Google Shopping

Google Shopping

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Google Shopping

Als je wilt adverteren in Google zijn er verschillende mogelijkheden om je product of dienst onder de aandacht te brengen. De bekendste daarvan is het vertonen van de tekstadvertenties die worden vertoond boven de organische zoekresultaten.

Behalve deze vorm van Google adverteren kan je ook kiezen voor Google Shopping advertenties. Adverteren via Google shopping ligt qua opzet in het verlengde van de meer traditionele beeldreclames. Met deze vorm van adverteren presteren de Shopping advertenties een product die de gebruiker direct naar het artikel brengt.

HOE HET WERKT

Google Shopping

In tegenstelling tot de reguliere tekstadvertenties van Google Ads, laten Shopping-advertenties afbeeldingen zien met aanvullende informatie over een specifiek product. Wanneer een consument op een Shopping-advertentie klikt, wordt diegene rechtstreeks naar de productpagina geleid. Bij een klik op de advertentie komt de internetgebruiker ook direct op de productpagina terecht. Net als bij de reguliere Google-zoekmachine staan de advertenties boven de organische zoekresultaten.

Verder maakt de adverteerder natuurlijk kosten voor een Shopping advertentie. Net als bij reguliere tekstadvertenties van Google, betaalt de adverteerder alleen wanneer iemand op een Google Shopping-advertentie klikt. Per klik op je advertentie betaal je een bepaald bedrag, dat wordt afgetrokken van het dagbudget dat je hebt ingesteld.

Voor- en nadelen adverteren Google Shopping

Zowel voor webshopeigenaren als hun bezoekers zijn er diverse voordelen verbonden aan Google Shopping adverteren. Potentiële klanten kunnen bijvoorbeeld eenvoudig en doelgericht de producten waarin ze interesse hebben met elkaar vergelijken. Het overzichtelijk naast elkaar plaatsen van de beeldadvertenties zorgt ervoor dat aankopen en de daaraan voorafgaande besluitvormingsprocessen bovendien sneller verlopen. Daarnaast zijn de Shopping advertenties bedoelt om te verschijnen zodra men een relevante zoekopdracht invoert in Google. Daarmee geeft de potentiële klant al een signaal dat ze iets willen kopen. In plaats van te betalen voor klikken van bezoekers in de oriëntatiefase, betaalt de adverteerder voor bezoekers met een koopintentie die bereid zijn om over te gaan tot een transactie.

Een voordeel voor de via Google Shopping campagnes adverterende webshops is dat geïnteresseerde klanten direct een indruk krijgen van hoe een product eruitziet en wat de prijs is. Vooral dit laatste kan voor de webshopeigenaar juist een nadeel zijn, omdat veel mensen nu eenmaal geneigd zijn om bij hun eerste selectie uit te gaan van de laagste prijs.

Google Shopping

Hoe adverteer ik op Google Shopping?

Om te adverteren via Google Shopping moet je zoals vermeld een shopping feed aanmaken van de producten die je wilt promoten en deze data uploaden. Daartoe dien je de beschikking te hebben over een Google Ads account, alsmede een Merchant Center account bij Google.

Google Ads is de service waarmee online advertentiecampagnes kunnen worden opgezet op aan Google gelieerde websites. Via het Google Merchant account kan je product- en webshopgegevens uploaden naar Google. Deze worden vervolgens toegankelijk voor de Google-diensten die je voor je promotieactiviteiten inzet. Om je inspanningen inzichtelijk te maken, kun je gebruik maken van Google Ads en/of Google Analytics voor een duidelijke weergave van je resultaten. Zo zie je hoe effectief je advertenties zijn en kun je deze waar nodig aanpassen. Het optimaliseren van je campagne is trouwens iets wat regelmatig moet gebeuren.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren Google Shopping

Bij het ontwikkelen van Google Shopping advertenties komt er best wel wat werk bij kijken. Hierbij is allereerst van belang om te starten bij een goede basis; het opbouwen van data-, of product feed. De adverteerder moet ervoor zorgen dat de productitels zo volledig mogelijk ingevuld zijn, de landingspagina’s voldoen aan de eisen van Google en de prijzen moeten up-to-date zijn. 

Vervolgens kan de adverteerder aan de slag met het configureren van Google Merchant Center. Bij de juiste inzet en gedegen strategie kunnen de behaalde resultaten nauwgezet gevolgd worden, zodat de campagnes eventueel bijgestuurd kunnen worden om ervoor te zorgen dat de webshop nog meer rendement oplevert.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?
4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?

Automatisch.. Het klinkt in bijna alle gevallen als muziek in de oren, met de nadruk op ‘bijna’. De automatiseringen binnen Google Ads kunnen echter nog wel eens zorge ...

Lees verder
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ...

Lees verder
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL