Youtube Adverteren

Youtube Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

YouTube Adverteren

Eindeloze mogelijkheden en wereldwijd bereik

Adverteren op YouTube is een uitstekende manier om bekendheid te geven aan je bedrijf, organisatie, product of dienst. Het biedt diverse opties voor reclamemaken, variërend van video’s tot banners. Vanzelfsprekend zijn er aan adverteren via YouTube kosten verbonden, maar deze heb je helemaal zelf in de hand.

YouTube is verreweg het grootste videoplatform op internet. Elke maand zijn op de website een miljard bezoekers actief en wordt voor ruim zes miljard uur aan video’s bekeken. Daarnaast is YouTube na Google tevens de grootste zoekmachine, terwijl het tegelijkertijd ook tot de social media kan worden gerekend.

Bij Envoker werken professionele marketeers die je helpen met video adverteren, waarbij de YouTube adverteren kosten zo laag mogelijk worden gehouden.

Waarom

Adverteren op YouTube is belangrijk

Met zoveel bereik en functies is YouTube-advertising een lonende en essentiële vorm van adverteren, die zich leent voor tal van ondernemingen. Een van de voordelen van YouTube is dat je nauwkeurig kunt afstemmen aan wie je display advertenties worden weergegeven. Via YouTube adverteren richt je je dus eenvoudig tot je doelgroep of een segment daarvan. Daardoor bereik je altijd de juiste mensen, ook als je een lokale, regionale of heel specifieke afzetmarkt hebt.

Diverse manieren van YouTube adverteren

Bij adverteren via YouTube heb je de keuze uit meerdere opties, waaronder TrueView instream advertenties, video discovery en bumper ads. Instream adverteren betekent dat je video advertentie voor, na, tijdens en tussen andere YouTube-video’s door wordt getoond. Mensen kunnen de advertentie na vijf seconden weg klikken, en als ondernemer krijg je pas te maken met kosten adverteren op YouTube indien de advertentie langer wordt afgespeeld. Instream advertenties werken overigens ook op websites en apps van YouTube-partners.

Datzelfde geldt voor video discovery ads. Dit zijn videoadvertenties die in de zijbalk tussen gerelateerde video’s, in de zoekresultaten op YouTube en op de YouTube-startpagina staan. Bumperadvertenties worden net als instream ads tussen video’s weergegeven, maar duren maximaal zes seconden en kunnen niet worden overgeslagen.

YouTube Adverteren
Wat kost het?

Kosten adverteren YouTube

Voor de kosten hoef je het adverteren op YouTube niet te laten. Omdat je voor YouTube instream advertentievideo’s pas betaalt na vijf seconden, bereik je hier met de eerste seconden zelfs gratis kijkers mee. Bij video discovery ads wordt een cpv cost per view gehanteerd en moet de kijker jouw video dus aanklikken.

Het advertentieprogramma rekent pas een cost-per-view wanneer men er 30 seconden van heeft bekeken of binnen die tijd op de CTA-overlay, banner of advertentie klikt. Voor een YouTube-advertentie betaal je per weergave 5 tot 30 cent. Wat je in totaal kwijt bent aan YouTube adverteren bepaal je echter zelf. Je kan namelijk instellen hoe hoog het bedrag is dat je wilt betalen. De meeste lokaal en regionaal opererende bedrijven betalen voor adverteren YouTube kosten van niet meer dan tien euro per dag.

DRIVEN BY PERFORMANCE

YouTube adverteren heeft veel voordelen

Behalve dat je geen omvangrijk reclamebudget hoeft te hebben, zijn er nog diverse andere voordelen verbonden aan adverteren op YouTube. Een van de grootste is de mogelijkheid tot gedetailleerde targeting van je doelgroep. Je kunt je potentiële klanten via Google Analytics selecteren op zaken als geslacht, locatie, leeftijd, kijk- en zoekgeschiedenis en interesses. Het onderwerp van een YouTube video speelt ook mee,

waardoor een advertentie veelal daarbij aansluit en je dus een relevante kijkersgroep bereikt. Dit is een groot verschil met adverteren in en op andere media, zoals tijdschriften, radio en televisie. Hiermee kan je tot op zekere hoogte aansturen op doelgroepbereik, maar uiteindelijk moet je maar afwachten of je advertentie daar ook echt aankomt. Vergeleken met adverteren op YouTube kosten dergelijke traditionele manieren van reclamemaken bovendien beduidend meer.

YouTube Adverteren
Envoker

Hulp bij adverteren op YouTube

YouTube adverteren is geschikt voor grote en kleine bedrijven en organisaties. En je kunt er meteen mee beginnen. De enige voorwaarden die worden gesteld zijn dat je een account bij Google AdWords en een of meer YouTube kanalen hebt. Wanneer je beide aan elkaar koppelt, heb je de basis voor YouTube adverteren al gelegd. Het maken van een reclamevideo en het selecteren van je doelgroepen moet dan echter nog wel gebeuren.

Om een succesvolle campagne rond YouTube-advertising op te zetten, kan je gebruikmaken van de kennis en ervaring van online marketingbureau Envoker. Dankzij een persoonlijke marketeer werk je samen met een professional die past bij jouw doelstellingen en weet wat jouw bedrijf nodig heeft bij adverteren op YouTube. Wil je meer weten over YouTube adverteren? Neem dan contact op met Envoker.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin. Lees verder

Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder
Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder

Iedereen die wel eens in zijn Analytics is gedoken om te zien waar de conversies vandaan komen valt al snel iets op: direct verkeer. Dit ‘kanaal’ heeft normaliter een aande ... Lees verder

Conversie tracking: meten is weten… toch?
Conversie tracking: meten is weten… toch?

Welkom in de wondere wereld van attributie! In deze blog nemen we je mee in de verschillende attributiemodellen die Google Analytics beschikbaar stelt om een beter beeld te kri ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor