Google Shopping

Google Shopping

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Google Shopping

Adverteren op Google Shopping

Als je wilt adverteren in Google staan er verschillende mogelijkheden tot je beschikking. De bekendste daarvan is het laten tonen van de link naar je webshop of website boven de organische zoekresultaten.

Behalve deze vorm van Google-adverteren kan je ook kiezen voor Google Shopping advertenties. Adverteren via Google Shopping ligt qua opzet in het verlengde van de meer traditionele beeldreclames. De online marketingexperts van Envoker helpen je bij het creëren van de perfecte advertenties en het opzetten van een succesvolle Google Shopping campagne.

Uitleg en hoe werkt het?

Google Shopping

In plaats van met een link voorzien van een meta description adverteer je in Google Shopping namelijk met een afbeelding. Eronder staat een korte omschrijving waarvan de lengte vergelijkbaar is met die van een meta title, gevolgd door de prijs en een directe link naar het getoonde product.

Afhankelijk van de wensen van de adverteerder wordt aanvullende informatie geplaatst, zoals ‘gratis verzending’ of een reviewscore. Internetgebruikers op zoek naar een bepaald product krijgen bij het intypen van relevante zoekopdrachten aanbiedingen en advertenties te zien die ermee overeenkomen. Net als bij de reguliere Google-zoekmachine staan de advertenties boven de organische zoekresultaten. Een belangrijk verschil is evenwel dat bij adverteren in Google Shopping mede gebruik wordt gemaakt van de gegevens uit de productfeed die door de adverteerder is opgesteld.

Voor- en nadelen adverteren Google Shopping

Zowel voor webshopeigenaren als hun bezoekers zijn er diverse voordelen verbonden aan Google Shopping adverteren. Potentiële klanten kunnen bijvoorbeeld eenvoudig en doelgericht de producten waarin ze interesse hebben met elkaar vergelijken. Het overzichtelijk naast elkaar plaatsen van de beeldadvertenties zorgt ervoor dat aankopen en de daaraan voorafgaande besluitvormingsprocessen tevens sneller verlopen.

Een voordeel voor de via Google Shopping campagnes adverterende webshops is dat geïnteresseerde klanten direct een indruk krijgen van hoe een product eruitziet en wat de prijs is. Vooral dit laatste kan voor de webshopeigenaar juist een nadeel zijn, omdat veel mensen nu eenmaal geneigd zijn om bij hun eerste selectie uit te gaan van de laagste prijs.

Verder maakt de adverteerder natuurlijk kosten voor een Shopping advertentie. Per klik op je advertentie betaal je een bepaald bedrag, dat wordt afgetrokken van het dagbudget dat je hebt ingesteld. Als dit is bereikt, wordt je advertentie die dag niet meer getoond.

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen
Google Shopping
Google Shopping

Hoe adverteer ik op Google Shopping?

Om te adverteren via Google Shopping moet je zoals vermeld een shopping feed aanmaken van de producten die je wilt promoten en deze data uploaden. Daartoe dien je de beschikking te hebben over een Google Ads account, alsmede een Merchant Center account bij Google.

Google Ads is de service waarmee online advertentiecampagnes kunnen worden opgezet op aan Google gelieerde websites. Via het Google Merchant account kan je product- en webshopgegevens uploaden naar Google. Deze worden vervolgens toegankelijk voor de Google-diensten die je voor je promotieactiviteiten inzet. Middels Google Analytics krijg je per Google Shopping campagne inzicht in de resultaten ervan. Zo zie je hoe effectief je advertenties zijn en kun je deze waar nodig aanpassen. Het optimaliseren van je campagne is trouwens iets wat regelmatig moet gebeuren.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren Google Shopping

Er komt dus wel wat werk kijken bij het ontwikkelen van succesvolle Shopping advertenties. Daarnaast kan het bovendien geen kwaad om enige kennis te hebben van online marketing. Wij kunnen ons voorstellen dat je als webshopeigenaar bij je advertentiecampagne liever het zekere voor het onzekere neemt en een expert inschakelt. Op zoek naar een grotere klantenkring, een bepaalde doelgroep of gewoon betere verkoopresultaten helpen wij graag.

Wij nemen onze klanten werk uit handen en creëren informatieve en concurrerende advertenties voor ze via Google Merchant Center en Google Ads. De behaalde resultaten worden nauwgezet gevolgd, zodat we de campagne kunnen bijstellen en ervoor te zorgen dat je webshop meer rendement oplevert. Neem contact op met ons als je winstgevend wilt adverteren bij Google Shopping.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder