Microsoft Advertising

Microsoft Advertising

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Microsoft Advertising

Adverteren op Bing

Hoewel Google de bekendste en grootste zoekmachine op internet heeft, zijn ze zeker niet de enige. Er bestaan namelijk meerdere kleinere online search engines. Eén daarvan is Bing. Net als Google beschikt Bing over uitstekende mogelijkheden voor online marketing. Je kunt onder andere adverteren in Bing via een betaalde link boven de zoekresultaten.

Van de grote search engines heeft Bing de kortste geschiedenis. Al zijn er voor de introductie in juni 2009 wel enkele voorlopers aan voorafgegaan, waaronder Live Search. De ambitieuze marketeers van internetmarketingbureau Envoker zijn experts in succesvol en doelgroepgericht Bing adverteren.

Alternatief voor Google

Bing, de zoekmachine van Microsoft

Het bedrijf achter Bing was echter steeds Microsoft, ook toen de search engine onder andere namen actief was. Bing wijkt qua functies nauwelijks af van de zoekmachine van Google en ook de marketingopties zijn vergelijkbaar.

Zo kan je door erop te adverteren Bing bijvoorbeeld actief inzetten voor de promotie van jouw webshop, website, dienst of product. Het feit dat het aantal dagelijkse Bing gebruikers niet zo groot is als het aantal mensen dat via Google zoekt kan soms nadelig zijn, maar brengt ook voordelen met zich mee.

Adverteren in Bing via Bing Ads

Voor een campagne met zoekmachine adverteren in Google gebruik je Google AdWords. Bing heeft in de vorm van Bing Ads een soortgelijk advertentieprogramma. Eind april 2019 introduceerde het bedrijf overigens een nieuwe naam hiervoor. Sindsdien verwijst men naar dit programma als Microsoft Advertising. Bij adverteren op Bing bepalen de gebruikte zoekwoorden of een advertentie wordt getoond, net als bij Google Ads.

En als adverteerder betaal je pas wanneer je link wordt aangeklikt. Een belangrijk pluspunt van Bing adverteren is evenwel dat de kosten per klik cpc of advertentiekosten lager liggen dan bij Google. Het verschil kan oplopen tot maar liefst 40%. Daardoor ben je met hetzelfde advertentiebudget dus langer zichtbaar via Bing dan in Google.

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
BingAds
Andere voordelen

Andere voordelen adverteren Bing

Naast de aantrekkelijke financiële kant van adverteren op Bing, zijn er nog meer voordelen. Omdat Bing tot de Microsoft Corporation behoort, is het in nieuwere Windows-versies bijvoorbeeld de standaard zoekmachine. Deze betere toegankelijkheid zorgt ervoor dat het aantal zoekopdrachten in Bing een stijgende lijn laat zien.

Een ander verschil is dat bedrijven en organisaties die actiever zijn op social media een hogere ranking krijgen in de Bing-zoekresultaten. Met name de hoeveelheid ‘likes’ en ‘shares’ speelt hierbij een rol. Verder wegen visuele webcontent, de anciënniteit van een domein en hoelang een potentiële klant gemiddeld op een website doorbrengt mee. Ten slotte kan je via Microsoft Advertising reclamemaken op Bing en Yahoo, want beide zijn onderdeel van Microsoft.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Envoker helpt bij Bing adverteren

Dankzij de mogelijkheid om via meerdere online kanalen advertenties te verspreiden, het stijgende aantal gebruikers en de beperkte kosten per klik is adverteren in Bing een aantrekkelijk alternatief voor Google-SEA. De strategische mogelijkheden en beschikbare campagne-inzichten in Bing Ads of Microsoft Advertising komen bovendien overeen met die van Google Analytics. Er zijn dus snel wijzigingen aan te brengen om de zichtbaarheid van een betaalde advertentie te vergroten.

Je kunt een Google-campagne echter niet klakkeloos implementeren in Bing. Wij raden je daarom aan om bij adverteren Bing gebruik te maken van de gedrevenheid, performancegerichtheid, kennis en ervaring van de marketeers van Envoker. Wij helpen je met invullen van je online campagne en zorgen voor een doelgerichte Bing-strategie.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder