kan je helpen om creatieve YouTube-advertenties te maken en simuleert dynamische bronnen van je bedrijf. Denk hierbij aan video's, teksten of foto's. Dit kun je vervolgens ook bewerken en personaliseren op basis van je strategische doelstellingen. Tenslotte is het mogelijk om de advertenties volledig te integreren met Google Ads.
Uiteraard wil je inzichtelijk hebben wat je inspanningen op het gebied van YouTube adverteren hebben opgeleverd. Om je campagnes en bijbehorende advertenties te evalueren, kun je via YouTube-statistieken de prestaties raadplegen. Je krijgt inzicht in de interesses van je publiek, aantal klikken, weergaven, betrokkenheid, frequentie en het bereik. De praktijk laat zien dat de meeste mensen een advertentie niet volledig afkijken. Hier heeft YouTube ook op ingespeeld door een functie toe te voegen die laat zien tot hoever de advertentie wordt bekeken. Deze insights kunnen van grote waarde zijn bij het bijwerken of herdefiniëren van de strategie.
 
DRIVEN BY PERFORMANCE

YouTube adverteren heeft veel voordelen

Er zijn diverse andere voordelen verbonden aan adverteren op YouTube. Een van de grootste is de mogelijkheid tot gedetailleerde targeting van je doelgroep. Je kunt je potentiële klanten via Google Analytics selecteren op zaken als geslacht, locatie, leeftijd, kijk- en zoekgeschiedenis en interesses. Echter is er ook een mogelijkheid om remarketing in te zetten door Google Ads te koppelen aan YouTube. Zo kun je een lijst genereren met gebruikers die op je kanaal hebben geabboneerd, je video's hebben bekeken en geliked of één van je YouTube-advertenties hebben gezien. Zo kun je hen gemakkelijk targeten met gepersonaliseerde inhoud en advertenties op andere platforms in het Google Display Netwerk.

Met een breed bereik, mogelijkheden op het gebied van doelgroeptargeting, het effect op aankoopbeslissingen en de analyses die je uit YouTube kunt halen, is het een interessant platform om op te adverteren. Door de juiste video-content aan te bieden in de juiste fase van de klantreis en een gedegen strategie, is de kans groter op een succesvolle inzet van je YouTube campagnes. 

YouTube Adverteren
Envoker

Hulp bij adverteren op YouTube

YouTube adverteren is geschikt voor grote en kleine bedrijven en organisaties. En je kunt er meteen mee beginnen. De enige voorwaarden die worden gesteld zijn dat je een account bij Google AdWords en een of meer YouTube kanalen hebt. Wanneer je beide aan elkaar koppelt, heb je de basis voor YouTube adverteren al gelegd. Het maken van een reclamevideo en het selecteren van je doelgroepen moet dan echter nog wel gebeuren.

Om een succesvolle campagne rond YouTube-advertising op te zetten, kan je gebruikmaken van de kennis en ervaring van online marketingbureau Envoker. Dankzij een persoonlijke marketeer werk je samen met een professional die past bij jouw doelstellingen en weet wat jouw bedrijf nodig heeft bij adverteren op YouTube. Wil je meer weten over YouTube adverteren? Neem dan contact op met Envoker.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin. Lees verder

CRO: Hoe je een heuristische analyse van een website uitvoert in 5 stappen
CRO: Hoe je een heuristische analyse van een website uitvoert in 5 stappen

Als eigenaar van een website of webshop wil je zoveel mogelijk bezoekers op je platform hebben die jouw producten of diensten zien.. Maar wat doe je als je voldoende bezoekers ... Lees verder

Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals
Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals

In 2021 komt Google met een nieuwe update voor het algoritme, waarmee de techniek van een website meer gewicht krijgt bij het bepalen van je positie in Google. Specifiek gaat h ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL