Cases

Cases

De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland

ontdek deze case
Dakenshop
Resultaten

Uitstekende prestaties

-37,5% Daling van de marketingkosten

Trend-
sturing
Omzet en kosten doorlopend bijgestuurd

+2000% ROAS in heel 2019 over alle kanalen heen

Dakenshop
Opdrachtgever

De dakspecialist van Nederland

Dakenshop is een webshop gespecialiseerd in dakbedekking producten en alles wat daarmee te maken heeft. De doe-het-zelver die een (plat) dak gaat leggen, is bij Dakenshop aan het juiste adres. Met de tweede webshop die onder de groep hoort, EPDM Totaal, gespecialiseerd in EPDM producten en alles wat daar mee te maken heeft, mikt men op de gebruiker die meer kennis van zaken heeft en dus meer thuis is in wat hij wil en zoekt. Zowel Dakenshop als EPDM Totaal richten zich op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt.

Doelstelling

Kanaal- en budgetoptimalisatie

Dakenshop is al een aantal jaren bezig aan een positieve opmars binnen de markt. Ze laten verschillende jaren achtereen een stijgende omzet zien en hebben een stabiel marktaandeel weten te veroveren, echter is de balans tussen de kosten en de opbrengsten (nog) niet naar wens. Aan Envoker de uitdaging om die balans via kanaal- en budgetoptimalisatie te verbeteren.

Dat wil zeggen, het optimaliseren van kanalen en budgetten om deze balans terug te krijgen naar een gezonde verhouding tussen kosten en opbrengsten. Budget investeren als we zien dat er een bepaalde intentie in de markt zit, maar als die terugzakt (wanneer het veel regent bijvoorbeeld) ook een stap terug (durven) doen. Alles om zo het maximale rendement uit het marketingbudget te halen.

Cees Krijger
Met trendgedreven aansturing zijn we in staat om proactief te handelen, zo lopen we altijd een stap voor op de online concurrenten.

Cees Krijger Senior Online Marketeer

Aanpak

Trendgedreven aansturing aan de hand van ROAS-strategie

Er is voor een volledige trendgedreven aansturing van de online marketingkanalen en -budgetten gekozen. Met deze insteek kunnen we op voorhand een schatting maken welke kosten wanneer gemaakt worden, maar wel met de ruimte om (bij) te sturen wanneer blijkt dat de actuele resultaten anders uitpakken. Dakenshop zit tenslotte in een sector waarbij de successen mede afhangen van het weer.

Er is dus in de berekening rekening gehouden met verschillende facetten. Er is een trendlijn/gemiddelde van een verwacht omzetaandeel vastgesteld op basis van data die beschikbaar was van de afgelopen jaren. Vervolgens is vanuit een ROAS (Return On Advertising Spend)-strategie een voorspelling van de omzet gedaan om daar weer een advies in budget aan vast te hangen. Op basis van de resultaten van de diverse marketingkanalen van eerdere jaren en de Online Marketing Roadmap is een budgetbegroting voor ieder kanaal gemaakt, dit om gericht te werk te kunnen gaan.

Zo hebben we een aantal nieuwe kanalen aangehaakt (zoals bijvoorbeeld Microsoft Ads) en hebben we een aantal kanalen (zoals bijvoorbeeld Marktplaats, maar ook Google Ads) andere targets gegeven dan ze eerder hadden. Juist door ieder onafhankelijk kanaal een eigen (ROAS) doelstellingen te geven, zijn we in de gelegenheid om naar de doel-ROAS toe te sturen over alle kanalen heen. Gedurende het jaar hebben we op basis van de ROAS resultaten van dat moment de diverse kanalen bijgestuurd om altijd de gewenste balans te bewaken. Zo werd ieder kanaal in zijn sterkte ingezet en konden we ons focussen op het resultaat onderaan de streep.

Op basis van de resultaten van de diverse marketingkanalen van eerdere jaren en de Online Marketing Roadmap is een budgetbegroting voor ieder kanaal gemaakt, dit om gericht te werk te kunnen gaan. Zo hebben we een aantal nieuwe kanalen aangehaakt (zoals bijvoorbeeld Microsoft Ads) en hebben we een aantal kanalen (zoals bijvoorbeeld Marktplaats, maar ook Google Ads) andere targets gegeven dan ze eerder hadden. Juist door ieder onafhankelijk kanaal een eigen (ROAS) doelstellingen te geven, zijn we in de gelegenheid om naar de doel-ROAS toe te sturen over alle kanalen heen.

Gedurende het jaar hebben we op basis van de ROAS resultaten van dat moment de diverse kanalen bijgestuurd om altijd de gewenste balans te bewaken. Zo werd ieder kanaal in zijn sterkte ingezet en konden we ons focussen op het resultaat onderaan de streep.

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof

Helma van Hoof Manager | Dakenshop

Resultaat

Eindresultaat

Met de bovengenoemde aanpak hebben we de online advertentiekosten voor Dakenshop over 2019 met 37,5 procent weten te laten zakken. Daartegen stond een omzet die over 2019 10% hoger uitviel dan in 2018. In beide opzichten waren de resultaten dus geheel volgens wens.

In samenspraak met Dakenshop is de afspraak gemaakt om te gaan sturen op een ROAS van 2000 procent over alle kanalen heen. In 2018 was de ROAS nog 1250 procent, dus ook in dat opzicht is er een mooie stap gemaakt.

De trendvoorspellingen die we vooraf hebben gedaan kwamen een heel eind in de buurt van de daadwerkelijke omzet verdeling over 2019. Het succes van de Dakenshop campagnes is voor een deel afhankelijk van het weer; hoe beter het weer, hoe eerder we het dak opgaan.

Tot onze tevredenheid zien we onze voorspellingen een heel eind in de buurt komen van de daadwerkelijke omzetverdeling. Hierdoor hoeven we niet te focussen op het continu bijsturen, maar kunnen we investeren in uitbreiding. Wat de resultaten gedurende het jaar uiteraard ook weer ten goede kwam.

Contact

Zin in een goed gesprek?

Léon Maljaars

Van een bak koffie is nog nooit iemand slechter geworden.

Misschien leren we wel wat van jou. Wie weet?

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

GrootPlezier
GrootPlezier
GrootPlezier
Organische (omzet)groei voor 3 domeinen dankzij een gedegen SEO strategie
Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Verhuurwinkel.nl
Verhuurwinkel
Verhuurwinkel.nl
Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL