Microsoft Advertising

Microsoft Advertising

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Microsoft Advertising

Adverteren op Bing

Hoewel Google de bekendste en grootste zoekmachine op internet heeft, zijn ze zeker niet de enige. Er bestaan namelijk meerdere kleinere online search engines. Eén daarvan is Bing. Net als Google beschikt Bing over uitstekende mogelijkheden voor online marketing. Je kunt onder andere adverteren in Bing via een betaalde link boven de zoekresultaten.

Van de grote search engines heeft Bing de kortste geschiedenis. Al zijn er voor de introductie in juni 2009 wel enkele voorlopers aan voorafgegaan, waaronder Live Search. De ambitieuze marketeers van internetmarketingbureau Envoker zijn experts in succesvol en doelgroepgericht Bing adverteren.

Alternatief voor Google

Bing, de zoekmachine van Microsoft

Het bedrijf achter Bing was echter steeds Microsoft, ook toen de search engine onder andere namen actief was. Bing wijkt qua functies nauwelijks af van de zoekmachine van Google en ook de marketingopties zijn vergelijkbaar.

Zo kan je door erop te adverteren Bing bijvoorbeeld actief inzetten voor de promotie van jouw webshop, website, dienst of product. Het feit dat het aantal dagelijkse Bing gebruikers niet zo groot is als het aantal mensen dat via Google zoekt kan soms nadelig zijn, maar brengt ook voordelen met zich mee.

Adverteren in Bing via Bing Ads

Voor een campagne met zoekmachine adverteren in Google gebruik je Google AdWords. Bing heeft in de vorm van Bing Ads een soortgelijk advertentieprogramma. Eind april 2019 introduceerde het bedrijf overigens een nieuwe naam hiervoor. Sindsdien verwijst men naar dit programma als Microsoft Advertising. Bij adverteren op Bing bepalen de gebruikte zoekwoorden of een advertentie wordt getoond, net als bij Google Ads.

En als adverteerder betaal je pas wanneer je link wordt aangeklikt. Een belangrijk pluspunt van Bing adverteren is evenwel dat de kosten per klik cpc of advertentiekosten lager liggen dan bij Google. Het verschil kan oplopen tot maar liefst 40%. Daardoor ben je met hetzelfde advertentiebudget dus langer zichtbaar via Bing dan in Google.

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
BingAds
Andere voordelen

Andere voordelen adverteren Bing

Naast de aantrekkelijke financiële kant van adverteren op Bing, zijn er nog meer voordelen. Omdat Bing tot de Microsoft Corporation behoort, is het in nieuwere Windows-versies bijvoorbeeld de standaard zoekmachine. Deze betere toegankelijkheid zorgt ervoor dat het aantal zoekopdrachten in Bing een stijgende lijn laat zien.

Een ander verschil is dat bedrijven en organisaties die actiever zijn op social media een hogere ranking krijgen in de Bing-zoekresultaten. Met name de hoeveelheid ‘likes’ en ‘shares’ speelt hierbij een rol. Verder wegen visuele webcontent, de anciënniteit van een domein en hoelang een potentiële klant gemiddeld op een website doorbrengt mee. Ten slotte kan je via Microsoft Advertising reclamemaken op Bing en Yahoo, want beide zijn onderdeel van Microsoft.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Envoker helpt bij Bing adverteren

Dankzij de mogelijkheid om via meerdere online kanalen advertenties te verspreiden, het stijgende aantal gebruikers en de beperkte kosten per klik is adverteren in Bing een aantrekkelijk alternatief voor Google-SEA. De strategische mogelijkheden en beschikbare campagne-inzichten in Bing Ads of Microsoft Advertising komen bovendien overeen met die van Google Analytics. Er zijn dus snel wijzigingen aan te brengen om de zichtbaarheid van een betaalde advertentie te vergroten.

Je kunt een Google-campagne echter niet klakkeloos implementeren in Bing. Wij raden je daarom aan om bij adverteren Bing gebruik te maken van de gedrevenheid, performancegerichtheid, kennis en ervaring van de marketeers van Envoker. Wij helpen je met invullen van je online campagne en zorgen voor een doelgerichte Bing-strategie.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ... Lees verder

4 Google Ads Scripts die het leven makkelijker maken
4 Google Ads Scripts die het leven makkelijker maken

Scripts zijn een handig hulpmiddel tijdens het onderhouden van advertising accounts. Ze genereren rapporten, sturen alerts en doen zelfs bodaanpassingen.  Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Eponym
Sentia
Novid
Nilsson
NeaPharma
Pak Aanhangwagens
Vinetiq
Dakenshop
Medisol
Largo
KonseptS
Roompot Vakanties
Halito
Bloovi
Verhuurwinkel
Van Mele
NetworkApp
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Cleanmastershop
Bosch Car Service
Thermaalbad Arcen
Bushcraftshop
Witti Group
Rabeko Zero Sauzen
Imkershop
Connections
Mojo Design
Decovry
Elephant
Klok'uus
Ricoh Document Center
Auto Poppe
Pier 7
Wellens Men
Dr. Feriduni
Roompot Business
Yd Nordic House