Youtube Adverteren

Youtube Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

YouTube Adverteren

Eindeloze mogelijkheden en wereldwijd bereik

Adverteren op YouTube is een uitstekende manier om bekendheid te geven aan je bedrijf, organisatie, product of dienst. Het biedt diverse opties voor reclamemaken, variërend van video’s tot banners. Vanzelfsprekend zijn er aan adverteren via YouTube kosten verbonden, maar deze heb je helemaal zelf in de hand.

YouTube is verreweg het grootste videoplatform op internet. Elke maand zijn op de website een miljard bezoekers actief en wordt voor ruim zes miljard uur aan video’s bekeken. Daarnaast is YouTube na Google tevens de grootste zoekmachine, terwijl het tegelijkertijd ook tot de social media kan worden gerekend.

Bij Envoker werken professionele marketeers die je helpen met video adverteren, waarbij de YouTube adverteren kosten zo laag mogelijk worden gehouden.

Waarom

Adverteren op YouTube is belangrijk

Met zoveel bereik en functies is YouTube-advertising een lonende en essentiële vorm van adverteren, die zich leent voor tal van ondernemingen. Een van de voordelen van YouTube is dat je nauwkeurig kunt afstemmen aan wie je display advertenties worden weergegeven. Via YouTube adverteren richt je je dus eenvoudig tot je doelgroep of een segment daarvan. Daardoor bereik je altijd de juiste mensen, ook als je een lokale, regionale of heel specifieke afzetmarkt hebt.

Diverse manieren van YouTube adverteren

Bij adverteren via YouTube heb je de keuze uit meerdere opties, waaronder TrueView instream advertenties, video discovery en bumper ads. Instream adverteren betekent dat je video advertentie voor, na, tijdens en tussen andere YouTube-video’s door wordt getoond. Mensen kunnen de advertentie na vijf seconden weg klikken, en als ondernemer krijg je pas te maken met kosten adverteren op YouTube indien de advertentie langer wordt afgespeeld. Instream advertenties werken overigens ook op websites en apps van YouTube-partners.

Datzelfde geldt voor video discovery ads. Dit zijn videoadvertenties die in de zijbalk tussen gerelateerde video’s, in de zoekresultaten op YouTube en op de YouTube-startpagina staan. Bumperadvertenties worden net als instream ads tussen video’s weergegeven, maar duren maximaal zes seconden en kunnen niet worden overgeslagen.

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
YouTube Adverteren
Wat kost het?

Kosten adverteren YouTube

Voor de kosten hoef je het adverteren op YouTube niet te laten. Omdat je voor YouTube instream advertentievideo’s pas betaalt na vijf seconden, bereik je hier met de eerste seconden zelfs gratis kijkers mee. Bij video discovery ads wordt een cpv cost per view gehanteerd en moet de kijker jouw video dus aanklikken.

Het advertentieprogramma rekent pas een cost-per-view wanneer men er 30 seconden van heeft bekeken of binnen die tijd op de CTA-overlay, banner of advertentie klikt. Voor een YouTube-advertentie betaal je per weergave 5 tot 30 cent. Wat je in totaal kwijt bent aan YouTube adverteren bepaal je echter zelf. Je kan namelijk instellen hoe hoog het bedrag is dat je wilt betalen. De meeste lokaal en regionaal opererende bedrijven betalen voor adverteren YouTube kosten van niet meer dan tien euro per dag.

DRIVEN BY PERFORMANCE

YouTube adverteren heeft veel voordelen

Behalve dat je geen omvangrijk reclamebudget hoeft te hebben, zijn er nog diverse andere voordelen verbonden aan adverteren op YouTube. Een van de grootste is de mogelijkheid tot gedetailleerde targeting van je doelgroep. Je kunt je potentiële klanten via Google Analytics selecteren op zaken als geslacht, locatie, leeftijd, kijk- en zoekgeschiedenis en interesses. Het onderwerp van een YouTube video speelt ook mee,

waardoor een advertentie veelal daarbij aansluit en je dus een relevante kijkersgroep bereikt. Dit is een groot verschil met adverteren in en op andere media, zoals tijdschriften, radio en televisie. Hiermee kan je tot op zekere hoogte aansturen op doelgroepbereik, maar uiteindelijk moet je maar afwachten of je advertentie daar ook echt aankomt. Vergeleken met adverteren op YouTube kosten dergelijke traditionele manieren van reclamemaken bovendien beduidend meer.

YouTube Adverteren
Envoker

Hulp bij adverteren op YouTube

YouTube adverteren is geschikt voor grote en kleine bedrijven en organisaties. En je kunt er meteen mee beginnen. De enige voorwaarden die worden gesteld zijn dat je een account bij Google AdWords en een of meer YouTube kanalen hebt. Wanneer je beide aan elkaar koppelt, heb je de basis voor YouTube adverteren al gelegd. Het maken van een reclamevideo en het selecteren van je doelgroepen moet dan echter nog wel gebeuren.

Om een succesvolle campagne rond YouTube-advertising op te zetten, kan je gebruikmaken van de kennis en ervaring van online marketingbureau Envoker. Dankzij een persoonlijke marketeer werk je samen met een professional die past bij jouw doelstellingen en weet wat jouw bedrijf nodig heeft bij adverteren op YouTube. Wil je meer weten over YouTube adverteren? Neem dan contact op met Envoker.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin. Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Van Mele
Connections
Ricoh Document Center
Bloovi
Pak Aanhangwagens
Pier 7
Nilsson
Wellens Men
NetworkApp
Yd Nordic House
Cleanmastershop
Sentia
Rabeko Zero Sauzen
Vinetiq
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel
Novid
Elephant
Medisol
Dr. Feriduni
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Decovry
Dakenshop
Mojo Design
Halito
Largo
Bosch Car Service
Witti Group
Eponym
KonseptS
Klok'uus
Auto Poppe
Bushcraftshop
Thermaalbad Arcen
NeaPharma
Imkershop
Roompot Business