Google Shopping

Google Shopping

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Google Shopping

Adverteren op Google Shopping

Als je wilt adverteren in Google staan er verschillende mogelijkheden tot je beschikking. De bekendste daarvan is het laten tonen van de link naar je webshop of website boven de organische zoekresultaten.

Behalve deze vorm van Google-adverteren kan je ook kiezen voor Google Shopping advertenties. Adverteren via Google Shopping ligt qua opzet in het verlengde van de meer traditionele beeldreclames. De online marketingexperts van Envoker helpen je bij het creëren van de perfecte advertenties en het opzetten van een succesvolle Google Shopping campagne.

Uitleg en hoe werkt het?

Google Shopping

In plaats van met een link voorzien van een meta description adverteer je in Google Shopping namelijk met een afbeelding. Eronder staat een korte omschrijving waarvan de lengte vergelijkbaar is met die van een meta title, gevolgd door de prijs en een directe link naar het getoonde product.

Afhankelijk van de wensen van de adverteerder wordt aanvullende informatie geplaatst, zoals ‘gratis verzending’ of een reviewscore. Internetgebruikers op zoek naar een bepaald product krijgen bij het intypen van relevante zoekopdrachten aanbiedingen en advertenties te zien die ermee overeenkomen. Net als bij de reguliere Google-zoekmachine staan de advertenties boven de organische zoekresultaten. Een belangrijk verschil is evenwel dat bij adverteren in Google Shopping mede gebruik wordt gemaakt van de gegevens uit de productfeed die door de adverteerder is opgesteld.

Voor- en nadelen adverteren Google Shopping

Zowel voor webshopeigenaren als hun bezoekers zijn er diverse voordelen verbonden aan Google Shopping adverteren. Potentiële klanten kunnen bijvoorbeeld eenvoudig en doelgericht de producten waarin ze interesse hebben met elkaar vergelijken. Het overzichtelijk naast elkaar plaatsen van de beeldadvertenties zorgt ervoor dat aankopen en de daaraan voorafgaande besluitvormingsprocessen tevens sneller verlopen.

Een voordeel voor de via Google Shopping campagnes adverterende webshops is dat geïnteresseerde klanten direct een indruk krijgen van hoe een product eruitziet en wat de prijs is. Vooral dit laatste kan voor de webshopeigenaar juist een nadeel zijn, omdat veel mensen nu eenmaal geneigd zijn om bij hun eerste selectie uit te gaan van de laagste prijs.

Verder maakt de adverteerder natuurlijk kosten voor een Shopping advertentie. Per klik op je advertentie betaal je een bepaald bedrag, dat wordt afgetrokken van het dagbudget dat je hebt ingesteld. Als dit is bereikt, wordt je advertentie die dag niet meer getoond.

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Google Shopping
Google Shopping

Hoe adverteer ik op Google Shopping?

Om te adverteren via Google Shopping moet je zoals vermeld een shopping feed aanmaken van de producten die je wilt promoten en deze data uploaden. Daartoe dien je de beschikking te hebben over een Google Ads account, alsmede een Merchant Center account bij Google.

Google Ads is de service waarmee online advertentiecampagnes kunnen worden opgezet op aan Google gelieerde websites. Via het Google Merchant account kan je product- en webshopgegevens uploaden naar Google. Deze worden vervolgens toegankelijk voor de Google-diensten die je voor je promotieactiviteiten inzet. Middels Google Analytics krijg je per Google Shopping campagne inzicht in de resultaten ervan. Zo zie je hoe effectief je advertenties zijn en kun je deze waar nodig aanpassen. Het optimaliseren van je campagne is trouwens iets wat regelmatig moet gebeuren.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren Google Shopping

Er komt dus wel wat werk kijken bij het ontwikkelen van succesvolle Shopping advertenties. Daarnaast kan het bovendien geen kwaad om enige kennis te hebben van online marketing. Wij kunnen ons voorstellen dat je als webshopeigenaar bij je advertentiecampagne liever het zekere voor het onzekere neemt en een expert inschakelt. Op zoek naar een grotere klantenkring, een bepaalde doelgroep of gewoon betere verkoopresultaten helpen wij graag.

Wij nemen onze klanten werk uit handen en creëren informatieve en concurrerende advertenties voor ze via Google Merchant Center en Google Ads. De behaalde resultaten worden nauwgezet gevolgd, zodat we de campagne kunnen bijstellen en ervoor te zorgen dat je webshop meer rendement oplevert. Neem contact op met ons als je winstgevend wilt adverteren bij Google Shopping.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ... Lees verder

4 Google Ads Scripts die het leven makkelijker maken
4 Google Ads Scripts die het leven makkelijker maken

Scripts zijn een handig hulpmiddel tijdens het onderhouden van advertising accounts. Ze genereren rapporten, sturen alerts en doen zelfs bodaanpassingen.  Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Ricoh Document Center
Eponym
Connections
Klok'uus
Pak Aanhangwagens
Largo
Witti Group
Bloovi
Yd Nordic House
Medisol
Auto Poppe
Pier 7
Mojo Design
Halito
Dakenshop
Verhuurwinkel
Aanhangwagens XXL West-Brabant
NetworkApp
Vinetiq
NeaPharma
Sentia
Bushcraftshop
Nilsson
Wellens Men
Roompot Vakanties
Cleanmastershop
Rabeko Zero Sauzen
Van Mele
Bosch Car Service
Dr. Feriduni
KonseptS
Imkershop
Decovry
Roompot Business
Elephant
Novid
Thermaalbad Arcen