Youtube Adverteren

Youtube Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

YouTube Adverteren

Eindeloze mogelijkheden en wereldwijd bereik

Adverteren op YouTube is een uitstekende manier om bekendheid te geven aan je bedrijf, organisatie, product of dienst. Het biedt diverse opties voor reclamemaken, variërend van video’s tot banners. Vanzelfsprekend zijn er aan adverteren via YouTube kosten verbonden, maar deze heb je helemaal zelf in de hand.

YouTube is verreweg het grootste videoplatform op internet. Elke maand zijn op de website een miljard bezoekers actief en wordt voor ruim zes miljard uur aan video’s bekeken. Daarnaast is YouTube na Google tevens de grootste zoekmachine, terwijl het tegelijkertijd ook tot de social media kan worden gerekend.

Bij Envoker werken professionele marketeers die je helpen met video adverteren, waarbij de YouTube adverteren kosten zo laag mogelijk worden gehouden.

Waarom

Adverteren op YouTube is belangrijk

Met zoveel bereik en functies is YouTube-advertising een lonende en essentiële vorm van adverteren, die zich leent voor tal van ondernemingen. Een van de voordelen van YouTube is dat je nauwkeurig kunt afstemmen aan wie je display advertenties worden weergegeven. Via YouTube adverteren richt je je dus eenvoudig tot je doelgroep of een segment daarvan. Daardoor bereik je altijd de juiste mensen, ook als je een lokale, regionale of heel specifieke afzetmarkt hebt.

Diverse manieren van YouTube adverteren

Bij adverteren via YouTube heb je de keuze uit meerdere opties, waaronder TrueView instream advertenties, video discovery en bumper ads. Instream adverteren betekent dat je video advertentie voor, na, tijdens en tussen andere YouTube-video’s door wordt getoond. Mensen kunnen de advertentie na vijf seconden weg klikken, en als ondernemer krijg je pas te maken met kosten adverteren op YouTube indien de advertentie langer wordt afgespeeld. Instream advertenties werken overigens ook op websites en apps van YouTube-partners.

Datzelfde geldt voor video discovery ads. Dit zijn videoadvertenties die in de zijbalk tussen gerelateerde video’s, in de zoekresultaten op YouTube en op de YouTube-startpagina staan. Bumperadvertenties worden net als instream ads tussen video’s weergegeven, maar duren maximaal zes seconden en kunnen niet worden overgeslagen.

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart
YouTube Adverteren
Wat kost het?

Kosten adverteren YouTube

Voor de kosten hoef je het adverteren op YouTube niet te laten. Omdat je voor YouTube instream advertentievideo’s pas betaalt na vijf seconden, bereik je hier met de eerste seconden zelfs gratis kijkers mee. Bij video discovery ads wordt een cpv cost per view gehanteerd en moet de kijker jouw video dus aanklikken.

Het advertentieprogramma rekent pas een cost-per-view wanneer men er 30 seconden van heeft bekeken of binnen die tijd op de CTA-overlay, banner of advertentie klikt. Voor een YouTube-advertentie betaal je per weergave 5 tot 30 cent. Wat je in totaal kwijt bent aan YouTube adverteren bepaal je echter zelf. Je kan namelijk instellen hoe hoog het bedrag is dat je wilt betalen. De meeste lokaal en regionaal opererende bedrijven betalen voor adverteren YouTube kosten van niet meer dan tien euro per dag.

DRIVEN BY PERFORMANCE

YouTube adverteren heeft veel voordelen

Behalve dat je geen omvangrijk reclamebudget hoeft te hebben, zijn er nog diverse andere voordelen verbonden aan adverteren op YouTube. Een van de grootste is de mogelijkheid tot gedetailleerde targeting van je doelgroep. Je kunt je potentiële klanten via Google Analytics selecteren op zaken als geslacht, locatie, leeftijd, kijk- en zoekgeschiedenis en interesses. Het onderwerp van een YouTube video speelt ook mee,

waardoor een advertentie veelal daarbij aansluit en je dus een relevante kijkersgroep bereikt. Dit is een groot verschil met adverteren in en op andere media, zoals tijdschriften, radio en televisie. Hiermee kan je tot op zekere hoogte aansturen op doelgroepbereik, maar uiteindelijk moet je maar afwachten of je advertentie daar ook echt aankomt. Vergeleken met adverteren op YouTube kosten dergelijke traditionele manieren van reclamemaken bovendien beduidend meer.

YouTube Adverteren
Envoker

Hulp bij adverteren op YouTube

YouTube adverteren is geschikt voor grote en kleine bedrijven en organisaties. En je kunt er meteen mee beginnen. De enige voorwaarden die worden gesteld zijn dat je een account bij Google AdWords en een of meer YouTube kanalen hebt. Wanneer je beide aan elkaar koppelt, heb je de basis voor YouTube adverteren al gelegd. Het maken van een reclamevideo en het selecteren van je doelgroepen moet dan echter nog wel gebeuren.

Om een succesvolle campagne rond YouTube-advertising op te zetten, kan je gebruikmaken van de kennis en ervaring van online marketingbureau Envoker. Dankzij een persoonlijke marketeer werk je samen met een professional die past bij jouw doelstellingen en weet wat jouw bedrijf nodig heeft bij adverteren op YouTube. Wil je meer weten over YouTube adverteren? Neem dan contact op met Envoker.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder